PVV gepeild als grootste partij Den Haag

Screenshot_34

PvdA en VVD verliezen zetels in de Haagse gemeenteraad als nu lokale verkiezingen zouden worden gehouden. De PVV zou haar acht zetels behouden, maar wel de grootste partij worden. Dat blijkt maandag uit een opiniepeiling van Maurice de Hond onder zo’n zeshonderd Hagenaars.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van D66. De PvdA bezet sinds de vorige gemeenteraadsverkiezingen van 2010 tien van de 45 raadszetels, maar zou nu zakken naar zeven. De VVD daalt van zeven naar vijf zetels. Winnaars in Den Haag zijn SP en D66. De SP stijgt van twee naar vijf zetels en D66 van zes naar zeven. Het huidige college wordt gevormd door CDA, PvdA, VVD en D66.

Kleinere lokale partijen die zouden profiteren van de onvrede over PvdA en VVD zijn ChristenUnie/SGP, Richard de Mos-Ouderenpartij en Ouderen Politiek Actief (OPA). Deze partijen zouden een zetel krijgen in de Haagse raad.

Lees verder>>>
(h/t Republikein & Monalisa)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, PVV. Bookmark de permalink .

25 reacties op PVV gepeild als grootste partij Den Haag

 1. Wordt het volk eindelijk wakker?

  Like

 2. Harry zegt:

  Uiteraard een heuglijke ontwikkeling , maar wat me wél verontrust is de slechts beperkte verwachte terugval van de pvda en vvd .
  Wat zijn er toch nog een boel hardnekkig hardleerse “traditionele” stemmers .
  De bijbehorende partijen schrikken pas echt als ze helemáál geen zetel meer halen .

  En van de groei van de partij van de miezerige mannetjes krijg ik spontaan barensweeën .
  En dat is behoorlijk oncomfortabel voor een vent .

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Zal wel meevallen, Harry: Diagnosticeer het maar liever als maagrampen.
   Dat andere lint nogal mietjesachtig; je bent toch geen hermaphrodiet?!

   Like

  • Tistochwat zegt:

   Inderdaad, ach guttegut! Wat een vals secreet!

   “Volgens Van Engelshoven draaien de verkiezingen maar om één vraag: ‘In wat voor stad worden we op 20 maart wakker? En ik moet eerlijk zeggen, ik maak me daar zorgen over. Want ik wil niet wonen in een stad waar de angst regeert en waar buitenlanders worden weggezet en vernederd, zoals de PVV doet,’ zo zei ze.”

   Nou, IK wil niet wonen in een land waarin ik straks de boerka en de moskee ingetrapt word en waar de islamterreur steeds grimmiger wordt!

   Kan die muts niet hierheen vertrekken? Daar is het vast heel veilig en gezellig voor haar tussen al die gelijkgestemden:

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Tistochwat: 12.06. uur. Beste tistochwat, zo is het maar net! Alles zullen de RODEN en politiek correcte partijen uit de la trekken, om de PVV “af te branden”. En helaas de gehele MSM, de gehele OMROEPWERELD en de KRANTENWERELD zijn geheel in SOCIALISTISCHE HANDEN GERAAKT. Dat is het duivelse van alles. Tevens zijn vele kiezers te stom, of te lui om zelf na te denken. Daar moeten wij dus tegen opboksen! Het zal er niet gemakkelijker op worden!

    Like

 3. Tiny zegt:

  Het liefst dus met absolute meerderheid. De andere partijen o.a. D66 begint het dun door de broekjes te lopen en verspreiden nu al angstscenario’s:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22191732/___Vertrek_organisaties_bij_macht_PVV___.html

  Nu denk ik dat die internationale organisaties beslist niet zo hard zullen weglopen, ze zitten daar toch heel opperbest.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Begint in Den Haag de victorie ??? Eerst Den Haag, dan Nederland !!

  Like

 5. Jade zegt:

  Jammer dat de PVV bij de gemeenteraadverkiezingen
  in maar zo weinig steden mee doet…
  Mijn stem hadden ze in ieder geval kunnen krijgen…
  Jezus, waar moet ik dan nu op gaan stemmen?

  Like

 6. Jan zegt:

  De lokale D66-fractie aldaar roept inwoners op vooral niet op de PVV te stemmen omdat winst van die partij de Hofstad ‘miljoenen aan inkomsten en duizenden banen’ zal kosten.
  D66-lijsttrekker in Den Haag Ingrid van Engelshoven haalde in haar toespraak in Café De SuperMarkt aan de Grote Markt de bij de opening van de campagne van D66 hard uit naar de PVV, zo meldt Omroep West.
  ‘Als de partij van Wilders het in Den Haag voor het zeggen krijgt, dan kost ons dat niet alleen onze reputatie maar ook miljoenen inkomsten en duizenden banen,’ sprak de politicus dinsdagavond in Den Haag.

