HOOGMOED EN WANHOOP

Screenshot_5

(Door: Frans Brassens)

Dit weekend dacht ik eens na over mijn toenemend gevoel van onvrede en de boosheid die daardoor veroorzaakt wordt. Waarom zo ontevreden? Waarom zo boos? Als ik naga dat ik ondanks de al een aantal jaren durende diefstal van mijn bezit en inkomen toch (nog!…) een redelijk bestaan heb zou dat toch niet zo hoeven te zijn? Niet zo indringend in ieder geval?

Maar ik ben een mens, een écht mens, en dat is een sociaal wezen. Ik bekommer me om degenen die het heel wat moeilijker hebben dan ik tot nu toe. En dan bedoel ik niet de luie handophouders of de gratis uit de ruif meevretende vreemdelingen in ons land. Maar wél de ánderen, bijvoorbeeld degenen die in werkloosheid zijn gedrongen door het smerige staatsbeleid, of de ouderen die steeds meer moeten betalen, van wie wordt gestolen, die de spaarcentjes voor de oude dag daardoor in rap tempo zien verminderen en die, als ze echt niets meer kunnen, tot de verwaarloosde dieren kunnen worden gerekend. Of om de benadeelde chronisch zieken en de gehandicapten van wie het merendeel toch echt niet tot de financiële geluksvogels behoort.

Daarbij houd ik mijn hart vast bij de gedachte aan wat mijn kinderen en kleinkinderen te wachten staat. De twee grote vijanden, de fascistische EU.en de intolerante dreigende islam, krijgen steeds meer voor het zeggen en voeren ons in moderne slavernij en armoede. Dat wil zeggen, de EU-smeerlappen matigen zich ongestraft steeds meer aan en de islamfascisten krijgen vrij spel van (vaak bewust) blinde politieke debielen. En niemand doet er iets tegen of kán er (vooralsnog) iets tegen doen.

Ik begin last te krijgen van een soort collectieve hoogmoedswaanzin. Die ‘collectiviteit’ betreft dan de groep mensen die net als ik ziet en weet dat Nederland, dat de hele wereld zelfs, naar de ondergang geleid wordt als de ontwikkelingen doorgaan zoals ze gaan. ‘Zijn wij dan zo slim, of zijn anderen zo dom?’. Ja, ik vind die ‘anderen’ uitermate dom en als ik het vriendelijk wil zeggen gebruik ik het woord ‘onnozel’. Maar de ons naar de ondergang leidende ellendelingen zijn slecht, in en in slecht. Mijn credo dienaangaande is al vele jaren: ‘De slechtheid bestaat bij de gratie van de domheid’. Ik heb en krijg steeds gelijk, net als de groep wakkere mensen waartoe ik behoor. En dat leidt tot hoogmoed. Maar die hoogmoed is helaas gekoppeld aan wanhoop. Wánneer worden de bevolkingen van de Europese landen nu eindelijk eens massaal wákker? Wánneer? Is dat pas als ze in de drek liggen en wanneer het dus te laat is? Dat ziet er wel naar uit. In mijn omgeving zie ik vaak kans om gesprekken op het onderwerp EU of islam te brengen. Soms luistert men bewust naar mijn informatie, maar het komt heel vaak voor dat men zich ongeïnteresseerd of zelfs geïrriteerd betoont. Waarschuwen helpt kennelijk niet, men verkeert liefst in een ontkenningsfase.

Het einde voor Nederland en zijn burgers is in zicht. We hebben nog een paar laatste kansen. We kunnen de Haagse ellendebrengers op 19 maart en 22 mei afstraffen in de hoop dat daardoor op zijn minst op gemeentelijk niveau wat gezonder gaat worden gehandeld en dat de tegenkrachten in Europa meer in de melk te brokkelen zullen hebben straks. Die kansen moeten dan wel benut worden. Ik ben er niet gerust op. Daarna rest ons alleen nog een revolutie. En die zie ik ook al niet tot stand komen met zulke domme c.q. onnozele bevolkingen. Wanhoop dus. En terechte maar nutteloze hoogmoed.

