De spectaculaire comeback van Jodenhaat

Screenshot_20

(Door: Bart Schut)

Hoe de zelfbenoemde racismebestrijders antisemitisme negeren, ontkennen, bagatelliseren en zelfs goedpraten.

Wat is het verschil tussen voetbalclub Vitesse en de Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij? De nazi’s kregen hun stadions wel vol.

Het was niet het nieuws dat de Israëlische Vitesse-speler Dan Mori de Verenigde Arabische Emiraten niet in mocht, dat mij gisteren schokte, want het islamitisch geïnspireerde antisemitisme in het Midden-Oosten kun je anno 2014 echt geen persstopper noemen. Het was zelfs niet het bericht dat de Arnhemse club – indachtig het oude Nederlandse principe “liever blo Jan dan do Jan” – onmiddellijk toegaf en Mori dus maar thuis liet, want dat dit clubje poenige parvenu’s alles doet voor een paar centen, kun je zien aan de huidige en vorige eigenaar.

Wat mij wel degelijk schokte in deze affaire (hoewel ik inmiddels wel beter zou moeten weten) was de totale onverschilligheid bij de professionele racismebestrijders. Geen enkele reactie van Quinsy Gario, Egbert Martina en Anousha Nzume, laat staan bij hun autochtone meelopers. Antisemitisme is vandaag de dag geen racisme meer voor race hustlers, alleen voor (vermeende) discriminatie van zwarten en moslims komen ze hun bed nog uit. De Joden zoeken het maar lekker zelf uit. Het Arnhemse kandidaat-raadslid Natasha Elferink (PvdA) maakte maar liefst vier woorden vuil aan de actie van de voetbalclub uit haar stad: “Dit is geen Jodenhaat.” Bedankt, Natasha, maar accepteer jij het voortaan ook als beschuldigingen van “islamofobie” met diezelfde woorden afgedaan worden?

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Jodenhaat, Moslims, Nederland, Socialisten. Bookmark de permalink .

10 reacties op De spectaculaire comeback van Jodenhaat

 1. Jan zegt:

  PVV: “Vitesse zwicht voor Jodenhaat.”

  De PVV heeft Kamervragen gesteld over de weigering van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) om Vitesse-voetballer Dan Mori tot het land toe te laten. Mori is niet welkom omdat hij Israëlier is. De VAE erkennen Israël niet.

  Vitesse is nu op trainingskamp gegaan zonder Mori. De PVV wil van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport weten of ze ‘de walging delen’ dat de Arnhemse club ‘zwicht voor de jodenhaat’ van de Verenigde Arabische Emiraten.

  De PVV wil weten of de ministers Asscher en Schippers maatregelen nemen tegen Vitesse. De Kamerleden Wilders, Van Klaveren en Klever noemen Vitesse een ‘dhimmie-voetbalclub’. ‘Dhimmie’ slaat op ‘dhimmitude’, wat onderwerping van moslims aan niet-moslims betekent. Ook wil de PVV weten hoe Asscher en Schippers ervoor gaan zorgen dat Mori alsnog het land in mag. Verder willen ze horen of de ministers ook vinden dat er een verband is tussen ‘het antisemitisme van de VAE’ en de islam.

  PVV-leider Wilders zei eerder al dat hij Vitesse laf vindt door zonder Mori naar de VAE te gaan. Vitesse liet maandagmorgen weten dat Mori aanvankelijk wel welkom was in de VAE. De wedstrijdorganisatie zei dat dit geregeld was. Op het laatste moment bleek volgens Vitesse dat Mori toch niet het land in mocht. Volgens de Arnhemse club was het toen niet meer mogelijk om van het trainingskamp af te zien.
  http://www.vitesse.org/nieuws/vitesse_in_de_media/uit_de_media/kamervragen-pvv3a-22vitesse-zwicht-voor-jodenhaat22.html

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Vitesse, een voetbalclub zonder enige moraal! En net zo laf, als politieke partijen als vvd,cda,pvda,d66, die de laatste 40 jaar de geiteneukers constant gepamperd hebben.

  Like

 3. fleckie zegt:

  Heeft” DE JODENHAAT ” soms iet te maken met DE. GASVONDST? Waarover MEN dacht te kunnen beschikken?!

  Like

 4. Martien Pennings zegt:

  Nooit gedacht dat ik onze webmaster nog eens zou tippen om een mooi artikel van Bart Schut te plaatsen over het alsmaar openlijker wordende antisemitisme in het links-moslimische conglomeraat.
  Want ik schreef in juli 2013 nog een stuk http://bit.ly/1fcjnjC onder de titel
  “Bart Schut: het warhoofd als oprechte antisemiet”.
  Daarin legde ik uit dat het héél dom was van Bart om géén rechte lijn te zien tussen Auschwitz en die moderne boycot-actie tegen Israël.
  Bart deed grappig over het verband tussen nazisme en de moderne Palmaffialiefde: “Kauft nicht bei gelben Sternen”.
  En hij was héél boos op “de Israëllobby”.
  Ik heb Bart toen een geschiedenisles gegeven.
  En misschien heeft-ie er in de loop van de tijd iets van opgestoken.
  Aanvankelijk niet, overigens.
  Aanvankelijk kwalificeerde Bartje mij als iemand
  “die zijn haatstukjes ( . . .) schrijft tussen het downloaden van kinderporno ( . . .) door. Naakt, natuurlijk, op het slipje van zijn overleden grootmoeder na.”

