Sander van Hoorn (NOS-journaal) verzorgt een nieuw dieptepunt in Israël demonisering

Screenshot_40

(Door: Martien Pennings)

Kijk vanaf 1:50 naar Nieuwsuur van zondag 12 januari 2014 en bekijkluister een nieuw hoogtepunt in de “journalistieke arbeid” (pro-Palestijnse propaganda) van “correspondent” (linkse activist) Sander van Hoorn in Israël. Gewoon één lange en bewijsloze demonisering van Israël. Van Hoorn is even in Sabra en Shatilla geweest, waar, zo zegt Van Hoorn, “onder auspiciën van Sharon een bloedbad werd aangericht”. Ik heb geen tijd en geen zin meer om deze waanzin te weerleggen, dus ik volsta met dit ene punt. Ik citeer “The Nation“:

“Sharon’s powerlessness was exposed in the libel suit he filed against Time magazine for a 1982 article in which the media alleged that Sharon had planned the massacre of Palestinians in Sabra and Shatila refugee camps by Christian militiamen. When the jury rendered its ruling, it declared that although the story was false, Sharon had no right to monetary damages, because the lie was not actionable.”

Doet denken aan het Wildersproces: die rechter verklaarde dat het er allemaal niet toe deed of het waar was wat Wilders over de islam beweerde. De rest van de “motivering” ben ik helaas vergeten. Dat zal wel in dezelfde orde van diepe waanzin hebben gelegen.

In oktober 2013 heb ik een stuk gepubliceerd dat vooral over Van Hoorn ging onder de titel NOS-journaal: islamofilie, incompetentie en ”journalistiek” activisme.
_______________________________________
Door:
Martien Pennings
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Linkse Kerk, NOS, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

46 reacties op Sander van Hoorn (NOS-journaal) verzorgt een nieuw dieptepunt in Israël demonisering

 1. wim van rooy zegt:

  Hier, in dat bourgondische land van ons, is de teneur dezelfde. In de Libanese burgeroorlog vielen zowat 150.000 doden, maar alleen Chabra en Shatilla worden telkens weer genoemd. Niemand van die journalisten zou een andere slachting kunnen noemen, terwijl er toch zowat 148.000 doden overblijven. We weten het: ze weten niets, ze lijden aan historische amnese, en dat weten ze ook niet.

  Like

  • Meneer Wolfenbüttel zegt:

   Boer-gondisch.

   Vlaamse Mainstream Media = Boertig Rederijkers Toneel

   Uit de vroege renaissance geplukt, ahw. En daar blijven steken.

   Like

 2. Cathja zegt:

  Inderdaad, zijn bijdrage aan het Journaal was één grote ergernis, stond bol van de leugens, en heeft mij verschrikkelijk geirriteerd!
  Van de buis schoppen, deze onbenul!

  Like

 3. bigljohn zegt:

  Inderdaad, de Nazi’s zijn nooit echt weg geweest. In andere artikelen is dat ook al gebleken. In dit geval past MSM het systeem van Dr. Joseph Goebels toe. Liegen, bedriegen en ophitsen van het volk, in dit geval tegen Israel. Een oorlog werd er nooit gevoerd, die werd gemakshalve maar even overgeslagen (nooit meer oorlog in Europa). Maar de bezetting (Brussel) begint steeds meer vorm te krijgen. Gesteund door haar bondgenoot de Islam wil de E.U. de bevolking van Europa er onder krijgen en tegelijkertijd ophitsen tegen Israel. Daar er geen enkele natie ons zal komen bevrijden van deze bezetter, zullen we dat zelf moeten oplossen. Dus de komende oorlog zal de geschiedenisboekjes ingaan al eentje die achteraf gevoerd werd.

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Staan de christenen die door de moslims eeuwenlang gepiezak zijn, ook onder de befeel hebber van Sharon? Ik denk van niet; ze waren toch nooit een deel van de Israelische armee geweest?

