EU wil nieuwe autoriteit invoeren ter bewaking van de tolerantie

Screenshot_15

Het Europees Parlement moet de burgers tot meer tolerantie opvoeden. “Valse beschuldigingen” en grappen over bijvoorbeeld het feminisme gelden dan als zware delicten. Om een “klimaat van tolerantie” te bewaken en te controleren dient er een nieuwe autoriteit in het leven te worden geroepen. Haar onofficiële motto: zero tolerantie voor de overtreding van tolerantievoorschriften.

De Europese Raad voor Tolerantie en Verzoening heeft een statuut voorgelegd dat door het Europees Parlement moet worden aangenomen. Daarin wordt o.a. opgeroepen het “antifeminisme” te bestrijden.

Het doel van het statuut bestaat erin “concrete maatregelen te nemen voor de strijd tegen intolerantie, vooral met het oog op racisme, kleurvooringenomenheid, etnische discriminatie, religieuze intolerantie, totalitaire ideologieën, vreemdelingenhaat, antisemitisme, antifeminisme en homofobie.”

Screenshot_16

Blijkbaar roept het statuut niet op tot de strijd tegen de onderdrukking van vrouwen. Veelmeer wordt met het “antifeminisme” de strijd aangebonden, dus de kritiek op feminisme. Telepolis betwijfelt of deze strijd tegen kritiek verenigbaar is met artikel 5 van de Duitse grondwet, waarin de vrijheid van meningsuiting, de persvrijheid, de kunst- en wetenschapsvrijheid beschermd worden.

Telepolis vestigt in dit verband de aandacht op de fundamenteel verkeerde woordkeuze:

“Als de schrijvers van het papier hadden gewild dat niet de kritiek op het feminisme, maar op vrouwen als groep geëlimineerd moet worden, dan hadden ze het begrip misogynie (vrouwenhaat) moeten gebruiken.”

Screenshot_17

Deze fundamentele rechten mogen alleen dan beperkt worden wanneer er hogere zaken die beschermd moeten worden in het geding zijn. Bovendien zouden dan ook andere politieke ideologieën zoals de sociaaldemocratie of het ecologisme een beroep kunnen doen op het gelijkheidsprincipe uit artikel 3 van de grondwet en eisen dat ook kritiek op hen verboden wordt.

Niet alleen “publieke belasteringen (…) tot aan aanzetten tot geweld” toe dienen bestreden te worden, maar eveneens het belachelijk maken en het uitspreken van “valse beschuldigingen.” Overtredingen tegen de tolerantie zoals de kritiek op feminisme dienen net zoals het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel als “gekwalificeerde misdaden” behandeld te worden.

“Het is belangrijk om erop te wijzen dat tolerantie niet alleen door regeringen en instellingen in de praktijk moet worden gebracht, maar net zo goed door individuen”, staat er in het statuut. Daarvoor dienen nieuwe autoriteiten te worden opgericht, die dit bewaken en controleren.

Screenshot_18

Jeugdige daders “zullen een rehabilitatieprogramma moeten doorlopen, dat ervoor is gemaakt om hen een cultuur van tolerantie bij te brengen.”

Bovendien dient de tolerantie deel van het onderwijs te worden. “Het is heel belangrijk dat zulke cursussen (om de tolerantie te prikkelen) zo vroeg mogelijk in het onderwijsprogramma beginnen, dat wil zeggen op de basisschool. Maar de cursussen moeten ook op hogere vormen van onderwijs worden aangeboden, tot aan de universiteit toe.”

Ook de media dienen hun bijdrage te leveren, aldus het statuut. “De regering dient er zorg voor te dragen dat de publieke zenders (tv en radio) een voorgeschreven percentage van hun programma´s besteden aan de verbreiding van een klimaat van tolerantie (…). De regering dient er zorg voor te dragen dat alle private massamedia (waaronder de pers) zich houden aan het verbreiden van een klimaat van tolerantie.”

