Bereiken de VS binnenkort de grenzen van hun belastbaarheid? – Misnoegen in de bevolking neemt toe met het oog op de kortingen op de werkloosheidsuitkeringen (of: “Het socialistische Walhalla van Obama”)

Screenshot_42

In de VS leven op dit moment ongeveer 50 miljoen mensen in armoede, en meer dan 100 miljoen Amerikanen zijn iedere maand afhankelijk van een of andere sociale uitkering van de staat. Door het instorten van de middenklasse bereikt de armoede ongekende hoogten. En hoewel de aandelenmarkten het ene record na het andere verbraken, nemen de omvang van de woede en de frustratie, die onder de oppervlakte borrelen, iedere dag toe. Bovendien liepen op 28 december de verlengde werkloosheidsuitkeringen voor 1,3 miljoen Amerikanen af, en tot het eind van 2014 houdt men er rekening mee dat nog eens 5 miljoen Amerikaanse werklozen hun aanspraak op een (verlengde) werkloosheidsuitkering kwijt zullen raken.

Onlangs werd de levensmiddelenhulp voor 47 miljoen Amerikanen verminderd. Daarmee ontstaan ideale omstandigheden voor een “sociale tsunami”. Hoe lang zal het nog duren totdat deze woede en frustratie in de grote steden tot ontploffing komt? Staat Amerika op het punt aan de grenzen van zijn belastbaarheid te geraken?

Als u de kop boven dit artikel te “alarmistisch” vindt, dan zijn u enkele belangrijke gebeurtenissen in de afgelopen weken misschien ontgaan. Zo brak er bijvoorbeeld in de buurt van een bioscoop in Jacksonville in de Amerikaanse staat Florida tijdens Kerstmis een massale vechtpartij met 600 deelnemers uit:

“Er werden vijf jongeren gearresteerd, toen er in Florida op Eerste Kerstdag op de parkeerplaats van een bioscoop een massale vechtpartij met 600 mensen uitbrak. De politie omschreef de gebeurtenissen als een “handgemeen”. De ruzie begon woensdag tegen 20.30 uur buiten de bioscoop Hollywood River City 14 in Jacksonville, toen een groep jongeren probeerde de bioscoop binnen te komen zonder te betalen, zei de politie. Verschillende personen hadden een politieagent in het nauw gedreven, die daar in zijn vrije tijd als bewaker werkt.
De politieagent ´zette pepperspray in om de groep uit elkaar te halen, deed daarna de deuren op slot en belde volgens de voorschriften om versterking´, zei Lauri-Ellen Smith, een woordvoerster van het lokale politiebureau in Jacksonville.
Na het inzetten van de pepperspray ontstond er ´onder de 600 en meer mensen die zich op de parkeerplaats ter grootte van een voetbalveld bevonden, een vechtpartij; anderen beschadigden voertuigen of stonden erop te dansen´, voegde ze er aan toe.”

Screenshot_44

En een zogenaamde flashmob van van 400 meest “doorgeflipte jongeren” bleek zo gewelddadig te zijn dat een winkelcentrum in Brooklyn enkele dagen geleden moest sluiten:

“Een wilde flashmob bestormde en verwoestte een winkelcentrum in Brooklyn dusdanig dat het centrum in de tijd na Kerstmis moest sluiten, werd vrijdag bericht.
Meer dan 400 doorgeflipte jongeren – die abusievelijk dachten dat de rapper Fabolous daar zou optreden – begonnen tegen 17.00 uur in het Kings Plaza winkelcentrum in Mill Basin donderdag woeste vechtpartijen, werd er gezegd. De onruststokers plunderden en vernielden meerdere winkels. Normale bezoekers renden in paniek naar de uitgangen, waar medewerkers probeerden stalen deuren te openen.”

Bovendien zorgde het feit dat kort voor Kerstmis de nieuwe Air Jordan sportschoen voor het eerst in de winkels kwam in het hele land voor kleine relletjes en vechtpartijen.

Waarom gebeurt dit allemaal?

Uiteraard zullen de mensen allerlei mogelijke verschillende theorieën ontwikkelen om deze uitbraken van geweld te verklaren, maar eigenlijk moeten ze het er toch over eens kunnen worden dat deze gebeurtenissen erop duiden dat de woede en de frustratie in de VS tot een levensgevaarlijk niveau zijn gestegen.