  Like

 5. topsporter zegt:

  Toevallig deze onzin van van Hoorn gezien.In deze man is heel veel kwaads samengebundeld.
  En godverdomme hij leeft van ons belastinggeld.
  Wat een kwaliteit deze journalistiek!

  Like

 6. peterselie1 zegt:

  En elke keer laten zij voor de draaiende camera zo een moslim wijf aan het woord, waar een stroom van giftigheid uitgespuwd wordt, en het ‘vingertje’ waar dit moslim kreng mee staat te zwaaien is eveneens tenenkrommend, fuck Sander van Hoorn en zijn vriendjes de Palestijnen.

  Like

 7. Theodoor zegt:

  Het is schandalig dat linkse activisten als SvanHoorn nog steeds betaald worden door de niet linkse netto belasting betalers van het eens zo’n fijn landje Nederland. Het kan verkeren, de lullo’s

  Like

 8. Nico Omen zegt:

  En volgens de allerbeste democrati…eh dictatoriale principes wordt iedere Nederlander die van zijn met noeste arbeid zelf verdiende geld inkomstenbelasting betaalt, door de Haagse maffia keihard gedwongen om aan de niet aflatende stroom van bloedrood gekleurde propaganda mee te betalen.
  Wat zegt u? Meebetalen en dan ook inspraak?
  Hoe komt u erop? Dat past toch écht niet in de rode dictatuur.
  Hoogste tijd voor een met harde hand doorgevoerde, werkelijk niets en niemand ontziende schoonmaak in dit tot op de bodem verziekte land, zowel onder alle ongewenste elementen in de samenleving, als in alle geledingen van overheid, semi-overheid, rechterlijke macht, publieke omroep, waterschappen, provinciebesturen, gemeentebesturen, KvK’s en publiekrechtelijke bedrijfsorganen zoals de volstrekt overbodige, maar peperdure en door ondernemers fel gehate bedrijfschappen.

  Like

 9. Martien Pennings zegt:

  Hier een staaltje van extreem liegen over Sharon van Ludo de Brabander in Knack:
  http://www.knack.be/nieuws/wereld/ariel-sharon-vredesduif-of-oorlogsmisdadiger/article-opinion-123634.html
  Hier heb ik over leipenist Ludo geschreven:
  http://bit.ly/1eOG0Gv

  Like

 10. Rene H. zegt:

  Mail allemaal de NOS journaal redactie plat en laat weten hoe die Sander van Hoorn ook jou je strot uitkomt. Deze man is met stip de slechtste correspondent die ze ooit gehad hebben.
  Je kan ook mailen naar de hoofdredacteur; marcel.gelauff@nos.nl en je gal spuien over het schandalig leugenachtig niveau van deze nieuwsrubriek

  Like

  • Cathja zegt:

   Ik heb zojuist de hoofdredacteur een pittige mail gestuurd. Ik hoop dat er meer mensen dit gaan doen, want het was inderdaad tenenkrommend wat die klojo er gisteren allemaal uitgooide!

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Cathja: 16.42. uur. Heb hetzelfde gedaan Cathja. En ik hoop dat deze rode NOS wordt overstroomd met mails, en het liefst allemaal pro Israël. Ik ben deze rode propaganda van het NON journaal spuug-en spuugzat!

    Like

  • Jan zegt:

   Als dat linkse volk de waarheid zou vertellen moeten zij hun ‘geloof’ verlaten en komen in het kamp van Wilders terecht en dat kan niet, dus wordt er verder gelogen. Ergens moet dit schorem zijn geld mee binnenkrijgen (worden door de werkende betaald nota bene, door o.a. ons),actiegroepen bestaan dan niet meer en de parasieten moeten dan werken. Krijgen nu geld toegeschoven van de communisten in de Kamer.
   Daarom zeg ik ook, als Wilders MP zou worden dient geheel Augiasstal Bussum/Hilversum uitgemest te worden.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Rene H. 14.06. uur, op 13/1. Mail verzonden Rene, maar GEEN ENKEL ANTWOORD TERUGONTVANGEN. De RODEN achten zich onaantastbaar. Dat hele gore Hilversumgedrocht is vergeven van het rode virus! Ik verwacht er niets meer van!