Screenshot_19

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Censuur, Communisme, dictatuur, Elite, Eurofielen, EUSSR, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, mainstream-media, Marxisme, Mensenrechten, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, politici, Rotzakken, socialisme, tolerantie/intolerantie, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

31 reacties op EU wil nieuwe autoriteit invoeren ter bewaking van de tolerantie

 1. Jan zegt:

  “klimaat van tolerantie” die ontstaat door intolerantie. Ik zit in ‘1984’

  Like

 2. Marc Bouwman zegt:

  Nou ja, bescherming van het feminisme door dit soort maatregelen is wel dé manier om de islam te bestrijden!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat is inderdaad zo. Het viel me al eerder op, dat het European Framework stikt van de tegenstrijdigheden.
   Je moet niet gek opkijken als het er om díe reden uiteindelijk níet door komt. Het EU-parlement is wèl gek, maar sommige parlementariërs zijn minder gek dan anderen. (Vrij naar Orwell’s Animal Farm: All animals are equal, but some animals are more equal than others.)

   Like

 3. Jan zegt:

  The Intolerance of Tolerance

  Most of what passes for tolerance today is not tolerance at all, but rather intellectual cowardice. Those who hide behind the myth of neutrality are often afraid of intelligent engagement. Unwilling to be challenged by alternate points of view, they don’t engage contrary opinions or even consider them. It’s easier to hurl an insult–“you intolerant bigot”–than to confront the idea and either refute it or be changed by it. “Tolerance” has become intolerance.
  http://www.amazon.com/The-Intolerance-Tolerance-D-Carson-ebook/dp/B007BLNI4Q#reader_0802831702

  Like

 4. Bauernschmaus. zegt:

  Ik word niet goed van deze waanzin.

  Like

 5. Charles Martel zegt:

  Een hele omweg om dat ene doel te bereiken, namelijk kritiek op de islamideologie te verbieden. Een knieval voor het OIC. We zitten terug in de donkerste periode van het fanatiekste nazisme of de ijstijd van het communisme. Dit is het enige doel van dit tolerantiegezwets. Christenen afslachten valt daar natuurlijk niet onder. Het vrije Europa door de EU kapot gemaakt.

  Like

 6. Jade zegt:

  Al die zaken die genoemd worden zijn bijzaken.
  Gewoon om het mooi te laten klinken…
  Waar het op neer komt, is dat je je bek moet houden
  over die klote islam, en de EU-nazi partij.

  Like

 7. Jean zegt:

  Als ik die griezel van de familie vanRAMPay zijn kop nog maar zie dan komen al braakneigingen en dan heb ik nog niet zijn zonen en broer gezien, dan is doktershulp nodig.
  Zou er nog een onbetrouwbaarder zootje bestaan?

  Like

 8. Geert zegt:

  Als dit echt is geloof ik het nog niet, onmogelijk.

  Like

 9. aquarius4422 zegt:

  Jammer dat Dr Joseph Goebbels dood is.
  Hij was de man bij uitstek om een dergelijk autoriteit op poten te zetten.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Goebbels (en dit is NIET positief bedoeld, vóór er weer iemand vlam vat) was hoe dan ook minder tegenstrijdig te werk gegaan.
   Wat hij in die tijd ook kón, daar de sociaal-maatschappelijke opinie beduidend minder gecompliceerd in elkaar stak, dan nú.
   Ik geloof zelf nog steeds dat het opstellen van deze ‘autoriteit’ in de praktijk ondoenlijk blijkt.
   En, ik zeg het nog eens: Volgens mijn zoon -toch wel een internet-expert- is het onmogelijk om dat op Europees niveau digitaal afdoende te controleren.
   Alert blijven, natúúrlijk, maar laten we ons niet te snel laten opnaaien, met z’n allen!

   Like

  • Charles Martel zegt:

   Goebels was een incompetente snul in vergelijking met wat er nu gebeurt.

   Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Ik ben intolerant tegen de intolerantie! En welke organen of ideologieën zijn juist intolerant, de rode fascistische EUSSR en de weerzinwekkende ideologie der ISLAM! Wat een vuile beweging van de rode ploerten, om te beginnen de FÜHRER Von Rampuy, de maoïst Barosso, en de SS kampbewaker Schulz. Kots!

  Like

 11. Jean zegt:

  Het enige wat die EU misdaadorganisatie wil is pure DICTATUUR zodat 500.000.000 Europeanen afhankelijk worden, om dat doel te bereiken importeren ze massaal onderontwikkelde barbaren die maar een werk kennen nl. GEWELD, BARBAARS GEWELD.
  Wij moeten die bende in mei afstraffen zodat ze zelfs geen lucht meer kunnen happen.

