De ondraaglijke schijnheiligheid van de Israël-boycot

Screenshot_58

Hoe (in)consequent is de beslissing van PGGM niet langer in een vijftal Israëlische banken te investeren?

Laten we een ding vooropstellen: de beslissing van het Nederlandse pensioenfonds is geen, ik herhaal geen boycot van de Joodse staat. Het is een specifieke actie gericht op het minst verdedigbare onderdeel van de Israëlische (buitenlandse) politiek: het bezettings- en nederzettingenbeleid. En laat ik dit hieraan toevoegen: Israël dient te stoppen met het bouwen van nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever en zich zo snel mogelijk uit dit gebied terug te trekken.

Zo, dat is eruit. Als trouwe DDS-lezer bent u nu vast woedend over zoveel virulent anti-Israëlisme, maar stop niet meteen met lezen en geef me een nog een paar alinea’s. Ik beloof u: het komt goed. Want waar niemand een Nederlands bedrijf het recht zal ontzeggen te investeren en dus ook te desinvesteren waar het wil (we geloven hier tenslotte in de vrije markt) en de beperkte boycotactie van PGGM dus volkomen legaal is, zijn er ook zeker forse kanttekeningen bij te maken.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op De ondraaglijke schijnheiligheid van de Israël-boycot

 1. Martien Pennings zegt:

  Ja, ik heb de webmaster getipt dit stuk te plaatsen.
  Het heeft onderzoeks-journalistieke en ook moreel-intellectuele verdiensten.
  Maar er staat één heel domme alinea in, de eerste:

  “Laten we een ding vooropstellen: de beslissing van het Nederlandse pensioenfonds is geen, ik herhaal geen boycot van de Joodse staat. Het is een specifieke actie gericht op het minst verdedigbare onderdeel van de Israëlische (buitenlandse) politiek: het bezettings- en nederzettingenbeleid. En laat ik dit hieraan toevoegen: Israël dient te stoppen met het bouwen van nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever en zich zo snel mogelijk uit dit gebied terug te trekken.”

  Ik kom hier in de loop van de dag nog op terug, want ik ben zelf aan een stuk bezig over deze materie onder de titel: “Het falen van Geert Wilders bij het bevechten van de boycot-Israël-maffia”.
  Dan kan de kom-niet-aan-ons-Geertje-lobby vast pis beginnen te sparen voor het zeiken in de comments.

  Like

 2. Brabosh.com zegt:

  @Laten we een ding vooropstellen: de beslissing van het Nederlandse pensioenfonds is geen, ik herhaal geen boycot van de Joodse staat.

  Onzin. Als één Jood een garage aanbouwt in Jeruzalem, één meter voorbij de Groene Lijn, is dat al reden tot boycot. Samenwerking met Israël’s nationale waterbedrijf Mekorot stilleggen dat water levert over héél Israël omdat het toevallig ook water levert aan Joden èn Arabieren voorbij de Groene Lijn, daardoor wordt Israël rechtstreeks getroffen.

  Los van het feit dat in 1917 (Balfour) en later in San Remo in 1920 zowel de gebieden op de West Bank als èn Jordanië, zouden deel uitmaken van een vestigingsplan voor de Joden waar zij hun Heimat weer herop mochten bouwen, met de officiële getekende instemming van 51 landen van de wereld.. Dat de EU al deze feiten negeert is niet de schuld van Israël.

  Tien basis punten die de wettelijke rechten samenvatten van Israël in Judea en Samaria
  http://brabosh.com/2013/11/07/pqpct-smq/

  Like

 3. sprx zegt:

