De Nederlandse boycot van Israël

Screenshot_53

Multicultureel Jeruzalem

Minister Timmermans (PvdA) van Buitenlandse Zaken stelt dat de Nederlandse regering geen voorstander is van een boycot van Israël. Dat is niet waar, zoals blijkt uit zijn eerdere antwoorden op Kamervragen.

Daarin schrijft hij dat er een Nederlands ‘ontmoedigingsbeleid’ is betreffende het zaken doen met bedrijven die leveren aan Joden die op de Westbank wonen. Dit ‘ontmoedigingsbeleid’ geldt dus wel voor het gehele Israëlische bedrijfsleven, want de Israëlische wet staat bedrijven geen discriminatie toe, ook niet naar godsdienst en/of woonplaats. Waardoor Israëlische bedrijven ook zaken mogen doen met christenen, moslims en Joden die op de Westbank wonen.

Dus de facto stuurt de Nederlandse regering wel aan op een algehele Israël-boycot.

Dat is merkwaardig, want:

 • Joden wonen legaal op de Westbank, onder meer volgens het Mandaat Palestina (Volkerenbond 1922), VN resolutie 242 (1967) en de Oslo-akkoorden (1993). Ook zakendoen is toegestaan volgens het internationaal recht, volgens een uitspraak van het Franse Gerechtshof van Versailles (2013).
 • De kwestie van de nederzettingen wordt buiten alle proporties opgeblazen: er zijn in de laatste 23 jaar slechts 3 nieuwe nederzettingen goedgekeurd door de Israëlische regering, de bebouwing beslaat slechts 1,7% van de oppervlakte van de Westbank en er zijn verscheidene (internationale) vredesvoorstellen geweest om die enkele procenten grond uit te ruilen met de Palestijnen. Die voorstellen zijn echter tot op heden afgewezen door de Palestijnen zelf.

Dat de nederzettingen toch zoveel aandacht krijgen, is met name het gevolg van druk vanuit het machtsblok van 57 islamitische staten, onder meer in de Verenigde Naties (VN).

Onder die islamitische landen zijn echter de ergste dictaturen en schenders van mensenrechten, zoals Saoedi-Arabië (o.a. vrouwendiscriminatie), Syrië (o.a. gifgas op eigen bevolking) Iran (o.a. ophangen van homo’s) en Soedan (genocide op zwarten en christenen).

De Westerse landen laten toe dat zij er in slagen om de aandacht naar Israël af te leiden.

Bovendien zijn er honderden betwiste gebieden elders in de wereld. Nederland kent echter geen ‘actief ontmoedigingsbeleid’ tegen Chinezen vanwege de bezetting van Tibet, tegen Marokkanen vanwege de bezetting van de Sahara of tegen Turken vanwege de bezetting van Cyprus enzovoort.

Wordt het gezien de geschiedenis niet eens tijd om de Joden eens als laatsten te boycotten, in plaats van altijd als eersten?

Door:
Likoed Nederland (persbericht)

LIKOED

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", antisemitisme, Desinformatie, Hypocrisie, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Nederland, Overheid, Rotzakken. Bookmark de permalink .

22 reacties op De Nederlandse boycot van Israël

 1. bigljohn zegt:

  Helemaal eens met Likoed Nederland. Het moet eens finaal afgelopen zijn met die demonisering van Israel. Ik hoop dat er snel betere tijden aanbreken voor Israel, want zo kan het niet langer !

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Dit is klare taal. Meer mensen zouden hiervan op de hoogte gebracht moeten worden.

  Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Wat de Nederlandse regering doet met betrekking tot Israel vervult mij met grote schaamte.
  Hoe kun je als regering overleggen met mensen die je glashard in je gezicht staan voor te liegen? Taqiya? Wat is nou de bijdrage van de moslimwereld aan de echte wereld? Kan iemand dat mij laten weten?

  Like

 4. Theo Prinse zegt:

  hier een comment van mij op een tweet van Kees van der Staaij vandaag. Nederland wordt geregeerd door anti apartheid minister Frans Timmermans die vooraan staat in Europa om de Desmond Tutu Israel apartheid te boyotten.

  Kees van der Staaij @keesvdstaaij 10h
  Onderminister Ze’ev Elkin. Gesprek over 1e prioriteit Israël: de veiligheid waarborgen in explosieve regio. pic.twitter.com/NB4k1VnVe4
  Kees van der Staaij is the leader of the Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) and supporter of the current Dutch liberal greenpeace government Rutte Samsom that is ruining the Netherlands.
  Van der Staaij is one of those Israeli friends like John Locke Tenach interpretors Jerusalem Post editor Caroline Glick was refering to in her oktober speech Genocidal Axis.
  “You know, the whole concept of the modern state is based upon the philosophical works of men like John Felton and John Locke, Thomas Hobbs; who were Hebrew scholars who based their whole concept of a modern state that these men put together on the rule of law, on divine law, meaning that man could not be a totalitarian because we are not God. Meaning that there was no way you could not question authority, because men are imperfect. And therefore, if you have a man who is your ruler, he cannot be perfect, because he’s not God” end of citation.
  John Locke reisde na zijn vlucht naar tolerante republiek van Huygens, Spinoza, Vondel etc met stadhouder Willem de Derde – die eerder de republikeinse raadspensionaris (minister president) Johan en zijn broer oprichter van de Nederlandse marine Cornelis de Witt had vermoord en zijn Oranje voorganger Maurits Johan van Oldenbarnevelt – terug naar Engeland waar van Oranje King Billy werd en met de steun van empirisch filosoof Locke de Bank of Engeland oprichtte om vervolgens de Republiek der Verenigde Nederlanden te vernietigen waaronder Kaapstad en later de Boeren republieken.
  Als dank voor dit verraad aan de Republiek der Nederlanden door Willem de Derde werd een eeuw later een bastaard oranje tot koning der Nederlanden opgetuigd en kort daarop een Saxe Gotha Coburg voor Belgie (Zuidelijke Nederlanden waaronder Vlaanderen.
  Kees van der Staaij and his entire protestant SGP are extremely pro Orange and anti Republic of the Netherlands, Johan van Oldenbarnevelt, Johan de Witt etc.

