Geert Wilders: De wedergeboorte van het Europees patriottisme

Screenshot_24

Bij de Europese verkiezingen in mei, waaraan ongeveer 400 miljoen mensen in 28 EU-lidstaten mogen meedoen, zal het waarschijnlijk tot een aardverschuiving voor de eurocraten komen. Wat zich daar zal manifesteren, is echter geen opkomst van het populisme, maar een overwinning voor de democratie.

Al tientallen jaren lang kan Brussel doen wat het wil. Dat is nu echter voorbij. Eindelijk hebben de mensen herkend dat de zogenaamde eurofielen het tot hun doel hebben gemaakt de Europese naties te vernietigen, het thuis van de nationale democraten.

En de mensen willen dat niet toestaan. Ze pikken de leugen niet meer dat patriottisme gevaarlijk is, dat het een vloek en geen zegen is. Ze staan op het punt hun nationale trots en hun identiteit opnieuw te bepalen.

Robert Schumann, die 60 jaar geleden een van de oprichters was, zei altijd dat het doel van de Europese integratie is om “oorlog niet ondenkbaar, maar materieel onmogelijk te maken.”

Maar het idee dat Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en andere naties in het verleden oorlogen voerden, omdat zij soevereine naties waren, is ronduit belachelijk. Ze voerden oorlog, omdat zij een prooi werden van totalitaire ideologieën. Democratieën voeren geen oorlogen tegen elkaar, ze drijven handel met elkaar.

Schuman en zijn opvolgers nu, die nog altijd proberen de oude Europese natiestaten af te schaffen en ze te vervangen door een pan-Europese superstaat, zijn de politici van het verleden.

De EU vertegenwoordigt de oude politieke orde. Nu is er een nieuwe generatie kiezers en politici ontstaan. Ik ben een van hen.

Robert Schuman is niet mijn held, maar de Amerikaanse visionair Ronald Reagan, die in zijn afscheidsrede voorstander was van een wedergeboorte van de nationale trots, die hij het “nieuwe patriottisme” noemde. Zoals Reagan zei, betekent deze “liefde voor het land en erkenning van zijn instellingen.”

De eurocrisis van de afgelopen vijf jaar heeft als een katalysator gewerkt. De volkeren van Europa, van Finland tot Portugal en van Ierland tot Griekenland, hebben gemerkt dat Brussel er niet toe in staat is de economische crisis op te lossen. Er werden bezuinigingsmaatregelen opgelegd die tot hogere belastingen leidden en de dingen alleen nog maar erger hebben gemaakt.

De EU heeft Europa geen vrede gebracht. De NAVO heeft dat gedaan. De EU heeft geen economische welvaart gebracht, dat kwam door de vrije handel. Zwitserland is het land met de meeste economische competitie ter wereld en Noorwegen is het meest welvarende land. Beide zijn geen lid van de EU. Beide behoren tot de Europese vrijhandelszone EFTA.

De EU heeft de Europeanen ook niet meer democratie en vrijheden gebracht. Integendeel: de EU is een gevangenis voor de naties. Zij ondermijnt onze staatsdemocratieën. Ze lijkt op de USSR.

In het referendum in het jaar 2005 hebben de Nederlandse en Franse kiezers de Europese grondwet afgewezen, die tot doel had de EU in een eenheidsstaat te veranderen. Maar Brussel weigerde dit “Nee” te accepteren.

Ze ging door met haar plannen voor een grondwetsverdrag, ongeacht de oppositie van de mensen. Brussel denkt dat zij het beter weet dan de mensen. In mei aanstaande zal men er daar achter komen dat de mensen, die men heeft bedrogen, dit niet vergeten zijn.

Dat heeft niets te maken met populisme, het gaat alleen maar om democratie. Democratie op een landenoverstijgend niveau is gewoon onmogelijk. Om democratie te kunnen leven heb je een natie nodig.

De Europese Unie kan zichzelf niet vergelijken met de Verenigde Staten. Amerika is een natie, maar Europa is dat niet. Europa is een continent, dat bestaat uit vele verschillende staten met hun eigen identiteiten, tradities en talen. Hen van hun nationale democratieën te beroven, creëert geen Europese democratie – het vernietigt de democratie in Europa.