Op dit moment bezoeken ongeveer zes miljoen Amerikanen in de leeftijd tussen 16 en 24 jaar geen school, doen ze geen vakopleiding en werken ze ook niet. Dit betekent dat er zich een gigantisch “kruitvat” van zeer gefrustreerde jonge mensen ontwikkelt, die niets anders te doen hebben dan rotzooi te schoppen. In enkele grote steden is dit een groot probleem geworden. In sommige grote steden wonen op dit moment wel meer dan 100.000 jongeren die alleen maar rondhangen:

“Laten we enkele grote Amerikaanse steden noemen: Chicago, Houston, Dallas, Miami, Philadelphia, New York, Los Angeles, Atlanta en Riverside in Californië. In elk van deze steden wonen meer dan 100.000 jongeren die hun tijd doorbrengen met nietsdoen, zoals in een bericht van de organisatie Opportunity Nation wordt vastgesteld.”

Screenshot_45

Maar de regering van Obama vertegenwoordigt het standpunt dat dit eigenlijk geen probleem is. De regering beweert zelfs dat de werkloosheid constant daalt en dat er voor iedereen talrijke kansen en mogelijkheden bestaan. Maar dit is een enorme leugen. Kort voor de laatste recessie had 63% van alle Amerikanen in de werkbare leeftijd een baan. Tijdens de recessie daalde dit naar 59% en is sindsdien niet meer gestegen.

De bewering dat we midden in een “herstel op de arbeidsmarkt” zitten, is gewoon belachelijk. Maar de meeste van onze politici schijnen deze leugen te geloven en deze wordt gebruikt als rechtvaardiging van de korting op de verlengde werkloosheidsuitkeringen.

De bittere ironie is gelegen in het feit dat deze kortingen de schijn zullen wekken dat de werkloosheid nog verder is gedaald. Miljoenen werkloze werknemers zullen nu buiten de werkloosheidsstatistieken vallen, omdat zij beschouwd worden als “niet meer ter beschikking staand op de arbeidsmarkt”. Volgens berekeningen kan deze manipulatie eraan bijdragen dat het officiële werkloosheidscijfer met wellicht een half procent daalt. Welk een cynisme komt hier aan het licht. Veel mensen, van wie de werkloosheidsuitkering nu gekort wordt, zullen hieronder zwaar te lijden hebben. Laten we het geval van de 63-jarige advocatenhulp Laura Walker eens onder de loep nemen:

“Niet iedereen van ons beschikt over spaargeld of financiële reserves en velen moeten op grond van de economische ontwikkeling voor het gezin zorgen”, zei Walker, die in Santa Claria woont en, zoals ze zegt, iedere week minstens op drie banen solliciteert. Ze deelt een woning met haar werkloze zoon, diens vrouw en twee kinderen. ´Vanwege deze kortingen zullen mijn familie en ik weldra op straat staan´.”

Screenshot_47

En wat wil ze nu doen? Op dit moment lijkt er nog maar een mogelijkheid voor haar over te blijven:

“Ik weet niet hoe het verder moet. Ik kan alleen nog bidden.”

Maar niet alleen de werklozen worden gekort op hun uitkeringen. 47 miljoen ontvangers van levensmiddelenhulp in de VS moeten ook met minder genoegen nemen. De volgende passage is afkomstig uit een artikel van Mac Slavo:

“Al op een eerder moment dit jaar werd de levensmiddelenhulp verminderd, omdat een tijdelijke vermeerdering van de pakketten, die na de financiële collaps van 2008 werd besloten, afliep. Praktisch ieder van de 48 miljoen Amerikanen die levensmiddelenhulp ontvangen, werd hierdoor gedupeerd. Deze ontwikkeling leidde tot waarschuwingen uit het hele land dat de kortingen van 40 miljard dollar het voor veel gezinnen in Amerika onmogelijk maakten om hun gezinnen van eten te voorzien. Volgens informatie van de organisatie Fed America betekenen de 29 dollar, die ieder gezin minder op zijn kaart zal krijgen, over het hele jaar 2014 gerekend ongeveer 1,5 miljard maaltijden.”

Screenshot_46

Het feit dat de afhankelijkheid van sociale uitkeringen van de regering zelfs te midden van de zogenaamde “economische bloei” tot een recordhoogte is gestegen, is er nog een bewijs voor dat de middenklasse massaal doodbloedt. Jarenlang hebben middenklasse gezinnen steeds nieuwe manieren gezocht om te overleven. Maar nu wordt duidelijk dat de middenklasse heel snel de absolute grens van zijn belastbaarheid nadert:

“De toenemende inkomensongelijkheid betreft in toenemende mate ook steeds meer Amerikaanse huishoudingen, omdat het steeds moeilijker wordt om extra inkomen te genereren.
Toen de schaar tussen de rijken en de armen de afgelopen drie jaar steeds verder openging, vonden gezinnen helemaal onderaan het scala mogelijkheden om de financiële moeilijkheden de baas te worden. Huisvrouwen gingen werken. De mannen zochten een bijbaantje en werkten langer. Huiseigenaren lieten zich door de stijgende waarde van hun onroerend goed verleiden en namen hypotheken op, die dan uitgegeven werden aan consumptie.
Maar deze strategieën verliezen langzamerhand hun effect, omdat het aandeel werkende vrouwen zijn hoogtepunt heeft bereikt en het uiteenspatten van de onroerend goed zeepbel ertoe leidde dat veel Amerikanen het water tot aan de lippen stond en ze hun hypotheekrentes niet meer konden betalen.”

