Nederlandse economie tuimelt naar plaats 30

Screenshot_3

De Nederlandse economie tuimelt tussen nu en 2028 van de achttiende naar de dertigste plaats op de mondiale ranglijst. Die voorspelling deed het Centre for Economic and Business Research (CEBR) donderdag. Nederland zou, evenals Duitsland, beter af zijn zonder de euro omdat de groei wordt beknot door zwakke prestaties in andere eurolanden.

Het CEBR merkt wel op dat de val van Nederland, een van de grootste in de ranglijst, misleidend is. Een groot aantal opkomende landen, dat nu al een vergelijkbaar bruto binnenlands product (bbp) heeft, streeft Nederland voorbij. Het Nederlandse bbp stijgt van 801 miljard dollar (585 miljard euro) naar 888 miljard dollar in 2028.

De Britse denktank verwacht dat het Verenigd Koninkrijk in 2030 Duitsland aflost als grootste economie van Europa, mede dankzij een aanhoudende bevolkingsgroei die leidt tot een snellere expansie van de economie. Ook het relatief lage Britse belastingniveau komt de groei ten goede.

Lees verder>>>
(h/t Jarre Tell)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in euro, Eurocrisis, Eurofielen, EUSSR, Linkse Kerk, Nederland, praatjesmakers. Bookmark de permalink .

5 reacties op Nederlandse economie tuimelt naar plaats 30

 1. Marc Bouwman zegt:

  Bij het lezen van dat rapport valt iets op wat de sussers ongenoemd laten. Je zou weliswaar kunnen zeggen dat de economie van die landen die Nederland voorbij streven nauwelijks groter in 2030 nauwelijks groter zal zijn dan die van Nederland, maar als je de prognoses van Nederland vergelijkt met landen waarmee Nederland momenteel tot de top behoort, dan valt op dat die andere landen hun bbp nagenoeg, of zelfs meer, verdubbelen waar Nederland slechts een paar procent meer produceert.

  Met andere woorden, als die voorspelling klopt is dit buitengewoon alarmerend voor ons land. Dus de komende 17 jaar raken we met ons allen in een neerwaartse spiraal. Het laat zich raden dat ons land in 2060 op plaats nummer 60 zal staan.

  Like

 2. Martha N zegt:

  Bedankt JarreTell
  Had het al gelezen.
  Dacht, ach 2028 is nog zo ver weg… misschien verandert het plaatje nog.
  Tegen die tijd zijn ongeveer 3 verkiezingen geweest.
  Is de EU hopelijk al uit de lucht geknald door mensen die niet meer achter de EU staan…
  Misschien hebben we de gulden wel weer of de Wilders Munt, is in ieder geval beter dan geen munten meer in de zak te hebben vanwege betalen en betalen aan van alles en nog wat waar wij niets aan hebben.
  Dat de Nederlandse Economie niets meer voorstelt, wanneer het zo doorgaat, is duidelijk.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Maar hoe kan dat nou, PINOKKIO RUTTE, heeft gezegd dat er nu “het beste kabinet zit sinds de Tweede Wereldoorlog”. Whoehahaha, ik lach maar ben niet blij! Al dit gelazer en ellende hebben we te danken aan de regeringen sinds 1972, waarvan steevast het CDA, de VVD,PvdA, en D66 deel van hebben uitgemaakt! We gaan gewoon naar de kloten, dat gebeurt er. Met de dag verafschuw ik onze eurofiele-en islamofiele politici meer en meer!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Pas maar op, beste Tom, want hoewel je groot gelijk hebt, mogen we niets meer zeggen.
   We mogen nergens meer kritiek op hebben, al onze uitingen zijn ‘beledigingen’ en we mogen er geen eigen mening meer op nahouden.
   We mogen dus ook geen ‘PINOKKIO’ meer tegen Rutte zeggen.
   Stel je voor: straks voelt de stakker zich nog beledigd ook.
   Bovendien wordt binnen afzienbare tijd ons spaargeld flink afgeroomd (terwijl we dat toch juist moesten gaan gebruiken om onze ‘zorg’ mee te betalen voor als we oud en ziek zijn?) en moeten we intussen steeds meer belasting betalen.
   Dus ik kan niets anders concluderen dan dat we volgzame, gehoorzame slaven moeten worden die er alleen maar voor dienen om de elite in stand te houden.
   Rechten hebben we niet meer.

   Like

 4. Joost Visser zegt:

  Voor die vergelijkingen zit ook nog een wisselkoers tussen. Als het britse pond bijvoorbeeld 10% daalt t.o.v. de mark (want die is er dan weer) dan is Duitsland weer groter qua BNP. Als de euro onverhoopt nog steeds zou bestaan, dan heeft ieder land buiten de eurozone een hoger BNP.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s