Eurozone meldt hoge werkloosheid van 12,1%

Screenshot_52

De werkloosheid in de eurozone staat nog steeds op een record. De inspanningen van de politiek in de afgelopen twaalf maanden waren tevergeefs. Sinds april 2013 ligt het werkloosheidscijfer bij 12,1%. Het EU-hulppakket voor de arbeidsmarkt heeft nog geen effect gehad.

Alle inspanningen om de werkloosheid in de eurozone naar benden te brengen zijn mislukt. Het Bureau voor de Statistiek van de EU heeft meegedeeld dat het werkloosheidspercentage sinds april van het afgelopen jaar blijft staan op een stand van 12,1%. Een peiling van Bloomberg onder 26 economische deskundigen ondersteunt de cijfers van Eorostat.

Carsten Brzeski, econoom bij de ING Group NV in Brussel, zei dat “het te verwachten was dat het percentage op hoog niveau blijft. De arbeidsmarkt hinkt achter de economische ontwikkeling van de eurozone aan. Het duurt nog minstens tot het midden van het jaar voordat we een verbetering zullen zien.”

In december werd er een hulppakket voor de arbeidsmarkt aangenomen. De EU pompte 120 miljard euro in de markt (hier). Het geld komt echter niet bij de ondernemingen terecht. Het gewenste effect bleef uit. Er worden geen arbeidsplaatsen gecreëerd.

De EU verwijst naar een positieve economieontwikkeling en hoopt dat deze ook wordt overgedragen op de arbeidsmarkt.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, euro, Eurocrisis, EUSSR. Bookmark de permalink .

7 reacties op Eurozone meldt hoge werkloosheid van 12,1%

 1. Bob Fleumer zegt:

  Zolang wij het Aquatesta van de EU mee blijven torsen zal het ons alleen maar slechter gaan.
  Er zitten een aantal zeer intelligente jongens en meisjes aan de knoppen en ze weten niet wat ze doen. Ze hebben prachtig gereedschap tot hun beschikking( de burgers) maar weten het niet te gebruiken, dat hebben ze niet geleerd!

  Like

 2. bigljohn zegt:

  En als je de media volgt met hun dromen; De huizenmarkt trekt weer aan, er werden meer nieuwe auto’s verkocht in 2013, de salarissen stijgen weer licht….Wat er niet bij verteld wordt; Diegene die een huis koopt moet nog steeds een hypotheek opnemen en aflossen, terwijl de verkoper zijn huis met fors verlies, voor misschien wel een ton minder, moet verkopen om er vanaf te kunnen komen.
  Het stond al 6 jaar te koop. Bron RTL Journaal, een huis in Oosterhout. En de meeste nieuwe auto’s hebben drie banken; Een voorbank, een achterbank, en de Rabo bank. Ten slotte de salarissen die licht stijgen; Daar is ook nog die nieuwe belasting op water, die ook doorwerkt op frisdranken en bieren. En als we wat in het nieuwe jaar gevorderd zijn komen Rutte en Samsom met alweer; meer belastingdruk, de nieuwste bezuinigingen. Koop een nieuwe auto zei Rutte eens, koop een huis….
  Mislukte sprookjesverteller die hij is. Laat hem toch gauw zijn bed induiken met zijn opblaaspop en vsterke viagra pillen. Iets beters kan hij toch niet krijgen.

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Helaas zijn die cijfers flink gemanipuleerd.
  Er zijn in ieder geval in Portugal veel mensen van de lijsten afgevoerd omdat ze na een bepaalde tijd geen werk gevonden hebben.
  Afgelopen jaar zijn ongeveer 100.000 portugezen buiten Portugal op zoek naar werk gegaan.
  En dan lezen we hier in de media dat de werkeloosheid zakt in Portugal.
  Enkele tijd geleden stond er een artikel in een krant dat Portugal 1,440.000 mensen zonder werk heeft waarvan 400.000 een uitkering hebben.
  Ik hoor in mijn omgeving in ieder geval heel andere verhalen en ik ken tientallen die vertrokken zijn naar Angola, Engeland, Nederland Frankrijk enz.
  Een hier wonende nederlandse kennis heeft een zoon (21 jaar) die hier een soort beroepsschool heeft gevolgd.
  Hij kwam hier nergens voor in aanmerking en vond geen baan.
  Hij ging in Nederland wonen bij een tante en kreeg meteen een uitkering van ongeveer 600 €uro.
  Jammer dat we in Europa geen sit hebben zoals de amerikaanse site “US DEPT CLOCK” waar zo ongeveer alle gegevens van de V.S opstaan.

  Like

 4. Jelle R zegt:

  En in Frankrijk gaat het van kwaad naar erger en het wordt nog oppassen dat het niet heel de EU meesleurt in zijn val. Weer maar eens bewezen dat het rood crapuul voort niets goed is. http://moneytalk.knack.be/economie/geld-en-beurs/beursnieuws/hollande-kan-rechtstreeks-verantwoordelijk-worden-voor-aanslaan-spaargeld/article-4000493894829.htm

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Ach, de sprookjesvertellers in Den Haag en in Brussel, ze weten niet meer hoe ze ons “een rad”, voor de ogen moeten draaien. Het gaat echt niet beter, en het concept EU en de Euro zijn de grootste obstakels voor het herstel van de economie in Nederland en Europa.

  Like

 6. Republikein zegt:

  Wie gaat er nu weer zijn hoed of schoen opeten? Gaat nog erger worden.

  Like

 7. Pingback: Europa op weg naar massa-armoede | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s