Amerikaanse rechtbank: Laptops mogen zonder enige verdenking doorzocht worden

Screenshot_27

Reizigers naar de VS moeten hun laptops op bevel van de douane laten doorzoeken. Een klacht hiertegen werd afgewezen. De regering mag laptops en andere elektronische apparaten ook zonder concrete verdenking doorzoeken.

Een klacht tegen het ongegronde doorzoeken van laptops en smartphones van reizigers naar de VS werd door een Amerikaanse rechtbank afgewezen. In het vonnis van de rechter Edward R. Korman staat dat het doorzoeken van de apparaten ook zonder concrete verdenking legaal is.

De rechter motiveert zijn beslissing ermee dat de gevaarlijkste smokkelwaar in de 21e eeuw in gedigitaliseerde vorm op laptops en andere elektronische apparaten is opgeslagen, bijvoorbeeld terroristisch materiaal en kinderpornografie.

De klacht werd in 2010 ingediend door de burgerrechtenorganisatie ACLU en andere organisaties. De reden: “Willekeurige doorzoekingen van elektronische apparaten, die grote hoeveelheden persoonlijke data bevatten, zijn in strijd met de standaard van het vierde amendement bij de grondwet”, aldus de ACLU. Het is niet uitgesloten dat de organisatie in beroep gaat tegen de uitspraak van de rechter.

Het vonnis leidt ertoe dat nog steeds duizenden Amerikaanse staatsburgers en reizigers aan de grens algemeen verdacht worden. Volgens de burgerrechtenorganisatie verbiedt het vierde amendement echter de buitensporige doorzoekingen. De ACLU bekritiseert dat de regering met haar “agressieve” bewakingsmethodes willekeurig data van onschuldige Amerikaanse burgers verzamelt, zonder daarbij zelf gecontroleerd te kunnen worden.

De Amerikaanse autoriteiten mogen de data op de laptops van de burgers in naam van de nationale veiligheid doorzoeken, het apparaat houden of de data kopiëren om nader te onderzoeken.

Bij deze openlijke zichtbare bewaking aan de staatsgrenzen komt het werk van de geheime diensten. De NSA heeft nu al volledig toegang tot alle smartphones (hier).

Screenshot_28

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Amerikaanse rechtbank: Laptops mogen zonder enige verdenking doorzocht worden

 1. bigljohn zegt:

  Alles en iedereen wordt gecontroleerd door die Amerikanen, behalve de veroorzakers van 9/11. Moslims natuurlijk. Ikzelf heb een gemeen bestand staan op de harde schijf van mijn computer, wat mijn security suite (ESET Smart Security) wel gedetecteerd heeft, maar niet kan verwijderen. Het zal toch hopelijk niet zo’n spionage bestand van de Amerikanen wezen ? In de veilige modus verwijdert ESS dit bestand, maar na het opnieuw opstarten van de computer zit hij er alweer in. Zelfs het complete besturingssysteem wissen en opnieuw installeren resulteert, dat dat gemene bestand daarna alweer aanwezig is. Ook van anderen hoorde ik dit verhaal. Of ze nu Norton, G-Data, Kaspersky of ESS bezigden, het maakte niet uit. Die app op de harde schijf laat zich door geen enkele security suite verwijderen ! De Amerikaanse inlichtingendienst weet door al dat spioneren in al zijn gedaantes, zo ongeveer al meer van jou dan je eigen vader, moeder of partner !

  Like

 2. John Rambo zegt:

  @ big1john. Gebruik dan ook Linux. Als je alleen wat surft, mailt of een briefje typt, kun je hiermee prima uit de voeten. En mensen die Windows gewend zijn zien het verschil op het eerste gezicht niet. Ik gebruik het al meer dan 10 jaar. 🙂

  Ik kan zoveel digitale gegevens de grens over smokkelen als ik wil.
  Er zijn legio manieren. Micro SD’s van meer dan 8 GB, VPN connecties…
  De overheid weet absoluut niks van internet, of het is gewoon om effe te laten zien wie er de dienst uitmaakt.

  Like

  • bigljohn zegt:

   Ik heb sinds een half jaar een nieuwe MP computer. Deze accepteert alleen de software die erbij geleverd werd, Windows I.E. 8.0 en hoger. Windows XP word steevast geweigerd, en Linux, het zal mij benieuwen of die wel pakt, ook al omdat vele computers gebouwd werden voor een bepaald besturingssysteem. Een programma als Real Hide IP v4 is ook wel leuk om anoniem te surfen. Verder download ik van alles en nog wat, gratis natuurlijk met key generator, patch, loader of een programma crack zoals velen doen voor eigen gebruik. Bovendien, volgens mij is de Amerikaanse inlichtingendienst heus wel in staat Linux te kraken. Niets is veilig voor deze super programmeurs, en wie weet hoeveel jaren ze nodig hebben gehad om dat spionage bestandje dat in onze computers huist te ontwikkelen. Aan het programma Stuxnet ging 10 jaar ontwikkeling aan vooraf, en dat was ook niet voor de poes, en zeer effectief.

   Like

 3. Avidia zegt:

  Ik gebruik Windows en FireFox, moet vaststellen, dat steeds alles veranderd, terwijl ik dat zelf niet doe, ik begrijp er niets van, steeds ziet alles er anders uit zonder dat mij dat gevraagd wordt.

  Like

 4. Nico Omen zegt:

  Dit is pure strategie van socialistische politici en werkt als volgt:
  1) zet de grenzen wagenwijd open en laat zoveel mogelijk aso’s, criminelen en illegalen het land binnenstromen
  2) de onvermijdelijke gevolgen daarvan (criminaliteit, verloedering, run op sociale uitkeringen) vormen een perfect excuus om de hardwerkende autochtone burgers volkomen leeg te plunderen, immers de nieuwkomers brengen geen cent binnen maar kost wel klauwen met geld
  3) bovendien kun je die sterk toegenomen criminaliteit en onveiligheid gebruiken als handvat om allerlei nieuwe wetten en regels in te voeren, waarmee de vrijheid van de burger steeds verder ingeperkt wordt
  4) extra bijkomend voordeel is dat al die nieuwkomers zoveel hulp, aandacht en begeleiding nodig hebben, dat je daarmee je eigen rode vriendjes riant betaalde luizenbaantjes kunt bezorgen
  5) en tenslotte: al die nieuwkomers stemmen voortaan ook nog op jouw socialistische partij.
  Voorbeelden?
  USA: Islam-Obama
  Frankrijk: Hollande
  Nederland: de lijst is te lang om hier te vermelden, want het begon al in 1972 met gekke Joop den Uijl, en gaat ook nu nog steeds door met Diederik ‘Krienpies’ Samsam
  EU: José-Manuel Barroso (ex-maoïst) zie http://www.youtube.com/watch?v=wAHv3UnXvmM

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @Nico Omen: 10.11. uur. Zo is het maar net!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s