GB: Gevangenisstraffen voor EDL-leden

Screenshot_30

De islamkritiek criminaliseren en tegelijkertijd een voorbeeld stellen, dat is de niet geheel nieuwe strategie die vooral in Groot-Brittannië veelvuldig wordt gebruikt. Kort voor Kerstmis afgelopen jaar werden 32 leden van de English Defence League (EDL) tot gevangenisstraffen van in totaal bijna 60 jaar veroordeeld. De vonnissen werden uitgesproken op grond van de botsingen tussen EDL-leden en de politie op de demonstratie in Walsall in september 2012. Britse media verspreidden foto´s van de veroordeelden, inclusief informatie over hun woonplaats en straatnaam.

Inderdaad hadden de aanhangers van de EDL zich door antidemonstranten laten provoceren en gooiden ze met flessen en stenen. Van cafétafels werden de poten afgebroken en gebruikt als wapen. Maar in vergelijking met de linkradicale onlusten in Hamburg zijn de beelden uit Walsall veeleer onschuldig. Foto´s van gewonden laten uitsluitend mensen van de EDL zien. Terwijl de straffen voor de gearresteerden met een Oriëntaalse naam allemaal laag uitvielen en werden omgezet in voorwaardelijke straffen, worden de EDL-leden getroffen door de volle hardheid van de wet.

Een detail met betrekking tot de eerste zeven veroordeelden is bijzonder belangrijk:

“The judge was told none of the seven men were involved in fighting with police officers, but they were threatening and aggressive.”

Dat betekent, dat er voor een EDL-lid 2 jaar gevangenisstraf dreigen voor het dragen van een T-shirt met de tekst “Never Surrender” of het meedoen in een spreekkoor. Want je kunt er immers nooit zeker van zijn of de man naast je niet met iets gooit en voldoet aan het strafbare feit “violence disorder” voor de hele groep; overigens een droom voor het doelgericht inzetten van politie-informanten.

Het criminaliseren en vervolgen van islamcritici wordt in Engeland nu systematisch aangepakt: een emotioneel geladen posting met een nogal verkeerde woordkeuze op Twitter of Facebook over de Woolwich-moord op Lee Rigby kan nog diezelfde nacht tot een arrestatie leiden. Aan het eind van het jaar is ook het nieuwe “Islamophobia-Report” van de OIC verschenen om nog meer druk op westerse regeringen uit te oefenen islamkritiek wettelijk te verbieden.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Islamofobie", Appeasement, Censuur, democratie, Dhimmitude, dictatuur, discriminatie, English Defence League, Eurabië, Free speech, Groot-Brittannië, Islamisering, Islamkritiek, Justitie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, mainstream-media, Mensenrechten, Moslims, nieuw fascisme, OIC, Overheid, politici, Rotzakken, Vrijheid. Bookmark de permalink .

23 reacties op GB: Gevangenisstraffen voor EDL-leden

 1. louis-portugal zegt:

  Vooral doen Engeland tordat jullie zoveel moslims hebben totdat het hele land ontploft.
  WIE moet al dat geld verdienen om al die uitkeringen te betalen????????????????

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Ziehier hoe groot het VERRAAD is van de lul Cameron, deze gore klootzak verraad dag aan dag de eigen bevolking, met zijn vrindjes van de KLASSEJUSTITIE aldaar. Deze lul Cameron is geen haar beter dan de RODEN van Labour. Zum kotzen!

  Like

 3. Sjaak zegt:

  Hoe komt het dat we al een paar dagen niets van Rusland horen ?
  Heel eenvoudig ! Poetin slaapt niet wanneer het om maatregelen
  tegen de terreur in zijn land gaat ! Hij is nu volop bezig deze van
  Europa beschermde Moslim zijn land uit te jagen ! Met het verschil
  dat de rusische Miliz niet lang vraagt maar meteen schiet !
  De meeste zijn waarscheinlijk al hun met volgescheten
  ploederbroeken de grens over gevlucht !

