Gezellig! VU multicul moeder-dochterdagje

Screenshot_12

Aletta Jacobs

Helemaal té leuk: een moeder-dochter doe-dingetje, wijvon only, om samen een multicultureel dagje te houden. Een multicultuurworkshop met paneldiscussies, een lekkere lunch en boeiende sprekers. OMG GeenStijl, dat is awesome, zeg ons, waar? De Huishoudbeurs? Het PvdAsubsidiebuurthuis? De Wereldwinkel? Neen! Aan de Vrije Universiteit, faculteit geneeskunde!
Want ja, dat is waar de Nederlandse kenniseconomie het van moet hebben he, vrouwelijke medicijnenstudenten die zich onder begeleiding van een islamitisch geestelijk verzorger buigen over vragen als “Mag je iemand van een andere sekse onderzoeken?” Aletta Jacobs is as we speak huilend aan het grafrollen. Haar hedendaagse zusters, die dankzij haar ijzeren fok-jullie-mentaliteit in de jaren 1870 tegenwoordig gewoon arts kunnen worden, gaan zich 85 jaar na haar dood bezighouden met de kwestie “Mag je iemand van een andere sekse onderzoeken?” Want de vrouwenhaat is terug in Nederland. Dus of de dames studentes zich van belastinggeld maar even laten bijpraten over de eisen en wensen van islamitische patiënten. Met tussendoor “lunch, ook vegetarisch en halal”, zo is te lezen in de uitnodiging in het Nederlands, Turks en Arabisch. Aletta, kom terug! Desnoods als geest.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", Appeasement, Dhimmitude, Islam, Linkse Kerk, Multiculti, Nederland. Bookmark de permalink .

17 reacties op Gezellig! VU multicul moeder-dochterdagje

 1. delamontagne zegt:

  en dan te bedenken hoeveel tegenwerking die vrouw begin vorige eeuw heeft gehad om die studie te mogen doen. Nu heb je dus in NL ( en andere EU-landen) mensen die weer naar die 19e eeuwse mentaliteit terug-willen. Er zijn ook foto,s in omloop van verpleegsters ( of heet dat tegenwoordig in NL…………verzorgsters.?? ) in England, die in een soort “hedendaags” uniform rondlopen gelijk die aan de doctoren uit de middle-eeuwen, toen zij de pest-patienten moesten behandelen.
  Ook heb ik eens een verhaal gehoord van een heel oude tante van mij uit A,dam, die in ,t Slotervaart ziekenhuis lag. Op zaal met moslim-mannen ( hoe dit in Je.us-naam mogelijk is in NL , weet ik niet, maar ik ken haar al heel lang uiteraard……….EN moet dit wel geloven…)
  Plotseling werden de gebeds-matjes uitgerold en lagen ze daar op die zaal te bidden.
  Als ik dit nu hier in Fr aan ,t ziekenhuis -personeel zou vertellen, zouden ze me van de cardiac-afdeling gelijk brengen naar wat vroeger in A,damse W.G. Paviljoen drie heette. Niet-te-geloven.

  Like

 2. Wachteres zegt:

  Aletta Jacobs zou zich werkelijk minstens honderd keer in haar graf omdraaien:

  Zij moest weerstand bieden aan zoveel primitief denken, om haar doel [arts worden] te kunnen bereiken.

  “In 1870 was ze de eerste Nederlandse vrouw die als toehoorster officieel werd toegelaten aan een hbs. Ze bezocht hiervoor de Rijks Hogere Burgerschool in haar geboorteplaats. Een jaar later vroeg ze de liberale minister Thorbecke toestemming om aan de universiteit te studeren. Het briefje waarmee zij dat deed is nog te zien in het Algemeen Rijksarchief, evenals het antwoord van de minister, dat niet aan haarzelf is gericht maar aan haar vader. Ze werd in 1871 toegelaten als studente medicijnen aan de Rijksuniversiteit Groningen, aanvankelijk voor een proefperiode van één jaar”.

  Minister Thorbecke zette zijn handtekening, zodat zij kon studeren, op de dag dat hij stierf.

  Aletta hoorde van zijn dood en dacht dat het voor haar te laat was. ’s Nachts ging ze naar het medicijnkastje van haar vader [ook een arts] om zichzelf van kant te maken. Gelukkig wachtte haar vader haar in zijn spreekkamer op, hij had begrepen wat zij van plan was.

  Toen ze op de universiteit kwam, hadden de heren studenten de lijken in de snijkamer blauwe kousen aangetrokken. Ze veronderstelden dat haar verloving was uitgeraakt en dat ze van verdriet maar aan een studie was begonnen.

  Enkele van haar broers, die in het leger waren, zwoeren haar voor hun collega’s als zuster af, omdat zij studeerde. Haar vader was de enige die haar begreep.

