Het.Recht.De.Deur.Op.Slot.Te.Doen.

Screenshot_34

(Door: Roelf-Jan Wentholt)

Een natie heeft echt het recht zijn identiteit te koesteren en te trachten deze te behouden. Bestaat er een minder agressieve zelfbeschermingsmethode dan aan buitenstaanders te vragen hun komst enige tijd uit te stellen of zelfs helemaal maar te vergeten? Vooral als deze wens alleen geuit wordt ten aanzien van buitenstaanders die onze identiteit en cultuur verwerpen?

Moeilijker wordt het in het geval van waarachtige vluchtelingen. Helaas is ons politieke stelsel niet in staat geweest tot een formulering te komen die het ons toestond echte vluchtelingen te helpen en quasi vluchtelingen te weren. Waarom kregen zij dat niet voor elkaar? Omdat zij het niet konden opbrengen waarachtig rechtvaardig te zijn. En waarom kon onze politieke elite dat dan niet opbrengen? Omdat zij het mooiste van het Westen in meerderheid haten of vrezen. Het mooiste van het Westen is de persoonlijke vrijheid.

Nog een keer de Gerard Reve aanhaling, nu in een wat ruimere portie opgediend. Voor de jongeren onder ons: Lees voor de naam “Simon Vinkenoog” de postmoderne academisch geschoolde politicus die vol is van het verlangen heel beroemd te worden vanwege zijn genereuze en begrijpende houding jegens alles dat hij heimelijk minacht.

Nog een toelichting: De “aksie” waar Reve op doelt gaat over het steunen van Sovjet-dissidenten.

“Er is onmetelijk veel leed en onrecht in de wereld. Simon Vinkenoog doet daar niks aan. Ik ook niet, maar ik vent niet met die zogenaamde liefde van hem, die niks kost, en die tot geen enkel offer, geen enkele inspanning, moeite of inzet bereid is. Ik althans heb nog nooit meegemaakt, dat een plan – of het nu een aksie was voor de persvrijheid, voor gevangen schrijvers, voor onderling solidariteitsbetoon, of voor welk reëel en rechtschapen doel dan ook – ik heb nog nooit meegemaakt dat zulk een aksie of plan NIET door Simon Vinkenoog met allerlei drogredenen werd gesaboteerd, getorpedeerd of belachelijk gemaakt.

Er mankeert, volgens hem, ik weet niet wat allemaal aan onze korrupte maatschappij, maar als je bij hem komt voor iets anders dan een zeepbel van woorden of een wolk vieze rook, dan is hij niet thuis. Hij en zijn aanhangers verwarren hun eigen verveling en leegheid met het leed der wereld. Ze haten deze maatschappij, niet omdat die maatschappij hun onderdrukt, zoals ze brutaal genoeg zijn om te beweren, maar ze haten deze maatschappij wegens de vrijheid die zij hen schenkt, omdat zij met die vrijheid niets beginnen kunnen. Hij en zijn meelopers zullen nooit en nergens voor werkelijke en waarachtige vrijheid opkomen, omdat die vrijheid hen met hun eigen onvruchtbaarheid, hun eigen leegheid en hun eigen talentloosheid confronteert. LANG LEVE HET KAPITALISME!”

Een heel oude discussie over het recht de eigen identiteit te beschermen leest men in de Bijbelse boeken Ezra en Nehemiya. Vooral Nehemiya leest heel makkelijk. Nogmaals: wat is er vredelievender dan er voor te kiezen de eigen identiteit te behouden door het aan buitenstaanders niet toe te staan mee te doen? Deze buitenstaanders mogen thuis proberen een gezamenlijke identiteit te ontwikkelen die net zo mooi is als de onze en zij mogen daarbij alles dat wij ontwikkeld hebben gratis overnemen. Dus er staat hen niets in de weg om net zo’n fijn leven te gaan leiden als wij leiden.

