Brussel, ik hou van u, ik walg van u

Screenshot_21

Toen Riadh Bahri naar Brussel verhuisde, sprongen de vonken tussen hem en de stad ervan af. Inmiddels is dat geëvolueerd naar een haat-liefdeverhouding, waar de liefde soms ver te zoeken is.

November 2011. Ik zet eindelijk de grote stap en verlaat mijn thuisstad Gent voor de metropool. Voor Brussel.
Wat was ik meteen verliefd. Brussel beroerde me onmiddellijk. Een smeltkroes van culturen, geuren, kleuren en smaken. Van de Ierse pub tot het Congolese restaurant. Van de heerlijke bruine Vlaamse kroeg tot nachtenlang dansen met mensen vanuit alle uithoeken van dit continent.
Ik hou van je, Brussel. Maar, ik kots ook op je. Vaak. En het laatste jaar té vaak. Ik heb het intussen allemaal gehad en gezien. Ik ben overvallen op straat. Beroofd op een terras. Uitgescholden en vernederd omdat ik homoseksueel ben.

Zie ook:
www.deredactie.be

Lees verder>>>
(h/t Luchtpint)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Arabieren, Brussel, Immigratie, Islam, Islamisering, Krankzinnigheid, Moslims, Multiculti, Rotzakken. Bookmark de permalink .

18 reacties op Brussel, ik hou van u, ik walg van u

 1. Theresa Geissler zegt:

  Tja. Het kan iemand rauw op zijn dak vallen: Denken, de multikul omarmd te hebben en dan opeens rechtstreeks met de duistere kanten geconfronteerd worden. Je door je eigen afkomst verbonden voelen met allochtonen, die dat tóch een beetje anders blijken te zien….Omdat jij toevallig ook homo bent….En ga zo maar door.
  Dit lezende viel me -voor de zoveelste maal, dàt wel- in dat de meeste zg. verstokte multikullers waarschijnlijk zelf helemaal niet in een multiculturele omgeving woonachtig zijn, laat staan met al die andere culturen regelmatig contact hebben.
  Als ze gedwongen zouden worden, dat een aantal jaren wel te doen, zou je moeten zien, wat er metterdaad over was van hun ‘idealen.’

  Like

 2. bigljohn zegt:

  Brussel was toen nog een bruisende stad zong Lisbeth List. Maar dat is dan wel een hele poos geleden. Als een allochtoon als Riadh Bahri al walgt van zijn soortgenoten is het wel heel erg gesteld met Brussel. Ik heb nog een exemplaar liggen van de Telegraaf van minstens 15 jaar geleden die ik altijd bewaard heb. Ik heb geen flauw idee meer waar ik hem ergens meegenomen heb. Daarin staat het verhaal van een Turk die maar niet kan begrijpen dat Nederlanders zich zo vernederen voor immigranten en hun buitensporig in de watten leggen, waar de Nederlanders voor opzij gezet worden. Voor hem zijn de Nederlanders knettergek. Hij waarschuwde Nederland (toen al) dat als ze op deze voet verder zouden gaan, Nederland nog eens een keer op zou houden te bestaan, ten gunste van de Islamitische immigranten. Of woorden van gelijke strekking. Ik heb die bewuste Telegraaf nu al weer voor jaren niet meer ingezien, vandaar. Mocht iemand geinteresseerd zijn in een kopie van het artikel dan hoor ik het wel.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Niet direct, want ik heb de Telegraaf principieel aan de kant gezet omdat ze me te veel aan nep-oranjegekte lijdt. Maar die Turk lijkt me een reële man met een vooruitziende blik. Ook een seculier uit het kamp van Atatürk, neem ik aan….?

   Like

   • bigljohn zegt:

    Niet dat ik een Telegraaf fan ben, integendeel. Vandaag de dag is het een rot-krant. Maar dat artikel sprak mij enorm aan. Ik heb die Telegraaf altijd bewaard. Misschien wel een van de laatste waar het echte nieuws nog in stond. Hoe het met de politieke voorkeur van die Turk was, dat weet ik niet. Ik zei al dat ik dit artikel bewaard heb, maar ik heb het blad nu weer een hele poos niet meer ingekeken. Dus voor de details zou ik hem weer eens tevoorschijn moeten halen.

    Like

  • Lis zegt:

   Niet alle Nederlanders zijn zo gek, maar dat hoef ik u vast niet te zeggen. Alleen worden de PVV en haar stemmers verguisd. Veel Nederlanders zeiden 15-20 jaar geleden al vergelijkbare dingen. Maar als je dit tegenwoordig zegt, terwijl het inmiddels vele malen erger is geworden, word je weggezet als een racist. Dit noem ik geen domheid meer, maar pure kwaadaardigheid van de overheden.

   Like

 3. Jelle R zegt:

  Ocharme toch, moeten we nu medelijden krijgen? Jij en je collega’s bij de VRT duwen de Islam en de multicul dagelijks door ons strot! Als het Offerfeest wordt gevierd of de Ramadan begint lijkt het wel feeststemming op de redactie! Iedereen op de VRT krijgt een spontaan orgasme bij de woorden moslim of multiculturele samenleving! Voor hypocriete huichelaars toon ik geen respect en geen greintje medelijden heb ik met jouw!!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Oh, is het een media-persoonlijkheid?
   Zeker de Vlaamse variant van het grachtengordel-volkje, neem ik dan aan?

