Waarom 22 mei 2014 zo belangrijk is

Screenshot_12

(Door: trias politica)

Op 22 mei dit jaar vinden in Nederland de verkiezingen plaats voor de volgende mandaatperiode van het Europese Parlement, die tot 2019 duurt.

Ook wordt er eind oktober een nieuwe Europese Commissie benoemd. Het Parlement mag zich deze keer voor het eerst uitspreken over wie de opvolger wordt van voorzitter Barroso van die Commissie. Gelet op de ophanden zijnde ontwikkelingen binnen de Europese Unie in het algemeen en de eurozone meer in het bijzonder is het dus van groot belang hoe de samenstelling van het Europees Parlement eruit komt te zien.

De macht van het Parlement is toegenomen na ‘Lissabon’. Op het gebied van landbouw, structuurfondsen en het handelsbeleid en deels ook voor justitie, migratie en politiezaken heeft het Europees Parlement mede beslissingsbevoegdheid gekregen. Dat wil zeggen dat het op die terreinen net zoveel te zeggen krijgt als de Raad van Ministers, en voorstellen kan blokkeren. Maar over de zo belangrijke economische en monetaire zaken heeft het Parlement geen blokkade mogelijkheid.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

7 reacties op Waarom 22 mei 2014 zo belangrijk is

 1. bigljohn zegt:

  Ik hoop dat we onbeschadigd door die verkiezingen heenkomen, en dat onze stem voor onze vrijheid niet weg-gefraudeerd word door die creepies daar in Brussel. Ze voelen op hun klompen aan dat 22 mei het einde van hun gepeupel zal kunnen betekenen. Het ligt dus voor de de hand dat ze alles in het werk zullen stellen om met een rechtvaardige uitslag te gaan frauderen. Ook hier in Nederland, waar ons kabinet heeft besloten om zomaar opeens, in een minimum van tijd en met een maximum van snelheid, die fraudegevoelige stemmachines weer terug te laten komen bij de volgende verkiezingen. Alhoewel we met zijn allen PVV blijven stemmen, ben ik bevreesd voor het feit dat we niet zomaar snel eventjes van Brussel af kunnen geraken.

  Like

 2. Martha N zegt:

  Ik hoop van ganser harte dat 22 Mei een doorslag geeft.
  Zo niet, zie ik het somber in. Ja ik riskeer de kritiek van anderen die mij wat somber vinden misschien. En hup ertegenaan roepen..!
  Maar ja, wie ben ik mensen?
  In ieder geval sluit ik me aan bij deze woorden, dat de verkiezingen in Mei, belangrijk zijn.
  Dit is de laatste kans om een ingrijpende verandering te bewerkstelligen.

  Like

 3. martha zegt:

  Dank je Trias voor weer een verhelderend kijkje in de Brusselse keuken.
  Net als @Martha N. zie ik de uitslagen van 22 Mei met een somber gemoed tegemoet.
  Ik ben bang, dat de krantenlezende- en journaalkijkende burger op die dag
  op zijn/haar vertrouwde partij zal stemmen.
  We zien het wel.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Ik ben er welhaast zeker van, dat ook deze verkiezingen gemanipuleerd zullen worden. Ik vertrouw onze regering en de rode pers en media voor geen meter wat dat betreft. Tevens zal vanaf nu, door alle partijen, het besmeuren en beschadigen van de PVV beginnen! En de KROMROEPEN zo ROOD als een tomaat zullen daaraan graag meewerken! Neen, blij word ik er niet van!

  Like

 5. Joop Klepzeiker zegt:

  Ach wat, het volk van het kleine zijn heeft bij de laatste nationale verkiezingen immers al voor de politieke eu gekozen.

  Maak u toch geen illusies en geniet van het feest der democratie.

  Het is voorspeld .

  Profetieën: Joop Klepzeiker 1.2.3

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s