Wilders prijkt op voorpagina van The Economist

Screenshot_52

The Economist weet wel wie Neerlands grootste politicus is.

En nee, zijn naam is niet Mark Rutte, of zelfs Jeroen Dijsselbloem, de voorzitter van de Eurogroep. Zoals u zou verwachten gaat het natuurlijk om Geert Wilders, de enige Nederlandse politicus die werkelijk invloed heeft in het buitenland. Hier is de cover van de nieuwste editie van The Economist:

Screenshot_53

In het bijbehorende verhaal legt het magazine uit waarom Wilders zo prominent op de voorpagina staat – samen, natuurlijk, met Marine Le Pen en Nigel Farage:

Mainstream politicians in Europe have tried to marginalise the insurgents, by portraying them as unhinged, racist or fascist. But it is not working, partly because many of the insurgents are making a determined effort to become respectable. UKIP, the FN and the Freedom Party (PVV) in the Netherlands could each win the most votes in European Parliament elections in May. In France, 55% of students say they would consider voting for the FN. The Progress Party has joined Norway’s government. Slovakia has a new far-right provincial governor. Count insurgents on the left, such as Syriza in Greece and the Five Star movement in Italy, and mainstream parties in Europe are weaker than at any time since the second world war.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Geert Wilders, Marine Le Pen, Nationalisme, Nigel Farage, Vrijheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Wilders prijkt op voorpagina van The Economist

 1. Yiooda zegt:

  Chapeau voor deze man, stem straks op hem als u uw vrijheid weer terug wilt hebben.!!

  Yiooda.

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Een van de Am. free-lance journalisten van dat blad verblijft zomers hier bij ons in de buurt. Ga haar vragen ,t blad voor me mee -te-nemen EN ook WELKE andere NL-politici haar bekend zijn.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Ik kreeg vrijwel gelijk antw: was niet anders te verwachten wat er werd geschreven. EERLIJKHEIDSHALVE, moet wel gezegd worden dat de gemiddelde Am. niet veel is geinteresseerd wat er buiten US afspeeld. ( helaas….)
   ////////////////////////////
   Re: Economist and Happy New Year
   Hi Ben,
   Well that’s nice that you can have tea outside!
   I flunk your quiz. BESIDES Wilders I know no Dutch politician. How about we try to send you the web-edition of the new Economist? Maybe that would work better and is more timely.
   How’s …….ETC,ETC

   Like

 3. louis-portugal zegt:

  Daar zullen enkele linksen wel wat pijn mee hebben en dat doet mij plezier.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Ja, ja, typisch staaltje van ik-zou-er-wel-omheen-willen-maar-ik-kan-het-helaas-niet.
  Volgende stap is ronduit toegeven, dat de nationalistische partijen gewoon gelijk hebben; dat de EU en de Euro jammerlijke mislukkingen zijn, die ons niet alleen onze welvaart, maar op den duur tevens onze vrijheid kosten. Kom, Heren journalisten, even slikken en vervolgens eerlijk toegeven: De waarheid is bitter, maar werkt louterend!

  Like

 5. Geert Wilders

  Stem op Geert.
  Die de islam niet eert.
  Geert is een goddeloze.
  Volgens de islam is dat
  uit den boze.
  Maar er valt wel een héle
  noot te kraken!
  Ik wil er verder geen woord
  aan vuil maken.

  Jack Terrible

  Like

 6. bigljohn zegt:

  Wilders en zijn gelijkgestemden onmogelijk maken werkt nooit voor lange tijd. Zelfs anti reclame is reclame. Men kan een leugen nooit als een waarheid aanprijzen, daar dit op den duur altijd uitkomt. De daaruit volgende ellende zal voor de leugenaar niet meer te overzien zijn. Zoals een uitspraak uit de hekserij luidt; Doe wat je wilt, zolang je iemand anders maar geen ongeluk berokkent. Doe je dat met opzet toch, dan krijg je alle door jou veroorzaakte ellende in het drievoud terug.

  Like

 7. sylvia Groot zegt:

  Ere wie ere toekomt.

  Like

 8. luckybee zegt:

  Maar me God zullen wij zeker winnen net als eens de Geuzen.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Dit vindt de rode kerk natuurlijk niet leuk!

  Like

 10. Trucker zegt:

  Tja…waarschijnlijk hebben de redactie piepeltjes onze El Cid schromelijk over het hoofd gezien.
  Dat is dus de sterkte van een schutskring die door de media gehanteerd wordt dat in diezelde mate lui die verondersteld te worden te weten wie wie is het niet nodig achten om te duiden.
  SHAME on you Economist rotzooi publicatie en flut “reportertjes” BAH.
  Het Vlaams Blok heeft al sedert de jarig ’80 (tachtig dus voor zij die geen cijfers kunnen lezen) op de spijker van de vreemdeling (in casu de islamiet geklopt).
  Filip Dewinter of zoals wij hem graag heten El Cid was al met deze materie bezig waarschijnlijk voordat Geert Wilders begrepen had over wat het ging want hij was nog een onbetekende medewerer van de één of andere.
  Hij is ook in de US geweest http://www.filipdewinter.be/media/foto?album=1&gallery=106
  en hier http://www.filipdewinter.be/media/foto?album=1&gallery=105.
  Hij mocht daar zeker prijken ipv Nigel Farage die de strijd tegen de islamiet niet als zijn core business beschouwd, het is nuttig te weten wie de echte vrienden zijn waar men kan op rekenen en dat is in mijn ogen niet Farage, hij is anti eu end aar is de kous mee af.

  Like

 11. Tistochwat zegt:

  Daar kan bijv. mannetje theelepel Pechtold niet tegenop; hij zal wel scheel zien van jaloezie met die onbetrouwbare klotsogen van ‘m.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s