   Like

   • Cathja zegt:

    Beste Tom 10:32

    Ik heb wel een reactie gehad van Marcel Gelauff.
    Volgens hem hebben ze in de afgelopen dagen op TV, radio en op hun site op allerlei manieren aandacht besteed aan het overlijden van Sharon.
    In dat kader leek het hun relevant om ook aandacht te besteden aan de Palestijnse vluchtelingenkampen Sabra en Shatila en wat daar in 1982 is gebeurd.
    Ik had Sander van Hoorn het verspreiden van leugens verweten, maar het was hem niet helder om welke leugens het precies ging. Daarom vond hij het lastig om er gedetailleerd op te reageren.

    Ik heb geen reactie meer gegeven. “Gooi uw paar’len niet voor de zwijnen!”.

    Het bashen van Israël zal in de komende tijd nog wel verder toenemen. Net wat u zegt: Hilversum is vergeven van het rode virus!

    Like

 11. jowitteroos zegt:

  Helaas het NON-journaal gezien en ik irriteerde me enorm en werd knalrood en mijn hartslag steeg de hoogte in. Vreselijk wat een antisemitisch / Israël demoniserend pokkenland is dit aan het worden. Ze mogen van mij allemaal naar een tribunaal geleid worden!

  Like

 12. Roel zegt:

  Sander van Hoorn zaait haat door leugens te verspreiden.
  Sander van Hoorn zaait haat door leugens te verspreiden.
  Sander van Hoorn zaait haat door leugens te verspreiden.
  Sander van Hoorn zaait haat door leugens te verspreiden.
  Ik heb er verder geen woorden voor.

  Like

 13. koddebeier zegt:

  Als die huichelachtige scheve rotkop ziet heb je al gegeten en gedronken !!

  Like

 14. jantjeuitnl zegt:

  En de pvda propaganda voor de komende verkiezingen is ook al weer begonnen met Samsom die aangeeft dat zo’n grote delegatie naar Sochi niet nodig is. Na mevr. Kroes die dit ook al vond. Het water stijgt tot de kin bij de VVD/PVDA. Hopelijk kiest de stemmer nu niet strategisch, maar met het hart.

  Like

 15. Jan zegt:

  Alle linksen grossieren in antisemitisme:

  De realiteit:
  Massacres at Sabra & Shatila
  When Israeli soldiers ordered the Phalangists out, they found hundreds dead (estimates range from 460 according to the Lebanese police, to 700-800 calculated by Israeli intelligence).
  http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/History/Sabra_&_Shatila.html

  Meulenbelt&co zetten een 0 extra:
  …waren er zo’n 3500 mensen vermoord.
  http://www.anjameulenbelt.nl/weblog/2012/09/16/gedenk-sabra-en-shatilla/
  (Mening van Hijmans)

  Enkele dagen terug schrijft hoernalist Hijmans zelfs dat Sharon zelf aan het moorden was:
  …dat Sharon …. vrouwen, kinderen en ouden van dagen afslachtte in Sabra en Chatila
  http://www.blogger.com/comment.g?blogID=8437359859068435113&postID=4677626841935825149

  Gestaafd zou dit worden door de Israëlhater Amnon Kapeliouk die o.a. een schreef dat Begin Palestijnen voor twee voetige beesten had uitgemaakt, wat gelogen was aangezien Begin verwees naar terroristen die Joodse kinderen afslacht(t)en:

  Menachem Begin, as quoted in Amnon Kapeliouk, “Begin and the Beasts,”New Statesman, June 25, 1982

  Indeed, the radical French-Israeli journalist, Amnon Kapeliouk, did attribute such a quote to Begin in his New Statesman article criticizing Israel’s invasion of Lebanon. The author posited:

  For this reason the government has gone to extraordinary lengths to dehumanise the Palestinians. Begin described them in a speech in the Knesset as “beasts walking on two legs”.