Door:
Frans Brassens
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

52 reacties op HOOGMOED EN WANHOOP

 1. Ik heb ook zulke gedachten als jij, Frans. De linkse Nederlanders zeggen en bezweren ons dat alle radicale moslims in de gaten worden gehouden en desnoods aangepakt. Maar het zijn er niet een paar maar de hele groep moslims is radicaal! Het is een groot volk. Ik denk dat het uitloopt op een grote oorlog met moslims. Omdat die zich niet beschaafd kunnen en willen gedragen. En dan krijg je tenslotte confrontaties. Die confrontaties tussen barbaren en beschaafden zijn er nu al volop. Ik denk dat de moslims uiteindelijk het onderspit zullen delven. Vanmorgen zei een moslimcollega dat hij steeds de andere kant zou opkijken als er een kalender met schaars geklede vrouwen in de keet opgehangen zou worden. En als je naar die kalender blijft kijken dan zou je gestraft worden door God, zo verklaarde de moslim dat. Zelf is ie getrouwd en heeft zes kinderen. Hij komt uit Marokko en praat gebrekkig Nederlands. Mijn God, wat moeten we nou met die gasten? Ze leven in een heel andere ‘zedige’ wereld!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Het is maar net wat je ‘zedig’ noemt met zes kinderen! Schijnzedigheid noem ik zoiets. Heb je het zó al eens bekeken, Jack?
   Naar zo’n kalender mag hij niet kijken, maar vermoedelijk denkt-ie de hele tijd aan niets anders!
   En dan moet, bij gebrek aan beter, thuis zijn eigen vrouw er maar weer aan geloven.
   En heus niet alleen vanwege het aantal kinderen.
   Gaat bij de bevindelijk Gereformeerden vaak precies zó. Binnen het huwelijk mag opeens alles. (Al is verkrachting binnen het huwelijk tegenwoordig dus wel strafbaar, maar tja…..)

   Like

   • Beste Theresa, volgens mijn moslimcollega mag je uiteindelijk met vier vrouwen tegelijkertijd getrouwd zijn. En ik weet dat dezelfde moslim ook heel normaal vind als je met een kind van zes trouwt. Zoals hun ‘profeet’ deed. Och, wat zijn die moslims ‘zedig’!!!

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Jack Terrible, 18.55u: Dàt bedoel ik maar…..!

    Like

   • Harry zegt:

    Liep afgelopen zomer achter een lorrenkop met twee dochters , van mogelijk negen en elf jaar ongeveer ( voor zover ik kon inschatten , maar ben daar eerlijk gezegd niet erg bedreven in ) , deze meisjes hadden een “normaal” jurkje aan met een beetje lagere hals . Dus niet van die kiekeboe kledij .
    Maar die kinderen hadden een berg zwart haar op hun RUG ! Niet te geloven !
    Net Chimpansees of Bonobo’s .
    De oudere belangrijk meer dan het jongste meisje .
    Weinig aantrekkelijk vooruitzicht !
    Misschien is zo’n boerka nog niet eens zo’n slecht idee .
    Doen ze , zodat wij ons niet lopen te ergeren , zou het niet ?
    Maar hoe ziet zo’n meisje er uit als ze veertig is ?
    Zou zo’n moslimman dan niet het idee hebben dat ie seks met een primaat heeft ?
    En is dat dan wel halal ?

    Like

  • Frans Brassens zegt:

   Vreselijke Jack, ik hoop met je mee dat de moslims (en dat betreft niet eens de simpele ‘gelovigen’, maar het sturende tuig) het onderspit zullen delven. Je kunt overigens aan je collega mededelen dat ik hem niet zal straffen als hij graag naar mooie vrouwen aan de muur kijkt. Ik mag dat zelf ook graag doen, kijken naar een van mijn geslaagde scheppingen. Er zijn er tenslotte een heleboel die mislukt zijn, maar deze nou juist niet.

