Is Frankrijk de nieuwe zieke man van Europa?

Screenshot_13

(Door: trias politica)

Afgelopen vrijdag verscheen een artikel in Newsweek getiteld The Fall of France, waarin een alarmerend beeld werd geschetst over de toestand waarin La Patrie zich bevindt.
In genoemd artikel laakt de auteur, Janine di Giovanni, het huidige Franse belastingklimaat, dat veel ondernemers het land uitjaagt. Ze maakt een vergelijking met de verdrijving van de hugenoten uit Frankrijk op last van zonnekoning Louis XIV in 1685. Ook toen was er sprake van een heuse braindrain naar het buitenland, zoals ook nu dreigt te gebeuren.
Dat het niet goed gaat in Frankrijk blijkt ook uit de inkoopmanagersindex van onderzoeksbureau Markit. Hieruit bleek dat de Franse industrie sterk achterblijft bij de rest van de eurozone. De Franse industrie kromp in december in het sterkste tempo in ruim een halfjaar en de inkoopmanagersindex zakte naar 47 punten; tegen 48,4 punten in november. Dat duidt op versterkte krimp (bij boven de 50 punten is er sprake van enige groei). In hun jaarlijkse eurozone rapport vellen de analisten van de Berenberg Bank een genadeloos oordeel over Frankrijk (zie pag. 79-81 en stats op pag. 89):

“France is the real sick man of Europe. In the last few weeks, it has become the major subject of concern in discussions with policymakers and financial market participants alike. (…) The French aversion to reforms and its politics are indeed a serious tailrisk for Europe. (…) Reforming France is difficult due to the French tradition of staging major protests against even small changes to perceived entitlements. President Hollande currently seems unwilling to deliver more than a series of modest changes.”

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in euro, Eurocrisis, EUSSR, Frankrijk. Bookmark de permalink .

4 reacties op Is Frankrijk de nieuwe zieke man van Europa?

 1. Pieter Nokkio zegt:

  Gewoon blijven ontkennen dat er wat aan de hand is, het klassieke socialistische historische beeld. Totdat… ook andermans geld op is (vrij naar nu wijlen Margaret Thatcher).
  De euro flopt nog net niet, omdat er zoveel wordt bijgedrukt, elke dag – net als de dollar trouwens.
  We zijn failliet, maar nog is het rustig op straat. Dat wordt anders als op een goede dag de flappentap niets meer uitkeert…

  Like

 2. Republikein zegt:

  Nee, dat is Utopia!

  Like

 3. Anneke zegt:

  “Een nieuwe zieke man??? Het gaat toch helemaal de goede kant op, de economie is immers weer groeiende…Alhoewel nog in een kwetsbaar stadium, maar we moeten positief blijven, mensen. Denk aan economisch-, psychologisch effect ‘in’ de maatschappij (de psychische reactie van de burgerrij, de € -centen zullen weer uit de knip rollen)…..”. Gisterenavond (06-01-’14) Knevel&vandenBrink gezien. Specifiek vrolijke frans, de doornige Distelbloem ge-observeerd!!! ! !!! Wat een smakeloos drama-spel!!! ! !!! Overtuigd door opperhoofd satan, voor de volle honderd procent, het bedrog verkopende aan de zwaar be(k)nevelde ‘ronde tafel’. Eveneens viel ’t me op dat men ineens wat ‘matiger’ is met het folterbeleid jegens Israel, maar jubel nog lang niet. Denk even aan de vieze voelbalclub Vitesse….volop kritiek. “Eerst nog betere effecten zien..”.

  Like

 4. Sjaak zegt:

  Het kankergezwel EU en Europa !
  Bij Frankrijk vinden ze bij de operatie de eerste boosaardige Tumor !
  Dan nog Griekenland , Spanje, Portugal Enz,enzovoort !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s