Einde aan de euforie: Meerderheid van de Spanjaarden wil niet meer door Brussel geregeerd worden

Screenshot_1

De afkeer van de mensen tegen de EU neemt toe. Nog maar in vier landen bestaat er überhaupt nog een meerderheid voor de Europese Unie

De afkeer tegenover de EU stijgt in verschillende lidstaten snel. In Griekenland zijn de minste voorstanders, Spanje registreert echter de grootste achteruitgang. In slechts vier landen is de meerderheid van de mensen überhaupt nog voor de EU. Hiertoe behoort ook Duitsland.

De ondersteuning voor de EU neemt het snelst af in Spanje. Geen enkel ander EU-land registreert zo´n sterke achteruitgang in de jaren 2008 tot 2013. Voor de financiële crisis ondersteunde 59% van de Spanjaarden de EU, in het jaar 2013 echter nog maar 27%, aldus een peiling van Gallup.

In absolute aantallen is de afwijzing van de EU in Griekenland het grootst. Nog slechts 19% beschouwt de EU als waard om ondersteund te worden, gevolgd door Cyprus met net 21%. Beide landen kregen EU-gelden door reddingsacties. De harde bezuinigingskoers veroorzaakte een enorme werkloosheid.

De genegenheid voor de EU nam ook in Ierland af, een land dat na jarenlange bezuinigingspolitiek de reddingsparaplu net heeft verlaten (meer hier). Terwijl in 2008 nog 70% van de Ieren voorstander was van de EU, was dat vorig jaar nog maar 47% een daling van 23%.

In nog maar vier van de 28 landen is de meerderheid van de mensen voor de EU: Luxemburg (67%), Duitsland (59%), België (56%) en Denemarken (50%).

In twee landen is het aantal voorstanders tussen 2008 en 2013 toegenomen. Oostenrijk, met een plus van 11% naar 47% en Italië, met een plus van 9% naar 43%.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

26 reacties op Einde aan de euforie: Meerderheid van de Spanjaarden wil niet meer door Brussel geregeerd worden

 1. Hoog tijd dat ook Nederland wakker wordt!

  Like

 2. Jan zegt:

  En dan wil ook Berlusconi nog eens naar Brussel komen en die heeft ook al niets op met die communisten

  “Berlusconi wil naar Brussel”
  http://nos.nl/artikel/595950-berlusconi-wil-naar-brussel.html

  Like

 3. Sjaak8.1.2014 zegt:

  Hopelijk krijgen we een EU inflatiebom op de rest van de landen
  zodat we een vuurwerk kunnen aansteken bij het einde van EU !
  De Spanjaarden,Grieken en de mensen in Frankrijk gaan
  massaal de straat op en die straffen deze Hielenlikkers uit
  Brussel af ! Met de linkse Nederlandse Klompendansers
  ben ik me niet zo zeker ! De einige die daar de straat op
  gaan zijn de linkse relschoppers en hun Immigranten !

  Like

 4. Jean zegt:

  Laten we hopen dat die 4 landen snel inzien dat we van die misdaadorganisatie verlost moeten, we moeten terug naar onafhankelijke staten die aan samenwerking doen op vrijwillige basis ZONDER dictatuur én 55.000 parasieten.

  Like

 5. Trucker zegt:

  Ik ben niet zo’n optimist van nature dus ik zeg laat het vel van de beer niet verkopen voordat hij geschoten is.
  De krachten tegen de rechtse islamofobe anti eurabia kiezers zijn zeer groot, ik onderschat ze niet en ze hebben alle wapens in handen (sommigen letterlijk) en wat hebben wij…het kiespotlood en anderen de stemcomputer en that’s all, is nog minder als David tegen Goliath.
  Ik ga geen euforische geluiden laten horen ben al te veel teleurstellingen tegengekomen en het einde is pas als de eindmeet overschreden is niet ervoor.

  Like

  • bigljohn zegt:

   Ik ben het volkomen met u eens Trucker. Woorden van gelijke strekking schreef ik ook al meerdere malen. Een dictator die verkiezingen uitschrijft….Dat kan nooit goed gaan. Dictators laten zich niet verdrijven door een kiespotlood. Alleen gewapend verzet kan ze verdrijven. Het is helaas een waarheid waaraan niet te tornen valt, want overal in de wereld werkte het niet anders !

   Like

  • Scarlatti Bombatti zegt:

   Ik deel helaas je mening Trucker, juist nu door deze gegevens, ook àndere mensen dan ‘wij’ wakker kunnen worden zullen hun perversiteiten een nog grotere omvang aannemen alleen om het tij ten gunsten v henzelf te keren…

   Zij zullen voor geen ènkele laaghartige handeling zoals bijv. moorden, terug deinzen….

   Hopelijk redden wij het 22 Mei en wordt de PVV sàmen met al de andere oppositiepartijen degenen die het voor het zeggen gaan krijgen en krijgen we het voor elkaar, deze hele enorme veelkoppige verraders kliek, onschadelijk te maken.

