Sinds 00.00 uur ongeveer 190.000 moslims EU-burger

Screenshot_18

Mayotte is een eilandengroep, gelegen in de Indische Oceaan tussen Mozambique en Madagaskar, met ongeveer 200.000 inwoners, van wie 95-97% soennitische moslims zijn. Mayotte behoort sinds 1841 tot Frankrijk. In 1974 stemden de Mahoren, zoals de bewoners zichzelf noemen, tegen de onafhankelijkheid en voor het verblijf bij Frankrijk. Tijdens een referendum in 2009 werd het eiland als overzees gebied in de Franse staat geïntegreerd en wordt nu, vanaf 01-01-2014, in een volgende stap bij de EU ingebonden. Tot dat moment konden de bewoners tussen Frans en islamitisch recht, de sharia, kiezen. Waartoe de 97% moslims tenderen, is niet moeilijk te raden.

De economische prestatie van het slechts 374 km² grote vulkaaneiland bedraagt slechts 20% van het EU-gemiddelde, het eiland is daarmee voor het grootste deel financieel afhankelijk van Frankrijk. Door de status van de eilandengroep, als 101e departement van Frankrijk, moet de Franse regering ook voor uitkeringen voor de bevolking, zoals huursubsidie, zorgen. Ook en niet in de laatste plaats om een de spuigaten uitlopende emigratie tegen te gaan.

Welnu, omdat de Mahoren immers EU-burgers zijn, kunnen ze zichzelf echter over heel Europa verdelen en zo ook profiteren van de sociale uitkeringen van andere EU-landen. En er gaat nu ook nog EU-geld naartoe, omdat de eilanden als “bevorderingswaardig randgebied” gelden.

Geografisch gezien behoort Mayotte tot de Comoren, zodat de regering van de Comoren, die door de Afrikaanse Unie (AU) wordt gesteund, een heerschappij-aanspraak op Mayotte liet gelden.

Screenshot_21

Omdat het eiland bij Frankrijk hoorde, werkte het tot nu toe al als een magneet op Afrikaanse vluchtelingen en illegale immigratie behoort tot de orde van de dag. Veel zwangere vrouwen proberen naar het eiland te komen om daar hun kinderen ter wereld te brengen, omdat ieder op Mayotte geboren baby automatisch Frans staatsburger is.

Was het tot nu toe al een groot probleem om Frans recht op het eiland door te drukken, dan zal nu, door het erbij komende EU-recht, de situatie nauwelijks verbeteren. Want echte sympathieën voor het “moederland” Frankrijk hebben de Mahoren alleen maar als het om hun door het Europese land verbeterde levensstandaard gaat. Van een identificatie met de EU en de Europese waarden zal geen sprake zijn en dat de ongeveer 97% soennieten het shariarecht vrijwillig ten gunste van EU-recht zullen opgeven, valt ook niet te verwachten. Slechts ongeveer de helft van de bevolking beheerst de Franse taal.

Die Presse” schreef naar aanleiding van het referendum:

Vooral echter moeten de lokale gebruiken in overeenstemming worden gebracht met het recht van Frankrijk. Dat wordt een cultuurschok …(…). Onverenigbaar met de republiek zijn ook illegale praktijken zoals polygamie en uitstoting. Bij een “Ja” moet Mayotte in 2012 als 101e department en daarmee als een deel van het vasteland gelden. De juridisch-psychologische overgangstijd in deze Afrikaanse buitenpost zal veel, veel langer duren.
De president van de Comoren, Ahmed Sambi, beschouwt de Mahoren als afvalligen, die hij door een invasie, echter niet met soldaten, maar met vluchtelingen, wil “bestraffen”. Hij weet dat de vluchtelingenstroom naar Mayotte ook een probleem voor Frankrijk en de EU is.

Nu hebben ongeveer 190.000 sharia-aanhangers EU-burger- en EU-vestigingsrechten. En in de toekomst zullen vermoedelijk nog meer vluchtelingen proberen op het eiland te komen. Toestanden zoals op Lampedusa zullen niet lang op zich laten wachten.

Mayotte – nog een Trojaans paard, waarvoor de EU zienderogen de deur opent.

Screenshot_19

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: L.S. Gabriel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Frankrijk, Immigratie, Islam, Islamisering. Bookmark de permalink .

6 reacties op Sinds 00.00 uur ongeveer 190.000 moslims EU-burger

 1. Tiny zegt:

  Oeps, zat dit net ergens anders in een reactie te plaatsen. Haal die dan maar weg Bert. 🙂

  Like

 2. Nou willen die sharia-gasten natuurlijk in Europa (Nederland) handjes van dieven eraf gaan hakken. Ik vind dat Herman Van Rompuy (president van de Europese Unie) het eerst aan de beurt is, daarna Diederik Samson en Mark Rutte, enzovoorts!!!

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Jawel hoor, krijgen we deze UITVRETERS er ook nog bij. Daar wordt je toch doodmoe van! EU sterf vandaag nog!

  Like

 4. Mary zegt:

  Na lang getwijfeld te hebben, geeft deze ongelofelijke blijkbaar legale uitbuiting van ons de doorslag. Ik ga nu zeker weten ook op schietles gezien straks weer een land vol wilde beesten op ons wordt los gelaten. De regering en Brussel weten donders goed net als wij dat zulk volk zich niet in een beschaving kunnen handhaven en toch laten ze het wéér gebeuren. Ze hebben eerder een dierlijk instinkt dan menselijk intuïtie waarvan de meeste ook nog analfabeet. Wat wij hebben willen zij ook, desnoods over lijken. Wapen in de auto, wapen in huis, wapen in de tas lijkt me geen overbodige luxe wil ik me nog veilig wanen straks

  Like

 5. luckybee zegt:

  Dus niet alleen zijn de Algerijnen fransen maar ook de Mayotten.Gefeliciteerd Hollande, probeer maar uit deze moerast uit te komen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s