  Judea en Samaria zijn illegaal veroverd in 1948
  Judea en Samaria zijn met een illegale veroveringsoorlog, die genocidaal was van opzet, veroverd op de toen nog jonge Israelische staat.
  Pas in 1967, toen de 2e poging om de joodse staat te genocideren, mislikte, kon het verloren gegane gebied worden bevrijd.
  Bevrijd omdat het in 1923 door de volkenbond bij de conferentie van San Remo, aan de joodse staat toegewezen, inclusies bijde Jordaan oevers.
  Na de 1e wereldoorlog zijn veel grenzen opnieuw getrokken en hele landen verplaatst, zo verloor het Ottomaanse rijk haar arbische gebieden en bleef rompstaat turkije over, waarna de islamieten natuurlijk direct aan de volgende genocide en ethnische schoonmaak begonnen: Armeniers en Grieken, die daar toch echt millennia langer gewoond hadden dan de turkse hordes.
  Na 1948 zijn alle joden verdreven uit de arabische landen zonder enige vergoeding voor hun achtergebleven eigendommen totaal ±800.000, die zij allen opgenomen in IsraelEr zijn dus geen joodse vluchtelingen meer.
  De arabieren moesten vertrekken op last van de arabische agressie regiems die vrij schootsveld wilden om de genocide te voltrekken.
  Deze misleidde mensen zitten nu nog steeds in kampen omdat de arabische regiems ze niet opnemen.
  De koran staat niet toe dat ooit veroverd gebied wordt teruggegeven aan de ongelovigen, dus ze willen wel een tijdelijke tussen ‘vrede’ tekenen, maar de oorlog zal doorgaan, zeker omdat Israel dan zo smal is geworden dat het zeer moeilijk verdedigbaar wordt.
  Het is dus een onoplosbaar religieus probleem, maar waar vormt de islam in de wereld geen probleem?
  Tenovervloede: de eis om Judea en Samaria’ judenrein’ op te leveren, is racistisch: waarom mogen er geen joden in de arabische landen wonen, maar wel arabieren in Israel?

  Like

 4. Roel zegt:

  Bart Schut weet niet beter. Net als al zijn conculegaatjes in de journalistiekerij. Zij kennen de geschiedenis van het conflict in en rond Israel niet. Ik sprak Bart Schut niet zo lang geleden en zijn onkunde was ronduit onthutsend.
  Beste Bart lees dit eens: http://martienpennings.wordpress.com/2013/02/19/werk-in-uitvoering-een-korte-geschiedenis-van-israel-2/
  Het is maar een korte tekst. Laat even weten waar die tekst onjuist is of stel je standpunt over Israel bij.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Alle investeringen bij andere volkeren als de Joden in Kanaan is tegen de wil van God, en het zal verloren gaan.

  Like

 6. Aegolius cs zegt:

  Natuurlijk heeft het niets te maken met een openbaar overheidsstandpunt, evenals de bevriende koningshuis relaties met, zoals uzelf kunt nazien:
  http://www.anarchiel.com/dossiers/koningshuis
  En als we geloof als een vrije bedrijfsuitoefening kunnen zien, vraag ik me af wie de investeerders zijn in de al minstens 400 bouwwerken dat nader kan worden geduid als moskee in NL?!
  Niks aan de hand, Martien.

  Like

 7. Jan zegt:

  Kerry als veroorzaker van de boycot in Europa van Israël

  Governmental sources report that US Secretary of State John Kerry is behind the European boycott threats on Israeli products and companies operating in Judea, Samaria, eastern Jerusalem and the Golan Heights.

  At the moment, Kerry is making sure the threats stay in check, but as soon as the peace talks fail he intends to open the floodgates and spur on full-blown international boycotts on Israel, reports Galei Tzahal (IDF Radio).
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/176035#.UtACZuWhkuz

  Ik zou die landverrader en antisemiet niet eens toelaten, maar bij de douane terugsturen na tijdelijke hechtenis.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  PGGM net van die smerige huichelaars als het kabinet Rutt2.

  Like

 9. Marijke zegt:

  Inderdaad, Kerry met zijn “vredesbesprekingen”. Israël heeft haar Palestijnse gevangenen vrijgelaten, maar wat staat er vanuit de Palestijnse kant tegenover? Niets!

