VS: Innovatieve producenten zijn gloeilampenverbod van de regering te slim af

Screenshot_31

In de VS zouden met de jaarwisseling gloeilampen verboden worden. Maar omdat de consumenten het akelige licht van de spaarlampen niet willen, hebben de producenten gereageerd en bieden nu gewoon gloeilampen met een ander Wattage aan. Anders dan in de aan de overheid gehoorzame EU hebben consumenten en producenten het centralisme het nakijken gegeven.

De grote Amerikaanse media hebben rond de jaarwisseling de grote zwanenzang van de gloeilamp in de VS georganiseerd. CNN kwam zelfs met een in memoriam. Maar de media zijn op dit punt waarschijnlijk vatbaarder voor de regeringspropaganda dan de consumenten.

Zoals “The Verge” bericht, hebben de producenten met een handige zet gereageerd op het verbod op gloeilampen van 40 en 60 Watt: ze bieden per direct gloeilampen van 43 Watt, 72 Watt of 150 Watt aan. De Amerikanen kunnen zelfs een gloeilamp met drie gloeidraden kopen.

Anders dan in de EU, waar op initiatief van Sigmar Gabriel de verkoop van klassieke gloeilampen illegaal werd en alle producenten de wensen van de consumenten gedesinteresseerd naast zich neer hebben gelegd (meer hier), hebben de Amerikaanse producenten zich op de markt georiënteerd en niet op bevelen van boven.

Het gloeilampenverbod gaat terug tot president George W. Bush. Het wordt, net zoals in de EU, gemotiveerd met de ontbrekende energie-efficiëntie van de oude gloeilamp. Daarop hebben de producenten gewoon de energie-efficiëntie van de oude gloeilampen dusdanig verbeterd, dat de nieuwe gloeilampen aan de voorschriften voldoen.

Zowel de producenten van de nieuwe energiespaarlampen als die van LED-verlichting geven toe dat de consumenten de nieuwe, felle energiespaarlampen gewoon hebben afgewezen – o.a. omdat ze niet gedimd kunnen worden.

Ook in Europa is de nieuwe van bovenaf opgelegde lamp bij veel mensen gehaat, zoals blijkt uit een petitie in de EU (hier)

Zo zal het in Amerika tot een concurrentiestrijd komen, waarbij de nieuwe lampen het tegen de klassieke gloeilampen moeten opnemen. Het is niet uitgesloten dat het juist de nieuwe gloeilampen zijn die op de markt het loodje zullen leggen.

Deze zaak laat zien hoe weinig innovatieve vaardigheid de EU-bureaucratie in samenwerking met een gemakzuchtige industrielobby kan laten zien.

Je begrijpt vooral de producenten niet: heeft niemand van hen contact gezocht met de Amerikaanse collega´s om de innovatie ook in Europa aan te bieden? Blijkbaar is het voor veel ondernemingen tegenwoordig gemakkelijker om je in Brussel met gedwongen geluk van een nieuw werkterrein te verzekeren. De consumenten worden door deze producenten als zwakste schakel in de ketting beschouwd, die men gewoon aansmeert wat Brussel beveelt.

Wellicht opent het nieuwe vrijhandelsakkoord TTIP ook de grenzen voor een zegetocht van de klassieke gloeilamp “made in USA” op de Europese markt.

Dan heeft dit anders uiterst gevaarlijke akkoord (meer hier) in ieder geval een aangenaam bijverschijnsel.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Overheid, VS. Bookmark de permalink .

8 reacties op VS: Innovatieve producenten zijn gloeilampenverbod van de regering te slim af

 1. aquarius4422 zegt:

  Vanwege het verbod op gloeilampen heb ik me indertijd een grote voorraad aangeschaft. F*ck EUSSR betutteling.