  Like

  • luckybee zegt:

   Van der Staay moet toch niet vergeten, dat wij de Oranje’s als konings huis dank zei de Wener Congres gekregen hebben.En niet om dat het volk het zo wil hebben.

   Like

 5. maria zegt:

  Minister Timmermans schaart zich in het rijtje van Agt, Hans van den Broek, Ben Bot. Die allen met de aardappel in de keel zich committeerden aan de “rechten” van de palestijnen en elke joodse woning die gebouwd werd als “schending van de mensenrechten” zien. Willen zien want voor elke vijandige uiting van palestijnse leiders of gewelddadige acties van palestijnen zijn zij blind. Zou dit echt een oordeel zijn over westere politici dat zij zich aan de steen die Jeruzalem heet zullen vertillen? (Zacharia 12)

  Like

 6. Breget zegt:

  Werkelijk lopen de griebels met deze Joden hatende PVDA minister over je rug en voeld het net of we terug gaan in de tijd 40/45 met deze onderkruipsel van nazi gedrag dat een schande is voor NLburgers op wereldwijd nivau maar gezien zijn keuze van vrienden niet verwonderlijk, daar alleen al hopen vele dat dit kabinet spoedig zal vallen en de beschaving zonder de PVDA en de linkse kliek weer zijn intrede zal doen.

  Like

 7. Monalisa zegt:

  Breget hoe legt timmermans dit uit aan zijn joodse partijgenoten de heer dijsselbloem en Asscher. deze twee zijn wel jood. of zijn dit andere joden! dan in Israël?

  Like

  • s breget zegt:

   Monalisa,dat zijn twee wereld vreemde mensen van Joodse komaf die niets op hebben met Israel zoal jaren is gebleken .

   Like

  • luckybee zegt:

   Dat zijn andere Joden het zijn Marxisten.Ze zijn goddeloos., en geloven niet in de 10 geboden.

   Like

  • scubaleonard zegt:

   Als liberaal vind ik dat de scheiding tussen kerk en staat strikt moet zijn. Dus beoordeel de heren alleen op hun functioneren. Wat Timmermans staat te beuzelen is wel het beleid van het kabinet en daar zijn die andere twee grapjassen wel deel van.
   O ja dit nog even, wij zijn gewone mensen alleen beleiden wij een andere religie dan Limbo Timmermans, niet meer en niet minder.

   Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Likoed Nederland ik ben het geheel eens met U!

  Like

 9. Kraftavilqa zegt:

  Het is opvallend hoe de pvda v/h SDAP zusterpartij van de NSDAP steeds weer aantoont de ware erfgenaam van de nazis te zijn.

  Like

 10. alidas1 zegt:

  Likoed Nederland Al Israél er niet was zaten we allang onder de knoet van de islam.

  Like

 11. Dr.Kwast zegt:

  Waarom gaat Israël door met Kerry?

  http://xandernieuws.punt.nl/

  generaal, voormalig assistent-vicestafchef en -commandant van de Amerikaanse luchtmacht in Europa Tom McIcerney heeft tijdens een radiointerview gezegd dat president Obama zeker 10 tot 15 leden van de Moslim Broederschap in zijn regering heeft opgenomen. Daarmee bevestigt hij wat een Egyptische krant en een Egyptisch weekblad vorig jaar schreven, namelijk dat er bewijs is dat Barack Obama zelf in het geheim lid is van de Moslim Broederschap, en dat deze vooral dankzij hem is geïnfilteerd in de Amerikaanse regering. Lees verder op Xander

  Laat deze regering van Rutte 2 in het zuur verdwijnen, ook hier zit de mohammeonderdanen op fluweel en strijken de dertig zilverlingen met liefde glad in hun portemonnee. Om straks als de tijd rijp is het krom te gebruiken. Israël gebruikt wat het uitvind voor vrede en voor de oorlog. Iran heeft de atoombom nodig om Israël op zijn plaats te zetten. De veelheid van manschappen is niet genoeg om de paar joden die er nog over zijn in een gevecht te over winnen. Het laffe van de islam ten voeten uit. Ook een Mahdi roepen ze aan om samen met satanallah de over winning te verkrijgen. De overstroming van de immigratie van Afrikanen helpt daar een handje aan mee. Gooi ze over de grens van Saoedi-Arabië waar ze thuis horen.

  Like

 12. Pingback: Het falen van Geert Wilders bij het bevechten van de boycot-Israël-maffia | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s