  However, further investigation by CAMERA reveals that the actual speech upon which Kapeliouk based his quote, as well as news reports at the time demonstrate that the journalist distorted the quote, giving it a completely different tone and meaning. Begin was talking, not about “the Palestinians” but about terrorists who target children within Israel… Kapeliouk neither recanted nor apologized for his deception….
  Exposing False Zionist Quotes II (Quote Busters II)
  http://www.camera.org/index.asp?x_context=7&x_issue=21&x_article=775

  Like

  • fleckie zegt:

   Waren het dan geen TERRORISTEN-OPLEIDINGSKAMPEN??? IRA,?ETA,? RAF(ROTE ARMEE FRAKTION) ?RODE (ITALIAANSE)BRIGADES?, JAPANNERS?

   Like

   • fleckie zegt:

    De Iers- Palestijnse connectie(uit NIW 29.6.2012, door Carine. cassuto)………Veel Ieren voelen een verbondenheid met de Palestijnen,die zich uit in een felle boycot-Israël-beweging…..Die houding kent een historische voorgeschiedenis.:Bijna zeventig jaar na het einde v.d.Tweede Wereldoorlog heeft de Ierse regering op 12 juni gratie verleend aan de duizenden militairen die deserteerden uit het leger om aan de kant van de geallieerden te vechten.Het eerherstel komt voor de meeste Ierse militairen te laat.Geschat wordt dat er nog ong.honderd strijders in leven zijn en zij herinneren zich de vernederingen heel goed die hen bij terugkeer in de Ierse republiek ten deel vielen:ze raakten hun baan kwijt,mochten zeven jaar niet in overheidsdienst werken en salarissen en pensioenen werden ingehouden………..Ierland bleef onder premier Eamon de Valera neutraal tijdens de Tweede Wereldoorlog,een beleid dat breed gedragen werd en soms,vooral in de kringen van de IRA en Sinn Fein,die tegen de Britten streden,overging in actieve steun voor het nazibewind.Niet zo vreemd in een land waar,tot op de dag van vandaag,katholicisme,republikeinse en een vleugje antisemitisme met elkaar verweven zijn en dat kan bogen op de meest vocale antizionisten in Europa………..Ierland heeft nooit een groe joodse gemeenschap gehad.Op zijn hoogtepunt,na de Russische pogroms-eind 19,begin 20e eeuw-telden de gemeenschap ongeveer vijfduizend zielen.Tegenwoordi zijn dat er rond de tweeduizend.Ierse Joden hebben het altijd goed gehad,met een uitzondering:een economische boycot die de geschiedenisboeken is ingegaan als de pogrom van Limerick in 1904.Een echte pogrom was het niet,wel een economische verstikking van de Joden,al waren dat grotendeels kleine handelaren die hun waar vanuit een handkar verkochten.Het was een jonge priester,John Creagh,die de bewoners vanaf de kansel ophitste:de Joden zouden vrijmetselaars zijn,uitbuiters die inferieure waar verkochten en ook nog eens Jezus niet wilden accepteren.Zo’n tachtig Joden trokken weg uit Limerick en werden in Cork met open armen ontvangen.Creagh werd voor straf naar een eiland in de Stille Oceaan verbannen………..De Ieren herkennen in de Palestijnen een onderdrukt volk………..PLO-solidariteit:De boycot kon wel op de warme steun rekenen van Arthur Griffith,de oprichter van Sinn Fein,al benadrukte hij dat de boycot niet perse tegen de Joden was gericht.Als katholieken,omdat het katholieken zijn,geboycot zouden worden,zou dat zonder twijfel een vreselijke onrechtvaardigheid zijn,en even zo,als Joden,omdat het Joden zijn,geboycot zouden worden,zou dat ongelofelijk onrechtvaardig zijn.Maar de Jood in Limerick wordt niet geboycot omdat hij een Jood is,maar omdat hij een woekeraar is”,aldus Griffith……Dit soort sentimenten was de republikeinen beweging niet vreemd.Schrijver en IRA-lid Francis Stuarts werkte tijdens de Tweede Wereldoorlog voor de nazi’s in Berlijn.Als radioredacteur verzorgde hij propaganda gericht op de Ierse republiek,zoals hij eerder zijn schrijftalent