  ‘Ik wil niet wonen in een stad waar de angst regeert en waar buitenlanders worden weggezet en vernederd, zoals de PVV doet,’ zei Van Engelshoven.
  http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2014/1/D66-Den-Haag-machtige-PVV-kost-ons-reputatie-en-banen-1440340W/

  Tel daarbij al het geld op van rijke Joden en de overwinning van de PVV en het zionisme is een feit.

  Like

 7. delamontagne zegt:

  Zou het de eerste stad worden waar ze werkelijk meer te zeggen krijgen in NL.?
  Net als 10 jaar geleden de LPF van Pim Foruyn in R,dam . Lees hier dat de pvda iemand aan gaat stellen om allochtonen-kiezers voor die partei in A,dam te gaan ronselen.
  Ze doen dus openlijk hun “heimelijke” naam: Partei v .d Allochtonen eer aan.

  Like

 8. peterselie1 zegt:

  Wat een fantastisch bericht om de dag mee te beginnen.

  Like

 9. luckybee zegt:

  Dat zal niet alleen in DenHaag zijn maar overal in Nederland.De moeilijkheid van de PVV is het de juiste candidaten voor de burgemeester zetel te vinden en andere stadsraads leden.

  Like

 10. Tistochwat zegt:

  “PvdA en VVD verliezen zetels in de Haagse gemeenteraad als nu lokale verkiezingen zouden worden gehouden.”

  Helaas mogen we niet vergeten dat de rooie media-propaganda-machine en het Wilders demoniseren voorafgaand aan de daadwerkelijke verkiezingen, met volle kracht in stelling zullen worden gebracht.
  En met -let op mijn woorden- wederom resultaat!
  De SP en Demonen ’66 zullen wel weer aan de macht komen als Rutje en Didi uitgekost zouden worden…

  Like

 11. Marcel zegt:

  Het zal altijd wel blijven dat mensen politiek niet bewust zijn. Kan ik ze ook geen ongelijk in geven want ik word ook niet vrolijk van het volgen van de politiek.
  Mijn buurman is gepensioneerd, hij was altijd timmerman op de bouw. Zeer aardig en ik kan het goed met hem vinden. Laatste verkiezingen viel me op dat hij de enige in de straat was met een raamposter. Van de PvdA.
  Ik heb wel eens geprobeerd een boom op te zetten met hem over politiek. Heeft geen zin, hij volgt de politiek niet. Kan buiten Samsom geen bewindslieden opnoemen. Als ik een scenario schets waar een greenpeace actie hemzelf zou treffen haalt hij zijn schouders op.

  Ik denk niet dat ik hem in het stemhokje aan het zweven krijg. En zo zijn er helaas velen. Nou wil ik de PvdA van heel veel dingen de schuld geven maar kwaad worden op mijn buurman is ook zo wat. Daar is hij veel te aardig voor.

  Like

 12. apelstaartje zegt:

  E.J. Bron, was (h/t Republikein) mij voor met dit stuk?

  Like

 13. Monalisa zegt:

  Citaat van noorderkim
  Hoera, het grote bang- en zwartmaken is weer begonnen- het enige antwoord dat de gevestigde partijen lijken te hebben op gestage opmars van de PVV.

  Hallo, mevrouw van Engelshoven: heeft u wellicht ook nog iets constructiefs te melden, zoals bijvoorbeeld het niet doorgaan van megalomane, honderden miljoenen Euro’s verslindende projecten?

  Of zou het kunnen zijn dat de aanstaande knauw die D’66 gaat krijgen te wijten is aan het gegeven dat de Haagse kiezer het schaamteloze gespeel met belastingcentjes zát is – en bij gebrek aan beter stemt op de enige partij die een tegenstem liet horen toen deze ellende door de gemeenteraad gejást werd?

  Waar komt toch het verbijsterende dédain van een ( in feite: marginale) partij als D’66 vandaan?

  Like

 14. Dr.Kwast zegt:

  ‘T is wel wat laat om hier te reageren. Er wordt hoog in de lucht gesprongen dat de PVV de grootste wordt in den Haag. Ik vind het bar tegen vallen om daar zo’n feest van te maken. Hopelijk heb ik het mis en wordt er wat meer stemmen op de PVV gegeven na de verkiezingen, anders vindt ik het een stilstaande partij waar geen mensen van andere partijen op stemt. Dan zal het met de 2k verkiezingen de weg omhoog ook niet in gezet worden een afgang voor ons. Stil staan betekend dood bloeden. En dan de vraag wat doet de PVV in den Haag. het zelfde als in Almere? Dan wordt het eerder achteruit hollen dan vooruit. Ik wens de PVV in den Haag alle wijsheid en veel inzicht er wordt veel van hun verlangt en landelijk wordt er gekeken wat de resultaten zijn die zij kunnen bereiken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s