Al maandenlang staat mijn partij, de Partij voor de Vrijheid, bovenaan in de Nederlandse peilingen. Wij zijn een jonge partij. Wij willen dat Nederland de EU verlaat, zich aansluit bij de EFTA en, net zoals Zwitserland, bilaterale handelsverdragen met de EU en de rest van de wereld sluit. We zullen in mei de verkiezingen voor het Europees Parlement winnen.

Ook in andere landen was de EU nog nooit zo impopulair als nu. Het vertrouwen in de EU is tot het laagste niveau gedaald. Zes van de tien Europeanen vertrouwen de EU niet meer, volgens informatie van eigen EU-peilingen. Zo zullen ze ook stemmen. De oude orde van de zelfgenoegzame elite in Brussel brokkelt af.

In Groot-Brittannië wil de United Kingdom Independance Party (UKIP) Groot-Brittannië uit de EU leiden. De partij staat in de peilingen op ongeveer 20%. In Frankrijk wil het Front National onder haar nieuwe voorzitter Marine Le Pen de soevereiniteit vanuit Brussel terughalen naar Parijs en ook deze partij scoort hoog in de peilingen.

Europa staat aan de rand van een glorieuze revolutie – geweldloos en democratisch. In mei zullen de kiezers in heel Europa in opstand komen bij de stembus. Ze zullen een einde maken aan het landenoverstijgende experiment van de Europese Unie. Ze zullen hun stem geven aan een herstel van de nationale soevereiniteit.

Het zijn geen extremisten, het zijn democraten.

Bron:
http://europenews.dk/de

Bron oorspronkelijk artikel:
http://online.wsj.com
Auteur: Geert Wilders

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Elite, Eurofielen, Europa, EUSSR, Geert Wilders, Nederland, PVV. Bookmark de permalink .

37 reacties op Geert Wilders: De wedergeboorte van het Europees patriottisme

 1. Sjaak8.1.2014 zegt:

  Zo is het en niet anders !

  Like

 2. bobzelf zegt:

  EINDELIJK, EINDELIJK, EINDELIJK !!
  Het heeft Nigel farage meer dan 10 jaar van zijn leven gekost !
  EN EINDELIJK, EINDELIJK, EINDELIJK !!!!!!
  Komt er volop tegengas !!!!
  Ga a.u.b. allemaal stemmen in Mei ,
  HET IS , DAN WEL WORDT , UW LAATSTE KANS !!!
  OP EEN TOEKOMST VOOR UW KINDEREN EN KLEINKINDEREN !!!!
  en laat de veroorzakers van deze chaos er niet mee wegkomen Heee??

  Like

  • Thomas Kievit zegt:

   Nigel Fagare?

   Je bedoeld Geert Wilders, beste Bobzelf!!

   Like

   • bobzelf zegt:

    Nee , nee , 3 werf NEE !!
    Natuurlijk sta ik pal voor , achter en naast geert , nu , straks, morgen en overmorgen !!
    Maar Nigel Farage is degene die in Europa al dik 10 jaar , in brussel de EU met al zijn ongekozen rasmalloten tegengas staat te geven , tegen 95 % zakkenvullers !
    Maar , met Nigel , Geert en mevr. Le Pen , en de rest , gaan we eindelik in Mei echt tegengas krijgen .
    Ga a.u.b. allemaal stemmen , als dit in Mei niet lukt, zou ik niet weten wie de
    EIN VOLK , EIN REICH UND EIN FUHRER figuren dan nog tegen kan houden .
    Zou zeker niet rekenen op de 90 % landverraders dan wel NSBers in uw meest geweldige regering sinds Adolf !!

    Like

 3. Tistochwat zegt:

  Heel veel succes Geert; je bent onze laatste hoop.
  En de enige… dat maakt ons juist zo bang…

  Vandaag heb ik de anti-islam sticker ontvangen in een keurige envelop met als afzender:
  “Tweede Kamer DER STATEN GENERAAL”.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Dit is een prima betoog van Dhr. Wilders. Mijn stem heeft hij voor Mei volgend jaar! Terug naar soevereine staten! Leve het nationalisme en het patriottisme!

