Jorritsma torpedeert vrijheid van meningsuiting

Screenshot_55

In de Almeerse gemeenteraad is het sinds jaar en dag gebruik dat bijdragen in debatten kunnen worden ondersteund door afbeeldingen die dan op een scherm in de raadzaal worden geprojecteerd. Tot gisteren.
In een debat over het tegengaan van de islamisering van de stad wilde de PVV-fractie gebruik maken van afbeeldingen die laten zien wat de vernietigende invloed van de islam op de vrijheid in het Westen is. Burgemeester Jorritsma vaardigde een verbod uit om de afbeeldingen te laten zien. De PVV vroeg daarop om een stemming. Met uitzondering van de 8 raadsleden van de PVV stemde de gehele Almeerse gemeenteraad voor het instellen van een verbod op het laten zien van afbeeldingen.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

45 reacties op Jorritsma torpedeert vrijheid van meningsuiting

 1. E.J. Bron zegt:

  Het cordon sanitair tegen de PVV belangrijker dan vrijheid van meningsuiting… Arm Nederland! 😦

  Like

 2. martha zegt:

  Een vreselijk mens, die Jorritsma.

  Hier…nog een leuk stukje over haar idiote beleid.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/01/burgemeester-jorritsma-almere-is-gek-geworden

  Like

 3. Lis zegt:

  Maar is hier de vrijheid van meningsuiting in het gedrang of de vrijheid om de (pijnlijke) waarheid te laten zien? Wat zou de argumentatie van al die tegenstemmende hielenlikkers zijn geweest? Griezelig!

  Like

 4. Wachteres zegt:

  Het artikel is ineens spoorloos verdwenen, ook op de DDS site ……

  Like

  • Cathja zegt:

   Ja, ik kreeg ook te lezen dat ik geen toegang had tot deze site. Vreemd!
   Het is en blijft een raar mens, die Jorritsma! Belonen als er ‘slechts’ voor 71.000 euro is vernield! Betaalt ze het zelf soms, dat ze deze cadeautjes uitdeelt?
   Achterlijke VVD. Ooit geloofde ik dat ze ook moeite hadden met de oprukkende islam, maar de laatste tijd pamperen ze ze net zoals hun linkse politieke broeders en zusters!
   Er blijft echt voor ons nog maar één partij over waarop we met een gerust hart onze stem uit kunnen brengen.
   De PVV!

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Cathja: 12.35. uur. Beste Cathja, ik kreeg ook een permaban op DDS. Puur en alleen, dat ik partij trok voor de PVV en Dhr. Wilders. Ik had regelmatig het aan de stok met ene AntonB, en van het ene op het andere moment werd ik van de site geweerd. Erg objectief hé!

    Like

  • delamontagne zegt:

   Dit kreeg ik te zien:”U heeft niet voldoende toegangsrechten voor deze pagina”.
   Verder wilde ik alleen zeggen:”ZE ( de tegenstanders), komen er pas achter als het te laat is”

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Merte ik nu nèt ook! En heb je die tekst gelezen? “U heeft niet voldoende toegangsrechten voor deze pagina!”Wat is dàt voor apekool?!

   Like

  • martha zegt:

   Ja Wachteres, “Geen toegang. U heeft niet voldoende toegangsrechten
   voor deze pagina”.

   De groeten van DDS. 🙂

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Hier nog iemand die geen toegangsrecht heeft.
    Dat verdoezelen van de barbaarse wrede achterlijkheid van de islam is onbegrijpelijk!
    De ‘elite’, die zelf nooit overlast van de islam zal ondervinden, wil ons met alle geweld overleveren aan de vijand.
    Zoveel geven ze nou om ons…

    Like

   • Wachteres zegt:

    @ Martha

    Maar het artikel is ook verdwenen bij diezelfde DDS

    Ik veronderstel dat zij niet willen dat er iets lelijks over Jorritsma wordt gezegd. 😀

    Het artikel stond onder ‘open podium’ en is nu verdwenen.