De andere optie is dat wij de gehele wereld veroveren en onze normen en waarden met geweld opleggen. Ik vind mijn “zoek het even lekker zelf uit optie” dan toch veel haalbaarder.

En we mogen nooit vergeten wie de ware verraders zijn geweest van de echte vluchtelingen. Dat zijn die mensen, die politici en hun claque, die een onmogelijk stelsel van toelating in het leven hebben geroepen en dit stelsel zo lang hebben laten rotten dat de uitkomst nu werkelijk op scherp staat. Zij zijn het die de gewonde man op straat hebben laten liggen om hun eigen absurde Goedheid en Reinheid te vieren, zonder enig oog voor de mogelijk vreselijke gevolgen van hun handelen. En zonder enig oog voor het werkelijke slachtoffer. Dit moet even in kapitalen en met een uitroepteken:

EN ZONDER ENIG OOG VOOR HET WERKELIJKE SLACHTOFFER!

Dit was een verwijzing naar alweer een Bijbels verhaal

Laat ik er nog aan toevoegen dat ik vroeger zelf ook behoorde tot die claque. Hoe het mogelijk is dat die club der gewetenlozen nog altijd stand houdt, las ik pas als volgt verwoord:

“Men, it has been well said, think in herds; it will be seen that they go mad in herds, while they only recover their senses slowly, one by one.”

Door:
Roelf-Jan Wentholt
(voor www.ejbron.wordpress.com) 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Appeasement, cultuurrelativisme, Elite, Hypocrisie, Immigratie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, Multiculti, Naïviteit, Nederland, Overheid, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

4 reacties op Het.Recht.De.Deur.Op.Slot.Te.Doen.

 1. Theresa Geissler zegt:

  Waar het aan ligt, daar ligt het aan, Roelf-Jan, maar inderdaad staat het vast dat de meerderheid van de politieke elite de persoonlijke vrijheid haat en/of vreest. Omdat juist die persoonlijke vrijheid van de Burger hem beknot in zijn streven, de maatschappij naar zijn eigen -arrogante- goeddunken in te richten zoals een kind in de kinderkamer dat zijn -willoze- speelgoed zó opstelt dat het appelleert aan zijn eigen smaak en fantasie en -in die fantasie- handelt op ijn initiatief. Daarom zijn de meeste politici bijvoorbeeld ook mordicus tegen referenda en negeren zij, als het er toevallig toch eens van komt, doodleuk de uitslag zodat het in hún ogen tenslotte allemaal weer klopt. Net zoals dat kind in de kinderkamer.
  Hetgeen natuurlijk een schandalige zaak is, omdat de politici- zelf uiteindelijk geen kinderen meer zijn en de samenleving en haar burgers zéker geen speelgoed.
  Niettemin, het streven ís er en de gevolgen zijn dan ook thans al niet meer te overzien.

  Like

 2. Harry zegt:

  Als we indianen geweest waren werden alle initiatieven om onze identiteit te beschermen zelfs door het leger verdedigd .
  Waarom moeten wij uitgegumd worden uit het bestaan ?
  En als de islam slaagt in haar opzet worden we ook nog uit de geschiedenisboekjes verwijderd om vervolgens te claimen dat alle uitvindingen , verworvenheden en welvaart door hun is verwezenlijkt .
  Net zoals ze aan de haal gegaan zijn met een groot aantal zaken uit het verleden .
  Wie kan nu geloven als je slechts met een kameel en wat aarden kruiken door de Sahara loopt te sloffen dat je dan een uitvinding zou doen waar de mensheid wat aan gehad heeft ?
  Alles wat ze hebben en claimen te hebben verzonnen is waarschijnlijk gestolen .
  Daar zijn ze allang heel bedreven in ; en eerlijk is eerlijk , nog steeds .

  Like

 3. Mooi stuk Roelf-Jan, fijn weer eens wat van je te lezen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s