GAS-boete voor wie Vlaamse vlag ontplooit

Screenshot_39

Misschien zullen nu zelfs de hevigste fans van de Gemeentelijke Administratieve Sancties overstag gaan. Want ook wie Vlaamse vlaggen aan een aankomstmeet ontplooit, komt ooit in gevaar. Vijf Vlaamse vlaggenzwaaiers ondervonden het.

Enkel een onpartijdig rechter – jawel in Brussel – kon verhinderen dat vijf Vlamingen veroordeeld werden tot een GAS-boete. Dat soort van administratieve sanctie, enkel door een ambtenaar uitgesproken, waarvoor je dan niet voor een rechtbank gedagvaard wordt, maar waar je zelf tegen moet gaan procederen: € 40,- rolrecht betalen en best nog een goede advocaat erbij want een juridisch wespennest. Dus de omgekeerde wereld van een normale justitie waar het initiatief bij het parket ligt om je te dagvaarden als je iets mispeuterd zou hebben.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in België, Brussel, Krankzinnigheid, Overheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op GAS-boete voor wie Vlaamse vlag ontplooit

 1. Harry zegt:

  En die achterlijke groene vlag met van die uitgelopen slagroomletters er op , mag dat wel zeker ?
  Die lieden doen namelijk NOOIT iets wat de openbare orde zou kunnen verstoren .
  Nou ja , hier en daar een bommetje , je kunt niet op iedere slak zout leggen tenslotte .

  Like

  • bigljohn zegt:

   In ben ik het helemaal eens met Harry van 13 Januari – 12.18. Het verdrag van Straatsburg is nog steeds volop actief in Europa. Voor de Islamiet is alles toegestaan, maar de allochtoon moet buigen. En dat is volgens mij de reden dat die Belgische vlag niet meer getoond mag worden.

   Like

 2. sylvia Groot zegt:

  Ik herinner mij dat enkele jaren terug scholieren op middelbare scholen die een piepklein nederlands vlaggetje op hun schooltas hadden geplakt, ook werden weggestuurd.
  Men mag nu eenmaal geen liefhebber van eigen land en cultuur zijn in Europa want iedereen moet eenheidsworst zijn.

  Like

 3. Marc Bouwman zegt:

  Administratief recht als alternatief voor rechtspraak.

  Het is even wat anders, maar in ons land gebeurd iets soortgelijks mbt de Huurwet. Zo is het geval dat je tegen de huurverhoging nog wel bezwaar kan maken, maar niet bij de rechter in beroep kan. Evenzo is het geval dat de inspecteur van de belasting ongevraagd, en veelal tegen de wil van de huurder in, gegevens aan derden verstrekt, in veel gevallen woningbouwverenigingen die daarop hun huurverhoging van 6,5% baseren. De inspecteur doet dit lijnrecht tegen de bedoelingen van de wet op de privacy in, en stelt daarbij dat hiertegen geen bezwaar of beroep mogelijk is, en dat je er zelfs niet eens over kan communiceren. Dus zowel de rechtstaat als de vrijheid van meningsuiting wordt door de Huurwet onderuit gehaald.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Gloeiende,gl0oeiende vinketering! Mijun hekel aan de RODEN en de EU wordt met de dag groter! Maar de HAATBAARDEN mogen wel met hun VERDOMDE GORE GROENE VLAGB zwaaien! Socialisten zijn met uitstek de grootste landverraders die er bestaan! Dit soort maatregelen komen vooral uit hun ” zieke brein”, waarin ook de opvatting bestaat: ” weg met ons”. Kots!!

  Like

 5. Jean zegt:

  Als die klaplopers van Laken ooit over mijn straat zouden lopen dan hangt gegarandeerd de Vlaamse vlag aan de voorgevel.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Mijun moet zijn mijn, VLAGB moet zijn vlag, excuses web master. Als ik kwaad word dan maak ik gauw deze taalfouten.