  Like

 5. luckybee zegt:

  Ik ben er voor daar om kies ik de PVV. Angezien ook God , antie Multicultie is want dit zegt de 10 Geboden.
  In Gewoon Nederlands staat dit in de 10 Geboden.
  1 Geen andere goden
  2 Geen andere Godsdienst
  3 Godsnaam niet misbruiken
  4 Gods dag eerbiedigen
  5 Gezag over ons erkennen
  6 Niet doden
  7 Niet echtbreken (geen echtscheiding)
  8 Niet stelen
  9 Niet liegen
  10 Niet begeren (Hoe kan ik een kind met een vrouw scheppen dat ik niet begeer?als ik de Gemeente van de Heer gezond moet maken?)
  Veel plezier.Dat betekent voor ons geen mutiecultie mogelijk.Dit weten eigenlijk iedere Christen maar ook iedere Jood.ben ook ik, eens met de PVV.

  Like

  • Yiooda zegt:

   Gods dag eerbiedigen
   Daar bedoel je dan toch zeker wel de Zaterdag mee?
   Yiooda

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Vast niet. Hij heeft een Calvinistische achtergrond, geen Joodse.
    Maar wat maakt dat in de praktijk helemaal uit?
    Ieder zijn eigen “Dag des Heren.”(Of niet.)
    Leven en laten leven, weet U wel.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Jezus genas ook gewoon mensen op de sabbath hoor, en daar hadden de hypocriete schriftgeleerden vroeger flink kritiek op.
    Nou, als Jezus al vindt dat hij dingen op ‘Gods dag’ mag doen, dan zal het wel goed zijn ,denk ik.

    Like

   • felix zegt:

    Yiooda …
    Kollosenzen 2: 16-17 Laat dan niemand u blijven oordelen inzake eten en drinken of op het stuk van een feestdag, nieuwe maan of sabbat, 17 dingen, die slechts een schaduw zijn van hetgeen komen moest, terwijl de werkelijkheid van Christus is.

    En daar geloof ik in …

    Like

 6. peterselie1 zegt:

  Wilders is het enigste aan politiek wat de burger rest, mijn stem heeft hij.

  Like

 7. luckybee zegt:

  Gij zult niet begeren uws naasten huis; gij zult niet begeren uws naasten vrouw, noch zijn dienstknecht, noch zijn dienstmaagd, noch zijn os, noch zijn ezel, noch iets, dat uws naasten is.
  Dit is bij mij al in mijn programm inbegrepen.

  Like

 8. Jean zegt:

  Zo heb ik het ook steeds bekeken nl. als een overwinning voor de democratie en als rechten en vrijheden van de ± 400.000.000 Europeanen, wij hebben echt geen laffe dictators nodig en zeker geen EU misdaadorganisatie.

  Like

 9. Martien Pennings zegt:

  Prima tekst!
  Héél goed!
  Dit is een hele sterke passage:

  “Maar het idee dat Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en andere naties in het verleden oorlogen voerden, omdat zij soevereine naties waren, is ronduit belachelijk. Ze voerden oorlog, omdat zij een prooi werden van totalitaire ideologieën. Democratieën voeren geen oorlogen tegen elkaar, ze drijven handel met elkaar.”

  Like

 10. Scarlatti Bombatti zegt:

  Géért!!! Chapeau!! Perfèct verwoord! Ik ga het aan iedereen die ik ken sturen (ook aan iedereen die ik niet ken maar wel een mail adres van heb 😛 ) Aan ONS zal het niet liggen dat wij weer een soevereine staat zullen zijn, met ons eigen DEMOCRATISCH bestuur, onze eigen DEMOCRATISCHE wetgeving en hopelijk kan er dan ook gelijk een EIND gemaakt worden aan de ‘soort ruttes, pechtolds, gl’sers en àl hun gepamperden met vooròp de sharia/yihad islam aanhangers ONS land (onze landen!) UIT te zetten zonder aanzien des persoons!