Screenshot_48Maar hoewel de regering-Obama en de gevestigde media proberen ons steeds opnieuw wijs te maken dat het economisch bergop gaat, geloven de meeste Amerikanen hen niet meer. Uit een nieuwe peiling van CNN blijkt dat 70% van de Amerikanen van mening is dat “de algemene economische situatie slecht is.”

Maar ondanks de aanhoudende economische neergang zullen niet alle Amerikanen met geweld reageren op hun toenemend wanhopige situatie. Velen lijden in stilte en hopen dat de situatie spoedig ten goede zal keren. Maar het aantal onder de misère lijdende mensen zal met het jaar toenemen. In een artikel hield CNN zich onlangs dan ook bezig met het voortdurend toenemen van het aantal “tentsteden” in heel Amerika:

“Hoeveel mensen er op dit moment in totaal in tenten en noodbehuizingen leven, is niet bekend. Veel van deze gemeenschappen zijn klein en onttrekken zich aan de blikken van de overheid, terwijl anderen beweren enkele honderden bewoners te hebben die over grote stedelijke regio´s verdeeld zijn.
Enkele, zoals diegenen die zich onder viaducten verstoppen, dienen slechts korte tijd als onderkomen en veranderen vaak van standplaats. De levensomstandigheden daar zijn vreselijk; er zijn geen sanitaire voorzieningen en ze bieden ook geen bescherming tegen storm of andere weersomstandigheden. Er zijn echter ook gemeenschappen, zoals Dignity Village in Portland in de Amerikaanse staat Oregon, die ingesteld zijn op een langer verblijf. Dit nu al 13 jaar bestaande ´Ecodorp´  werd door daklozen opgericht en is hygiënisch en zelfvoorzienend.
Een voorlopig onderzoek van het National Law Center on Homelessness and Poverty toont aan dat er nu bijna in elke staat tentsteden bestaan en qua aantal en omvang steeds groter worden.”

Screenshot_51

Hoe kunnen we deze problemen oplossen? Bestaan er überhaupt oplossingen die ons uit deze misère kunnen leiden?

Natuurlijk bestaan er zulke oplossingen. Maar ze zullen niet vanzelf worden ingevoerd. Want de Amerikaanse bevolking neigt ertoe steeds opnieuw juist dezelfde mensen te ondersteunen die hen überhaupt in deze miserabele toestand gebracht hebben. Uit een onlangs uitgevoerde peiling van Gallup blijkt dat Barack Obama met afstand de man in Amerika is die het meest wordt bewonderd. Onder de vrouwen bezet Hillary Clinton met afstand de eerste plaats. En de gevestigde media zullen ermee doorgaan ons wijs te maken dat men “leiders” zoals Obama, Clinton, Reid, Boehner, McConnell en Pelosi kan vertrouwen en zij ons ook uit de crisis kunnen leiden. Als u dat gelooft, heb ik een brug, die ik graag aan u wil verkopen.

Screenshot_50

De Amerikaanse bevolking moet ermee ophouden de onophoudelijke propaganda blindelings te vertrouwen die hen via de beeldschermen wordt voorgeschoteld. Die aardige gezichten, die je het “laatste nieuws” thuis brengen, zijn niet in het geringst in uw welzijn geïnteresseerd en ze hebben er ook geen belang bij het beste voor u te bereiken. Het door de mediaconcern gecontroleerde nieuws is grotendeels van tevoren vastgesteld en op iedere zender krijg je praktisch hetzelfde voorgeschoteld. Als u daar nog maar de geringste twijfels over hebt, kijk dan gewoon naar deze video:


Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Auteur: Michael Snyder

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, Communisme, Desinformatie, dictatuur, Elite, Hypocrisie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, mainstream-media, Marxisme, nieuw fascisme, Obama, Overheid, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

15 reacties op Bereiken de VS binnenkort de grenzen van hun belastbaarheid? – Misnoegen in de bevolking neemt toe met het oog op de kortingen op de werkloosheidsuitkeringen (of: “Het socialistische Walhalla van Obama”)

 1. Jean zegt:

  Het zal nog vuurwerk gaan geven en zeker t.o. die bende moslims want het is overal beginnen mis te lopen toen die allahberg steeds groter is geworden, het geweld door allochtonen en de angst bij autochtonen is gigantisch geworden,het kruitvat staat op ontploffen en dat allemaal veroorzaakt door die EU misdaadorganisatie met voorop E.T., as-ton, maalstroom, verafstoot & co.
  Hoogdringend tijd dat wij seculiere Europeanen gaan ingrijpen.