   Like

  • Relar zegt:

   Doet deze man dan werkelijk iets verkeerd?
   Een (gelovige) christen zou u waarschijnlijk hetzelfde zeggen. 🙂
   Probeer maar eens zo een kalender op de werkvloer in een bible belt te hangen.
   Veel succes!

   Like

   • @Relar: Een Christen is niet besneden maar een moslim wel. Een Christen krijgt van hogerhand niet de opdracht om in plaats van voorechtelijke seks maar een geit te nemen, een moslim wel. Ayatollah Kohmeini gaf vanuit Iran de opdracht voor alle vrijgezelle moslims om in plaats van voorechtelijke seks maar een geit te nemen. Dus Theo van Gogh noemde moslims een paar dagen later geitenneukers. Ik heb daar nog over geklaagd bij de Partij voor de Dieren maar helaas zonder reactie. Moslims krijgen de opdracht vanuit de koran om afvalligen te doden, zo’n opdracht krijgen Christenen niet. Zo kan ik nog wel een poosje doorgaan met verschillen tussen moslims en Christenen!!!

    Like

   • Relar zegt:

    Dan moet u de bijbel ook maar eens lezen denk ik…
    Of de geschiedenis eens bestuderen?
    De inquisitie, kruistochten, jodenvervolging, pedofiele priesters, homohaat,…
    Ik kan ook nog even doorgaan hoor!

    Like

   • @Relar: Ik licht er eentje uit. De kruistochten. De kruistochten waren een antwoord op vijf eeuwen Jihad. Dat vertelde laatst Arabist Hans Jansen. Dat stond ook op deze site. Dat klopt natuurlijk weer niet?

    Like

   • Ik licht er nog één uit. “Dan moet u de bijbel eens bestuderen.” Ik ben zes jaar Jehovah’s Getuige geweest. Elke dag lazen we hele stukken uit de bijbel. Zes jaar lang bestudeerde ik de bijbel. Gelooft u zeker niet?

    Like

   • Relar zegt:

    Wel, als u dan nu beweert dat in de bijbel geen vermelding wordt gemaakt van het doden van ongelovigen, dan liegt u dat u groen ziet.
    En het veilig stellen van Jeruzalem tijdens de kruistochten is een even mooi verhaal als de slaven bevrijden (Amerikaanse burgeroorlog) en democratie brengen in het midden oosten (toevallig landen met veel olie).

    Het christendom vandaag heeft ook nog steeds veel negatieve invloed.
    Kijk maar naar de VS… Daar wordt op vele plaatsen nog steeds geen evolutieleer gegeven, en geloven ze dat de aarde maar 6000 jaar oud is… Dat is toch ook te gek voor woorden.

    Als u de inquistitie kunt weerleggen tot een mooi verhaaltje trek ik mijn standpunt in.

    Iedereen die de geschiedenis bestudeert kant zien dat elke religie een bloederige geschiedenis kent. Elke religie heeft onrecht gepleegd en is onrecht aangedaan.

    Religie is de meest voorkomende oorzaak van oorlog.
    Misschien moeten we ons daar tegen keren in plaats van maar een klein deel ervan.

