Het nieuwe antisemitisme

Screenshot_20

Michael Freilich, hoofdredacteur van “Joods Actueel”

(Door: Michael Freilich)

Als zaken uit de hand lopen zwengelt de publieke opinie het debat aan. De ongevallen met vuurwerk in Nederland de afgelopen nieuwjaarsnacht heropenden er het debat om vuurwerk te verbieden. Dat er in Frankrijk een debat stond aan te komen omtrent het antisemitische parcours van “komiek” Dieudonné en zijn aanhang stond in de sterren geschreven. Je moest al je best doen om niet in de gaten te hebben dat Dieudonné, ondanks herhaaldelijke veroordelingen door de rechtbank in Frankrijk, antisemitische uitspraken en daden steeds verder liet ontsporen.

Als woorden daden worden

Dat Manuel Valls, de Franse minister van Binnenlandse Zaken, de optredens van de man wil verbieden mag dan niet simpel lijken, maar getuigt wel van verantwoordelijkheidszin. De uitleg van Valls luidt dat ook “woorden” in het geval van Dieudonné “daden ” zijn. Ik citeer: “Dieudonné drijft een handel in aanzetting tot haat en verdedigt uitroeiing van Joden tijdens de Shoah”, aldus Valls, die argumenteert dat het tot zijn ministeriële verantwoordelijkheid behoort om “Genoeg!” en “Stop!” te zeggen.

De vermomde Hitlergroet

Het is juist dit aanzetten tot Jodenhaat, vooral dan van jongeren, dat de Franse autoriteiten zorgen baart. Zeker nu enkele publieke figuren het slechte voorbeeld geven, zoals voetballer Anelka. De quenelle is de naam voor de verdoken Hitlergroet met gestrekte arm naar beneden. Dieudonné ontkent dat het om een variante van de Hitlergroet gaat maar de context waarin dit saluut gebracht wordt spreekt dat tegen. En context is bepalend voor symboliek: een Keltisch kruis heeft onmiskenbaar een andere betekenis op een graf in Ierland dan in de huiskamer van Filip Dewinter. Je beoordeelt een man met een wapen in een schietclub ook anders dan een man die met een wapen een bankkantoor binnenstapt.

Het is overduidelijk: de fans die de Hitlergroet à la Dieudonné brengen doen dat voor synagogen, voor naamborden van Joodse straatnamen, voor koosjere voedingszaken, maar in toenemende mate ook voor Holocaustmusea, zelfs voor het Anne Frankhuis, in Auschwitz en nabij andere concentratiekampen.

Lees verder>>>
(h/t Trucker)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Europa, Israël-vijandigheid, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

3 reacties op Het nieuwe antisemitisme

 1. Trucker zegt:

  “… vooral jonge mannen van Marokkaanse…” hij kan dit ongehinderd schrijven in een opinie en vervolgens plaatst de openbare KRomTroep BRT dit op hun webstek…
  Hoeveel keer een opinie van (oud) voorzitter Valkeniers of nu mijnheer Annelmans of wie dan ook geweigerd is op de BRT is niet meer bij te houden, economie, justiitie, staatshervorming, migratie of de problemen met de islamiet…nooit werd er van DE partij een opinie gepubliceerd.
  De realiteit is dat in Vlaanderen de media bepaald wie wat MAG zeggen en vervolgens aan de hand daarvan publiceert of net niet, maw niet de boodschap telt maar wel de boodschapper.
  Goed dat vele reaggerders/ “posters” op deze blog dit al langer weten.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Die Dieudonné schijnt in zijn optredens nog veel meer foute standpunten te verwerken, dan het antisemitisme. Het is nu, dat die quer……quenelle dààr nu nèt een accent aan toevoegt…..
  Gewoon een vuile kutmarokkaan en provocateur, anders niet.

  Like

 3. Martien Pennings zegt:

  Ik heb een comment proberen te plaatsen onder het stuk van Freilich op “De Redactie.BE”.
  Het commentaar is nog steeds niet verschenen en er zijn wél commentaren geplaatst die duidelijk later zijn ingediend dan het mijne.
  De censuur heeft blijkbaar weer eens toegeslagen.
  Ik wist wel dat “De Redactie.BE” een foute want linkse site is want van de VRT, maar ik was zo stom om het toch weer te proberen.
  Nadat ik het comment had ingestuurd, zag ik in het colofon dat Kristien Hemmerechts er columniste is.
  Als ik dát nou eerder had gelezen, dan zou ik nóg zekerder geweten hebben dat mijn poging om in de pensée unique van die website in te breken zinloos zou zijn.
  Dan had ik het niet geprobeerd, wil ik maar zeggen.

  Lees even mee welk comment ik heb ingestuurd en dat dus voorspelbaar weggecensureerd is:

  “Ik las in de commentaren een mededeling van de moderator, die als volgt luidt:
  ‘@Allen. Reacties moeten terzake zijn: het gaat hier niet over de staat Israël of de Palestijnse kwestie. Schelders worden van het forum verbannen. Moderator’
  Een grotere vergissing “terzake” kan je nauwelijks begaan. Want het gaat namelijk ALTIJD over de staat Israël. Dat vinden de antisemieten, maar het is ook OBJECTIEF zo. Ik moet daar op deze plek heel kort over zijn, maar als je net doet of pogroms in Europa sinds 1880, WO I, Palestina, WO II, nazisme, groeiend antisemitisme anno nu en het huidige Israël niks met elkaar te maken hebben, ben je uitermate . . . . . . eh . . . . . . irrationeel bezig.

  Dat is dan nog geheel afgezien van het feit dat de “anti-Zionisten” deze feiten hartstochtelijk koppelen, zij het dan op de foute manier. Ga eens kijken en luisteren, zo wil ik de moderator, de hoofdredacteur en de lezers van dit blad uitnodigen, naar de “Nederlandse” Marokkaan in dit YouTube-filmpje http://bit.ly/1azVDyj en beleef hoe “Palestina” voor deze Marokkaans ALLES te maken heeft met zijn Jodenhaat. Nou, ja: alles . . . . . hij grijpt natuurlijk gewoon alles aan om zijn Jodenhaat te legitimeren, die een andere bron heeft, die in dit blad al helemáál niet genoemd mag worden.

  Ga ook eens ‘n polemisch stuk van mijn hand lezen http://bit.ly/1gaYamR dat als titel heeft ‘Joods Stockholm-syndroom leidt tot verraad aan Israël: het geval Manfred Gerstenfeld’. Er staat ook nog een motto boven dat stuk: ‘Wie de propaganda-oorlog pro-Israël contra de linkse leugen-industrie niet voert, verliest de strijd tegen het antisemitisme’. In dat stuk leg ik uitgebreider uit waarom Israël onontkoombaar verbonden is met de strijd tegen het antisemitisme. Dus wanneer er reageerders zijn die Israël onder dit stuk van Freilich ter sprake brengen, dan zijn die reageerders voor 100% ‘ter zake’.”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s