Traditionele partijen verspreiden graag de idee dat er iets gebeuren moet, maar het ontbreekt hen aan moed om iets te doen

Screenshot_22

Anti-Europapartijen zoals het Front National van Marine Le Pen, de Ukip van Nigel Farage of de PVV van Geert Wilders zouden in mei wel eens de grote overwinnaars van de Europese verkiezingen kunnen worden, blijkt uit de laatste peilingen. Mocht dat het geval zijn dan dreigt in Europa dezelfde politieke verlamming als wat recent tijdens de budgetcrisis in de Verenigde Staten kon worden waargenomen.

‘Net zoals de Tea Party het Amerikaanse Congres heeft geparalyseerd tot een zichzelf hatende instelling, kan een alliantie van anti-Europapartijen hier haar variant van de shutdown bewerkstelligen indien ze voldoende stemmen verzamelt bij de Europese verkiezingen van mei’, schreef politiek analist Jan-Werner Müller in oktober in The Guardian.

Ook The Economist gaat deze week dieper in op het succes van deze partijen, die het naar alle waarschijnlijkheid beter zullen doen dan eender wanneer sinds de Tweede Wereldoorlog:

‘Deze populisten als fascisten brandmerken kon nog toen de herinnering aan Hitler nog vers in het geheugen lag, maar de meeste kiezers interpreteren dat vandaag correct als bangmakerij. Want terwijl de traditionele partijen deze opstandelingen demoniseren, introduceren ze tegelijkertijd verwaterde versies van hun plannen tegen immigratie, de financiële wereld en de EU. Maar de mainstream wordt gehinderd door het onderscheid tussen wat wenselijk en wat legaal is. En daarom verspreidt ze de idee dat er iets gebeuren moet, terwijl het haar aan moed ontbreekt om iets te doen.’

De les van Amerika’s Tea Party is dat Europese politici de argumenten van de populisten moet counteren indien ze niet willen dat deze laatsten de agenda gaan bepalen.

Lees verder>>>
(h/t rakkertje)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

14 reacties op Traditionele partijen verspreiden graag de idee dat er iets gebeuren moet, maar het ontbreekt hen aan moed om iets te doen

 1. Tom Hendrix zegt:

  O wat hebben ze toch de pest in, de rode-kerk partijen, de socialisten, sociaal-democraten, de liberalen, en de christen-democraten. Ze zullen alles uit de kast halen, om de populistische partijen af te breken en te demoniseren. Hulp, van de vervloekte RODE OMROEPEN en PERS en MSM zullen ze daarbij inroepen. Ik zie ze zelfs in staat de verkiezingsuitslag te manipuleren!

  Like

 2. Mr. analist Jan-Werner Müller heeft een goede analyse van zichzelf gegeven: ‘de linkse moraalridder met een betonplaat voor z’n harssens’

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Jammer genoeg hebben we hier in dit land ca.15 miljoen grijze gehaktballen, de Non journaal en P & W kijkers etc, met hersen ter grote van die van een garnaal, de volgende verkiezingen stemmen ze er weer massaal op.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Uppercut aan jezelf gebeurt soms.Tegen het canvas en uittellen!

  Like

 5. Jean zegt:

  Als nu alle Europeanen de pulpkranten buiten flikkeren en kiezen voor die partijen die opkomen voor eigen volk, kiezen voor welvaart, veiligheid hoog in het hart dragen en werken aan de eigen cultuur en die multicul bullshit in de container gooien dan kan het snel veranderen in positieve zin.
  Kiezen voor Europa maar een Europa waarin onafhankelijke republieken primeren, monarchien worden opgedoekt, misdadigers worden veroordeeld dus ook die EU misdadigers die ons in die huidige gewelddadige maatschappij hebben gedrukt, een Europa waarin parasiterende klaplopers retour afzender gestuurd worden, geen eurocent aan allochtonen wordt verknoeid dan komt het vrij snel goed, misschien al in mei 2014.
  Vreemdelingen moet duidelijk gemaakt worden dat de wetten van een land altijd primeren en gerespecteerd moeten worden en nooit religie bullshit of wat daar wil voor doorgaan.
  Wij willen geen dictatuur door een misdaadorganisatie die bezig is met zakkenvullerij en of familie aan een parasiterend inkomen wil helpen zoals de verwerpelijke familie vanRAMPay of Degucht om er maar 2 te noemen.
  Leve een Europa van onafhankelijke samenwerkende republieken waarin de burger gerespecteerd wordt en de vrijheid aanwezig is zonder despoten.

  Like

 6. Pieter Nokkio zegt:

  The Economist: “De Europese eenheidsmarkt is de bron van onze welvaart”.
  Hoe dom kun je zijn, om dat te schrijven!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Pieter Nokkio: 20.21. uur. Ook deze krant de Economist, is geheel in handen van de rode kliek en de policor politici. Dag aan dag gaat dat maar door, het beliegen, bedriegen, en het belasteren van de eigen bevolkingen!

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Tja, je behoort officieel tot de MSM of je behoort er niet toe.
   Ze moeten toch wàt? Ze kónden al ergens niet omheen; confronterend genoeg!

   Like

 7. Jelle R zegt:

  Mss een domme vraag, maar ik vraag me al een tijdje af hoe de Europese verkiezingen in hun werk gaan. Kan ik als Vlaming Europees alleen stemmen op Vlaamse partijen of kan ik stemmen op elke partij binnen de EU die meedoet aan de verkiezingen?

  Like

 8. Jan zegt:

  PvdA’er Van Gijzel leest ejbron.wordpress.com:

  ‘Kabinet heeft gebrek aan visie’
  Rob van Gijzel vindt dat het kabinet op dit moment geen duidelijke visie heeft. Volgens de burgemeester van Eindhoven komt dat mede doordat het politieke systeem verouderd is en niet meer werkt. Dat zei de PvdA-burgemeester gisteren tijdens zijn nieuwjaarstoespraak.
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3573041/2014/01/07/Van-Gijzel-Kabinet-heeft-gebrek-aan-visie.dhtml

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s