   Ik help het ons allen hopen, maar ben net als Trucker al te vaak teleurgesteld in wat ik zie aan daadkracht van het volk om dit niet langer te dulden.

   Like

   • Scarlatti Bombatti zegt:

    nà wakker worden, een komma tbv de leesbaarheid en ten gunste ZONDER N uiteraard,
    na oppositiepartijen was ook een komma op zijn plaats geweest…

    Like

  • Jean zegt:

   Trucker,
   Ik deel volledig uw mening, juist daarom dat wij nog meer inspanningen moeten doen om de slapende bevolking wakker te maken, de laatste maand het ik ongeveer een honderdtal kennissen deze website doorgegeven en ze sterk op het hart gedrukt ze dagelijks te raadplegen want hetgeen van kranten komt is pure linkse bullshit voorop le standard en le matin.
   Dergelijke pulpkranten lezen veroorzaakt afwijkingen in de hersens.

   Like

   • Trucker zegt:

    Het jammere aan de hele zaak Jean is dat de meeste kiezers bang zijn voor de sprong in het onbekende, (dus tegen de mainstream ingaan en die is links multikul).
    Ze houden liever vast aan een status quo omdat ze dat kennen, hun overtuigen lukt meestal pas als er een drama gebeurd in hun middens waarbij de multikul prominent in aanwezig was, andere optie is er niet…behoudsgezind ben ik ook maar ik weet dat brussel niks goed voorheeft met mij.
    Ten andere ben vergeten hoeveel decennia ik stem op DE partij 😉

    Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Nou, ik heb die tabel eens bekeken: In Nederland wàs het in 2012 gezakt naar 46%, maar tussen 2012 en 2013 toch weer met 2% toegenomen naar 48%.
  Wat sommige mensen toch in die EU blijven zien……Ze vinden de Euro zeker handig op vakantie; ik weet het ook niet anders.
  Of ze houden vast aan het ingefluisterde idee van ‘nooit meer oorlog…..’ Zoiets.
  Zéér zeker hebben ze niet door wat Brussel voor plannen aan het bekokstoven is…..

  Like

  • Jean zegt:

   Theresa,
   Wie voor die EU misdaadorganisatie kiest is ofwel achterlijk ofwel ‘afhankelijk’ waarmee bedoeld wordt, een profiteur.
   Mensen die werken voor een inkomen mogen nooit voor dergelijke vernietigende organisatie kiezen want die bende strooit met ons belastinggeld, recent zijn ze weer ± 2 miljard euro gaan ‘geven’ aan marocco!!!! Ze willen het dus niet erkennen dat wij Europeanen enorm veel problemen hebben met die marocs op ons grondgebied, de geweldplegingen stijgen spectaculair, aanrandingen, misdaden, gewelddaden, moorden en steeds komt men moslims tegen.
   Die misdaadorganisatie moet uitgeschakeld worden willen we nog enige welvaart, veiligheid en leefbaarheid bekomen, dat tuig is gewoon met zichzelf bezig al moeten ze daar héél Europa voor verraden als ze dat goed uitkomt dan zullen ze dat doen.
   Bekijk gewoon de tronies van de schijnheilige Drievuldigheid, vanRAMPay, barbarosso en kapo schulz, voldoende om diarree te krijgen.

   Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  De meeste mensen, blijken hun eigen verstand niet meer te gebruiken, ze zullen alles slikken van het HANOIJOURNAAL tot de totale LEUGENPROPAGANDA van de RODE KROMROEPEN en de gehele verrotte RODE PERS. Het zal mij benieuwen op 22 Mei!

  Like

 8. jaco zegt:

  Toch erg dat wij Belgen nooit hebben mogen kiezen voor dit grenzeloos land (Europa) en nu gaan ze ook nog beweren dat de meerderheid van de Belgen achter Europa staat, hoe kunnen ze dit in godsnaam weten.. destijds werden wij voor te dom gehouden om voor dit gedrocht te stemmen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Och, weet U, wij mochten het dan wel en het werd NEE. Maar vervolgens werd dat door Balkenende genegeerd en doodleuk in JA veranderd…..
   Ik weet eerlijk gezegd niet, wat ik méér ind getuigen van volksminachting: Nietmógen stemmen of dít.
   Even schófterig, lijkt mij.

   Like

 9. .

  “Uw” Pers heeft het nog niet durven melden
  maar in Griekenland ging d’eerste EU-vlag
  toch in de hens en wel in ’t openbaar…
  .
  dat is dus iets wat eigenlijk niet mag,
  maar misschien maakte die EU het er wel naar
  en ja, dan valt er niets meer te verzwijgen
  .
  in Griekenland is men dus met Europa klaar
  en dat gaat vast nog wel gevolgen krijgen
  want ooit komt ’n eind aan ’t binnenskamers schelden
  .
  ooit heeft men bij het plebs de grens bereikt
  dus nu maar duimen dat het niet wordt wat het lijkt !
  .
  Jasterke
  .

  http://freedombytes.info/2014/?p=249
  .

