De Amerikaanse hypocrisie

Screenshot_2

Israëli´s treuren (vermoedelijk familieleden van terreurslachtoffers) na de beslissing om nog meer terroristen vrij te laten (opdat ze met ons praten)

Altijd wanneer men probeert met de Amerikanen te praten over een mogelijke vrijlating van Jonathan Pollard, zeggen zij dat dit een interne Amerikaanse aangelegenheid is; en ze zeggen dat een Amerikaans staatsburger die voor een ander land gespioneerd heeft, bestraft moet worden met de volle hardheid van de wet. Bovendien zou het fout zijn om een ambtenaar, wiens daad het beeld van de hele joodse gemeenschap beschadigd zou hebben, vrij te laten; ook zou Pollard´s gevangenschap andere Joden in de openbare dienst ervan afschrikken zich net zo te gedragen.

Voor de Israëli´s is Pollard´s vrijlating echter een principekwestie, omdat deze gebonden is aan de oude joodse traditie van het vrijlaten van gevangenen (“pidyon shvuyim”). De amerikanen weten dat Pollard´s daad de VS niet bedreigd heeft, maar uitsluitend een hulp voor Israël was – voor een bondgenoot, die met de VS de belangrijkste informatie van de geheime dienst deelt en die in de strijd tegen de terreur de meest betrouwbare partner is.

Maar de Amerikanen zijn tegelijkertijd van plan zich te mengen in Israëls interne aangelegenheden en zij zorgen ervoor dat Palestijnse terroristen worden vrijgelaten uit Israëlische gevangenissen. Zodra deze eenmaal vrij zijn, worden ze door de president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, en de andere terroristen tot voorbeelden uitgeroepen.

Het is betreurenswaardig dat de VS sinds Pollard gevangen zit meerdere spionnen hebben vrijgelaten, die daadwerkelijk schade hebben toegebracht aan de veiligheid van de VS. Diezelfde Verenigde Staten die (vanwege Pollard) van “interne aangelegenheden” spreken, eisen nu dat Israël als onderdeel van het krankzinnige vredesplan terroristen vrijlaat die Israëlische burgers vermoord hebben.

Tegelijkertijd weten de Amerikanen heel goed hoe vernietigend deze stap was, die zich extreem inmengt in Israëls interne aangelegenheden; een stap, die Palestijnse en islamitische terreur aanmoedigt en voor berusting bij het Israëlische publiek zorgt.

Intussen worden dankzij de informatie m.b.t. de NSA van Edward Snowden de bewijzen sterker dat de Amerikanen, die zo bezorgd waren vanwege hun eigen “interne aangelegenheden”, onze interne aangelegenheden bespioneren en dat hun geheime diensten er voortdurend mee bezig zijn Israëlische politici te observeren en terreinen betreffende veiligheidskwesties en sociale zaken te bespioneren, waarvoor een netwerk van agenten en elektronische bewaking wordt gebruikt. Is deze huichelarij verrassend?

Wanneer men de toenemende motivatie van de VS met het oog op datgene bekijkt wat zij “Palestijns probleem” noemen, dan is dit heel merkwaardig gezien hun algemene zakte bij andere belangrijke vragen van Midden-Oostenpolitiek en gezien hun uiteenvallende betrekkingen met hun Arabische bondgenoten. De “Arabische Winter” heeft ook de Amerikanen volkomen duidelijk gemaakt dat het “Palestijnse probleem” voor onze zwaarbeproefde regio, waarin miljoenen echte vluchtelingen in dodelijk gevaar verkeren, niet belangrijk is.

De mysterieuze belangen die Amerikanen en Europeanen ertoe brengen druk uit te oefenen op Israël om zelfs geen woningen te bouwen in die gebieden waarvan al heel duidelijk is dat ze bij een vredesakkoord onder Israëlische heerschappij blijven, zijn zowel verbazingwekkend als verdacht. Tegelijkertijd wordt van Israël in naam van een imaginaire “vredesvisie” geëist met de vrijlating van terroristen eigen fundamentele veiligheidsbelangen te overtreden.

