Vrouwentekort: Groene noemt Wiener Philharmoniker een schande

Screenshot_1

De Groenen worden steeds driester in hun claim om alles en iedereen in de Oostenrijkse samenleving aan een links dogmatische heroriëntering te moeten onderwerpen. Eén dag na het uiterst succesvol verlopen Nieuwjaarsconcert in de Wiener Musikverein werd het orkest van de Wiener Philharmoniker heftig bekritiseerd door de woordvoerster vrouwenzaken van de Weense Groenen, Martina Wurzer. De belangrijkste kritiek is dat slechts zeven orkestleden vrouwen zijn. Letterlijk verkondigde de tot nu toe alleen maar door haar sympathieën voor anarchistische krakers opgevallen lokale politica:

“Het is de afgelopen jaren maar zeven vrouwen gelukt om opgenomen te worden in de vereniging van de Wiener Philharmoniker, in een orkest dat uit 128 leden bestaat. Een buitengewoon mager resultaat en een schande voor de muziekwereld.”

Wanneer komt het dirigentenquotum?

Maar niet alleen het aantal vrouwen in het orkest is de Groenen een doorn in het oog. Ook bij de dirigenten zien ze getalsmatig de noodzaak om in te grijpen. Omdat er tot nu toe geen vrouwelijke dirigent het Nieuwjaarsconcert heeft gedirigeerd, krijgen de vanuit het oogpunt van de Groenen “zwaar gesubsidieerde” leden van het orkest ook nog een veeg uit de pan:

“Wij Groene vrouwen verklaren ons solidair met alle vrouwelijke musici die in een orkest willen worden opgenomen. Daartoe behoort ook het opnemen van meer vrouwelijke componisten in het concertprogramma, evenals de regelmatige betrokkenheid van vrouwelijke dirigenten bij de Wiener Philharmoniker. Vrouwelijke componisten, vrouwelijke dirigenten en vrouwelijke musici worden notoir benadeeld in muziekland Oostenrijk. Aan deze benadeling moet een einde gemaakt worden.”

Het is heel goed mogelijk dat de Groenen na de definitieve verwoesting van de infrastructuur van het verkeer en de economie in de Mariahilferstraße weldra ook de Wiener Philharmoniker te lijf gaan.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Groenen, Krankzinnigheid, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

8 reacties op Vrouwentekort: Groene noemt Wiener Philharmoniker een schande

 1. luckybee zegt:

  Luisteren ze nog steeds naar de mening van Daniel CohnBendit’s slavinnen?

  Like

 2. Jan zegt:

  Ik neem aan dat ‘groen’ in “wij Groene vrouwen” slaat op de geestesgesteldheid van dit bevolkingsdeel.

  Like

 3. bigljohn zegt:

  Die doordrammerij van die Groenen om vrouwen in dat orkest te krijgen riekt naar discriminatie van mannen. Het is namelijk gebleken dat maar bitter weinig vrouwen cappabel zijn om in dat bewuste orkest opgenomen te kunnen worden. In het midden Oosten is de vrouw de slaaf van de man (fout). En als de Groenen en sommige feministen het voor het zeggen zouden krijgen, liepen de mannen nu al aangelijnd door een vrouw met een hondentuig, compleet met prik halsband, over de straat, en zouden ze bij een protest afgeranseld worden met een zweep. Want die emancipatie gedachte is er een die de man als slaaf van de vrouw willen maken. Precies dezelfde ontwikkeling van onderdrukking als in het midden oosten, maar dan met de mannen als slachtoffer !

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, ja, bigljohn, denk alsjeblieft aan je bloeddruk!
   En een goedbedoelde raad: Sla op jouw beurt niet door. Het is best mogelijk, dat zich tot nu toe maar weinig voldoende capabele vrouwen hebben gemeld voor het Wiener Philharmoniker, en de meeste feministen overdrijven inderdaad. Erg zelfs. Maar niettemin is het in deze tijd wèl een goede zaak om met zulke dingen de vinger aan de pols te houden.
   Nog in de Jaren ’60 MOCHTEN er geen vrouwen bij. Geef toe, dat dàt minstens zo belachelijk was!
   Het spijt me wel, maar dat later doorgedraaide Feminisme werd mede noodzakelijk, doordat met name de mànnen in die periode nog genoegzaam achterover leunden en alles zoals het wàs wel prima vonden.
   Toch moest dat gedoe van vrouwen kunnen dit niet en vrouwen kunnen dat niet vroeg of laat wèl ophouden.
   En dat heeft niets te maken met de man tot slaaf willen maken. Wèl met gelijke ontplooiïngsmogelijkheden.

   Like

 4. Jean zegt:

  Ik heb het wel gehad met die vuile smerige groene boomklevers, heel Europa is reeds door die vuiligheid onleefbaar gemaakt, het zijn de gootste moslimreetlikkers en we weten dat mo niet viesis van dergelijke vuile praktijken.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Samen met de RODEN zijn de GROENEN het meest verraderlijke volk wat er bestaat!

  Like

 6. Nadia Dhondt zegt:

  Ik ben volledig akkoord dat er méér vrouwen in orkesten moeten komen …om de eenvoudige reden dat er zo velen zijn – ook als dirigent – ook werken van vrouwen moeten aan bod komen – het is de grootste discriminatie in de ganse muziekgeschiedenis : ‘afwezigheid van vrouwen ‘ op alle echelons – ondanks het feit dat er zovelen zijn ! Helaas historici waren lang mannen en zij hebben vrouwennamen geweerd uit hun bronnen …Zij hebben ongelijk ! Vele vrouwen hebben bijzonder interessante muziek gecomponeerd – intellectueel en emotioneel ! Ik ben de gelukkige bezitter van ruim 130 cd’s met hun werken !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s