   Like

   • Jelle R zegt:

    Werkt meestal mee bij het journaal maar is niet zo vaak te zien op tv en lang niet iedereen in Vlaanderen kent hem. Hij is gisteren op Reyers Laat geweest, programma over actualiteit, maar zelden komt hij in de spotlights te staan. Als je geïnteresseerd bent in het stukje hier is de link: http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/reyerslaat/EP_140106_reyers%2Blaat Vanaf minuut 22 komt hij aan het woord.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Jelle R., 7 Feb. 22.32u: Hartelijk dank; ik heb het bekeken.
    Nou, wel het bekende type van de innemende, fluwelen jongen, hè.
    Overigens ook niet vies van vuile spelletjes, getuige het comment van onze mede-reageerder Rudi hieronder. Bepaald niet weg, dat juist zo iemand eens met zijn neus op de feiten wordt gedrukt; dat zou, zoals ik trouwens al zei, voor àl die lui wel eens louterend kunnen werken.
    Nee, dat je dààr geen medelijden mee hebt, kan ik ten volle begrijpen.
    Komt wel goed uit zijn woorden, trouwens, maar zijn tafelgenoot, die forse figuur met het lange haar beviel me beter, qua zelfpresentatie. Meer persoonlijkheid.

    Like

 4. Jean zegt:

  Brussel staat voor profitariaat.
  Brussel staat voor geweld.
  Brussel staat voor barbarij.
  Brussel staat voor de ondergang van Vlaanderen.
  Brussel staat voor de ondergang van de westerse beschaving.
  Brussel staat voor de import van barbaren.
  Brussel staat voor angst en verderf.
  Brussel is een kankergezwel en kanker moet bestreden worden.

  Like

  • Driek zegt:

   In de jaren tachtig gewoond in Brussel en korte tijd in Oostende, – en ik ben er onlangs, na al die jaren, weer eens een dagje geweest. Ik wist niet hoe snel ik weer thuis moest komen. Het is gewoonweg huiveringwekkend om te aanschouwen, wat een klerezooi, hoe is het toch in hemelsnaam mogelijk dat we dit allemaal hebben toegelaten. Er is ergens iets helemaal mis gegaan in de hoofd van de mensen, die deze vreselijke teloorgang teweeg hebben gebracht. Ik vind het onvoorstelbaar en het is gewoon misdadig tegenover de gewone burgerbevolking die er mee is opgezadeld. De levensvreugde is ons door die misdadige regeringsleiders gewoon ontnomen. Dat die lui zich niet diep en diep schamen voor hun foute regeringsbeleid.

   Like

   • Jelle R zegt:

    Tjsah, de Walen hebben ons helemaal uit Brussel buitengepest en onder leiding van de PS wordt alles wat Vlaams is veracht en gehaat, maar ze leven wel van ons geld anders was Brussel al lang failliet geweest.

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jean: 21.40. uur, op 7/1. Helemaal mee eens Jean. Kan dat Brussel, niet samen met het GEDROCHT EUSSR niet verdwijnen in een zwart gat?

   Like

 5. wim van rooy zegt:

  Als zelfs zo’n politiek correcte knul al zegt dat hij wat rechts wordt in zijn hoofd (alsof dat een ziekte is), dan moet men niet opkijken als de man in de straat er echt genoeg van heeft. Maar dat het in Brussel zover is kunnen komen, ligt mee aan de fellow travellers van de islam op de VRT. Die journalisten zijn immers allen rood of groen en giftig.

  Like

 6. heleen zegt:

  Antwerpen, ik hou van u, ik walg van u:
  http://www.standaard.be/cnt/dmf20140107_00916523# + reacties lezen!!

  Like

 7. Rudi zegt:

  over de voorbeeld allochtoon bij de VRT:

  Eén van de ergste gevallen was op 27 februari 2012 toen tijdens het 13u journaal een passage uit het jeugdparlement werd uitgezonden waarbij een deelnemer, Ivo Gistelinck en jarenlange vriend van de VRT verslaggever Riadh Bahri, schreeuwde: « Als u tegen dit voorstel stemt dan beseft dat heel goed je je ziel verkoopt aan de duivel en voor geld van de Joden »
  Onderzoek wees toen uit dat het Riadh Bahri was die voor een dergelijke “scoop” gevraagd had bij zijn collega van het jeugdparlement waarvab hij zelf vroeger voorzitter was: de VRT verslaggever Riadh Bahri die dus zelf voor antisemitische zinnen zorgt.
  http://philosemitismeblog.blogspot.be/2012/02/belgique-propos-antisemites-au.html

  Like

 8. Sjaak8.1.2014 zegt:

  De Telegraaf 8.1.2014 !
  Cel voor Nederlanders in terreurproces België
  ANTWERPEN –
  Drie Nederlanders van Marokkaanse afkomst zijn in België veroordeeld voor lidmaatschap van een terroristische organisatie. Zij moeten de cel in, zo oordeelde het Hof van Beroep in Antwerpen woensdag. Eerder sprak een rechtbank het trio nog vrij.
  ————————————————————————————————————————————
  DIT ZIJN GEEN NEDERLANDERS !
  DIT ZIJN MARROKANEN !
  HET GEFFT GEEN NEDERLANDERS DIE LID
  ZIJN VAN EEN TERREUR ORGANISATIE !
  PUNT UIT !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s