  Like

  • Vederso zegt:

   Idd. en geloof maar niet dat het ons niet gaat treffen.

   Like

  • Marcel zegt:

   Het spijt me Jean, ik ben het niet met u eens. Spijtig omdat de site van EJBron ons wil verenigen, die vereniging, dat zou ik ook graag willen.

   “…beginnen mis te lopen toen die allahberg steeds groter is geworden, het geweld door allochtonen en de angst bij autochtonen is gigantisch geworden,het kruitvat staat op ontploffen en dat allemaal veroorzaakt door die EU misdaadorganisatie met voorop…”

   Het is mijns insziens niet begonnen noch veroorzaakt door de EU.
   De EU is begonnen en veroorzaakt door dezelfden die de islaminvasie hebben geïnstigneerd. Complimenten trouwens voor die vergelijking ‘allahberg’. Een vulkaan die voor iedereen die ogen heeft om te zien met de dag meer en meer opzwelt waardoor een geïnformeerd mens kan weten dat er op termijn een uitbarsting moet/zal volgen.

   Maar de EU
   dat is een product van mensen die ons de multicultuur ook al als een verrijking proberen te verkopen. De EU zou ons ook verrijken, weet u nog ? Nooit meer oorlog enzo ?
   Nu ben ik net zo tegen de EU als u hoor, maar de EU is een product van dezelfde gefeminiseerde watjeskliek die ons met hetzelfde gemak de multicultuur in de maag hebben gesplitst.

   Like

 2. Sjaak zegt:

  Overal word voor Geld alles op Mainstream getrimt !
  Maar in tijden van Internet zit bij velen staatelijke
  parasitäre bedriegers de koude adem in hun nek !
  Daardoor is automatisch dank zij internet zelfs de
  doodgewone burger bereid bij het opsporen
  van deze parasieten die over heel Europa
  verstrooit zijn op de kaart te brengen !

  Like

 3. Lis zegt:

  Ik heb ooit een documentaire gezien, een aantal jaar geleden, over de komst van de Antichrist. Op grond van de beschikbare informatie wees dit toen al richting Obama. Iedere keer als ik zoiets lees over de VS moet ik aan dat programma denken. En ik ben niet eens een christen.

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Voor degene die wat meer geinteresseerd is.
  Ik heb dit artikel gelezen bij “the economic collapse” waar veel meer informatie over de V.S. staat.

  Like

 5. kraftavilqa zegt:

  De poster met de tekst “spread the wealth” zou eigenlijk als tekst “destroy the wealth” moeten hebben want dat is wat socialisme doet altijd en overal het is onvermijdelijk socialisme is en verooraakt pure ellende.

  Like

 6. bigljohn zegt:

  Waar is de tijd gebleven waar de Amerikanen nog lang niet opgescheept zaten met Obama. Toen ze nog auto’s reden, enorme slagschepen van wel 6 meter lang met vleugels achteraan, die brandstof zopen als oceaan stomers. Alles begon in Amerika, en alle grote zaken speelden zich in Amerika af. Het land van de onbegrensde mogelijkheden ! Van ons zeiden ze toen; Als je in Nederland komt zie je van die hele kleine auto’tjes rijden, terwijl die mensen zelf denken een grote auto te hebben. Kleine mensjes in kleine huisjes, alles is daar heel klein enz. enz. enz. Die tijd van vroeger. Maar nu gaat Amerika naar de verdommenis onder regie van de antichrist Obama !

  Like

 7. luckybee zegt:

  Dat krijg je als je tegen Gods wil een Kenyaan als president Kiest.

  Like

 8. Jan zegt:

  Nieuwe communistische burgemeester van New York laat direct zien dat hij als juntaleider in Washington meent imperiale bevoegdheden te hebben:
  Di Blasio gaat koetsen in New York verbieden zodat de grond waarop de stallen zijn gebouwd in handen komt van de staat voor de bouw van peperdure appartementen.
  http://gothamist.com/2014/01/02/carriage_horse_drivers_respond_to_d.php

  Like

 9. Jan zegt:

  Donna Brazile, Vice Chairwoman of the Democratic National Committee, roept Democraten op statsgreep te plegen

  Socialisten: uitschot, megalomane gekken

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s