  Like

 10. Joost Visser zegt:

  Helaas zag ik een progrmama op tve (spaanse zender) waarin de meeste spanjolen graag in de eu blijven en het niet erg vinden om de bulgaren en roemenen te helpen. En tve is een onafhankelijk zender die alle ellende in de eu laat zien. Dus niet vergelijkbaar met nieuwsuur, nos etc.

  Like

 11. Peter Selie zegt:

  Kijk als mensen aan den lijve ondervinden welk een “voordeel” de EU voor hen heeft gebracht, dan beginnen ze wakker te worden.

  Dankzij Brussel zitten mensen nu zonder werk en binnen niet al te lange tijd ook zonder inkomen en worden ze straks hun huis uitgezet, want we moeten net zo arm zijn als in Roemenië en daar heeft menigeen het al heel wat beter dan wij, ze worden immers niet gecontroleerd en liegen is voor hen geen enkel probleem. Misschien zit er voor ons straaks nog een bon voor de gaarkeuken in.

  Mensen hadden het te druk met vakantie en leuke dingen en zo.. Nou ja eigen schuld dikke bult.

  Like

 12. petra555 zegt:

  De Spanjaarden zijn duidelijk in hun uitspraak tégen de bevoogding van Brussel tegenover de bevolking van Europa. Zíj zeggen het tenminste, nu wíj nog.

  Like

 13. lucky bee zegt:

  De Hoogste tijd , maar nu ook bij ons dan. Alleen een mogelijkheid Kies de PVV en niemand anders.

  Like

 14. Ronald Soeverein Mens zegt:

  Wij moeten in mei voor de verkiezingen naar de stemlokalen gaan gewapend met de Geuzenvlag en riekvorken om zo te laten zien dat het ook in Nederland menens is en dat wij als bevolking niks meer pikken vanuit Den Haag en het Kremlin-Brussel!!! Terug naar de Republiek der Nederlanden!!!

  Like

 15. Roadie zegt:

  Het is dit jaar erop of eronder er is zeker geen weg terug meer!
  Met die stomme verhalen van er is al zestig jaar geen oorlog meer in Europa komt alleen dat de heren en dames van de Bilderberg club het hele plan hebben uitgewerkt en er zorg voor dragen dat wij slaven van de staat zijn en niks anders.
  https://ejbron.wordpress.com/2014/01/09/de-nazi-wortels-van-de-europese-unie/
  Zelfs de oorlogs-misdadigers hebben na de oorlog gewoon hun plannen door kunnen voeren om wat Hitler niet gelukt is zij dat wel kunnen en het voordeel is dat we kunnen blijven leven maar wel blijven betalen van alles wat we verdienen, het is gewoon een Criminele organisatie die wij moeten stoppen.
  Het verbaasd mij dat Julian Assange alles bekend maakte en er in het midden Oosten vele opstanden kwamen, door alle leugens en bedrog die jaren lang zijn verspreid hij helemaal niks over Europa bekend heeft gemaakt, als dit wel bekend zou zijn dan zou hier het zelfde zijn gebeurt als in het midden Oosten, of deze berichten zijn onderschept en worden geheim gehouden en dat zal mij niks verbazen, opdat we nu eenmaal in een Big Brother are watching Us leven.
  Het hele Democratische zogenaamd systeem moet op de schop, want deze zogenaamde Democratie is al jaren dood en bestaat alleen voor de Dictators die voor ons bepalen!
  Het is tijd dat we uit onze luie stoel komen en ons geklaag vanuit het Sociaal Media om zetten in massa Protesten, net zolang dat het volk weer inspraak heeft in leiderschap zoals het hoort en niet telkens leugens en bedrog verkondigen en nadat ze eenmaal gekozen zijn onze rechten verkwanselen en overal maar hun handtekening te zetten zonder een referendum er over te houden zoals het behoort te gaan in een echte Democratie.
  Ik vind dat deze regering en alle andere hier voor respectloos zijn en het volk letterlijk verneuken en net doen alsof er niks aan de hand is en wij tolerant zijn, dat laatste ben ik al lang niet meer van overtuigd en ik geloof ook dat de bom vandaag of morgen zeker los zal barsten en ik dit alleen maar kan toe juichen, aangezien de regering al jaren schijt aan ons heeft, wordt het tijd voor Pay Back Time, 2014 is het jaar om met het linkse gespuis in Den Haag af te rekenen, je moet wel gek zijn om op een partij zoals de pvda,d66,cu,vvd,cda,groen links te stemmen, als we dat wederom weer doen, dan tekenen we ons eigen dood vonnis en dan is het echt te laat!
  Laat 2014 het jaar van de afrekening wezen voor die respectloze partijen die ons land naar de afgrond hebben gebracht en laat het niet zo ver komen, dat is mijn mening!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s