    Like

   • @Relar; kunt u me de bijbeltekst opnoemen waarin staat dat Joden of Christenen ongelovigen moeten doden? En noem eens een voorbeeld waar ongelovigen worden gedood door Joden of Christenen omdat ze ongelovig zijn? Ik ben zes jaar Jehovah’s Getuige geweest maar zo’n bijbeltekst is mij vreemd. De Israëlieten werden wel in de geschiedenis bedreigd door heidenen. Nu nog. Maar nu heten de heidenen moslims. En aanbidden de moslims Allah (Satan de Duivel). Wegens de haat en het geweld dat hun ‘profeet’ promoot. Ik ben Jehovah’s Getuige geweest en wij mochten niet eens in militaire dienst of bij de politie of op een vechtsport. Dat weet u natuurlijk weer niet. Omdat u zegt dat elke religie oorlog maakt. Met wie hebben de Jehovah’s Getuigen dan oorlog gevoerd? Kunt u zo’n oorlog opnoemen? Inderdaad met democratie, vrijheid en mensenrechten willen de Arabische landen (islam) niks te maken hebben. Behalve Israël!!! Moslimvrienden (de linkse politieke partijen) denken helaas dat ze democratie en vrijheid kunnen brengen in die islamitische landen. Ik geloof ook niet in de evolutieleer. Ik denk dat bijna 6000 jaar geleden Adam en later Eva werden geschapen. Ik denk dat de aarde veel ouder is. De aarde is niet 6000 jaar geleden geschapen maar de mensheid. Velen zijn het met mij eens. Velen ook niet. Jeruzalem werd een aantal keren bezet door moslims in de Middeleeuwen. Anders waren de kruistochten niet nodig geweest? Joden zijn altijd een vervolgd volk geweest. Door hun geloof in de Almachtige. U weet zeker niet wat in de Tweede Wereldoorlog is gebeurd met Joden? En u hebt zeker niet gehoord dat Vitesse voetballer Dan Mori niet in de Arabische Emiraten mag voetballen omdat ie een Jood is. De inquisitie? De Schrifgeleerden en Farizeeërs in Jezus’ tijd en de Katholieke geestelijke leiders na de Middeleeuwen waren verkeerde leiders. Wegens hun bloedschuld. Maar dat kan je van Jezus niet zeggen! Jezus was een vredelievende man en predikte vrede. Jezus kwam altijd zeer scherp uit de hoek daarom werd ie ook vermoord. Maar dat kun je van de valse profeet Mohammed niet zeggen! Als je alleen maar een schilderij maakt van Mohammed en dat bekend wordt moet je onderduiken omdat talloze moslims je willen vermoorden. Dat zegt denk ik toch al genoeg? Wat voor flutbeweging de islam is!!!

    Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  ” De slechtheid bestaat bij de gratie van de domheid”. Hr. Brassens hulde voor dit zeer duidelijk artikel, dat ik volledig onderschrijf. De wanhoop waarover U schrijft, dat herken ik volledig! Ook in mijn omgeving heerst de waan van de dag. En als je voorzichtig iets wenst te vertellen over de verdomde EU en de Islam, dan kijken ze je aan of je een alien van een andere planeet bent. Ik begrijp U volkomen, ook ik word doodmoe van het moeten opboksen van de stomheid van velen, die bewust of onbewust hun ogen sluiten voor deze realiteit! Neen, de domkoppen laten zich liever voor de gek houden door de SOCIALISTEN, de RODE OMROEPEN en de MSM. Ach, arm vaderland!

  Like

  • Lis zegt:

   Prachtig artikel, Frans Brassens, en ook de reactie van Tom Hendrix onderschrijf ik volledig. Het is dweilen met de kraan open en zelfs je emmers willen ze niet aannemen. Zo gehersenspoeld door wat zich media durft te noemen.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Lis: 18.52. uur. Fijn om dat te mogen horen Lis. En weet U wat het is, juist dankzij dit blog van Dhr. Bron, zijn me de laatste 2 jaren de ogen nog meer open gegaan. Ik lees wel nog “de Telegraaf”, maar daarbij realiseer ik mij terdege, dat zelfs “de telegraaf”, inmiddels deel uitmaakt van de politiek correcte bende.

    Like

  • Daiyu-ninja zegt:

   Tom Hendrix zegt:
   6 januari 2014 om 17:06

   …………. En als je voorzichtig iets wenst te vertellen over de verdomde EU en de Islam, dan kijken ze je aan of je een alien van een andere planeet bent. Ik begrijp U volkomen, ook ik word doodmoe van het moeten opboksen van de stomheid van velen, die bewust of onbewust hun ogen sluiten voor deze realiteit! Neen, de domkoppen laten zich liever voor de gek houden door de SOCIALISTEN, de RODE OMROEPEN en de MSM………..