  Mijn stem hàd je al en zul je ook te allen tijde behouden, réken maar!

  Het énige dat ik van JOU vraag is dat je EXTRA voorzichtig zult zijn en NOG meer bedacht zult zijn op de wanhoopsdadendrang van de linxe gutmenschen die hun pluche met riant verguldsel, in het gedrang zien komen. Want réken maar dat zij dat nu zéker gaan plotten tegen je!

  Lieve groet,
  Scarlatti

  Like

 11. Fred zegt:

  Prima tekst, mooi verwoord. Chapeau.
  Ik denk echter dat we allemaal van een kouwe kermis thuiskomen.
  Brussel zal niet toelaten dat hun experiment gesaboteerd zal worden.
  Ze zullen alles, echt àlles, uit de uit de kast halen om dat te voorkomen.
  Van fraude tot wellicht politieke moord. Al dan niet in werkelijkheid of via smerige streken en beschuldigingen.
  Onze laatste kans is in Mei. Laat die niet voorbij gaan.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Er zijn twee dingen waar ik heel erg bang voor ben:
   – Geert Wilders wordt vermoord
   – Het stemvee laat zich weer misleiden/hersenspoelen en zal wéér op de rooie volksverraders stemmen.

   En dan verdwijnen we onherroepelijk in de afgrond…

   “People try to put us down”
   “I hope I die before I get old”

   Like

 12. Joop Klepzeiker zegt:

  Verkiezing uitslag

  Voor de politiek eu 80 %
  tegen 20 %

  Profetieën : Joop Klepzeiker 1.2.4

  Like

 13. Theresa Geissler zegt:

  Uitstekende tekst; hij straalt kracht en overtuiging uit!
  Wat mij betreft geen zorgen, Geert: Mijn stem heb je al de nodige jaren en dat blijft zo.
  Zelfs Rita was in haar tijd geen aleternatief voor jou. Ik bedoel: Ze was niet slècht, maar ja, we hadden jóu al!
  En sindsdien is dat zo gebleven.

  Like

 14. Dr.Kwast zegt:

  De Enge Unie is met alle macht bezig om Europa te veranderen in een islamistisch geheel, denkend dat daardoor de oorlogen niet meer terug zullen komen. Kijkend naar waar de Islam vandaan komt en ziende hoe groot het het geheel is van de Arabische landen, wat over het algemeen islamitisch is, Wat in 14 eeuwen wel de zelfde ideologie uitstraalt maar zeker geen een geheel is. De wraak en oorlog zuchtige, roof zuchtige landen zijn nog grens beluster als in Europa. Na 14 eeuwen is het nog steeds verdeelt en territoriaal ingesteld. Een kwaad woord kan daar de boel laten ontbranden. Een groot voorbeeld van de laatste tijd is de mooie lente. Welk land daar is zonder oorlogs gedachten? Europa zal branden er zal gemoord worden zoals in de woestijnlanden. Wat wordt er eigenlijk geleerd van de fouten die overal zichtbaar zijn. Is het beetje genoegen van het ogenblik zoveel waard om hele naties ten gronden te richten. Is een paar minuten het waard om ads te krijgen? Dit is wat zij doen die in de Enge Unie parlement zitten, moment van genot. Hun kinderen worden veracht ondanks het mega salaris van pap of mam.

  Like

 15. bigljohn zegt:

  We zullen natuurlijk wel allemaal onze stem geven aan de PVV. Alleen is het wel zo dat een dictator zich niet laat beinvloeden, verjagen, door verkiezingen met een uitkomst die voor hem onwelgevallig is. Dit kan men overal in de wereld zien waar een dictator de dienst uitmaakt. Hij laat zich alleen verdrijven door een gewapende opstand van het volk. Immers, onze dictator had ons ook niet nodig bij de vorming van de E.U. en de invoering van de Euro. Een grote meerderheid der Europeanen was hier wel op tegen. Een referendum waarin de meesten zich uitspraken tegen de E.U. werd door dezelfde E.U. volslagen genegeerd.

