Rutte’s retoriek

Screenshot_43

(Door: trias politica)

Gisteren mocht minister-president Mark Rutte, in navolging van diens minister van Financiën Dijsselbloem, een uurtje aanschuiven bij Buitenhof.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik vond het een slaapverwekkend interview, dat pas aan het eind, toen het over Europa ging, een beetje interessant werd. Het eerste kwartier van het vraaggesprek laat zich nog het best samenvatten als ‘Nederland als dominee en politieagent van de wereld’. Eindeloos gezanik over (het gebrek aan respecteren van) de mensenrechten in Rusland en China, maar geen woord over Turkije, dat dan weer niet.

Het venijn zat dus in de staart, toen het ging over de Europese verkiezingen, de Europese Unie en de rol van Nederland daarin. Helaas werd het Rutte wel erg, erg makkelijk gemaakt, net als destijds ook al met Dijsselbloem het geval was. Rutte mocht gewoon voluit zijn bekende retoriek over Nederland-export land debiteren. Toch was wat hij zei voldoende interessant om er een column aan te wijden. Want wat zei Rutte? En, misschien belangrijker nog, wat zei hij niet?

Volgens onze minister-president gaat het hem met betrekking tot ‘Europa’, maar om één ding: ‘banen, werkgelegenheid en economische groei‘. Je zou dan verwachten, dat een kritische journalist dan wijst op de feiten: een record werkloosheid overal in de eurozone. Eigenlijk overal in de Europese Unie. En vrijwel nergens economische groei. Alleen Duitsland groeit nog wat, ofschoon ook daar al van enige kentering sprake is. Van alle grote economische blokken doet de EU het ’t slechtst van allemaal. Maar helaas, geen enkele kritische vraag. Onwetendheid of ‘premier-promotie‘? Ik vermoed het laatste.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Rutte’s retoriek

 1. dutchess43 zegt:

  Onwetendheid én premier promotie.
  Ook zijn antwoorden op de vraag over “witteboorden criminaliteit”, werden ontwijkend beantwoord.

  Like

  • Driek zegt:

   Ik lees zojuist dat er zes miljoen wordt uitgetrokken voor Syrische vluchtelingen. Wie is er hier nou gek? Mijn avond is verpest, wat een domkoppen toch.

   Like

   • bobzelf zegt:

    Nee, nee, nee , beste Driek
    Bea heeft ze uitgenodigd , en wil ze graag in haar huis opvangen !!
    Wel voor een kleine bijdrage natuurlijk !!

    Like

 2. Andre M zegt:

  Rutte zei Europa is er voor werk en banen, maar hij vertelde er niet bij dat de banen voor de moelanders zijn.

  Like

 3. bobzelf zegt:

  alles waar de EU voor staat dan wel stond vanaf dag 1 ,
  Is de grootste miskleun dan wel het grootste fiasco uit de laatste 100 jaar !!!

  VEEL BELOVEN EN WEINIG GEVEN , DOET GEKKEN EN DWAZEN IN VREUGDE LEVEN !

  nou aan het stemmen ( nogsteeds ) op partijen als VVD , Portemonnaie v.d. Ander ! c.s.
  blikt dit nog steeds op te gaan !!
  mensen met 1 hersencel en die zetten ze dan ook nog regelmatig uit !!
  kussie bob x x x x

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bobzelf: 19.10. uur. Ik sluit mij aan bij Uw reactie! De Eurofielen van VVD en PvdA en de rest van de verraderskliek, van “links tot rechts”, brengen ons naar de afgrond. De enige juiste reactie daarop is PVV stemmen in Mei!

   Like

 4. bobzelf zegt:

  ik denk trouwens ,dat er eerdaags een filmpje op You Tube tevoorschijn komt , waar
  Pinokkio vreselijk anaal genomen werd door die volgevreten homo de Jager ,
  En dat zal wel de reden zijn dat hij , helemaal als een zombie nu door het leven raced ,en tekent bij ieder kruisje !! ( opdracht van onze Bea, daarom moest hij mee !! )

  Like

 5. Jean zegt:

  Het wordt hoogdringend tijd dat de doodstraf terug ingevoerd wordt voor geweldplegers én verraders, er zullen veel klanten in de rij staan maar als eerste uiteraard E.T., barbarossilo en de kapo schulz dadelijk gevolgd door verhofrot, aston, maalstroom en reling incl. die Zweedse troela die de ellende binnen haalt.
  (misdadigers worden steeds met kleine letters geschreven, voor de echte E.T. is er respect maar niet voor diegene die wij bedoelen met E.T., een regelrechte ramp voor Europa en zeggen dat zijn hele familie bezig om te kunnen blijven parasiteren!)
  Bah wat moet ik toch walgen voor dergelijke smerige misdadigers een zootje wat heel onze toekomst, onze welvaart, onze veiligheid en onze leefbaarheid heeft vernietigd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s