    Like

  • fleckie zegt:

   “Der FEIND hort, (lest mit)”(mag men nooit vergeten). Er zal wel NOG MEER, op “DE. AGENDA” staan.( te verwachten)

   Like

  • Jorritsma torpedeert vrijheid van meningsuiting

   In de Almeerse gemeenteraad is het sinds jaar en dag gebruik dat bijdragen in debatten kunnen worden ondersteund door afbeeldingen die dan op een scherm in de raadzaal worden geprojecteerd. Tot gisteren.

   In een debat over het tegengaan van de islamisering van de stad wilde de PVV fractie gebruik maken van afbeeldingen die laten zien wat de vernietigende invloed van de islam op de vrijheid in het westen is. Burgemeester Jorritsma vaardigde een verbod uit om de afbeeldingen te laten zien. De PVV vroeg daarop om een stemming. Met uitzondering van de 8 raadsleden van de PVV stemde de gehele Almeerse gemeenteraad voor het instellen van een verbod op het laten zien van afbeeldingen.

   De politiek correcte elite in Almere koos er dus voor om zichzelf te censureren en het de PVV zodoende onmogelijk te maken het debat te voeren op de wijze zoals de PVV dat wilde en zoals al jarenlang gebruikelijk is in de Almeerse raad. Twee maanden voor het einde van de raadsperiode worden de spelregels gewijzigd omdat men de waarheid van de islamisering in het algemeen en in Almere in het bijzonder, niet onder ogen wenst te zien. Men kijkt liever weg.

   In Almere is de gevestigde orde bereid om de vrijheid van meningsuiting op te offeren om de waarheid maar niet onder ogen te hoeven zien. De teneur is zoals zo vaak: “het valt allemaal wel mee”. Aan hen breng ik graag de woorden van Pim Fortuyn in herinnering: “Ik wens iedereen die denkt dat het wel zal meevallen met de agressie van de islam veel sterkte. Zalig zijn de onnozelen van geest”.

   Toon van Dijk
   Fractievoorzitter PVV Almere
   http://bit.ly/1iXyDBI

   Like

 5. peterselie1 zegt:

  Tsja wat kan je verwachten van zo een VVD troll, het mooiste vond ik dat Rutger van Castricum Jorritsma het vuur aan de vormloze schenen deed leggen.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   “Vent, sodemieter op!”

   Nou nou, grof gebekt typje hoor!
   Het is gewoon schandalig dat de ‘heersers’ altijd hun zin willen doordrijven en nooit luisteren naar de burger.
   Waarvoor hebben wij eigenlijk een ‘overheid’?
   Die zou de burger moeten dienen, maar het is juist andersom: wij laten de overheid gedwongen op ons parasiteren!
   En die druk neemt alleen maar toe.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Nou, heb je die trut van het CDA, Mona Keijzer, al eens gehoord of gelezen?
    “Referenda zijn absoluut niet nodig, want de mensen kunnen toch eens in de vier jaar naar de stembus.” En het toppunt: “Bijna elke Nederlander houdt toch van ons vorstenhuis? Met Koninginnedag gaan we toch zeer allemaal de straat op, om feest te vieren?”
    Fijne volksvertegenwoordiger, hè, die alvast maar voor de kiezers praat! Door de ruiten flikkeren zou je die graftrut!

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Theresa Geissler 10 januari 2014 om 22:49

    Oh getver de getver, wat een glibberige uitingen, bah!
    En waarom zou ik de straat op gaan om de verjaardagen van die parasieten te ‘vieren’?
    Ik heb wel wat anders aan mijn hoofd en ik heb totaal geen emotionele band met die patsers (en zij nog minder met mij; ze willen me niet eens kennen; laat staan dat ik bijv, word uitgenodigd op de thee met een toastje kèvièèr), die zich nog elke dag schaamteloos verrijken terwijl de bejaarden en gehandicapten het zelf maar moeten zien te rooien.
    Ik blijf het zeggen: zolang dat ‘koningshuis’ nog zo populair is, geraken we NOOIT uit de klauwen van de rooien die een steeds zwaardere (belasting)druk op ons leggen en komen we nooit van de barbaarse koppensnellende islam af.