  Na haar studie ging ze aan het werk in Amsterdam. Haar collega’s vonden dat zij zich maar als kinderarts moest vestigen: “Net iets voor een vrouw’. Niet dus …

  Een plaatselijke beroemdheid stuurde zijn vrouw naar haar toe. Toen hij in januari [wat toen de gewoonte was], de rekening kreeg, was hij woedend. Hij had verwacht dat zij, als vrouw, wel voordeliger zou zijn. Aletta antwoordde: “Ik dacht dat u mij uitgekozen had, omdat ik een goede arts ben, maar ik begrijp nu dat u op een koopje wilde”. waarop de man woedend wegging.

  Ze werkte in een arme buurt in de hoofdstad en er kwamen veel vrouwen die al ziekelijk waren en toch het ene kind na het andere kregen. Aletta ging naar Duitsland omdat daar ringen waren uitgevonden die de vrouwen beschermden tegen zwangerschap Een anti-conceptie middel dus.

  De dominees fulmineerden vanaf de preekstoel tegen haar, maar ondertussen stuurden ze stilletjes hun eigen vrouw naar haar toe voor een ring.

  Ook heeft zij ervoor gevochten dat de vrouwen stemrecht kregen, tezamen met o.a. de beroemde Engelse ‘suffragettes’.

  Paul Weston had het over ‘islamisering van de samenleving’ omdat er stap voor stap wordt toegegeven aan de eisen en verlangens van de islam.

  Hij heeft gelijk en het is ‘a bloody shame’ – om het mild te stellen – dat autochtone ‘intellectuelen’ hieraan meewerken.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Heel interessant wat U schrijft. Veel ervan wist ik niet. Moedige vrouw, zelfs tegenwerking uit eigen kring (mischien moesten die wel uit zelf-behoud )!! Die anecdote van de rekening ! typerend voor die tijd.
   Zijn er links ? om meer te lezen.

   Like

   • Wachteres zegt:

    @ delamontagne

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Aletta_Jacobs

    Ik heb het boek ‘herinneringen” van haar. Ze schreef het toen zij ‘gepensioneerd’ was. Daar staat alles in. Onvoorstelbaar: ze werkte als co-assistent en in de hoek van de zaal – afgescheiden van de andere patienten – lag een vrouw die ziek was en erg slecht werd behandeld. Als bijna-arts! zijnde vroeg ze wat die vrouw mankeerde. Daarover werd erg geheimzinnig gedaan, ze kreeg er geen antwoord op. Aletta ging toen een praatje met de vrouw maken en kwam er achter dat zij een hoertje was dat de een of andere ‘ziekte’ had opgelopen.

    Het merkwaardige was dat de professor die haar college gaf de mannelijke studenten wel stimuleerde om voor het huwelijk seksuele ervaring op te doen, maar degenen bij wie zij die ervaring op moesten doen, bij hun verloofdes hadden ze geen kans, waren ‘slechte vrouwen’.

    Aletta zij tegen de prof dat, als hij vond dat mannen wel met seks voor het huwelijk mochten experimenteren, hij zijn volwassen dochters beschikbaar moest stellen.
    De man liep woedend de collegezaal uit.

    Als er lessen werden gegeven over seksualiteit e.d. werd Aletta apart genomen en kreeg zij een privé-college, Dat kon niet met de mannen erbij.

    Blijkbaar gaat de geschiedenis zich herhalen!

    Er is trouwens ook een film over haar leven gemaakt.

    Like

   • Wachteres zegt:

    http://www.dbnl.org/tekst/jaco045heri01_01/jaco045heri01_01_0012.php

    Voor geinteresseerden: een hoofdstuk uit haar boek ‘herinneringen”

    Met Carel Victor Gerritsen was zij getrouwd. Tot haar grote ergernis moest zij de belofte van gehoorzaamheid aan haar man afleggen, dat stond toen nog in de wet. En als arts gaan samenwonen ….onmogelijk in die tijd.

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Paul Weston heeft -nee niet altijd, want dat heeft niemand, maar: wèl heel vaak gelijk. Net als Geert, uiteindelijk.
   Om te beginnen zouden we van alle betreffende instanties nu eens uitsluitsel moeten kunnen krijgen waaróm ze dit soort dingen doen en met welk doel. Als het antwoord weer iets zou zijn in de geest van: Elkaars cultuur leren kennen (wat het altijd is) zou er vervolgens recht voor z’n raap gezegd moeten worden: Maar de Islam wil letterlijk alles doordrammen. Wilt U dan zo graag islamitisch worden?
   Want ik ben nog steeds zó benieuwd naar het antwoord!

   Like

  • Martha zegt:

   Zo’n ring heette “pessarium” Wachteres.

   Wat hebben onze moeders toch getobd vroeger om zwangerschap
   te voorkomen.

   Leuk verslag, bedankt.