   Veel mensen willen het niet horen/weten Tom, omdat ze het fijn in hun hoofd willen houden.

   Like

 3. Theodoor zegt:

  Ik ken dat gevoel, zowel in de omgang met andere mensen alsmede de oplossing.
  De politici spelen een voor mij onbekend spelletje en de media zijn grotendeels aasgieren die over lijken gaan zich te warmen. Het ziet er slecht uit, ja.
  Wat mensen moeten doen is niet elkaar raken maar alleen de verantwoordelijken.

  Like

 4. Frans, zoals van je gewend, weer een prima herkenbaar artikel!

  Like

 5. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Wie herkent dit?

  Like

 6. Je zult zien dat ze toch weer op Rutten stemmen! Ik ben het volkomen met je eens en vroeg mij bij de laatste verkiezingen al af waarom ze in Godsherenaam op Rutten hebben gestemd! Schijnbaar wil men dit zo…

  Like

 7. Pieter Nokkio zegt:

  Frans, Jack, Tom, Theodoor: onze gedachten zijn honderd procent congruent.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Pieter Nokkio: 18.02. uur. Fijn om dat te mogen horen Pieter! Vaak denk ik sta ik nou helemaal alleen met de ogen open, voor deze ellende. Dan is het fijn om op deze blog van onze onvolprezen web master Bert, te mogen reageren!

   Like

   • Frans Brassens zegt:

    Je staat zéker niet alleen Tom. Maar we zijn nog altijd met te weinigen, al tellen we volgens mij zo’n twee miljoen mensen met dezelfde gedachten.

    Like

 8. ezra70 zegt:

  Ook ik kan me hier volledig bij aansluiten! Ze horen je wel maar luisteren niet.

  Like

 9. Harry zegt:

  Goed verhaal , heer Brassens , heel herkenbaar .
  Maar we moeten blijven strijden , twee miljoen medestanders is nog niet genoeg als de “pleuris” uitbreekt .
  Ben hier dagelijks mee in de weer ( ook onder werktijd ) en heb recentelijk gemerkt dat er toch een paar van die maffers een beetje wakker beginnen te worden .
  Nog niet alle hoop is vervlogen , denk ik .
  Hoop ik .

  Like

 10. Sjef Smeets zegt:

  Het wordt tijd om een actie die zijn weerga niet kent. Maar wat en hoe is de vraag. Samen met werkgevers en nemers een daad stellen die aankomt.

  Like

 11. Lotte zegt:

  ik denk hier precies zo over.
  Als ik een foto met chemitrals op Faceboek zet,
  zinn de reacties, wow, wat mooi.
  Mensen kijken je vreemd aan als je dingen probeert uit te leggen,
  als of er een steekje aan je los zit.
  Ik heb al honderden mails naar Den Haag verzonden,
  maar de enkeling die reageert zegt in feite niets.
  Ik heb het er een beetje mee gehad, het is zo frustrerend, je voelt je zo machteloos.