had ingezet voor de republikeinse zaak.Stuart bracht nog vele romans uit na de oorlog en werd in 1996 benoemd tot president van Aosdana,de prestigieuze kunstenaarsvereniging die met steun van de Ierse Kunstraad,een overheidsinstelling,is gericht……De republikeinse strijd is na de oorlog vooral verknoopt geraakt met die van de Palestijnen tegen Israël.De Ieren herkennen in de Palestijnen een onderdrukt volk en net als in Ierland,is dat de schuld van de koloniale politiek van de Britten.Vooral eind jarenzestig en begin jaren zeventig,toen in Noord Ierland een geweldige strijd voor de aansluiting bij de Ierse republiek werd gevoerd,waren de banden met de PLO van Jasser Arafat nauw.Zo nauw dat er samen werd getraind en de IRA wapens ontving van de PLO.inmiddels zijn er generaties opgegroeid met de Palestijnse strijd en lopen de Ieren vooraan in de boycot-Israël-beweging.Daar bij het voortouw genomen door de Iers-Palestijnse-Solidariteits Campagne(IPCS)die haar pijlen vooral richt op kunstenaars die in Israël willen optreden.Dat lukt heel aardig: meer dan tweehonderd artiesten hebben tot nu toe hun plannen gecanceld,volgens de IPCS.Ook Aosdana,de kunstenaarsvereniging,steunt de boycot………..CYBER-INTIMIDATIE : De IPCS gaat bepaald niet zachtzinnig te werk als het gaat om het naleven van de boycot.De folkband Dervish laste begin dit jaar een driedaagse tournee af nadat ze het voorwerp van een’giftige’internetcampagne was geworden,zoals de leden van de band het zelf omschreven.Derwish was uitgenodigd door een bevriende Israëlische musicus,Avshalom. ..Minister van Justitie Alan Shatter had geen goed woord over voor de manier waar op de IPSC zijn aanhangers aanstuurt.”de manier waarop Iers-Palestijnse Solidariteits Campagne treedt,door hun leden de website van de muziekgroep Derwish te laten aanvallen’en hen zo te intimideren dat zij hun geplande concerten afzeggen,is niets anders dan CYBBER-intimidatie,”aldus Shatter.”Het is volkomen begrijpelijk dat de groep na een ‘lawine van ‘negativiteit’en’gif’ in de sociale media,heeft besloten hun concerten af te zeggen-maar het is heel jammer dat de intimidatietaktiek van de IPSC hebben gewerkt.”Maar het automatisme van solidariteit met de Palestijnen wordt soms ter discussie gesteld door kunstenaars.Dat deed Nicky Larkin,een jonge filmer,met zijn documentaire FORTY SHADES of GREY.Larkin was altijd pro-Palestijns(“ik haatte Israël en dacht dat links altijd gelijk had”)en dat denivelleer van het Israëlische leger in december 2008 in Gaza maakte hem zelfs zo boos dat hij zich voor een kunstcatalogus met een Palestijnensjaal liet fotograferen.Hij vroeg meteen subsidie aan voor een documentaire waarophij de Israëlische soldaten en de gewone man in de straat wilde confronteren met het Israëlische wangedrag………..NATIONALE IDENTITEIT,Het pakte anders uit.Larkin filmde zeven weken in Israel en op de Westelijke
    Jordaanoever en,zoals hij zelf zegt,’probeerde empathie op te brengen.’voor de positie van de Israëli’s’.Dat resulteerde in een film die niet meer zwart-wit is maar zoals de titel zegt’forty SHADES o grey’veertig kleuren grijs……Larkin brak met de boycot-beweging,”Een Ierse kunstenaar wordt geacht boycotpetities te tekenen,een PLO-sjaal te dragen en luidkeels te protesteren tegen de Bezetting.Maar het zijn niet alleen kunstenaars van wie verwacht wordt dat ze Israël haten,Tegen israel-zijn wordt geacht een deel van onze Ierse identiteit te zijn,net als een hekel hebben aan de Engelsen.Maar haat tegen Israël is geen onderdeel van mijn persoonlijke nationale identiteit.En haat tegen de Engelsen ook niet.Ik heb een Iers paspoort,maar daar staat nergens in dat ik een Republikein ben of een Palestijn ben”schreef hij in het Ierse dagblad THE Independent.#