  Like

 12. Martien Pennings zegt:

  Er is minstens al twee keer eerder een artikel gewijd aan dit document http://bit.ly/1eeQEFG op deze site:
  1) De Gedachtepolitiestaat EU eist tolerantie (24 september 2013)
  2) “EU”: heropvoedingskamp voor andersdenkenden (19 0ktober 2013): http://bit.ly/19XDoGc .
  En ik zal er dan maar voor de derde keer het comment onder zetten dat ik ook onder de eerste twee plaatste:

  Het komt erop neer dat de EU een prachtig wapen tegen de islam heeft gesmeed.
  Want als er één “religie” intolerant is . . . . . .
  Goed, ik schreef dus twee keer eerder:
  Ja, het is echt wel potsierlijk.
  Founding Father-allures, die leden van het “European Council on Tolerance and
  Reconciliation”
  De Proclamatie begint met een heleboel “Whereassen”, dus “overwegende datten”
  Dat zijn dus gewoon zaken die uit het blote hoofd door de leden als hun voorkeuren worden geformuleerd.
  En de Council vindt Diversiteit nou toevallig geweldig.
  Respect voor Diversiteit wordt zo’n beetje de Hoogste Mensenplicht en het Hoogste Mensenrecht.
  Toch wel gek voor zo’n Pensée Unique, zo’n Monocultuur zoals de EU vertegenwoordigt: “Gij zult Divers zijn!”
  En de bedoeling is duidelijk dat er ook echt gestraft en gehandhaafd gaat worden.
  Er wordt wel eens gevraagd naar voorbeelden van islamisering in tv-praatprogramma’s.
  Nou: hier is er een.
  De EU is namelijk aan het proberen “respect voor de islam” tot Orwelliaanse wet te maken.
  De islam wordt nergens genoemd, maar wees ervan overtuigd dat al dit verheven gelul over niks anders dan de islam gaat.
  Het fijne is overigens dat de islam tot in het merg antisemitisch, homofoob, totalitair, xenofoob en racistisch ten opzicht van vrouwen is.
  En dat wordt allemaal zeer expliciet in de tekst genoemd als heul errug verboden.
  Het gevaarlijke is dat deze poging tot grondwet-verhevenheid zeer de nadruk legt op een verbod tot generalisatie.
  Je mag “de groep” niet beledigen.
  Die groep is natuurlijk “de islam” oftwel “de moslims”.
  Dat kan in de praktijk neerkomen op een verbod niet alleen tot het uiten van een mening, maar op een verbod tot denken.
  Hegel had het over “het Bijzondere” en “het Algemene”, “het Concrete” en “het Abstracte” als voorwaarde voor wetenschappelijk denken ueberhaupt.
  Dat zag Hegel goed.
  Vandaar dat je gisteren een grappige kop boven een artikel http://bit.ly/18ly0cL op GeenStijl van Van Rossem zag, dat handelde over de moslims die naar Syrië of naar Nairobi trekken om te gaan moorden en misschien wel terugkomen om een keer die Pennings of die Van Rossem of die Nanninga of die Bron in hun eigen deuropening kapot te schieten.
  Die “grappige” kop luidde: “De islam is een zieke ideologie. Allemaal”
  Maar achter die grappigheid zit het taboe op het uitspreken van de waarheid: de islam is niet een religie, maar een moorddadige gekte die elk moment in elke moslim kan toeslaan.
  Cases of sudden jihad do happen.
  En voor de veiligheid en de volledigheid zeg ik het nog maar eens volledig: de islam is een seksueel aangedreven en racistische roofmoordenaars- en slavenhalers-ideologie.

  Like

 13. Cathja zegt:

  In Noord-Korea zouden ze blij zijn met deze ‘prachtige’ voornemens!!
  Bah, ik zou die lui daar in Brussel het liefst een ferme trap tegen hun achterste willen geven! Wie denken ze wel dat ze zijn, dat ze mijn vrijheden kunnen inperken?
  Schoften, dat zijn het!
  Uit die verrotte EU, en wel heel snel!

  Like

 14. Sylvia Groot zegt:

  Die nieuwe autoriteit, geldt tevens voor mohammedanen en hun islamitische scholen?
  Hoe willen ze de vrouwen- en homo haat van die lui, en hun intolerantie naar andersdenkenden indammen? Dan zou die nieuwe autoriteit de koran moeten aanpassen, wijzigen of verbieden.