  Like

 12. Pingback: HOOGMOED EN WANHOOP | burgelijkongehoorzaam

 13. Bob Fleumer zegt:

  De EU en de islam zijn welliswaar veschillende dingen maar ze hebben gemeen dat ze alle twee de landen in Europa willen opheffen, de wegen zijn verschillende maar het resultaat zal hetzelfde zijn n.l. onvrijheid met een hoofdletter. Wat onze bestuurders beweegt om maar door te gaan op een doodlopende weg is mij een raadsel maar dat het misgaat is duidelijk voor een ieder met enig gezond verstand.
  Dat de hoge poppetjes in Brussel nog steeds op hun stoel zitten komt door de verregaande lafheid van de regeringen in de diverse landen, het zijn schijtlaarzen die hun bevolkingen opofferen aan een achterhaald ideaal waar geen mens met gezond verstand nog achterstaat.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Bob Fleumer: 13.50. uur. Voor mij Bob, is het geen raadsel meer wat de verraders van politici, van met name VVD,PVDA,D66,CDA,GL,CU beogen. Zij werken samen met de vuile BILDERBERGBENDE en de WERKGEVERS, en met behulp van de HAATJURKEN, aan de instelling van een Wereldregering, een wereldmunt, een LEIDER! En deze leider zal wezen de duivel in hoogst eigen persoon. Hierbij sluit ik dan ook aan bij wat @ Ben Kok daarover voortreffelijk verwoord heeft. Maar dit is maar mijn mening hoor.

   Like

 14. Hi Frans,
  Prima artikel, wat de ananlyse van de huidige stiuatie betreft. Wanhoop en uitzichtloze hoogmoed.
  Maar daar hoeft het niet bij te blijven.
  Wel als je van mening bent, dat er geen Schepper bestaat en dat we als mensen er alleen voor staan.
  Maar er is wel degelijk hoop als we ontdekken dat we meer zijn dan een uit een oerknal gegroeid visje/aap/mens op weg naar de totale vernietiging, uit niets tot niets.
  Daarbij geloof ik niet in sprookjes of “opium voor het volk”.
  De Schepper bewijst Zich nl. in je leven als je je eigen hoogmoed (ik maak zelf een maakbare samenleving met alle mensen samen, die allemaal zo goed zijn, slecht bestaat niet) erkent en het onvermogen van ons mensen toegeeft.
  We komen pas tot ons recht als we weer verbonden willen worden aan de stam, als afgebroken takken komen we dan weer tot leven.
  JHWH werd mens in Yeshua om dat mogelijk te maken, Hij stierf voor onze zonden en droeg voor ons de doodstraf.
  Als je dat aanvaard en vervolgens naar Zijn Tora (10 geboden , Zijn leefstijl) gaat leven, dan kom je tot bloei en daarmee je omgeving.
  Zie http://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/
  Welkom voor vragen, gesprek, bezoek van onze heel interactieve samenkomsten.
  Shalom
  Ben

  Like

  • Frans Brassens zegt:

   Ben, Ik ben benieuwd naar wat jouw Schepper op 22 mei zal doen. Gaat hij ons redden van het fascisme, van de moderne slavernij en van de toenemende armoede, door het verstand en de kennis van voldoende mensen te activeren en door hen van de juiste kennis te voorzien? Of krijgen we te maken met een nieuwe pijnlijke geloofsbeproeving?

   ‘Kennis vermeerdert smart’, staat er geschreven.Dat moge in bepaalde persóónlijke, individuéle zin waar zijn, maar het is tevens een soort (heimelijk ingebakken) aanbeveling om liever maar wat dom te blijven om pijnlijke kennis te ontlopen. Een zuiver zwaktebod dus waarbij het woord ‘wegkijken’ aan de orde komt.

   Hoe dan ook is op dit moment eerder waar: ‘Gebrék aan kennis vermeerdert smart’. En dat is dan géén persoonlijke, individuele zaak. Het gebrek aan (politieke) kennis, een euvel waaraan nog altijd te velen lijden in het stemhokje, veroorzaakt namelijk óók smart bij degenen die wél kennis (van zaken) hebben en die smart niet verdienen. Het gaat om behoorlijk véél smart zelfs. En is dat niet een beetje oneerlijk?

