Maleisië: Islamitische claim op “Allah”

Screenshot_8

De naamruzie tussen Maleisische christenen en moslims escaleert: Bij een georganiseerde overval pakken moslims de Bijbels van christelijke groepen af. Ze willen daarmee een zogenaamd misbruik van het woord “Allah” onderdrukken. De regeringspartij kwalificeert dit gedrag als rechtmatig.

Het lange tijd als modelvoorbeeld van een “islamitische democratie” geldende land komt steeds meer terecht in een klimaat van intolerantie en fanatisme. Met de kwalificatie als “onvolledige democratie” respectievelijk “gedeeltelijk vrij” geldt Maleisië volgens democratieonderzoekers van ”Freedom House” en “Economist” naast Indonesië als een van de twee bestaande voorbeelden van democratieën met een islamitische bevolkingsmeerderheid. Anders dan deze beide landen wordt Turkije gekwalificeerd als hybride regime. Desondanks staat Maleisië volgens “Open Doors” op de 42e plaats van de 50 landen waar christenen het meest hardnekkig worden vervolgd. Dan weten we in ieder geval wat ons nog te wachten staat.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", christenhaat, Christenvervolging, democratie, discriminatie, Hypocrisie, Islam, Islamisering, Krankzinnigheid, Maleisië, Moslims, Rotzakken. Bookmark de permalink .

7 reacties op Maleisië: Islamitische claim op “Allah”

 1. Jean zegt:

  Een volk dat zich laat opruien door religiewaanzinnigen is en blijft een achterlijk volk.
  Aan dergelijk volk hebben wij geen behoefte en zullen wij ook nooit tolereren in onze samenleving, vroeger niet, nu niet en nooit niet, punt.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  En hier geven de politieke nitwits de haatbaarden alle faciliteiten en ruimte. Ze mogen hun haathutten bouwen, demonstreren snotverdomme TEGEN onze maatschappij, parasiteren van ONZE UITKERINGEN, en spelen het ook nog klaar om hun ISLAM ons door “de strot”, te duwen!

  Like

 3. vanhetgoor zegt:

  Het fenomeen is al jaren bekend dat in landen met overwegend een islamitische cultuur ‘god’ wordt benoemd als Allah. Per definitie is het fout. McDonald’s gaat ook klagen als ergens ter wereld een cafetaria plotseling Big Macs gaat aanbieden, omdat men in die taal in dat verre land geen ander begrip heeft dan dat hamburgers van McDonald’s zijn, en dat deze dus zo genoemd worden.

  Het is fout om God Allah te noemen. Dat moet duidelijk zijn. Bijbels waarin het begrip Allah voor komt zouden nooit moeten worden gepubliceerd. Het spreekt voor zich dat deze misdrukken verbrand moeten worden, zonder meer! Allah is de tegenstander van God. In de eindstrijd zal het goede overwinnen en het kwade zal worden beëindigd, doen alsof Allah een god is moet daarom worden afgedaan als kolder en beledigend. Het is alleen zo verwonderlijk dat moslims zich daar druk om maken, want doorgaans is het zo dat de waarheid en de realiteit de moslims aan hun stinkende reet zal roesten.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Allah de tegenstander van God…..Tja, je hoort het vaker, hier. Zelf zie ik ècht Allah èn God als één en dezelfde persoonlijkheid die nu eenmaal door meerdere religies -meerdere religies en een ideologie, zo U wilt,- op verschillende manieren vereerd wordt.
   Ik kan het niet genoeg herhalen, Mijnheer van het Goor: De èchte tegenstander van God, Satan/Shaytan, ís iets anders en wèrkt totaal anders! Niet minder fataal, maar ànders! En God is eenvoudig, wat elke religie/ideologie er van maakt. De enigen die misschien recht van spreken hebben om Allah de tegenstander van God te noemen zijn
   de totaal, maar dan ook totaal geweldloze christenen zoals de Quakers en de Amish, omdat hun leer nu eens lóódrecht tegenover die van de moslims staat. En toch ben ik er nagenoeg van overtuigd, dat juist zij dat NIET zullen beweren. Omdat zij zich voortdurend oefenen in het niet-oordelen.

   Like

 4. luckybee zegt:

  Dat kunnen ze van mij gratisch krijgen; JHWH is niet Allah.Al geloven katholieken schijnbaar van wel

  Like

 5. Azraël zegt:

  Ik snap die Maleisische Christenen in deze ook niet. Zover ik weet is -allah- een naam en ookal zou het woord -allah- god betekenen, dan is dat in het arabisch. Wat hebben Maleisische Christenen daarmee van doen? Die Bijbels zijn toch niet in het arabisch geschreven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s