    Er wordt geblaat dat het ‘koningshuis’ een ‘bindende factor’ is voor Nederland, maar ik noem het liever een ‘inbindende factor’. Gevaarlijk hoor!

    Like

   • peterselie1 zegt:

    “Vent, sodemieter op!” ??????????????

    Like

   • Tistochwat zegt:

    peterselie1 11 januari 2014 om 10:27

    Jahaa, dat zei ze. Jorritsma is van binnen net zo mooi als van buiten.

    Like

   • peterselie1 zegt:

    Naar aanleiding van dit video fragment en eerdere botsingen tussen van Casticum en Jorritsma die op beeld vastgelegd waren, en de compleet door het lint geschoten en op haar tenen getrapte reactie’s van Jorritsma, dat verwacht men niet van een bestuurder die toch een bevoorrechte positie geniet en over een groot arsenaal aan levenservaring moet beschikken en dit laatste kan zij gewoon weg niet in de praktijk brengen door dat de regentes in haar opspeelt en van Castricum werkt als een rode lap op een stier. Enfin heb haar twee e-mails gestuurd over haar kinderlijke gedrag tegenover van Casticum en haar een paar levenslessen gegeven die zij gelijk in de prullenbak heeft gegooid na het zien van een latere confrontatie met van Castricum. Verder houd ik wel van de stijl van Castricum laat maar lekker zien hoe de verhoudingen tussen het gewone volk en haar perfide bestuurders is en meer en meer uit elkaar drijven, en dat de burgers op zijn zachts gesteld met een kluitje het riet in wordt gestuurd. De meeste mensen hebben het niet in de gaten dat de normen en waarden die na de WOII golden langzaam werden afgebroken een ieder besodemieterd een ander, loopt men per ongeluk tegen een ander aan dan is er 9 van de 10 keer géén sorry of woorden van gelijke strekking, ook in het verkeer dreigt het de verkeerde kant op te gaan, kort om ik vertrouw niemand meer en niemand krijgt het voordeel van de twijfel en zeker de bestuurlijke elite kan van mij de pot op en ik vind het fantastisch hoe van Castricum en zijn maten de bestuurlijke elite ‘afbrand’ en de reguliere parlementaire pers kan van mij ook de rug op.

    Like

   • peterselie1 zegt:

    Had het niet gehoord Tistochwat in dit fragment, mooiste vind ik dat “Jorritsma is van binnen net zo mooi als van buiten” treffende verfgelijkenis.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    peterselie1 op 11 januari 2014 om 12:22

    “Had het niet gehoord Tistochwat in dit fragment”

    De charmante dame zegt “Vent, sodemieter op!” op 0:15

    Like

 6. Maurice zegt:

  Ja, Wachteres, hoewel ik geen ban heb bij DDS zie ik bij aanklikken van de link naar het artikel:

  “Geen toegang
  U heeft niet voldoende toegangsrechten voor deze pagina.”

  Overigens een walgelijk; over het paard getild type, die Jorritsma.

  Like

 7. Jan zegt:

  ‘Met uitzondering van de 8 raadsleden van de PVV stemde de gehele Almeerse gemeenteraad voor het instellen van een verbod op het laten zien van afbeeldingen.’

  Geheel volgens de principes van de sharia: geen afbeeldingen, want haram.

  Like

 8. Wans Horst zegt:

  De socialistische partijen zijn zoooooo bang voor de PVV, net als dat ze bang zijn voor de stem van het volk zoals zou passen binnen een directe democratie.

  In Nederland, zo kunnen VVD’ers niet voldoende benadrukken, dient men een directe stem van het volk te onderdrukken.