   Like

   • Hi Frans,
    Goed dat je even reageert als auteur van het artikel.
    In Prediker 1 en ook 2 staat het genoemde citaat, maar dat moet je net als alles in context lezen en dan zie je,dat het beslist geen oproep is om geen kennis op te doen.
    Integendeel, in Hosea staat, dat “het volk te gronde gaat door gebrek aan kennis”.
    In Prediker gaat het om een lijst van zaken, die Salomo heeft uitgeprobeerd en die geen van allen een antwoord op de zin van het bestaan geven, ook kennis “an sich” niet.
    Het antwoord is,dat het gaat om de persoonlijke relatie met JHWH, een vertrouwens- en vriendschapsband dus met de Schepper.
    “Wegkijken” is totaal niet aan de orde bij de Schepper en ook niet bij degenen, die oprecht op Hem vertrouwen.
    Wel bij nep-gelovigen oftewel christen-lijken.
    De volgende verkiezingen zijn net als de NWO stappen in de niet te realiseren “maakbare samenleving” die gedomineerd wordt door mensen, die dat zonder de Schepper wensen te realiseren, “God is dood” en de mensheid straks ook als Hij niet ingrijpt.
    JHWH laat ieder mens de keuze: aanvaard Yeshua en maak deel uit van Mijn Koninkrijk of vecht je dood voor je eigen onhaalbare “maakbare samenleving” zonder Mij als de enige Bron van leven.
    Als we dus op 22 mei gaan stemmen, moet je dat met kennis van politieke zaken doen en daarvoor is jouw artikel zeer bruikbaar.
    Dat wordt stemmen op anti-EU partijen en liefst op partijen, die daarbij onderkennen , dat we niet zonder JHWH kunnen bestaan.
    Stemmen , even voor het gemak in Nederlandse politiek gedacht:
    SGP ? Ook niet volmaakt, te weinig krachtig vaak. PVV ? voor hen bestaat JHWH ook niet echt, enkele fractieleden uitgezonderd , maar als partijbeleid onherkenbaar.
    CU en CDA te politiek correct en dat was het dan.
    Blanco stemmen als officiele proteststem ? Ook niet voldoening gevend.
    Maar boven het stemgedrag uit in elk geval het antwoord op de zin van het leven zoekend, dus: de relatie met JHWH.
    Zie http://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/
    Shalom,
    hoor weer graag van je,
    Ben

    Like

   • In Nederland is er één
    die Mij publiekelijk eert…
    en dat is onze Geert!

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @ben kok: 19.56. uur. Wat zou U mij aanraden om op te stemmen dan Ben. Ik twijfel of ik met de SGP op het juiste spoor zit, dan neig ik toch te stemmen op de PVV. Maar ik weet niet wat een christen nu dan met goed geweten kan stemmen.

    Like

   • @Tom Hendrix:
    Hi Tom,
    Stemmen blijft natuurlijk een persoonlijke keuze, dus je zult altijd zelf een keuze moeten maken.
    Mijn vrouw en ik hebben elk een stem, samen dus 2 en we stemden dan wel es als volgt: 1 stem voor PVV en 1 stem voor SGP.
    Maar vorige keer hebben we officieel blanco gestemd, uit protest.
    Het systeem en de partijen is voor mij te ongeloofwaardig geworden en ik wil er via mijn stem niet verantwoordelijk meer voor zijn.
    Wat het 22 mei wordt, weet ik nog niet, zou heel goed PVV kunnen worden,omdat die stem het meeste “anti-EU” effect kan hebben.
    Shalom
    Ben

    PS zie http://tora-yeshua.nl/2012/09/blanco-stemmen-daarmee-maak-je-duidelijk-dat-het-nivo-van-de-pol-partijen-zo-laag-is-dat-je-je-er-niet-meer-in-herkend/

    Like

 15. Correctie typefoutje: het moet natuurlijk “analyse” zijn.
  Shalom
  Ben

  Like

 16. Frans Brassens zegt:

  Ben, ik vond en vind je een uiterst sympathiek persoon, maar dat vermag niet kritiekloosheid te veroorzaken. Vrienden zeggen elkaar wat zij als waarheid zien.
  Ik respecteer élk geloof, als het maar bij geloven blijft en als men mij niet iets wil opdringen of erger (wat je gelukkig niet doet maar slechts aanraadt). Als men het maar persoonlijk houdt dus.

