Paus te radicaal: Amerikaanse miljonairs willen schenkingen aan de kerk stopzetten

Screenshot_39

In de VS wordt paus Franciscus marxisme verweten. Grote donateurs trekken hun schenkingen aan de kerk terug.

De duidelijke kritiek van paus Franciscus op het moderne roofdierkapitalisme is enkele grote donateur in Amerika in het verkeerde keelgat geschoten. Ze wensen geen kritiek op hun levensstijl – en dreigen met het stopzetten van schenkingen aan de katholieke kerk.

Na de kritiek op het kapitalisme door paus Franciscus weigeren Amerikaanse miljonairs nog schenkingen aan de katholieke kerk te doen. Franciscus had de ongebreidelde geglobaliseerde markteconomie bekritiseerd en de rijken ertoe opgeroepen werk en geld aan de armen te geven. Enkele miljonairs bevalt deze toon uit Rome helemaal niet.

Voor de sanering van de St.-Patrick´s Cathedral moeten 180 miljoen dollar aan schenkingen worden ingezameld. Nu heeft een miljardair, die tientallen miljoenen wilde schenken, zich teruggetrokken.

De reden hiervoor zijn politieke uitspraken van de paus, citeert CNBC de investeerder Ken Langone, die de schenkingen voor het project inzamelt. Franciscus had gezegd dat “een cultuur van welstand ertoe leidt dat enkelen niet in staat zijn tot meegevoel met de armen.”

Franciscus bekritiseerde eind november “een economische orde van benadeling en ongelijkheid.” Daarvoor maakt hij ideologieën verantwoordelijk die “de absolute autonomie van de markt en van de financiële speculatie verdedigen.”

Langone heeft de aangelegenheid besproken met kardinaal Timothy Dolan, de aartsbisschop van New York. Deze zei dat de miljonairs de boodschap van de paus verkeerd hadden begrepen. “De paus houdt van de arme mensen. Maar hij houdt ook van de rijke mensen.” Men moet de verkeerde indruk corrigeren, aldus de aartsbisschop. Dan komen de schenkingen voor de kathedraal ook op gang.

Langone zei dat hij de aartsbisschop duidelijk wilde maken dat de rijke Amerikanen wereldwijd tot de grootste donateurs van de katholieke kerk behoren. De VS staan op de eerste plaats op de World Giving Index. Amerikanen schenken meer dan de bevolking in alle landen ter wereld. Aartsbisschop Dolan zei dat de paus dankbaar is voor de Amerikaanse naastenliefde.

Volgens Dolan is de paus geen marxist en weet hij dat “geld op zich moreel neutraal is.” Geld en rijkdom zijn een geschenk van God. Het komt er op aan hoe men het gebruikt.

“Als het geld God wordt, als het tot een idool wordt, dan zegt paus Franciscus dat dit fout is. (…) Als we het voor onszelf en onze families, voor een zeker heden en een zekere toekomst gebruiken, als we het in de gemeenschap investeren, om anderen te helpen, en als we het met de armen delen, dan is het moreel goed.”

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christendom, Hypocrisie, Marxisme, Religie, VS. Bookmark de permalink .

15 reacties op Paus te radicaal: Amerikaanse miljonairs willen schenkingen aan de kerk stopzetten

 1. Tistochwat zegt:

  “een cultuur van welstand ertoe leidt dat enkelen niet in staat zijn tot meegevoel met de armen.”

  Heeft Zijne Zaligheid het nou over z’n vriendin, ‘onze’ ‘koningin’?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Zoiets ja. Het is makkelijk praten, zolang men niet zelf hoeft te dokken.
   Trouwens, je doet z’n titel nog te kort, Tistochwat: Het is Zijne HEILIGheid. Weliswaar is de goede man nooit heilig verklaard -wat in drie stappen dient te gebeuren- maar tja….het is de Paus en de Paus wordt dus automatisch aangeduid als “Zijne Heiligheid.” Zalig is weer een stapje lager.
   Kun je nagaan wat een kólder het is!

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Tistochwat: 14.16. uur. Raak neergezet. Ik heb niets met deze prelaat, zeker niet omdat ik hem nog geen woord van afschuw heb horen uitspreken over het vermoorden van duizenden christenen door de haatbaarden. Wat hij krijgt het zelfs klaar het GRUWELBOEJ de KORAN te kussen.