    Like

 16. Henk.V zegt:

  Je geeft het zelf al aan, Martien : de vraag of een bewering waar is of niet doet er niet toe wanneer men kwaad in de zin heeft.
  Of men verdraait de feiten, of men laat belangrijke informatie weg, of men verzwijgt de feiten gewoon.

  De meanstream politiek en de media die hun opvattingen uitdragen is uitgesproken pro- Palestijnen geworden en uitgesproken anti-Israël.

  Gezien alle feiten die wij hier aandragen is dat inderdaad een onvergeeflijke handelswijze die wij zelfs rustig zeer misdadig mogen noemen, maar ik heb het aleerder gezegd: sinds onze politiek geaccepteerd heeft dat de stemmen uit de islamitische hoek van richting bepalende waarde zijn is de omslag in de politiek daar.

  Het succes van de Arabische invloed is daarin gelegen dat men er in is geslaagd alles wat er in de Arabische wereld plaats vindt (en dus ook in de Palestijnse gebieden) steeds in een kader van slachtofferschap heeft kunnen plaatsen, waarbij de daders zich nooit in de Arabische hoek zelf bevinden!De schuld ligt altijd elders, bij iemand anders, bij de Israeli”s, of bij het Westen bijvoorbeeld.
  In genoemde hoek zitten dus helemaal geen aggressors, geen daders die verantwoordelijk zijn voor hun eigen daden, wat men daar ook uitspookt!

  Het hele Midden Oosten gebied wordt bewoond door allemaal slachtoffers en slechts ÉÉN aggressor , Israël…
  Onze Westerse wereld gaat in dit scenario volledig mee, want links heeft een onbedwingbare voorkeur voor slachtoffers..
  Het is juist dat dit weerzinwekkende, schijnheilige slachtofferschap, terwijl men in stilte de vernietiging van de Joden en Israël beraamt, dat mij totaal afkerig van de Palestijnen heeft gemaakt.

  De islam is de grootste corrumperende invloed in de Westerse wereld. Maar het allereerste wat mem moet zien te bereiken is de vernietiging van links, zodat het gezonde verstand en de realiteitszin weer opleven.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Henk V: 15.41. uur. “Maar het allereerste wat men moet zien te bereiken is de vernietiging van links, zodat het gezonde verstand en de realiteitszin weer opleven”, dat is perfect weergegeven Henk. En dat is naar mijn mening het belangrijkste, het wegvagen van het satanische socialisme.

   Like

 17. Jan Wandelaar zegt:

  EVOLUTION FTW!