  Like

 16. bigljohn zegt:

  Een stem aan de PVV moet natuurlijk hier zijn een stem tegen de E.U. (mei 2014).

  Like

 17. louis-portugal zegt:

  Goed stuk Geert.
  Misschien zou je eens met Hans Teeuwen moeten sparren om het zo goed mogelijk over te brengen.
  Ik ben ervan overtuigd dat hij dat zou willen doen gezien zijn met jou gedeelde “liefde” voor islam en moslims.

  Like

 18. alidas1 zegt:

  Dan zullen jullie toch allemaal naar de stemlokalen moeten gaan om de stemmen mee te tellen
  Het is jullie recht om het te mogen doen laat je niet afschepen.

  Like

 19. Martha N zegt:

  Heel goed stuk, laten we hopen dat het Geert gaat lukken in Mei.
  Het is geen kwestie van alle woorden gesproken door Geert te aanbidden, kwestie van gezond verstand. We weten dat het zo niet kan m, de druk van Brussel is te groot, te veel geld wordt verkwist aan nutteloze doelen. In Nederland is Geert de enige man die zijn nek uitsteekt.
  Er zijn mensen die zeggen, dat had hij beter zus of zo kunnen doen/zeggen, maar die staan niet in zijn schoenen, er zijn altijd roeptoeters aan de zijlijn.

  Like

 20. Ronald Soeverein Mens zegt:

  Ook ik hoop van harte dat de Nederlanders wakker worden en massaal op de PVV stemmen en tegen Kremlin-Brussel dit is inderdaad onze laatste kans.
  Mijn verwachtingen zijn hierin groot wat betreft landen als Frankrijk,Griekenland en Spanje waar de bevolking laat zien dat ze bereid zijn om naar Kremlin-Brussel te gaan en de verantwoordlijke op te hangen in het EU gebouw.
  Er zullen op die manier altijd mensen over blijven die het verzet in gaan en desnoods via guerilla technieken dit ondermijnen en blijven vechten tegen Kremlin-Brussel!

  Like

 21. Pingback: Uitspraak van de dag! | Golfbrekers

 22. Ron zegt:

  Welcome to Saxo Bank’s 2014 Outrageous Predictions

  Anti-EU alliance will become the largest group in parliament
  From May 22-25 next year, European Parliamentary elections will be
  conducted across Europe. Since the advent of the Lisbon Treaty in
  2009, the European Parliament has not only become a powerful co-
  legislator, but must be taken into account when choosing a nominee
  for the post of president of the European Commission (EC), the
  executive arm of the European Union.
  European Parliamentary elections are contested by national political
  parties, but once MEPs are elected, most opt to become part of
  transnational political groups.
  Following the May elections, a pan-European, anti-EU alliance, whose
  members will include the UK Independence Party, euro-currency
  sceptic Alternative for Germany, the National Front in France and
  Party for Freedom in the Netherlands, will become the largest group
  in parliament with a majority of more than 275 seats. Sweeping
  the traditional political groups out of power, the new European
  Parliament chooses an anti-EU chairman and the European heads
  of state and government fail to pick a president of the EC,
  sending Europe back into political and economic turmoil. One
  trade would be to long German Bunds versus short Spanish
  Bonos – looking for a 300-basis-point spread again.

  Klik om toegang te krijgen tot TF_OutrageousPredictions_2014.pdf

  Like

 23. Tommie zegt:

  Bescherm uw Romeins-Christelijke Erfenis: Westerse Beschaving, Europese Cultuur, Democratische Normen en Waarden, Nederlandse Identiteit: Stem PVV!

  Like

 24. Pingback: DE KOMENDE EUROPESE VERKIEZINGEN: EEN AARDVERSCHUIVING VOOR DE EUROCRATEN? | eunmask

 25. Monalisa zegt:

  ik hoop het! Samsom is zijn offensief al begonnen in groningen dus groningen gaat weer voor de pvda de mens gelooft toch alles wat deze man belooft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s