“Palestijnse” official: Het terugbrengen naar de grootte binnen de grenzen van 1967 is slechts een stap op weg naar de vernietiging van Israël “in fases”

“Je kan het niet tegen de wereld zeggen. Je kan het wel tegen jezelf zeggen. Wij begrijpen het. Toch weigeren de nuttige idioten in Washington het te begrijpen.” Leider van de Palestijnse Autoriteit: “Plan in delen om Israël weg te vagen is de basis van het beleid van de Palestijnse Autoriteit.” Door Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik voor Palestinian Media Watch op 6 januari:

Hooggeplaatste Palestijnse ambtenaar Abbas Zaki heeft op zijn Facebook-pagina een interview gepubliceerd dat hij heeft gegeven aan de Syrische tv, waarin hij heeft gezegd dat de PA alleen zal instemmen met een vredesakkoord als de grenzen van de Palestijnse zullen worden gebaseerd op de grenzen van 1967. Hij benadrukte echter dat het terugbrengen slechts een begin zou zijn. Daarna zouden de Palestijnen het plan verder oppakken: “Zelfs de meest extremen onder ons, Hamas, of de vechtende krachten, willen een staat binnen de grenzen van ’67. Nadien zullen we iets te zeggen hebben, want het inspirerende idee kan niet in één keer bereikt worden, wel in stappen.”

Tijdens een interview op Al-Jazeera TV in 2011 noemde Zaki dit plan ook in relatie tot “het inspirerende idee”, uitleggende dat dit het einde van Israël zou inhouden. Hij zei dat Mahmoud Abbas het doel deelt Israël in stappen van de kaart te vegen, maar dat het politiek onacceptabel is om te zeggen dat je Israël wilt vernietigen:

“Je kan het niet tegen de wereld zeggen. Je kan het wel tegen jezelf zeggen.”

Zaki benadrukte dat het doel makkelijk te begrijpen is, omdat indien Israël zich zou terugtrekken tot de grenzen van 1967 het land niet zou kunnen overleven: “Israël zou ophouden te bestaan.” Dit is de volledige verklaring van Zaki uit 2011:

“De overeenkomst is gebaseerd op de grenzen van 4 juni [1967]. Daarom begrijpt de president [Mahmoud Abbas], wij begrijpen en iedereen begrijpt dat het onmogelijk is het inspirerende idee, of het grote doel, in één keer te realiseren. Als Israël zich terugtrekt uit Jeruzalem, als Israël de nederzettingen opdoekt, 650.000 bewoners, als Israël het (veiligheids)hek verwijdert – wat zal er dan nog overblijven van Israël? Israël zal ophouden te bestaan. Als ik zeg dat ik Israël wil opheffen, zal het geweldig zijn, geweldig, maar het is moeilijk. Dit is geen officieel beleid. Je kan het niet tegen de wereld zeggen. Je kan het alleen tegen jezelf zeggen.”
[officiële Palestijnse televisie, 23 september 2011]

Tekenend voor zijn weigering om Israël te erkennen, begon Abbas Zaki aan Israëls vliegveld Ben Gurion te refereren als “Israëls vliegveld”, maar stopte en verbeterde zichzelf:

“Toen meneer Obama naar de regio kwam gedurende zijn bezoek, op het moment van aankomst op het vliegveld van Isra…. [corrigeert zich], I bedoel, het vliegveld waar de Israëli’s zijn. Ik wil niet… [corrigeert zichzelf] dit hele land is van ons en als Allah het wil zal het vliegveld ook weer van ons zijn.”

Bron:
http://www.jihadwatch.org
Auteurs: Itamar Marcus & Jacques Zilberdik

Vertaald uit het Engels door:
Wans Horst
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", antisemitisme, Arabieren, Hypocrisie, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Moslims, nieuw fascisme, Racisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

10 reacties op “Palestijnse” official: Het terugbrengen naar de grootte binnen de grenzen van 1967 is slechts een stap op weg naar de vernietiging van Israël “in fases”

 1. Theodoor zegt:

  Wie iets anders verwacht van de Arabieren staat niet met beide benen op de grond.
  Voor Israël geldt maar 1 ding ga naast in Jerusalem ook op de West bank wonen en werken en geef geen zandkorrel meer af.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Wat mij betreft vergroten de Israëlisch hun land nog veel meer! Laat de Palestijnen de woestijn maar ontginnen en daar hun land vestigen. Ruimte zat en goed voor de werkgelegenheid!!

  Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Als WIJ Israel willen laten overleven moet de exorbitante steun aan de Palestijnse Autoriteit en aan HAMAS stoppen. De enige partij in Nederland die dat ook wil is de PVV. Dat dient in gedachten gehouden worden als er straks gestemd moet worden.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Waar staat het in de Thora geschreven, dat Joden andere culturen met andere godsdiensten in Kanaan mogen tollereren?Ik kan dat nergens lezen.

  Like

 5. win zegt:

  waarom zegt iemand zulke dingen op tv?

  Like

 6. Pingback: Drie hersencellen | E.J. Bron

 7. Pieter Nokkio zegt:

  De media moeten eens ophouden met te spreken over ‘bezette gebieden’. Die gebieden, landsdelen van de staat Israel, worden bewoond door Arabieren van allerlei soort, sommige (sterk uitdijende!) families wonen er al vele decennia, soms zelfs eeuwen, maar het zijn inwoners van Israel. Palestina heeft als onafhankelijke staat nooit bestaan en zal dat ook nooit doen.
  Palestijnen, het verzonnen volk dat zogenaamd onderdrukt wordt, worden door niemand van hun omringende bloedbroeders geholpen dan alleen door Israëli’s. Er zijn zelfs een paar ‘Palestijnse’ (sorry, mijn iPad vertikt het om dat met een kleine p te schrijven wat ik zowel principieel als taalkundig beter vind) dorpen in Galilea die honderd procent op de hand van Israel zijn. De inwoners hebben gewoon een Israëli’s paspoort, hun jongeren dienen in het leger IDF en ze werken gewoon mee aan de economie van hun land.
  De zogenoemde tweestaten-‘oplossing’ waar zelfs ook ‘christelijke’ partijen in NL voor zijn (waar bemoeien ze zich mee, nou ja…) is helemaal geen oplossing, want geef een Arabier (pales…) een vinger, dan neemt ‘ie de hele land (of snijdt ‘m af). Het enige doel van de palest… (meervoud) is vernietiging van Israel. Dat durft niemand hardop te zeggen en dat komt dat volk – beter gezegd hun corrupte leiders – wel goed uit. Want dan loopt de westerse zieligheidsindustrie (lees: geldverspilling) lekker door. Arafat had een paar miljard op zijn bankrekening (waar zijn ‘christelijke’ weduwe in Parijs nog altijd riant van leeft), en Abbas zit ook al op weg naar de eerste miljard van aan zijn ‘volk’ onthouden zieligheidssubsidie-‘inkomen’. Op een van zijn Zwitserse bankrekeningen staat 100.000.000 euro, 0,1 miljard dus…

  Like

 8. Pingback: Ariel Sharon gemist als kiespijn? | E.J. Bron

 9. Jan zegt:

  Palestinian Minister Mahmoud Habbash: Jihad Should be Directed at Jerusalem, Not Syria

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s