   Like

 2. Kraftavilqa zegt:

  In plaats van vrome rijkaards voor de schenen te schoppen zou zijne heiligheid zich beter bezighouden met de vervolgde christenen in de pislamitische landen. Maar nee de paus speelt liever vriendjes met de aanhangers van het antichristelijke woestijngeloof,zich blijkbaar zalig onbewust van het feit dat verovering en verwoesting van Rome nog altijd op de pislamitische agenda staat.

  Like

 3. Willie zegt:

  ”Langone heeft de aangelegenheid besproken met kardinaal Timothy Dolan, de aartsbisschop van New York. Deze zei dat de miljonairs de boodschap van de paus verkeerd hadden begrepen. “De paus houdt van de arme mensen. Maar hij houdt ook van de rijke mensen.” Men moet de verkeerde indruk corrigeren, aldus de aartsbisschop. Dan komen de schenkingen voor de kathedraal ook op gang.”

  En nu maar de kont van die geldzakken likken , bah !!!

  Like

 4. baksteen zegt:

  We hebben een Franciscus en geen Gregorius, de vechter tegen de Islam.

  Like

 5. Dr.Kwast zegt:

  De populist is wat kleding betreft een moslim. Een broek wat is dat zelfs een onder is de vraag. Probeer maar eens z’n zware jurk omhoog te hijsen en dan nog iets anders naar beneden. Vandaar dat de moslim vrouwen vaak in verwachting zijn en de man hitsig, vrijheid van de jonge heer moet kunnen. Maar vrijheid van mening is wat anders, dat zegt Rabbae ook.

  Like

 6. Trucker zegt:

  Dit is een geestelijke die nooit Paus zou mogen geworden zijn.
  Hij betekend voor mij NIKS, ik lees net dat deze paus (jawel zonder capital) spreekt als volgt :

  Volgens de paus moet iedereen werken aan een wereld waarin mensen “elkaar respecteren, elkaars verschillen accepteren en voor elkaar zorgen. Franciscus zei ook dat het tijd is om “te stoppen op de weg van het geweld”….

  …”Iedereen moet meebouwen aan een maatschappij die rechtvaardig is en waarin mensen om elkaar geven.” De paus hoopt op een wereld waarin alle mensen elkaars broeders zijn, elkaars verschillen respecteren en voor elkaar zorgen.”

  FOUT, hij moet het geweld dat van één kant komt krachtig veroordelen en laten zien dat de Katholieke Kerk niet kan meegaan in een weg van verzoening met een cultuur die twee doelen heeft
  de wereld veroveren en alle religies daarbij ook willen uitroeien.
  Deze man http://roomskatholiek.wordpress.com/2006/04/01/in-memoriam-johannes-paulus-ii-3/ heb ik geeerd bij zijn overlijden ik heb toen een maand met zijn foto tegen de voorruit van mijn king of the road gereden en geen mens die er spottend op reageerde.
  Paus Woytila, hij is de aanzet geweest van het in elkaar storten van het communisme, hoe graag het linkse zooitje dit wil ontkennen.
  Hij heeft tot het einde zijn missie volbracht, het is de enige Paus geweest waar ik respect voor had.
  Deze figuur die vandaag deze functie bekleed is zelfs nog geen schim van wat Paus Wojtila was.
  Ben ervan overtuigd dat hij linkse sympathieën heeft.

  Like

 7. Bob Fleumer zegt:

  Een Argentijnse religieuze boer krijgt echt de roomse clerus niet op zijn knieen, dit instituut zou in zijn eentje Italie van zijn staatsschuld kunnen verlossen maar doen? Nee niet echt.

  Like

 8. Jantje zegt:

  Dit staat al treffend in de bijbel
  Lc 18,18-30
  Gesprek met een rijke
  [18] Een aanzienlijk man stelde Hem deze vraag: ‘Goede meester, wat* moet ik doen om deel te krijgen aan het eeuwig leven?’ [19] Jezus zei tegen hem: ‘Waarom noemt u Mij goed? Niemand is goed, alleen God. [20] De geboden kent u: geen echtbreuk plegen, niet doden, niet stelen, niet vals getuigen, en uw vader en uw moeder eren.’ [21] ‘Aan dat alles heb ik mij van jongs af gehouden’, zei de man. [22] ‘Dan rest u nog één ding’, zei Jezus tegen hem. ‘Verkoop alles wat u hebt, deel het uit aan de armen, en u hebt een schat in de hemel. Kom dan terug om Mij te volgen.’ [23] Toen hij dit hoorde werd hij diep bedroefd, want hij was buitengewoon rijk.

  Like

 9. geurt ouwerkerk zegt:

  Soms zeggen beelden meer dan ……………..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s