  Ik heb in diverse blogs of reacties, her en der, uitgelegd waarom het geloof in wélke god dan ook voor mij is weggevallen, ná zes jaar of meer catechisatie, ná het altijd verkeren in ‘gelovige’ omgevingen, ná het op grond van interesse dubbelvoudig bevoegd raken om mensen bekend te maken met de (protestante) godsdiensten.

  Ik ben ernstig teleurgesteld in zogenaamd ‘christelijke partijen’. Alleen de SGP geniet nog mijn twijfel, waardoor ik al of niet ‘bewuste’ -maar politiek op debiel niveau functionerende- christenen aanraad op deze partij te stemmen. Een partij die zégt tegen een fascistisch ‘europa’ te zijn.

  Ook de ‘Partij voor de Dieren’ is een mogelijkheid. Ook die geeft blijk van een afkeer tegen het totalitaire ‘europa’. Ondanks het ‘Zevendedagsaventisme’ van Marianne Thieme.

  De meeste kans hebben we met de P.V.V. Laat die partij maar eens aantonen WERKELIJK de Eurofascisten te willen torpederen in samenwerking met gelijkgestemde partijen.
  Geef die PVV de mogelijkheid. Op 12 september 2012 is dat destijds ernstig mislukt omdat de kiezer dom en beïnvloedbaar bleek.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Het vervelende met de Partij voor de Dieren is echter wel, Mijnheer Brassens, dat zij dan misschien blijk heeft gegeven van een afkeer van het totalitaire Europa (heb ik nog niets van vernomen, maar dat zegt niet alles) maar helaas níet met zoveel woorden van afkeer van de ISLAM!
   En persoonlijk, vind ik dat zó lafhartig, zó dubbelzinnig voor een partij, die zich “Partij voor de Dieren” noemt dat zij bij mij voorgoed alle krediet verspeeld heeft. -Voor zover ze dat al had met haar ‘Zevendedagsadventiste’ aan het hoofd.
   Juist déze partij had stelling moeten nemen tegen de groep die algemeen bekend staat als de grootste dierenverachters en -kwellers!
   Ik verdenk Thieme er sterk van dat zij ergens nog te veel respect heeft voor wat nou eenmaal als een ‘religie’ te boek staat. Net als de rest van dat soort slijmjurken.
   Maar doek je Partij voor de Dieren dan maar gelijk op!

   Like

   • Frans Brassens zegt:

    Zo denk ik er (uiteraard) ook over, Theresa. Ik zie die partij dan ook alleen als mogelijkheid voor wie zich de PVV heeft laten tegen praten.

    Like

  • Sjef Smeets zegt:

   Frans een mooi alternatief is Daniel van der Stoep beter bekend als de Artikel 50 partij.

   Verdiep je er eens in en als je niet direct een PVV aanhanger bent is dat een perfect alternatief.

   Like

   • Frans Brassens zegt:

    Daniël is een ex-PVV-er die nu eens níet een kwaadsprekende mol bleek te zijn. Daarom verdient hij enige sympathie. Het grote nadeel van Artikel 50 is, dat het in dezelfde vijver vist als de PVV en gezien de geringe bekendheid vermoedelijk niet tot (veel) zetels zal geraken. Het gevaar is ook dat de gezonde krachten door nóg zo’n partij versplinterd raken. Ook al verschil je op bepaalde punten van mening, vecht dat uit ná 22 mei, een cruciale datum. Begin dus liever geen nieuwe partij vóór die datum. Ik blijf mijn stem geven aan de PVV.

    Like

 17. Hi Frans,
  Politiek gezien zitten we duidelijk op een zelfde lijn en ik waardeer je goed doordenken op dat terrein.
  Lijkt me prima je es te ontmoeten, zover ik weet is dat nog niet het geval geweest, of vergis ik me?
  Hoor graag of dat een keer schikt, via “contact” op onze site, tora-yeshua.nl
  Shalom
  Ben

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s