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Open deur, ik weet het….Maar ik vind het een schandaal zoals de Britse overheid zich tegen haar oorspronkelijke bevolking blijft keren en zich eerder tegen de EDL richt dan tegen aanmatigende moslims die de krankzinnigste eisen stellen en daarmee wetgeving van hun gastland -want dat is het toch- beledigen! Dan kijken de gezagsdragers plotseling consequent de andere kant uit, maat als jonge autochtone Britten er vervolgens wat aan proberen te doen….Eerst hun kopstukken wegrukken en net zo lang intimideren tot ze bréken en nu dít weer, Godverdomme! En die Choudary en al die andere haat-imams maar hun gang laten gaan en hooguit misschien zeggen: Let er maar niet op, of zoiets! Godgeklaagd! Heel autochtoon GB zou hiertegen in het geweer moeten komen, al weet ik best, dat je van al die maffe goedmensen daar uit met name de zogeheten higher middle class eerder het tegenovergestelde kunt verwachten. Maar IK vind het beneden alle peil! En dan nog iets: Als zo’n Nigel Farage híertegen op geen enkele manier zijn stem verheft en doet alsof zijn neus bloedt, dan weten we in feite wat we met hem voor .vlees in de kuip hebben en dat de UKIP onder zijn leiding uiteindelijk NIET in de Freedom Alliance past! En dat zeg ik met name omdat Paul Weston na het gebeuren met Tommy en Kev zijn stem WEL heeft laten horen! EN duidelijk, als we ons nog kunnen herinneren! (Trouwens, wie weet doet hij het bij deze gelegenheid wel wéér; ik wacht het gewoon af.) Dit is het grootst mogelijke onrecht en uitgezonderd enkele mensen met ruggengraat staat heel GB erbij als verdomde Louis! “Land of hope and glory?” Maak het eerst maar eens waar en pak dat stelletje baard- en brulapen aan in plaats van jullie eigen mensen!
  Dit is een aanfluiting! Doodgewoon een aanfluiting!

  Like

  • luckybee zegt:

   Dat is de Schuld van Gemenebest politiek van de Britten. Iedere land dat lid is van de Gemenebest zijn ook Britse staatsaangehorigheit. Denk aan Irak , Egypte ,Sudan, India en Pakistan Maleysia, Zuid Afrika.Simbabwe. ect.

   Like

  • Tiny zegt:

   Betreffende Farage heb je niet 100% maar 1000% gelijk Theresa !!!!!!!!!!!!!

   Like

 5. Joost Visser zegt:

  ´wetgeving van hun gastland´

  Dit is, helaas, de fout in je commentaar. Een gast gaat eens een keer weg. Deze lui niet.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Oké, ik weet het: Ik was zó woest, dat ik even geen beter woord had. Sorry, ik vond het eigenlijk ook wat zwak.
   Neemt niet weg, dat zij niet de oorspronkelijke bewoners zijn, dat hun ideologie níet de officiële staatsreligie is en dat zij gewoon hun plaats moeten weten!
   (Eigenlijk ook een uitdrukking waar ik normaal de schurft aan heb, maar in verband met die aanmatigende baardapen vind ik het nou eens op z’n plaats.)

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Beste Theresa,

    Opeens komt er een gedachte bij me op:

    Stel dat het zo ver komt dat alles in dit land uit de hand loopt, dat er geen leven meer mogelijk is vanwege de onderdrukking door de kwaadaardige islam en het faillissment door die vervloekte eu… en dat de leden van ‘ons’ ‘koningshuis’ ‘m (natuurlijk) al lekker gesmeerd zouden zijn naar één van hun vele paradijselijke oorden, dan durf ik er mijn leven onder te verwedden dat er nog steeds stommelingen zijn die roepen: “Kijk nou eens? Nou moest onze koninklijke familie vluchten omdat WIJ zo nodig op grote voet moesten leven en omdat WIJ racistisch waren!”

    (Of iets dergelijks…)

    Zolang dergelijke sukkels nog bestaan, hoeven we nergens op te rekenen.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Verdorie, een ‘e’ vergeten in een woord.

    Like

 6. bigljohn zegt:

  Europese regeringsleiders, eigenlijk teringlijders, grote randdebielen zijn het. De meesten met een universitaire bul, en tegelijkertijd in hun optreden nog stommer dan een diep geestelijk gestoorde.
  Geen enkele vogel bevuilt zijn eigen nest, en ieder dier verdedigt zijn territorium. Behalve die voornoemde teringlijders, die vinden het zeer intelligent om als knipmessen te buigen voor woestijn barbaren en daarvoor de hele vrije wereld te laten verwoesten.

  Like

 7. Theodoor zegt:

  Er is maar een antwoord op, laat je zoveel mogelijk oppakken en berechten, dat is goed voor het evenwicht allochtoon/autochtoon in de gevangenissen. Maakt de Engelsen weer terug bij af in de tijd dat ze veel mensen nodig hadden om oorlog te voeren in de wereld. Tegen Schotland zeg ik, kies voor Schotland zonder Engeland, ben veel beter uit.

  Like

 8. Scarlatti Bombatti zegt:

  Wij worden MONDDOOD gemaakt! KOM in OPSTAND nu t nog kan!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Scarlatti Bombatti: 01.28. uur. Dat is absoluut zo! We zouden massaal verzet moeten plegen beste Scarlatti, maar helaas de meeste Nederlanders, vinden het fijn om door de RODEN en de rode omroepen voor de gek te worden gehouden. Tevens is het stomme kiesvolk voornamelijk bezig met programma’s als ” In Holland staat een huis”, en “Boer zoekt vrouw”, of uiteraard de AFGOD VOETBAL. Krijg de mensen dan maar in beweging. Het is in en in-triest!

