Einddoel: de Verenigde Staten van Europa

Screenshot_9

(Door: trias politica)

Gisteren hield eurocommissaris en vicevoorzitter van de Europese Commissie, de Luxemburgse Viviane Reding, een toespraak in Brussel op de jaarlijkse KPN-nieuwjaarsreceptie.

De Europese verkiezingen komen er aan, zoveel is duidelijk. Trapte de voorzitter van de Europese Raad, ‘good old’ Herman van Rompuy, vlak voor de jaarwisseling al af met ´de crisis is voorbij´ (voor de hoeveelste keer zei hij dat trouwens?), gisteren was het de beurt aan de eurocommissaris voor Justitie, Fundamentele Rechten en Burgerschap, Viviane Reding. Reding liet er direct geen misverstand over bestaan: ‘we’ hebben een Verenigde Staten van Europa nodig, uiteraard met de Europese Commissie als regering. Wie is deze ongekozen beroepsbureaucrate eigenlijk? En wat was haar boodschap?

Mevrouw Reding wordt op 27 april aanstaande 63 jaar, een mooie leeftijd om eind oktober van dit jaar, wanneer een nieuwe Commissie aantreedt, met pensioen te gaan. Over haar pensioen behoeft zij zich geen zorgen te maken, want zij maakt al sinds 1981 deel uit van de Brusselse instituten, waarvan de laatste 15 jaar als eurocommissaris. Miljonaire geworden van belastinggeld. Niet slecht voor een gewezen journaliste die de rest van haar werkzame leven heeft doorgebracht in het comfortabele warme bad van door publiek geld betaalde banen. Maar heeft deze commissaris ook wat bereikt?

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

10 reacties op Einddoel: de Verenigde Staten van Europa

 1. Marijke zegt:

  Een Europa. Daarom leren de kinderen nu al engels op de basisschool. We hebben al een gezamenlijke munt; straks een gezamenlijke taal.

  Like

 2. Jan zegt:

  Lees verder>>> koppeling geeft aan Niet gevonden

  Like

 3. Jean zegt:

  Ziet iedere Europeaan het gevaar komende van die EU kwakkel?
  Die willen enkel en alleen maar dictatuur overgoten met terreur, wij moeten die nooit verkozen gruwels stoppen, in Vlaanderen doen we dat op 25 mei.

  Like

 4. luckybee zegt:

  De Crisis zal voortdurend zijn zo lang als er zo veel Allahu Akbar gillers bij ons zijn.

  Like

 5. bigljohn zegt:

  De Verenigde staten van Europa. Dat wilde Hitler en al zijn voorgangers ook al. De ultieme macht en onderdrukking van volkeren geleid vanuit een machtscentrum in een stad. Wat is er eigenlijk veranderd in 2000 jaar ? De geschiedenis misschien, maar de mens niet. Die blijft nog simpeler als een seniele veldmuis !

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @bigLjohn: 12.28. uur. Precies John. Deze rode fascisten van de eussr, gaan verder met het plan, dat Hitler al had: ein reich, ein volk, ein führer! En de nazi’s zijn nooit weg geweest, hun perversie is overgenomen door de socialisten! Geen wonder de NSDAP van Hitler is zeker vergelijkbaar met de PvdA in de huidige constellatie!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s