Over Stasi-staat Cuba

Screenshot_7

Minister Timmermans gaat op reis naar Cuba. Syp Wynia vindt dit een “bedenkelijk” idee en noemt Cuba een Stasi-staat. Wynia slaat daarmee de spijker op zijn kop.

Na een afwezigheid van meer dan tien jaar gaat er weer een Nederlands bewindspersoon naar Cuba. Het is minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken te doen om – naar eigen zeggen – “de banden aan te halen” met één van de laatst overgebleven communistische dictaturen van de wereld. Ook wil de excellentie “positieve ontwikkelingen bevorderen.” Bij het programma Dit is de dag mocht Elsevier-journalist Syp Wynia alvast commentaar leveren op het staatsbezoek. Hij antwoordde aan de presentatoren dat hij het hele reiscircus nogal “bedenkelijk” vond, vanwege het soort staat dat Cuba is. Een Stasi-staat noemde Wynia het land, waarmee hij verwees naar de megalomane veiligheidsdienst die Oost-Duitsland – een voormalige bondgenoot van Cuba – moest vrijwaren van al te anticommunistische sentimenten.

Lees verder>>>
(h/t Guus Velraeds)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Over Stasi-staat Cuba

 1. luckybee zegt:

  Dat vinden voor al de linkse zangers geweldigd, hoe heet de als worst uitziende bekende nederlandse zanger die zo over de Sovietische kunst in vervoering was, hij vond het geweldig mooi?Dan moet hij eigenlijk de kunst van Hitler ook erg mooi vinden, de zelfde gigantisme is ook hier goed te herkennen.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Ach, als socialist zal minister Timmermans zich in een stasi-staat best wel op z’n gemak voelen !

  Like

 3. Republikein zegt:

  Syp Wynia rookt graag sigaren, waren ze maar van witte chocolade, goed voor de tolerantie.

  Like

 4. Jan zegt:

  Het is tijd dat de Europese Unie de band met Cuba gaat herzien. Dat zei minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken maandag op Cuba.

  Hij wil de banden van Nederland met Cuba aanhalen. In het land zijn de laatste jaren verscheidene hervormingen doorgevoerd.

  Vorig jaar hadden op Cuba 6424 arrestaties plaats om politieke redenen. Afgelopen maand ging het alleen al om 1123 arrestaties
  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3573037/2014/01/07/Timmermans-wil-dat-EU-banden-met-Cuba-herziet.dhtml

  Like

 5. helletocht zegt:

  Fransje gelooft in linkse sprookjes, in de maakbare samenleving van linkse signatuur. Thuis draagt hij enkel t-shirts met Che Guevara erop. Hij gaat ook alleen maar naar linkse bijeenkomsten zoals Pinkpop waar hij met linkse mannen zoals Jan smeets de show steelt. Hij liefst wil hij minister zijn in het eerste Europese sharia-kabinet, maar dat duurt niet lang!

  Like

 6. Jan zegt:

  EINDELIJK is de massamoordenaar dood: Fidel Castro (90) overleden

  De voormalige Cubaanse leider Fidel Castro is vandaag overleden. Hij was 90 jaar. Dat heeft de Cubaanse staatstelevisie gemeld.
  http://www.ad.nl/buitenland/cubaanse-tv-fidel-castro-90-overleden~a9c104aa/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s