Krijgers van Allah hebben weer eens toegeslagen

Screenshot_25

1. Tien gewonden bij aanslag in Kenia: bij een aanslag op een nachtclub in de Keniaanse toeristenplaats Diani zijn minstens tien mensen gewond geraakt. Drie onbekenden hadden in de nacht naar donderdag een granaat in de goed bezochte nachtclub gegooid, deelde de politie mee. De daders gingen er vandoor op een motor. Wie achter de aanslag in de ongeveer 25 kilometer van Mombassa verwijderde plaats zat, was eerst onduidelijk. De aanslag deed echter denken aan gelijksoortige aanslagen in 2012 en 2013, waarvoor de Somalische Shabaab-militie met contacten met de extremistische organisatie Al Qaida verantwoordelijk gehouden worden.

De radicaalislamitische milities eisten inmiddels wel de aanslag op een hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu, waarbij woensdag minstens elf mensen om het leven kwamen. Het doelwit van de aanval waren vertegenwoordigers van de geheime dienst geweest die bij elkaar kwamen in het hotel, verklaarden de radicale islamieten.

De Afrikaanse vredestroepen worden ook door Keniaanse eenheden ondersteund. De Shabaab-milities eisen het vertrek van de Keniaanse soldaten uit Somalië. Om deze eis kracht bij te zetten, plegen ze regelmatig aanslagen in het buurland. Naar eigen zeggen zitten de Shabaab-milities ook achter de aanval verleden jaar op een winkelcentrum in het Keniaanse Nairobi, waarbij ongeveer 70 mensen werden vermoord.

2. Doden bij dubbele aanslag in Mogadishu: Bij een dubbele aanslag in Mogadishu zijn volgens ooggetuigen minstens zes mensen om het leven gekomen. Acht anderen raakten gewond, aldus een mededeling van de politie. Andere bronnen spraken van tot elf doden. Volgens de autoriteiten ramde eerst een met explosieven geladen auto een hotel in de Somalische hoofdstad en explodeerde. Korte tijd later ontplofte er een tweede bom op de plaats delict (foto boven).

De beide vermoedelijke zelfmoorddaders zijn ook om het leven gekomen. Ze werden door de politie doodgeschoten, nadat ze geprobeerd hadden het hotel in te gaan. Niemand heeft tot nu toe de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist, maar deze draagt de handtekening van de radicaalislamitische Shabaab-milities.

Het doelwit van de aanslag, hotel “Dschasira”, staat in de buurt van een VN-gebouw. Het is het beste hotel van de stad en wordt vaak gebruikt door Somalische politici en buitenlandse regeringsvertegenwoordigers tijdens bezoeken aan Mogadishu.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam, Jihad, Kenia, Moslims, Rotzakken, Somalië, Terrorisme. Bookmark de permalink .

3 reacties op Krijgers van Allah hebben weer eens toegeslagen

 1. Jean zegt:

  Laat me raden naar de afkomst van de daders, euh, euh, ik bedoel, euh, Moslims? Ik ben er zelfs zeker van.

  Like

 2. bigljohn zegt:

  Met een aan grote zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kan gesteld worden dat Moslims hierachter zitten. Het verhaal vanuit http://www.pi-news.net spreekt boekdelen ! Meer dan 90% van alle geweld in de wereld staat op naam van de Moslims. Dus ook volgens dit uitgangspunt is er meer dan 90% kans dat de aanslagplegers Moslims zijn. Afrika treft hetzelfde lot als Europa. Het gaat naar de (Moslim) bliksem toe !

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Kijk, idioten van politici, DIT IS DE WARE ISLAM!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s