  Like

 15. Marijke zegt:

  We zijn al veel te tolerant geweest en dat krijgen we nu terug. Niet opstaan voor de rechter, vrouwen geen hand geven, niet naast vrouwen gaan zitten, onderscheid in pasfoto’s op basis van religie, geen zwarte Piet, geen Kerstbomen, geen Kerstdiner op scholen maar eindejaarsdiner etc. etc. Ik heb niet het idee dat dit soort intolerantie wordt aangepakt. Het enige dat zal gebeuren is dat ons de mond weer gesnoerd wordt en we alles wat tegen onze eigen grondwet indruist maar moeten pikken. Normaal gesproken pas je je aan als je in een ander land met een andere cultuur gaat wonen, maar wij moeten het toestaan dat onze nieuwkomers onze cultuur, en als het ze even meezit onze wetten, naar hun hand zetten. Ook ik ben altijd zeer tolerant geweest, maar genoeg is genoeg.

  Like

 16. Martha N zegt:

  Intolerantie is opgewekt door intolerante gasten, marokkaantjes, moslims.
  Het heeft jaren en jaren geduurd, maar de maat is NU vol.
  Niet de Nederlanders waren in den beginne intolerant, waren we dat maar wel geweest, dan was het niet zover gekomen.
  Europa gaat nu de burgerbevolking van Nederland aanvallen omdat deze intolerant is (geworden door al het gepest en getreiter).
  Ze willen ONZE kinderen reeds vanaf de kleuterschool gaan indoctrineren.
  Moslims zijn lief, vredelievend en jullie moet tolerant zijn hoor.
  Pure indoctrinatie..!
  Uw kinderen bewerken net zolang tot het zombies zijn geworden en alles slikken.
  In Mei, Nee zeggen tegen de EU, tijdens de EU Parlementsverkiezing, zal het een stuk gemakkelijker maken voor Uw kinderen in dit leven.
  Genoeg is genoeg..!
  Wij voeden onze kinderen op, niet de EU..!

  Like

 17. Het doet zich aanzien dat er weer baantjes voor meelopers gecreëerd worden van door anderen opgebrachte belastingcenten. En de kosten die aan die baantjes vastzitten cumuleren door de meekomende kosten met handhaving van juridisering van de meningsuiting. Mogelijk keert het schip van de crisis deze kostspelige onzin van ‘de beste’ stuurlui aan de wal in Brussel nog. Niettemin lijkt het een steeds beter idee om uit te stappen uit de Moloch EU en in te stappen bij de Efta dat niet meer dan vrijhandel pretendeert. Al was het alleen maar bij wijze van een forse kostenbesparing en herpakking van de Nederlandse soevereiniteit.

  Like

 18. Mr Talkie zegt:

  Genoeg Is Genoeg,& Vol is Vol, ik heb het helemaal gehad met dat soort volk..
  Als het je hier niet aan staat donder dan op naar waar je bent weg gekomen..
  Kijken of je daar dan ook zo`n grote muil op kan zetten..
  Stelletje hersenloos volk is het..ALLEMAAL..Ga terug naar de zandbak en je kameel …
  Want al di Ali Baba`s zijn zeker zo erg als de veertig rovers,het probleem heeft zich alleen maar uitgebreid..Ik was nooit racistisch heb in elk wereld deel rond gezworven,wist van de hoed en de rand,maar nu is het over ben het helemaal zat…BEN IK NU EEN RACIST…
  Omdat ik voor mijn mening op kom ???Zo ja, SO WHAT…

  Like

  • Sylvia Groot zegt:

   Wat Pat Condell zegt, moet elke zichzelf respecterende Nederlander kunnen zeggen. Elk woord is DE waarheid want te worden verraden, misleid en aangevallen door onze eigen gehersenspoelde multicul leiders en hun gesubsidieerde slaafse mediaknechten, is gelijk een moeder die haar kind verkoopt.

   Like

 19. Ekster zegt:

  Dat van die indoctrinatie op scholen is al lang aan de gang hoor. Al jaren wordt kindertjes onzin geleerd als het gaat om de islam en de muliticulti-samenleving.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s