Spanje: Draconische straffen voor demonstraties en belediging van ambtenaren

Screenshot_23

Diegene die spontaan voor het Spaanse parlement demonstreert kan in het vervolg rekenen op een geldboete van € 600.000,- Er dreigen ook strenge straffen wanneer men politieagenten filmt tijdens hun werk of foto´s van de koning in brand steekt. Het tegen de politiek en de banken boos gemaakte volk moet geïntimideerd worden.

Spanje zal extreem hoge geldboetes tegen protesterende burgers invoeren. De intimidatie is noodzakelijk om protesten tegen de bezuinigingspolitiek te onderdrukken.

Eind november kondigde de Spaanse regering een wet “ter bescherming van de veiligheid van de burgers” aan, berichtte de WOZ. De wet zal vermoedelijk begin dit jaar worden aangenomen. Want in beide parlementskamers beschikt de conservatieve volkspartij Partido Popular (PP) van minister-president Mariano Rajoy over de absolute meerderheid.

Volgens de nieuwe wet gelden spontane bijeenkomsten voor het parlement, de Senaat of het hoogste gerechtshof als zware misdaden. Ze worden bestraft met geldboetes van tot € 600.000,- per persoon. Ook diegene die demonstreert voor de woningen van politici of op andere wijze hun leven verstoort, maakt zich schuldig aan een zware overtreding.

Straat- en zitblokkades tegen gedwongen ontruimingen worden eveneens verboden. Met behulp van blokkades is het het platform van hypotheekgedupeerden PAH de afgelopen vier jaar gelukt de gedwongen ontruiming van meer dan duizend woningen te stoppen.

Bovendien is er in de nieuwe wet sprake van hoge geldboetes wanneer men de politie tijdens haar werk fotografeert of filmt, de agenten beledigt, de nationale vlag of een foto van de koning in brand steekt.

“Spanje bevindt zich in het voorportaal van het fascisme”, zei Julio Anguitavo van Verenigd Links en voormalig burgemeester van Córdoba. Mario Rodríguez, cgef van Greenpeace Spanje, noemt de wet het “nieuwe wapen” van de regering, die niets anders meer te binnen schiet dan de intimidatie van ongehoorzame en onaangepaste mensen.

Screenshot_24

“Wie tegen de regering demonstreert, wordt daarmee tot vijand verklaard”, zei Joaquim Bosch, woordvoerder van de “Rechters voor de democratie”. Volgens de politievakbond SUP dienen de hoge geldboetes een politieke kaste, die zich alleen nog kan bewegen onder politiebescherming.

Margarita Robles, rechter aan het hoogste gerechtshof en woordvoerster van de Spaanse justitiële controleraad CGPJ, ziet in het wetsontwerp “een volgende stap in de serie beperkingen van fundamentele rechten, die de PP voortdurend heeft uitgevoerd.”

Al in het voorjaar van 2013 had minister van Justitie Alberto Ruiz Gallardón de gerechtstarieven verhoogd. In feite kunnen nu alleen nog maar rijke mensen een rechtszaak aanspannen of beroep aantekenen tegen een vonnis.

Financiële hulp van de EU ter omvang van 41,3 miljard euro heeft het Spaanse bankensysteem eerst voor een ineenstorting behoed. Spanje zal het hulpprogramma nog deze maand officieel verlaten, bericht EUobserver. De EU is tevreden over de Spaanse bezuinigingspolitiek. ESM-chef Klaus Regling zei dinsdag:

“De bereidheid van het volk om tijdelijke moeilijkheden te accepteren, om een duurzaam herstel te bereiken, zijn voorbeeldig. (…) Het Spaanse succesverhaal toont aan dat onze strategie om tijdelijke kredieten tegen harde voorwaarden ter beschikking te stellen, functioneert.”

Het werkloosheidscijfer in Spanje bedraagt 26,7%, bij de jongeren zelfs 57,4%. De Spaanse minister van Economische Zaken Luis de Guindos beloofde woensdag dat de situatie op de arbeidsmarkt in 2014 beter zal worden. Maar volgens een actuele peiling van het dagblad “El Mundo” denkt 71% van de Spanjaarden dat er op z´n vroegst pas in 2015 sprake zal zijn van herstel.

Screenshot_21

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in euro, Eurocrisis, EUSSR, Justitie, Spanje. Bookmark de permalink .

18 reacties op Spanje: Draconische straffen voor demonstraties en belediging van ambtenaren

 1. bobzelf zegt:

  ER ZIJN VAN DIE DAGEN, DAT IK ZO BLIJ BEN MET DIE EU !!!!!
  alles is en wordt toch tot in de puntjes , goed regeld ??????????????
  dan denk ik waarom zit ik hier nou al die vrije tijd te spanderen
  op deze site !!!
  KOMT TIE WEER !!!!!!!!!!!!!!!
  WHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

  Like

 2. Jean zegt:

  Heel Europa weet het intussen dat ALLE ELLENDE & MISERIE overgoten met barbaars geweld veroorzaakt worden door de politiek incl ambetantenaren gesteund door monarchies én religies.
  Het wordt HOOGDRINGEND TIJD in te grijpen tegen dat decadent profitariaat én parasitisme overgoten met volksverlakkerijen van diverse strekkingen die ALLEN één doel hebben nl. de burgers tot slavernij en afhankelijkheid te drijven en dergelijke MISDAAD mogen wij burgers nooit tolereren.
  Op 25 mei maken wij er een einde aan, zeker weten, als het effe kan liefst morgen al.
  Onze vrijheid én onafhankelijkheid zijn ons rijkste bezit dat zullen we MET ALLE MIDDELEN beschermen resp. verdedigen, wij laten de lafaards én volksverlakkers én paria’s niet toe ons leven te bepalen.