  Mensen die nu uit gekkigheid niet weten hoe ze Nederland moeten verlaten zullen pas rust vinden als Wilders premier is en niet met allerlei partijtjes hoeft te polderen zodat er een minder dan geweldig resultaat uit komt. ‘Onder deze omstandigheden was dit het best haalbare resultaat’. We moeten om te beginnen met z’n allen PVV stemmen bij de verkiezingen voor het EU-parlement op donderdag 22 mei 2014. Alsdan krijgt de burger weer de prikkel dat het allemaal niet hopeloos verloren is en dat gezien het machtige anti-EU blok in het EU-parlement, waarbij de PVV zich heeft aangesloten, er ook nog hoop is voor Nederland

  Like

 9. Jan zegt:

  De PVV had natuurlijk ook dit willenaankaarten en dat mag van fascisten als Jorritsma niet. Niet haar eigen geloofsbroeders in het nauw drijven.
  Vragen over Islamitische gebedsruimte in bazaar
  http://www.almerevandaag.nl/almere/article23085293.ece

  Islamisering van Almere
  http://www.omroepflevoland.nl/Nieuws/108905/almere-pvv-loopt-boos-weg-tijdens-islamdebat

  Dit behoeft geen toelichting meer:
  https://www.facebook.com/pages/Moslimjongeren-Almere/229963630486115?ref=stream&hc_location=timeline
  In 2008 spande zich in voor verdere islamisering van Almere:
  http://www.omroepflevoland.nl/Nieuws/45861/almere-jorritsma-meer-praten-over-islam

  Kortom, ze laat zich naaien

  Like

  • Tistochwat zegt:

   De PVV zal wel weer worden beschuldigd van ‘weglopen’…
   En dan hebben we natuurlijk ook nog de kreet: “Wilders heeft zijn verantwoordelijkheden niet genomen” en die onzinnige kritiek op het gedogen van de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd en het woord ‘kopvoddentaks’…
   Dát onthoudt het 3-hersencellige stemvee wel; de kern van de zaak ontgaat hen.

   Like

  • Cathja zegt:

   De waarheid over de islam mag niet naar buiten worden gebracht.Dat ook de VVD (met de D van Democratie) hier aan meewerkt, zou bij de partij tot diepe schaamte moeten leiden.
   Was Pim Fortuyn er nog maar. Hij zou de vloer aangeveegd hebben met laffe Jorritsma!

   Like

 10. Sylvia Groot zegt:

  De waarheid is onverdraaglijk.

  Like

 11. Jean zegt:

  En die Almeerse troela zit nog steeds op die stoel van burgemeester? Raar.
  Die lawaaimaakster hoort voor een volkstribunaal te verschijnen, dat wijf heeft zolang ze al leeft alleen maar ellende gezaaid en geoogst.
  Die barbaarse smeerlapperij islam MOET met alle middelen bestreden worden, punt.

  Like

 12. g palmen zegt:

  hele artikel niet te lezen wegens onvoldoende rechten op dds site

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  Ziehier hoe de DEMOCRATIE door een zich “democratisch”, noemende verraadster van de Vereniging Van Dieven, naar de “malle moer”, wordt geholpen. Maar ja, Nederland is op zich geen democratie meer, maar een PARTICRATIE. Ik zal PVV stemmen in Mei, omdat er absoluut GEEN ALTERNATIEF is. Kots partijen van “links tot rechts”.

  Like

 14. luckybee zegt:

  Was de Fyra niet ook een idee van Joritsma geweest?die door Tinekke Netelenbos over genomen wordt?

  Like

 15. sprx zegt:

  zet die afbeeldingen op de site!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Oké, dank U wel: Ik heb het net gelezen èn bekeken.
   Zo, zijn dàt nu die beelden…..
   En waarom zou men die dan niet mogen zíen, vraag ik mij af.
   Bang, dat men die lieve moslims wat minder lief gaat vinden? Tja……
   Belachelijk mens, die Jorritsma. EN incompetent: Bang voor de waarheid!

   Like

  • Wachteres zegt:

   Toon van Dijk heeft ons het bericht ook al gestuurd!

   Like

 16. baksteen zegt:

  Is het mogelijk dat de PVV van Almere de presentatie opneemt die ze hadden willen geven in de Raadszaal. Deze opname kan dan op youtube gezet worden zodat de Nederlandse en Almeerse burger alsnog kan zien waar zij in een democratie recht op hadden.
  Deze en andere sites brengen ongetwijfeld de opname onder de aandacht.