   Like

   • Wachteres zegt:

    Dank je Martha, je hebt gelijk. Ik kon niet op de naam komen en was te lui om die op te zoeken. Gelukkig heb ik jou daarvoor ! 😉

    Like

 3. Republikein zegt:

  Stemrecht hier, aanrecht daar.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  En deze flauwekul, daar moeten wij voor betalen. Zo wordt onze eigen ondergang gefinancierd, door ONS BELASTINGGELD over de balk te gooien, ten behoeve van de Islam. O ja, wie zit er ook in het bestuur van de VU, Wouter Boslim (Wouter BOS) van de PvdA. Ik bedoel maar.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Ze is voor niets gestorven deze Alletta, want haar nakoomlingen vinden de islam heerlijk.Wat een idiote generatie vrouwen hebben wij hier toch?

  Like

 6. delamontagne zegt:

  @Wachteres zegt:
  9 januari 2014 om 07:51 ::::
  Ik zat Uw 2e reactie te lezen en bedacht me halverwege: “dat soort achterlijke denkbeelden” zijn dus aan ,t terug-keren, ook in dit geval in de medische wereld. Toen las ik Uw een-na- laatste alinea:” Blijkbaar gaat de geschiedenis zich herhalen! ” . Ja….treurig. ( bedankt voor de info..)

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  @Wachteres, 7.54u. Pessarium….Was je dàt woord kwijt?!
  Enfin, ik twijfel niet aan je woorden, natuurlijk, maar inderdaad was het een begríp in de strijd van onze moeders tegen zwangerschap.
  Ken je “De Groep” van Mary McCarthy? Op een zeker moment speelt dat pessarium nog een schrijnende rol in de lotgevallen van ‘groepslid’ Dottie Renfew -die later in het boek, vind ik zelf, trouwens wèl een opvallende open, begripvolle moeder blijkt te hebben, zeker voor de jaren ’30 waarin het speelt. Ik zou er wat voor gegeven hebben als de mijne bepaalde thema’s zo rustig had kunnen uitpraten, zo’n 40 jaar later. -Wat dus niet het geval was: Hysterie, hysterie…..
  Oh ja, overigens liet Simne de Beauvoir zich op haar 40ste voor het eerst een pessarium aanmeten voor haar eerste lange bezoek aan Nelson Algren in New York.

  Like

 8. Wachteres zegt:

  Theresa, ik lees net je reactie. Helaas is het zo, ’t zal wel met mijn leeftijd te maken hebben, dat ik erg vergeetachtig ben [geworden] wat namen.betreft. Je wilt niet weten hoeveel namen van schijvers, politici, begrippen enz.waarvan ik echt wel op de hoogte ben, moet opzoeken … hoe heet die ook weer …ergerlijk. En Henk begint ook al eeen klein beetje … dus …..Ik denk maar, als het niet erger wordt,… 😉

  http://joke-boekhappen.blogspot.de/2011/07/mary-mccarthy-de-groep.html

  Van de mccarthy groep heb ik wel eens gehoord, maar veel weet ik daar niet van.

  Wat ik een heel interessant boek vind, uit een latere periode is:”The women’s room” van Marilyn French. [Vertaald als ‘ruimte voor vrouwen’]. Het boek stamt ongeveer uit de periode waarin ik ben opgegroeid, veel herkenning dus.

  En natuurlijk Vita Sackville- West en Virginia Woolf …Ik ben naar Vita’s huis geweest met de door haar zelf prachtig aangelegde tuin in Kent.

  Deze vrouwen hebben veel voor onze vrijheid betekend, hoewel ik bepaalde opvattingen geen verbetering vind. Als je ‘vrijheid, blijheid’ wilt, prima, maar ga dan niet trouwen … is mijn mening.

  Vooral kinderen worden/zijn het slachtoffer van de moderne teneergang en de vele echtscheidingen; de jaren ’80 hebben daar ook geen goed aan gedaan. Ik heb altijd gewerkt en gestudeerd, maar daar is het wel bij gebleven.

  We moeten op de site van Bert maar eens een discussiegroepje opzetten, in het weekend bijvoorbeeld Lijkt me wel wat …… 😛 over andere onderwerpen dan de islam ….

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat zei je al eens eerder: Literair…..Mij lijkt het wel wat!
   Af en toe een beetje de zinnen verzetten. Ik bespeur hier en daar de tendens, dat sommigen zo ongeveer denken, dat het einde der tijden nabij is, bij wijze van spreken.
   Dat is natuurlijk geen gezonde ontwikkeling; komt van het teveel focussen op wat er zóu kúnnen gebéuren. Alert blijven zónder te gaan doemdenken , dàt is de kunst.

   i

   Like

  • delamontagne zegt:

   Vergeetachtigheid ! ! Het wordt pas erg als je kennissen ontmoet en jij je hun naam niet direct herinnert, dan schaam je je pas.
   Overigens: “weet U nog wat de voornaam van Alzheimer is ?”

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s