  Like

 3. aquarius4422 zegt:

  Dit zal door de EUSSR wel snel tot wet voor alle Eurolanden ingevoerd worden.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @aquarius4422: 14.14. uur. Daar ben ik ook zeker van. De rode bojaren, von Rompuy-de builenpest zij met hem- de marxist Barosso, de kampcommandant der rode SS Schulz, komen hier bijna van klaar! En hun rode SS Politie hebben ze al Eugendfor. Democratie en EU laat me niet lachen…

   Like

  • bigljohn zegt:

   Goed gezien aquarius4422. Van Europese Gemeenschap van Kolen en Staal naar de EEG, en vandaar naar de E.U. dictatuur. Volgens mij werd die doelstelling voor een dictatuur al in het allereerste begin besproken bij de E.G. van K.S, en pas tijdens het verdrag van Straatsburg officieel bekrachtigd. Het is dus gewoon een kwestie van tijd eer de dictatuur alhier ook zijn intrede gaat doen.

   Like

 4. fleckie zegt:

  Onbegrijpelijk,: eerstens heeft W-Europa “mee”betaald aan de aanleg van wegen NAAR Spanje, (voor toename TOERISME) daarna kwamen de enorme stromen toeristen richting SPANJE. Op gang, zo in te schatten, moeten er toch MILJARDEN! aan het toerisme verdiend zijn? (Maar ja, hoelang zijn er al Aziatische! Zaken HANDELEND BEZIG, in SPANJE?

  Like

 5. Willie zegt:

  Zeg nu zelf :WAT rest de Spanjaarden nu nog ?????

  Like

 6. Pieter Nokkio zegt:

  Zes ton boete in euro’s is over een poosje niet veel meer waard dan drie rollen wc-papier, dus dat risico zou ik als Spanjool wel willen nemen. Het eind van dit domste betaalmiddel ooit is in zicht.

  Like

 7. luckybee zegt:

  Zo lang a;s ze dat niet in Nederland wordt overgenomen vind ik alles in orde.Niet vergeten dat Spanje en Portugal nooit tot het Frankische reik heeft behoord.Het was toen al buitenland.

  Like

 8. Joop Klepzeiker zegt:

  Had ik al gezegd dat het steeds sneller en sneller ging ??

  Like

 9. Sjaak zegt:

  Hebben die zoveel plaats in hun gevangenissen ?
  En een warm plaatsje in de cel met 3 maaltijden per dag
  laat bij zoveel werkelozen die op de straat geland zijn
  de signalwerking los om een strafdaad te begaan !
  Spanje is op de beste weg zijn eigen graf te graven !

  Like

 10. Tistochwat zegt:

  “Ze worden bestraft met geldboetes van tot € 600.000,- per persoon.”

  En welk normaal mens kan zo’n boete betalen?
  Wordt degene die dit bedrag niet kan betalen, veroordeeld tot nóg meer slavernij voor de rest van z’n leven?

  Like

  • Willie zegt:

   Zou jij nog maar de INTENTIE hebben om dat bloedgeld te willen betalen ??????
   Desnoods trekken ze maar hun fascistenland uit , maar betalen ???

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Nee, natuurlijk niet!
    Ik heb eigenlijk ook niet de intentie om die torenhoge belastingen hier te betalen, maar ja, als ik niet betaal, komen ze het geld halen.
    In naam des ‘konings’…

    Like

 11. Ronald Soeverein Mens zegt:

  Volgens mij geeft Spanje hiermee de aanzet tot algehele volksopstand en een burgerrevolutie die zijn weerga niet kent. Ik zou niet graag in de schoenen staan van de minister(s) die deze idiote wet hebben verordend, de wurgpaal wacht reeds op hen!!!!! Dit is de Goden verzoeken op een burgeroorlog!!!

  Like

 12. Pingback: DEMONSTRATIES EN BELEDIGINGEN VAN AMBTENAREN GAAN AAN BANDEN GELEGD WORDEN | E.J. Bron

 13. Jan zegt:

  Dat zijn geen demonstranten maar zombies:

  Betrug im spanischen Gesundheitssystem: 150.000 nutzten Sozialversicherungskarten bereits Verstorbener
  Bei einem Austausch von Daten zwischen den spanischen Ministerien stellte sich heraus, dass 150.000 spanische Krankenversicherungskarten weiterhin genutzt wurden, obwohl die Inhaber der Karte bereits verstorben waren. Doch das waren nicht die einzigen Betrugsfälle.
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2012/07/30/betrug-im-spanischen-gesundheitssystem-150-000-nutzten-sozialversicherungskarten-bereits-verstorbener/

  Like

 14. Pingback: DEMONSTRATIES EN BELEDIGINGEN VAN AMBTENAREN GAAN AAN BANDEN GELEGD WORDEN | Stichting JaN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s