7 miljoen euro boete voor KPMG

Screenshot_16

Accountantskantoor KPMG moet 7 miljoen euro betalen aan het Openbaar Ministerie voor het verhullen van smeergeld aan agenten van bouwbedrijf Ballast Nedam in het Midden-Oosten. KMPG-bestuurslid Jan van Everdingen is per 1 januari opgestapt naar aanleiding van de affaire.

Marcel Pheijffer, hoogleraar accountancy Nyenrode Business University: “Als een accountant dit soort dingen door laat gaan, terwijl hij daar juist zit om dit aan de kaak te stellen, dan faalt die volledig.”

De schikking is het sluitstuk van een strafrechtelijk onderzoek door het Openbaar Ministerie (OM) dat in 2012 begon. Aanleiding is een klant van het accountantskantoor, het Nederlandse bouwbedrijf Ballast Nedam.
Om opdrachten binnen te halen heeft het in Amsterdam gevestigde bouwbedrijf steekpenningen betaald aan Saoedi-Arabië. De eindverantwoordelijke partners van KPMG, die verantwoordelijk waren voor de controle bij Ballast Nedam, waren op de hoogte van deze betalingen en hebben meegewerkt aan het verhullen ervan in de administratie.

Doofpot
Opvallend is dat de zaak nu pas aan het licht komt, daar de strafbare feiten zich tussen 2000 en 2003 afspeelden. Bij KMPG was deze zaak al veel eerder op de radar, zegt Marcel Pheijffer, hoogleraar accountancy Nyenrode Business University. “Althans de berichtgeving laat zien dat het ergens tussen 2003 en 2004 intern aan de orde is gekomen.”

Lees verder>>>
(h/t vederso)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in corruptie, Criminaliteit, Graaien, Hypocrisie, Justitie, Nederland. Bookmark de permalink .

4 reacties op 7 miljoen euro boete voor KPMG

 1. bobzelf zegt:

  Gohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!! je verwacht het niet Heee ???
  was het haast toch nog gelukt om het vuiltje onder de vloerbedekking te schuiven !!!
  Wat heerlijk , al die gestudeerde mensen , van A tot en met ZALM !!!
  ALS ER OPLICHTERS/ DAN WEL ZAKKENVULLERS WORDT GEROEPEN , MOETEN ZE ECHT ALLEMAAL OMKIJKEN !!!
  EN ????????????????????
  ZE KOMEN ER WEER GEWOON MEE WEG HEEE ??
  GEVANGENIS , VASTZITTEN ???
  Nee , dat is alleen als je het als burger zat bent en gerrit Zalm b.v. de grootste oplichter van nederland in de laatste 114 aar OP ZIJN MUIL TIMMERT !!!
  DAT MAG NIET !!! , DAT DAN WEER WEL !!!!

  Like

 2. Joost Visser zegt:

  Ik begrijp werkelijk de hele ophef niet. Iedereen die zaken doet in het middenoosten zal een commissie moeten betalen aan een of andere sheik. Dit wordt keurig geboekt als zijnde speciale commissie en overgemaakt naar een rekening in Zwitserland. Zit gewoon in de kostprijs. Hoeft niet verhuld te worden.

  Like

 3. Wans Horst zegt:

  Omhoog gevallen volk daar bij KPMG, maar als ja als klant niet wilt liegen zullen ze vast goed weten je zaakjes behartigen. Natuurlijk pakt men KPMG en versrpeid vervolgens berichten daarover in de media, er gaat immers een afschrikwekkend effect vanuit en zo hoopt het OM dat kleinere ‘jongens’ het niet in hun hoofd halen om te stelen van de roverheid. Belasting is diefstal, helemaal in het socialistische Nederland. Zie ook https://ejbron.wordpress.com/2014/01/08/socialisme-is-de-grootste-ponzifraude-ooit/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s