  Like

  • Trucker zegt:

   Ja ik heb dat ook gedaan, heb peertjes van 40 tot 90 wat met de heldere en matte variant.
   Heb zo’n spaarlamp in de keuken hangen want gratis gekregen indertijd maar verder peertjes, ik weet dat ik op deze wijze een neus zet naar eurabia en de groene klimaathysterie oude wijven club.
   Beide kunnen k****n met eén aktie is dubbel gewonnen.

   Like

 2. delamontagne zegt:

  Ook in Fr kwam die achterlijke regeling er langzaam aan. Dus net als voorgaande ( en ongetwijfeld veel anderen ) voorraadje aangelegd. Die bureaucraten in B hadden even een klein cursusje ëlektro-techniek moeten doen. De grootste slurpers van elec. zijn wasdrogers en vaatwassers. Dan wasmachine en elec.verwarming. Dat die Am. er niet aan willen, verbaast mij niets. Die zijn ECHT tegen allerlei overheids-flauwe-kul ( zie Obama-care ! ! )

  Like

 3. Sjaak zegt:

  De geplante Obsoleszenz zit inmiddels in alle Produkten !
  Deze smerige praktijk brengt Geld in de kassa !
  Met de Philipslamp in de USA is het begonnen en nu is
  het overal in gebouwt ! ( Obsoleszens zie Wikkipedia)
  Een voorbeeld ? Ik hat bij mijn Vectra een kleine onderbreking
  in de verwarming ! Voor alles hebben ze stuurvoorrichtingen
  ingebouwt die na een tijdje automatisch kappot gaan !
  Deze kleine reparatie heeft mij 504,- €uronen gekost !
  Dank deze Flessentrekkers !

  Like

 4. Jantje zegt:

  en dat niet alleen:
  In de nieuwe lampen zit kwik. Zwaar gif, dus.
  Als zo’n lamp kapot gaat dan doe je er goed aan ramen en deuren te openen zodat de kwikdampen snel vervluchtigen. Je dient die dingen ook nog eens in te leveren als klein chemisch afval.
  Een regelrechte schande dat deze lampen er door gedrukt zijn.
  We worden geregeerd door lobyisten in plaats van verstandige mensen.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Ik drink de kwikzilver niet en ademen doe ik ze ook niet ze zitten afgesloten in de lamp Toch?
  Ik gebruik de spaar lampen al zinds 13 jaren en leeft nog steeds.

  Like

 6. Joop Klepzeiker zegt:

  Ik heb bijna alles uitgewisseld voor LED lampen, scheelt een berg in verbruik.

  En ja je kan ze in 2 licht warmte krijgen 5600 en 9200 zo uit het hoofd

  Voorbeeld eerst 8 stuks halogeen spotjes van 50 watt stuk en nu 8 LED spotjes van 4 watt stuk

  verschil is 368 watt per uur , maal 10 uur is 3680 watt is dus 3,68 KW dat maal 30 dagen scheelt dus 111 KW per maand !!!!!!!!!

  Like

 7. In tijden van wurgende energiebelasting in Nederland is het handiger om meer met kaarsen, LED en rijstpapier te gaan doen terwijl je aan verspreiding van voorlichting werkt om de maatschappij van Rampkabinet Rutte 2 verlost te krijgen. In Amerika kent men niet zo’n verregaande belastingstaat als in Nederland nog geslikt wordt. Daar kan men eenvoudiger alternatieven verkopen die meer energie vragen. Hier is het slimmer om zo min mogelijk belastbare initiatieven te ontplooien en je te concentreren op terugdringen van de persoonlijk te betalen belastingen op te gebruiken goederen en diensten. Dat kan door consuminderen als leefwijze te praktiseren. Ook langs die weg kun je geheel binnen de wet effectief bijdragen aan de wegwerking van Rutte 2 en de tegenwerking van de Europese Heilstaat. Eenvoudig door de geldstromen die de organisatievormen ter beschikking staan te verminderen. Want geen geld betekent geen ruimte voor verspilling en verplichting.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s