Geïslamiseerde schaakstukken bij wereldkampioenschappen voor de jeugd!

Screenshot_32

De jeugdwereldkampioenschappen schaken vonden tijdens de kerstdagen in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) plaats. Enkele van de jeugdige schaakgenieën moesten met geïslamiseerde schaakstukken spelen: het traditionele kruis op de koning was vervangen door de halvemaan en een ster. Heet de koning nu kalief of sultan en zal de loper (Engels: bisschop) nu omgedoopt worden tot imam?

Dat de meerderheid van de gebruikte schaakstukken nog overeenkwam met het klassieke design lag vermoedelijk alleen maar aan het feit dat het de organisatoren niet lukte om de ongeveer 1000 benodigde islamitische schaakstukken op tijd te laten produceren.

Op het laatste moment werd vermoedelijk ook besloten om Israëlische deelnemers niet als vertegenwoordigers van hun land te laten meedoen, maar onder het veelzeggende land FIDE (Fédération Internationale des Échecs), een schandaal, waarop gewezen werd door Jihad Watch van Robert Spencer.

Screenshot_33

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Appeasement, Dhimmitude, Islam, Islamisering, Krankzinnigheid, VAE, Westen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Geïslamiseerde schaakstukken bij wereldkampioenschappen voor de jeugd!

 1. Ze worden steeds brutaler en de islamisering neemt hals over kop toe. Nu is in Nederland verboden om onder de achttien alcohol te kopen in winkels en cafeetjes. Straks wordt alcohol helemaal verboden in Nederland. En dat heeft niets met de islamisering te maken maar met andere oorzaken zullen de PvdA, CDA en Groen Links verklaren. Je kunt wachten op zulke dingen.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Luister, als werkelijk het streven mocht bestaan om in de toekomst bij die wereldkampioenschappen àlle koningskruizen te gaan vervangen door halve-manen-met-sterren, dan is dàt het alarmsignaal om dit resoluut tegen te gaan!
  Die schaakstukken hebben al sinds eeuwen de bekende, klassieke uitvoering, dus díe hoort geëerbiedigd te worden, zonder er aan te tornen; tenslotte waren moslims er al die eeuwen óók al van op de hoogte.
  Wordt dit, hoezeer het ook een kleinigheid lijkt, niettemin doorgezet, dan is dat zo’n duidelijk teken van het streven naar islamitische dominantie, dat hier maar één reactie past: NEE.
  Juist met die kleine symbolen mag NIET toegegeven worden. En waarom niet?
  Nogmaals: Omdat de moslims hier al net zo lang van op de hoogte zijn als wij!
  En dàt is dé reden om dit te weigeren? JA.
  Denk dààr maar eens over na!

  Like

 3. Sjaak zegt:

  Nou en ? In hun land geen bezwaar daar tegen !
  Wij hebben ook onze eigen Figuren !

  Like

 4. Avidia zegt:

  Hier word je toch gek van???? Weg er mee!!!

  Trouwens, wat een prachtige redevoering van Geert Wilders in Australië, ik kreeg er een mail over van mijn familie daar, ze waren diep onder de indruk, ik heb het helemaal uitgekeken, in een woord geweldig!

  Like

 5. vanhetgoor zegt:

  Het islamiseren van schaakstukken is onmogelijk. Per definitie kan een moslim geen schaak spelen omdat dit voor hem niet toegestaan is. De profeet had moeite met het schaakspel dat overigens van Arabische oorsprong is, hij beheerste het spel niet. Daarom verbood hij het spel. Net als het bespelen van een instrument voor muziek. Omdat de Heilige Profeet toondoof was en worst-vingertjes had mogen anderen niet genieten van muziek. Normaliter klinkt Arabische of ‘moslimse’-muziek ook altijd vals en zijn er géén akkoorden of enige symfonie! Als dan nu de Emiraten een toernooi organiseren dan hebben zij buiten de waard gerekend, schaken is voor de moslim niet toegestaan. Geeft niet, voor het schaakspel moet men logisch kunnen nadenken en dat is iets wat totaal onmogelijk is voor een moslim, als hij namelijk wel logisch had kunnen nadenken dan had hij geen moslim kunnen zijn.

  Like

  • Jantje zegt:

   Hoi vanhetgoor, even een kleine duiding:
   Het schaakspel komt niet uit Arabië , maar uit Perzië (voordat het platgetrapt werd door moslims, natuurlijk).
   Het woord schaak komt van Sjah, uit het Perzisch.
   Het mohammedaanse geloof der steenaanbidders is alleen maar in staat tot leugens.

   Like

 6. tamme zegt:

  Toen het schaken werd uitgevonden bestond er nog helemaal geen Islam. De oervorm van het schaakspel is duizenden jaren oud,. Het komt uit India en via het midden-oosten via Italië en Spanje uiteindelijk tijdens de 11e eeuw in heel Europa doorgedrongen. Waarschijnlijk hebben de Vikingen hier een belangrijke rol in gespeeld, aangezien de oudste Europese vondsten van schaakstukken langs de kusten zijn.

  Like

 7. Pingback: Hoe de nuance verdween uit een kwaliteitskrant | De Vrije Chroniqueurs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s