   Like

 9. Joost Visser dat neemt niet weg dat Groot-Brittannië wel degelijk een gastland voor hen is (geweest), en laten wij ons niet vergissen, Nederland voelde zich verplicht om Surinamers en Antillianen binnen te laten vanwege ons koloniaal verleden, de Britse kolonieën waren extreem veel groter en ook G-B. voelde zich moreel verplicht ze binnen te laten, dat maakt dat hun bevolkingsregisters nog meer vervuild zijn dan de onze, mensen uit India en Pakistan worden wel gezien maar officieel niet geteld alszijnde allochtonen (net als in Nederland waar Surinamers en Antillianen worden geteld als Nederlanders)

  Like

 10. Jan zegt:

  Seven dangerous Al-Qaeda suspects are to be freed from Government curfews and able to walk the streets within days, it has emerged.

  The men, some of whom are suspected of plotting to kill thousands on transatlantic airliners, will no longer be bound by electronic tags or curfew restrictions after the terrorism prevention orders are lifted.
  Among the seven due to be freed this month is a would-be suicide bomber known only by his initials, AM.

  The Sunday Times reports the 26-year-old was involved in what investigators called ‘Operation Overt’, a plot to attack flights from London to America in 2006.

  Another is, BF, a former train driver who was part of a group of British extremists seeking terrorist training in Pakistan.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2534040/Would-suicide-bomber-SEVEN-dangerous-Al-Qaeda-suspects-freed-curfew-days.html

  Succes CaMORON

  Like

 11. Bob Fleumer zegt:

  Veel mensen hebben het nog steeds niet door; wij zijn in oorlog met de islam, niets meer maar zeker niet minder. Een gemene sluipende oorlog die voor een groot deel verborgen wordt gehouden, het motief daartoe weet ik niet, wat ik wel weet is dat de bestuurders die nu het hoofd buigen voor de islam het eerst aan de beurt zijn om afgemaakt te worden zodra de islam de macht heeft. Wij zijn op veel terreinen zo afhankelijk van de overheid geworden dat we niet echt meer durven protesteren uit angst gekort te worden op toeslagen,kortingen, uitkeringen pensioenen enz. Ons hele maatschappelijk bestel staat op de rand van een vulkaan die elk moment kan uitbarsten. Dit alles te danken aan de morele lafheid van onze bestuurders die geen verantwoording durven nemen voor de noodzakelijke maatregelen.
  Als je als burger een kaartje koopt voor een reis en je merkt dat tijdens de reid de bestemming wordt veranderd dat ga je naar de chauffeur en verzoekt uitleg als dat niet helpt stap je uit en gaat naar huis. Datzelfde is er nu aan de hand met de EU tijdens de rit is de bestemming veranderd en nu verwachten de EU bonzen dat wij meegaan naar een bestemming waar we NIET naartoe willen en zijn dan verbaasd als we niet willen meewerken.
  Wat een botte domheid spreekt uit deze verwachting!

  Like

 12. Ekster zegt:

  Het wordt met de dag erger in het VK, dat land gaat te gronde als het zo door gaat, let maar op. Maar vergis je niet, als het aan islamofielen als Rutte, Pegtold, Samsom e.d. ligt, gaat hetzelfde gebeuren in Nederland. Geweldig zouden ze het vinden om critici op te pakken en in het gevang te gooien. Geen kwaad woord over hun geliefde islam, mond houden!

  Like

 13. Lucky9 zegt:

  Als ik deze rechter zou zijn deed dan ik geen oog meer dicht. Blijkbaar is de Britse justitie net zoals die van het onland.be rot tot op het bot

  Like

 14. hmichael4u zegt:

  Mogen we nu (veronder)stellen dat we ons eigenlijk al jaren in de 3e (misschien zelfs wel 4e) wereldoorlog bevinden, maar dat dat van de zijde van de gevestigde media en politiek zo niet ontkend, dan wel doodgezwegen wordt? Als dat inderdaad zo is dan heeft het eerder een karakter van een (wereldwijde) burgeroorlog, of van de overheden tegen haar burgers; over de aanvangsdatum valt dan te twisten!

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  On topic: ik lees net op http://www.GeenStijl.Nl, een artikel van Annabel Nanninga, over een zekere HAATBAARD alias: sjeik HAATHAM el HAATHAAT die in ons land komt om nog wat mossels op te naaien, en nog wat meer haat te zaaien. Joehoe AIVD en politiek waar zijn jullie nu? Doodse stilte.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Komt die vent nu alwéér?!
   Wat wil-ie hier nog, na dat débacle in “De Halve Maan?”
   Púre provocatie, volgens mij; laat hem lekker in GB blijven: (Steenkolen)Engels spreekt hij tenminste nog, Nederlands geen wóórd.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s