  Like

 17. koddebeier zegt:

  Wanneer worden we verlost van dat fossiel.??

  Like

 18. Republikein zegt:

  Klokkenluiders!

  Like

 19. Azraël zegt:

  “Pim Fortuyn zag het goed toen hij zei dat de islam de grootste bedreiging van de wereldvrede vormt …….” (uit de link van José)

  Al was en is daar niks aan gelogen, wij moeten ernstig rekening houden met een verandering (en daar hebben wij geen invloed op) van denken van de grote, naïeve meerderheid.
  -met dank aan de zogenaamde ‘gematigde islam’/de wegbereiders/de voorlopers, zodat de werkelijke islam (met de shariawetten) makkelijker geaccepteerd kan gaan worden.-

  Niet de islam en al die mohammed-fans zijn een bedreiging maar zij die er tegen strijden (op wat voor een manier dan ook) worden straks gezien als grootste bedreiging voor de wereldvrede.

  Israël is in heel veel zaken (iig voor mij) een voorloper in dat proces. Niet de kwaadaardige doodscultus, islam, is de veroorzaker maar de aanwezigheid van een Joodse Staat op grond wat allah toekomt is de grootste bedreiging.

  Zo zal het ons ook vergaan. Wij (anti-islam) zijn straks de grootste bedreiging voor de wereldvrede.
  De islam is immers toch de ‘religie van de vrede’…….wie haalt het in zijn hoofd om daar tegen in te gaan?

  Like

 20. Avidia zegt:

  Er bestaat geen lelijker men qua uiterlijk en innerlijk dan Jorrisma, ze wordt vaak vergeleken met een paard, nou, wat een belediging voor paarden, een van de mooiste dieren op aarde, dat kun je niet zeggen van mensen, er zijn heel veel lelijke mensen, qua innerlijk of uiterlijk, en die Jorrisma is van beiden even lelijk!!!!

  Like

 21. leefbarbaar zegt:

  Besten,
  er zou een bestuursrechter moeten bestaan, die op zeer korte termijn een uitspraak kan doen over het handelen van een gemeenteraad. Doordat de meerderheid in de gemeenteraad bepaalt en soms totaal de weg kwijt is geraakt van onze weten, grondwetten en samenleving, passeert er nog al wat dat verkeerd is. Zoals dit besluit. De meerderheid bepaalt even en zie daar censuur is goedgekeurd. Ze flikken dit in meerderheid ook over het vergaderen zonder publiek, het geheim houden van stukken, het veranderen van een agenda, goedkeuren van wangedrag van wethouders, enz. De politiek maakt zichzelf kapot en er is geen enkel zicht op verbetering.
  Zo zou een online rechtbank onmiddellijk uitspraak kunnen doen over wat wel en niet vast ligt in ons politiek bestel en de grondwet, Want de dictatuur van de meerderheid is niet opgewassen tegen corruptie en non-controle. Vreemd toch dat we in dit land van duizenden regeltjes een gemeenteraad maar een eind weg laten knoeien.
  OK, ik weet wel, dat wanneer er een dergelijk autoriteit zou bestaan dat deze werd samengesteld uit de afvalbak van de linxe banenmarkt (zoals de VNG), maar toch. Wil de overheid nog een bestaan hebben in de toekomst, dan wordt het hoog tijd om iets aan de gezondheid van het politieke bestel te gaan doen. Niet in de laatste plaats omdat in sommige steden de allochtonen de meerderheid hebben en dus met evenveel minachting voor ons land, allerlei zaken kunnen sanctioneren, die in strijd zijn met alles, maar goed voor de islam.
  Uit eigen ervaring weet ik dat het voor kan komen dat in een gemeenteraad de leden van de coalitie wel alle stukken ontvangen van de griffier en leden van de oppositie niet. En dan wordt je geacht daar over in debat te gaan. En dat jarenlang. Zo maar een voorbeeldje. Want geen enkele raadslid zou dit goed moeten vinden, maar de meerderheid van ………… vond het prima. En klagen kun je nergens?!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s