  Mijn stuk staat uiteraard ook op E. J. Bron http://bit.ly/JGMH3z , maar als je op mijn eigen archiefwebsite gaat kijken http://bit.ly/1fcjnjC vind je aan het einde nog meer fraais dat Bartje mij toevoegde.

  Bart brengt ook het weblog van die halve gare uit Nijmegen, “Doctor Kromzwaard” ter sprake.
  Over deze leipenist heb ik twee maal geschreven :december 2012 http://bit.ly/1fclrIx en in mei 2013 http://bit.ly/1huuqFh .

  Dat antisemitisme-goedpraat-stuk van die Ellen van de Bovenkamp op het weblog van dokter Kromzwaard http://bit.ly/1cOszmJ is geïnspireerd op echte liefde voor de islamitische cultuur:
  “Ellen van de Bovenkamp woont ruim drie jaar in Marokko en heeft er een Marokkaanse vriend”: http://bit.ly/19cCTtO .

  Die wetenschappelijk studie http://bit.ly/IXc9RO waaraan Schut refereert is interessant, maar natuurlijk geen nieuws voor de ervaren islamwatcher:

  “Religious fundamentalism is not a marginal phenomenon in Western Europe. This conclusion is drawn in a study published by Ruud Koopmans from the WZB Berlin Social Science Center. The author analyzed data from a representative survey among immigrants and natives in six European countries. Two thirds of the Muslims interviewed say that religious rules are more important to them than the laws of the country in which they live. Three quarters of the respondents hold the opinion that there is only one legitimate interpretation of the Koran.”

  “Almost 60 percent of the Muslim respondents reject homosexuals as friends; 45 percent think that Jews cannot be trusted; and an equally large group believes that the West is out to destroy Islam. The Christians’ answers for comparison: As many as 9 percent are openly anti-Semitic; 13 percent do not want to have homosexuals as friends; and 23 percent think that Muslims aim to destroy Western culture.”

  Grappig: in het bovenstaande wordt het lage percentage christenen dat denkt dat de islam erop uit is de Westerse cultuur te vernietigen als een “verdienste” gebracht, terwijl ook dit onderzoek toch uitwijst dat de islam inderdaad niks anders wil dan het Westen onder de sharia brengen.

  Oh ja! Schut schrijft:
  “Wat ik wel weet is dat Mevrouw van de Bovenkamp in haar artikel ‘vergeet’ te melden dat M’bala M’bala achtmaal is veroordeeld (onder andere wegens antisemitisme en rassenhaat), innige banden onderhoudt met het Front National en de familie Le Pen en zelfs leider was van de ‘Parti antisioniste’.”
  Daar gaan we weer: “de familie Le Pen”, terwijl Marine le Pen toch heel duidelijk heeft gezegd dat zij wel een dochter is van haar vader maar niet de dochter van al zijn denkbeelden.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Viel mij ook op: Ik dacht gisteravond letterlijk: Oh, kijk, het stuk op zichzelf is tamelijk rëeel, maar díe steek moet natuurlijk wel weer even gegeven worden. En natuurlijk: Omdat hij Marine-zelf daar niet letterlijk mee in verband kan brengen, gooit hij het weer op de ‘familie’ Le Pen. Niet eens, bv. Jean-Marie persoonlijk, want dan zou hij expliciet toegeven….enz.
   Geniepig, maar doorzichtig.

   Like

  • fleckie zegt:

   Mevrouw van de. Bovenkamp zal nu ondertussen,Na 3 jaar toch wel GEWEND zijn aan het HIELENLIKKEN ( slijmen) van haar. KENNISSEN! ?!”( Bij Die DOMME) Nederlanders valt nog een en ander (weg) te halen!”

   Like

 5. Marijke zegt:

  Nou men heeft wat gevonden hoor; “er was geen visum aangevraagd voor Mori”. Wat een doorzichtige leugen weer.

  Like

 6. Martien Pennings zegt:

  Toch nog een dingetje.
  Schut zegt:
  “Natasha Elferink (PvdA) maakte maar liefst vier woorden vuil aan de actie van de voetbalclub uit haar stad: ‘Dit is geen Jodenhaat.’ Bedankt, Natasha, maar accepteer jij het voortaan ook als beschuldigingen van ‘islamofobie’ met diezelfde woorden afgedaan worden?”
  Dat is een rare kronkel, eigenlijk.
  Islamofobie is namelijk iets goeds en antisemitisme is iets slechts.
  Dus kan je het nooit hebben over “beschuldigingen van ‘islamofobie’ “.
  Zoals je het niet kan hebben over beschuldigingen van nazi-fobie of anti-nazisme.

  Like

 7. luckybee zegt:

  Tsia hoe meer moslims bij ons binnen mogen komen, hoe groter de Joden haat bij ons ook zal mee stijgen.

  Like

 8. Pingback: Bart Schut is net zo veelkleurig als De Dagelijkse Standaard zelf | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s