Maar het nieuwe record voor dubbelhartigheid is voor Washingtons ondersteuning aan de eisen van Abbas om Arabieren met een Israëlisch staatsburgerschap bij de gevangenenruil mee te rekenen. Zoals bekend weigert de Palestijnse leider Israël wegens diens “Arabische minderheden” als joodse staat te erkennen. Hij beweert dat zijn weigering de wil van deze minderheid vertegenwoordigt. Daarmee is deze Amerikaanse inmenging in deze zuivere interne Israëlische aangelegenheid schijnheiligheid en willekeur. Laten deze Arabieren met een Israëlisch staatsburgerschap maar eens schriftelijk verzekeren dat Abbas hun leider is en daarna dienen ze als trotse Palestijnen uit de gevangenis ontslagen en naar hun land teruggestuurd te worden.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry reist heen en weer, terwijl de christelijke gemeenschappen in het Midden-Oosten langzamerhand worden uitgeroeid, terwijl hun kerken tot op de fundamenten worden platgebrand. Pollard, de Jood, wordt onder het teken van de heerschappij van de Romeinse adelaar gepijnigd – de adelaar werd door de Verenigde Staten als symbool voor hun grote zegel overgenomen. Wanneer de “wijze” politiek van het Westen ertoe leidt dat de situatie in het Midden-Oosten steeds slechter en slechter wordt, dan draait het er nog op uit dat de paus bij zijn bezoek de laatste christen in de regio is. Misschien zullen we dan in staat zijn ons meer op de Joden te concentreren.

Screenshot_1

Demonstranten buiten bij de residentie van de Israëlische minister-president Netanyahu

Bron:
http://aro1.com/
Vertaling uit het Engels: Renate

Bron oorspronkelijk artikel:
www.israelhayom.com
Auteur: Dr. Reuven Berko

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", antisemitisme, Hypocrisie, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Midden-Oosten, Moslims, Naïviteit, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

6 reacties op De Amerikaanse hypocrisie

 1. Israël

  Als alle Israëlieten
  hun wapens
  neer zouden leggen
  wordt Israël morgen
  van de kaart geveegd.

  Als alle Arabieren
  in het Midden-Oosten
  hun wapens
  neer zouden leggen
  is het morgen vrede!

  Jack Terrible

  Like

 2. Bob Fleumer zegt:

  Obama deugt voor geen meter, je kunt je, als president van de USA niet veroorloven van die stomme besluiten te nemen. Deze man helpt de democratie in zijn land naar de knoppen.

  Like

 3. Jean zegt:

  Amerika zakt steeds verder de drek in vanaf het moment dat die zwarte moslim in dat witte huis victory heeft mogen kraaien, de Amerikanen gaan het nog zwaar te verduren krijgen als ze die moslim zijn vernietigingswerk tegen de westerse seculiere beschaving laten verderzetten.
  Europa maakt net hetzelfde mee maar dan via die EU misdaadorganisatie waarin een stelletje misdadigers denken de dictatuur te kunnen uitoefenen over de Europese burgers, om dat te versnellen importeren ze massaal vreemdelingen zodat de eigen bevolking zijn werk verliest en afhankelijk wordt. Die misdaadorganisatie moeten we stoppen op 25 mei 2014 en als het kan liefst nog deze week.

  Like

 4. Jan zegt:

  De hypocrisie van links volk in Amerika

  If a white politician said that he doesn’t like a white man because he’s married to a black woman, it would be time for another national conversation on race accompanied by Buzzfeed outrage, Slate and Atlantic think-pieces on why America is so racist and perhaps even a very special speech by Obama.

  While on the the floor of the Alabama House of Representatives, state Rep. Alvin Holmes, a black Democrat, explained why he so dislikes Clarence Thomas: because “he’s married to a white woman.”
  http://www.frontpagemag.com/2014/dgreenfield/black-dem-pol-i-dont-like-clarence-thomas-because-hes-married-to-a-white-woman/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s