  Like

 10. Joost Visser zegt:

  Ik investeer ook niet in Israel. Zoals ik ook niet investeer in bedrijven met te veel activiteiten in het midden en verdere midden oosten. Ben wel short in bedrijven actief in Egypte en Libie. Kortom, het is een groot kruidvat wat gaat ontploffen in 2014. Jammer want Israel heeft op softwaregebied een aantal aantrekkelijke bedrijven. Dat zou de reden moeten zijn om niet te investeren in Israel. Tip: ga short shekels.

  Like

 11. Pingback: Het falen van Geert Wilders bij het bevechten van de boycot-Israël-maffia | E.J. Bron

 12. Jan zegt:

  Actie: PGGM, stop de Boycot van Israël

  Actie a.s. maandag 13 januari 2014 om 7:00u in Zeist

  Wellicht heeft u al op het nieuws gehoord over het pensioenfonds PGGM en diverse andere bedrijven die hebben besloten om de banden met Israëlische bedrijven te verbreken. Christenen voor Israël heeft besloten hierop te reageren.

  Onlangs is in de openbaarheid gekomen het besluit van het Pensioenfonds PGGM (waar het pensioenfonds Zorg en Welzijn onder valt), dat ze hun beleggingen in vijf Israëlische banken volledig hebben stopgezet. Christenen voor Israël heeft in een open brief aan PGGM haar ongenoegen over dit besluit laten blijken.

  Op maandag aanstaande, 13 januari 2014, willen we bij het hoofdkantoor van PGGM in Zeist samen met u onze verontwaardiging kenbaar maken over de boycot van Israël door PGGM.
  http://christenenvoorisrael.nl/2014/01/pggm-stop-de-boycot-van-israel/

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  @Jan: 17.18. uur. Beste Jan, kunnen we eventueel ook ergens een Petitie tekenen!

  Like

 14. Jan zegt:

  John Robson over Fakestijnse nee; s

  Like

 15. Jan zegt:

  IPE: ‘PFZW gaat desinvesteren evalueren na beschuldigingen van pro-Palestijns vooroordeel’

  PFZW, het pensioenfonds dat breed bekritiseerd wordt wegens de politieke beslissing van uitvoerder PGGM om te desinvesteren in vijf Israelische banken, gaat dit besluit ‘zeer uitgebreid doorlichten’. Dit zegt directeur Peter Borgdorff tegen het magazine IP Nederland, dat binnenkort uitgebreid aandacht besteedt aan de kwestie. Een verkorte, Engelstalige voorpublicatie is te vinden op IPE.com, de digitale site van het blad.


  Reden voor PFZW om de besluitvorming door te lichten is onder meer dat in de nasleep van het besluit bleek dat voorzitter Gert van Dijk van de PGGM-raad ook lid was van het pro-Palestijnse ICCO. Cees Flinterman, lid van de ethische raad van PFZW, bleek ook lid te zijn van The Rights Forum en van het Steuncomité van het Russell Tribunal on Palestine, die ervan worden beschuldigd een anti-Israelagenda te hebben. En tenslotte bevestigde Borgdorff in zijn blog dat pro-Palestijnse organisaties zoals ICCO al jaren lobbyden bij het pensioenfonds, en dat dit toevallig de pensioenen verzorgde voor sommige van die organisaties.
  http://www.cidi.nl/ipe-pfzw-gaat-desinvesteren-evalueren-na-beschuldigingen-van-pro-palestijns-vooroordeel/

  Like

 16. Jan zegt:

  De Association of Tennis Professionals (ATP) is ook weer eens overgegaan Israël te pesten: Tel Aviv Tournament afgelast omdat het zogenaamd te gevaarlijk zou zijn (1). Niets anders dan een ordinaire boycot. In 2006 werd Shahar Peer niet toegelaten tot Dubai om mee te doen (2). Voetbal is blijkbaar geen probleem.

  1. http://www.debbieschlussel.com/73781/pro-tennis-screws-israel-again-cancels-israel-open-tennis-apartheid-reigns/
  2. http://www.debbieschlussel.com/1066/its-official-dubai-tennis-tourney-bans-jews-shame-on-agassi/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s