  Like

 7. Trucker zegt:

  Dit systeem heb ik al eerder over gepend op deze blog, het is totale willekeur en niks anders.
  Een ambtenaartje beslist wie hij een “gas” boete heeft en er is niemand die daar verhaal kan tegen halen of via gerechtelijke weg.
  Ambtenaren, ik ken ze, ken hun mentaliteit want in mijn beroep had ik er bijna dagelijks mee te maken en zij hebben altijd gelijk, ook al hebben ze ongelijk, er valt niet tegen op te treden (geweld in deze is geen optie want ze hebben het hele staatsapparaat achter zich) en argumenteren hebben ze ook een broertje dood en hebben ze in feite geen interesse voor.
  Ambtenaren haat ik als de pest, ze hebben geen oog voor de geest van de wet maar enkel de letter van de wet…er zijn uitzonderingen maar neem maar van mij aan dat deze zeldzamer zijn als een klavertje vier , ik heb privé en beroeps met het zooitje genoeg afgezien.
  Het systeem van “gas” boetes is opgezet om het gerechtelijke apparaat (dat in fucking pelgie de snelheid van een slak heeft) te “ontlasten”…
  Nu is het zo dat een willekeurige kloothommel die uw kop hem niet bevalt een “gas” boete geven en hij hoeft geen argumentatie te geven want zijn woord is wet “omdat hij het gezag vertegenwoordigd”…
  We moeten vechten tegen despoten in brussel die eurabia vorm aan het geven zijn, opboksen tegen volksverraders en achterbakse schoften van politici die hun ziel verkopen, nee niet aan de duivel of satan’s naam is islam(iet), we hebben dagdagelijks af terekenen met het geweld van asieltoeristen die enkel bestaan uit noord afrikanen en andere islamieten.
  Het gevecht is nog niet over want er is ook nog de DOMME kiezer die als een cough potato voor zijn tv ligt te gluren naar blote tieten en effen vlug naar het journaal zapt om de hoofdlijnen te horen, heeft hij de cijfers van ongevallen gehoord en het weerbericht zapt hij terug naar zijn dom dommer en domst rotzooi en daar moeten wij een vuist mee maken tegen soorten als van rompuy en tutti quanto?

  Like

 8. Trucker zegt:

  Vergeten pennen, dus aanvullen.
  In Vlaanderen hebben we twee soorten vlaggen voor Vlaanderen, er is enerzijds de DRIEkleurige leeuwenvlag die de pelgische regering op de officiele gebouwen hangt (soms niet altijd) en die ook door de regeringspartijen in vlaanderen wordt gebruikt en…en er is de echte Vlaamse Leeuwenvlag met TWEE kleuren : de kleuren van Vlaanderen en die zijn geel en zwart .
  Deze laaste vlaggen worden gehaat door de walen(koppen) buurland van Vlaanderen en ook de officiele diensten en alles wat afhangt van subsidies zie je deze niet gebruiken.
  Dus Nederlandse reangeerders als jullie een leeuwenvlag zien met geel/zwart en rood ga er maar aan voorbij want het is geen Vlaams nationalist.
  Er zijn ook nog NEP Vlamingen maar daar heb ik al eerder over uitgeweid oa de wever bart uit de stad van alah (in mijn jeugd Antwerpen) is er zo ene en waarschijlijk de bekenste in Nederland maar dan ook de meest foute.

  Like

  • delamontagne zegt:

   NEP-Vlamingen!, ligt dat toch niet alleen aan de naam.?
   De Belgen die wij hier kennen,de ene familie uit Wallonie,Wallons dus,, heetten vreemd
   genoeg:”Maas”.
   De andere komen uit Brugge en heetten.! ! !” ………….Verfeuille”. Klinkt niet echt Vlaams ? Ik lees dat U oorspronkelijk uit Antwerpen komt. Dit verhaal hadden zij van een kennis aldaar, die ,t gesprek opving in de tram::” Een jong Marocaantje en zijne vader………
   …………………………………………..
   Hij vraagt aan zijn vader:
   “Papa, waarom hebben jullie zo’n bizarre hoed op jullie hoofd?”
   Vader: “A wel da’s een kap en die beschermt ons in de woestijn tegen de zon”
   Zoon: “Ah, zo!…….maar…. papa?”
   Vader: “Ja jongen!”
   Zoon: “Wat voor een raar kleed dragen jullie!”
   Vader: “Da’s een burka die ons lichaam beschermt tegen de hevige woestijnzon”.
   Zoon: “Da’s goed!…zeg… papa?”
   Vader: “Zeg eens…. jongen.”
   Zoon: “Waarom die eigenaardige schoenen aan jullie voeten?”
   Vader: “Ah..ja, dat zijn muiltjes. Die heb je in de woestijn echt nodig om je voeten niet te verbranden.”
   Zoon: “Oke, …maar…. papa?”
   Vader: “Wat nu weer …jongen?”
   Zoon: “Waarom wonen wij dan in antwerpen?

   Like

   • Trucker zegt:

    Yep een goeie, maar als het lijkt dat ik uit Antwerpen afkomstig ben is niet zo, heb er enkele jaren gewoond (heel heel) lang geleden wat me dus toelaat om te pennen “(in mijn jeugd Antwerpen)”.
    Nu is het, ik denk (in de stad) 10 of meer jaar terug dat ik er nog een voet heb gezet.
    De haven ja die kende ik als mijn broekzak maar de stad wou ik niet meer in, is hopeloos verloren aan de islamiet net als brussel en mechelen en alle andere grootsteden.
    De islam rukt op in cijfers die beangstigend zijn en de goegemeente…doet er het zwijgen toe.
    PS als ik ‘nep’ schrijf is dit louter en alleen om hun ware aard te duiden in de politieke context niks meer achter zoeken, ik weet het de vreemste combinaties van Vlaamse namen die walen hebben of vice versa, ligt waarschijnlijk wel aan de geboorteplaats van mensen die verhuisd zijn en zodus…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s