Fans protesteren als de show van de ‘antisemitische’ komiek in Frankrijk wordt geannuleerd

Screenshot_10

Fans protesteren als de show van de ‘antisemitische’ komiek in Frankrijk wordt geannuleerd. Wachtende fans protesteren buiten het theater waar de geannuleerde show van de Franse komiek Dieudonné M’bala zou plaats vinden, waarvan de voorstelling door een Franse rechtbank als antisemitisch werd veroordeeld.

Een controversiële Franse komiek kreeg een verbod om in Nantes op te treden, enkele uren nadat een lokale rechtbank had gezegd dat hij kon doorgaan met zijn show.

Tegenstrijdige uitspraken van de Franse autoriteiten over de voorstelling van Dieudonné M’bala zaaiden wijdverspreide verwarring en woede buiten het theater in de westelijke stad.

Bij het getouwtrek over de show waren allerlei instanties betrokken: de Franse Raad van State, de stad Nantes, een rechtbank in Nantes en de minister van Binnenlandse Zaken, Manuel Valls.

Valls wil dat Dieudonné geweerd wordt van alle Franse podiums; hij keurt af wat hij noemt de “mechanismen van haat” die worden doorgegeven via de komiek.

De stad Nantes had de voorstelling van de komiek verboden, maar een rechtbank in Nantes verwierp dat verbod eerder op donderdag. Valls bracht toen de zaak naar de Raad van State, het hoogste bestuursorgaan van het land, met de vraag om een ongebruikelijke spoedeisende beslissing.

De Raad verbood de voorstelling slechts twee uur voordat de show zou beginnen; de Raad voerde aan dat die een gevaar was voor de openbare veiligheid. Van minstens acht van de bijna 30 Franse steden waar de tour van de komiek tot en met juni is gepland, is bekend dat die zijn optredens hebben verboden. Dieudonné heeft gezegd dat hij hen één voor één zal bestrijden.

Bron:
http://www.telegraph.co.uk

Vertaald uit het Engels door:
Wachteres
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Frankrijk, Israël-vijandigheid, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

5 reacties op Fans protesteren als de show van de ‘antisemitische’ komiek in Frankrijk wordt geannuleerd

 1. Wachteres zegt:

  In het Engelse artikel van de Telegraph is ook nog een filmpje: zie de link onderaan het artikel.

  Like

 2. bigljohn zegt:

  Mooie fans zijn dat. Fans van een antisemitische komiek. Ze zouden allemaal voor de leeuwen geworpen moeten worden, die rotzakken. Als toetje voor de leeuwen in safaripark De Beekse Bergen. Die bewuste komiek is echter geen komiek, want dan zou Hitler ook een komiek zijn. Het door hemzelf geschreven boek Mijn Kampf is in Nederland een verboden boek. De Koran echter, een boek vol met duivelsteksten, mag vrij verspreid worden, terwijl er ook al een exemplaar in de Tweede Kamer ligt naast de Bijbel. De Bijbel en de Koran hand in hand. De schizofrene multiculti gedachte. Daarvoor moet je in Nederland zijn.

  Like

 3. Saskia zegt:

  Kijk hier een interview (3 delen) met Ben Kok over de Koran.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s