Oostenrijk: 2013 werd gekenmerkt door werkloosheid en koopkrachtverlies

Screenshot_22

De armoede in Oostenrijk nam in 2013 verder toe

Het jaar 2013 was politiek en maatschappelijk waarlijk geen goed jaar voor Oostenrijk. De economie stagneerde, de inflatie steeg, de werkloosheid bereikte een recordhoogte en meer dan één op de drie Oostenrijkers had minder geld te besteden dan het jaar daarvoor. Ondanks al deze negatieve ontwikkelingen werden tijdens de parlementsverkiezingen in september de belangrijkste verantwoordelijken voor deze misère, de SPÖ en de ÖVP, herkozen, ook al was het nipt.

Aan het einde van het jaar bevestigde ook het Oostenrijks economisch onderzoeksinstituut de precaire situatie van de economie, vooral gezien de koopkracht: “Met het oog op de teleurstellende inkomensontwikkeling en de toegenomen onzekerheid betreffende de arbeidsplaats, waren de privéhuishoudingen in 2013 zeer terughoudend in hun uitgaven (…) In zijn totaliteit kromp de reële consumptie.” De inflatie vrat sowieso de geringe verhoging van het nettoloon van 2,3% op.

Personen boven de 50 bijzonder zwaar gedupeerd

Dat inmiddels bijna één op de drie Oostenrijkers minder geld ter beschikking heeft, betreft vooral de personen boven de 50 jaar. Slechts 15% zegt meer geld ter beschikking te hebben dan in 2012, aldus een onderzoek van de Generali verzekering. Ook de investeringen in de investeringenplaats Oostenrijk namen duidelijk af, reëel met 1,4%. Door de naderende stagnatie van het BNP zetten concerns meer in op bezuinigingsmaatregelen, het afbouwen van arbeidsplaatsen en het verplaatsen van de productie.

In het jaar 2014 willen de Oostenrijkers vooral minder sparen. Met het oog op de rentes van bijna 0% en het verlies van vertrouwen in de banken is dit geen verrassende ontwikkeling. Ook willen mensen minder alcohol gaan gebruiken, die duurder wordt. En ook de economische situatie zal in 2014 vermoedelijk slechter worden. De conjunctuur blijft sukkelen, de gedwongen heffing van 10% op spaartegoeden om de banken te redden wordt steeds concreter, het handelsakkoord van de EU met de VS (TTIP) zal de markten overspoelen met genetische maïs & Co. En als puntje op de i komt ook nog de opening van de arbeidsmarkt naar het oosten, die de situatie op de arbeidsmarkt in Oostenrijk dramatisch zal verscherpen.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in euro, Eurocrisis, EUSSR, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

9 reacties op Oostenrijk: 2013 werd gekenmerkt door werkloosheid en koopkrachtverlies

 1. Monalisa zegt:

  Nederland: 2013 werd gekenmerkt door werkloosheid en koopkrachtverlies dat gaat hier in 2014 ook gebeuren ben blij dat ik toch nog een paar mensen geholpen hebt voor de kerst.

  Like

 2. Sjaak zegt:

  Er zijn tienduizenden duitsers die naar Oosterijk verhuist
  om daar te werken ! Die komen dan weer terug naar Duitsland
  en daar bijt de kat zichzelf in de staart ! En de EU leugenaars
  verlakken met hun gelogen prognozen het goedgelovig links
  gestrickt volkje verder !

  Like

 3. fleckie zegt:

  En. Vanzelfsprekend MINDER TOERISME, (te verwachten!)

  Like

 4. Republikein zegt:

  Het woord werkloosheid hoor en lees ik al 50 jaar, het stokpaardje van de goedmens.
  Het komt mijn neus uit!

  Like

 5. bigljohn zegt:

  Koopkrachtverlies ? Zie hier ! Duitsland zou het enige E.U. land zijn waar de economie floreert….De export, de auto industrie en andere industrieen, Hoewel ? Andere berichten hebben het er over dat het merendeel van de Duitse werknemers niet meer fatsoenlijk rond kan komen van hun inkomen. Eigenlijk hetzelfde gewauwel als in Nederland. Onze export stijgt, de malaise op de huizenmarkt verdwijnt langzaam, de beurs in Amsterdam loopt beter, en Rutte verblijde ons daarom met het wereldnieuws dat onze economie 0,1 % verbeterde. Daarentegen komen er steeds meer voedselbanken bij, steeds meer verarmde mensen, gepaard gaande aan een steeds hogere werkloosheid. En niet te vergeten steeds meer gelukszoekers uit Islamitische gebieden die alhier rijkelijk in de watten worden gelegd. Daar de Nederlandse economie draait op en via de gratie van de consument, kan een ieder voor zichzelf uitmaken wat voor jaar 2014 in Nederland wordt !

  Like

 6. Jean zegt:

  Hetgeen we ‘overal’ zien in Europa zal alleen nog maar toenemen nl.
  MEER werklozen Autochtone bevolking.
  MEER criminaliteit allochtonen bevolking.
  MEER allochtonen in Europa.
  MEER gewelddelicten, moorden, verkrachtingen tegen Autochtonen bevolking.
  MEER armoede Autochtonen bevolking.
  MEER parasitisme allochtonen bevolking.
  En dat hebben we ALLEMAAL te danken aan die EU misdaadorganisatie waarin gedrochten van het niveau vanRAMPay, barbarosso, kapo schulz, as-ton, maalstroom, verafstoot & co aan verrijking doen VOOR ZICHZELF en de eigen bevolking in de stront drukken.
  Gelukkig nadert PAYDAY met rassen schreden en hopelijk wordt dat gedrocht gesloopt tot op de grond zodat er niets nog rechtstaat wat ons er aan herinnerd want het heeft alleen maar ellende, geweld, armoede en miserie voortgebracht.
  Elke dag dat die misdaadorganisatie in leven gehouden wordt is één dag teveel.

  Like

 7. ikke zegt:

  Ik zou graag zien dat de Nederlandse regering net zoveel controle op buitenlanders gaat houden als op de eigen inwoners. Er wordt kinderbijslag naar het buitenland overgemaakt zonder dat er gecontroleerd wordt of er wel kinderen zijn die daar recht op hebben. En dan graag de bedragen aanpassen naar de maatstaven van het betreffende land !!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s