  Organisms Do Evolve

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Osroene

  Sinds 1144 werd Edessa langzamerhand geheel geïslamiseerd.[1] Osroene verloor zo geleidelijk haar eeuwenlange christelijke bewoning. De massamoorden van 1894-1896 en 1915-1923 maakten praktisch een einde aan de christelijke aanwezigheid in Osroene. De oude hoofdstad Edessa, in 1637 bij de verovering door de Ottomanen hernoemd tot Urfa en in 1984 door de Turken omgedoopt tot Sanliurfa, ligt heden in Turkije, maar een deel van het gebied ligt in het huidige Syrië.

  Like

 18. Tom Hendrix zegt:

  Hoe zat het ook weer, met dat MOSLIMBEEST ORIC- vuile rood JOURNAALSERPENT? Deze SUPERMOORDENAAR ORIC had tijdens de burgeroorlog in Joegoslavië meer dan 100 Servische dorpen vernietigd, en de bewoners op een gruwelijke manier vermoord. Maar daar hoor je de RODEN van TV HANOI niet over! Huichelaar van Hoorn!

  Like

 19. johannes zegt:

  wie Hen zegend,zal Ik zegenen,wie Hen vervloekt ,zal Ik vervloeken.

  Like

 20. fleckie zegt:

  Voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd door het CIDI, donderdag 16 januari, in A’dam:: “dreigt er een ISRAEL-boycot?.”….en uitnodiging” HOLOCAUST. MEMORIALEN EVENING,”in A’dam……CIDI. MAILINGLIJST:administratie@cidi.nl ( voor meer informatie,toezending e-mail berichten)

  Like

 21. Theresa Geissler zegt:

  Henk V. (15.41u.) zegt;
  “……..Maar het eerste wat men noet zien te bereiken is de vernietiging van Links, zodat het gezonde verstand en de realiteitszin weer opleven.
  Maar, Links vernietigen, hoe doet men dat?
  Sinds het ontstaan van Links, in de 19de Eeuw, hebben diverse tegenstanders dat al geprobeerd, zowel verbaal -b.v. vanaf de preekstoel- als met grof geweld.
  Al die pogingen faalden; ze zorgden er integendeel voor dat Links alleen maar groeide.
  Maar in die tijd was dat ook terècht: De maatschappij bàrstte van de misstanden, waar ooit een eind aan moest komen.
  En natuurlijk, waar Links de alleenheerschappij kreeg, zoals in Rusland, ging het wéér hopeloos mis. Dat krijg je onherroepelijk, als ergens maar één richting een stem heeft; voor het maatschappelijk evenwicht is het noodzakelijk, dat er méér stemmen klinken.
  Formeel is dat het geval, vandaag de dag.
  De rechterzijde mag zeggen wat ze wil, zeker in Nederland is dat het geval.
  Het punt is alleen, dat ze door Links, heel geraffineerd, niet bruut de mond wordt gesnoerd, zoals destijds in Rusland, maar stelselmatig wordt overschrééuwd. Dat valt niet concreet aan te tonen, dus wat dóe je daartegen?
  Je kunt in deze tijd niet hard maken, dat Links de opponent onderdrukt. Dat heeft als gevolg, dat een opstand niet goed van de grond te krijgen valt. Véél te onduidelijk, allemaal.
  Daarbij is Links er onwrikbaar van overtuigd, dat ze het bij het rechte eind heeft. En dat gaat tegenwoordig niet meer om concrete zaken als “Brood voor iedereen,” maar om veel abstractere dingen, minder tastbaar, meer ‘gevoelskwesties,’ waar mensen achter staan als ze het maar ‘na kunnen velen.’ Het hoeft geen betoog, dat bij dat ‘navoelen’ de feiten veel minder een rol spelen. Hierdoor krijgt het alles en iedereen overschreeuwende Links bijvoorbeeld al gauw steun uit:
  a. de progressief-liberale hoek, zoals D’66, die zelf geen echt duidelijk profiel hebben, maar, zonder het begrip behoorlijk te overdenken, wel achter het idee staan van ‘gelijke kansen voor iedereen’ en ‘niemand wegzetten.’
  b. de confessionele hoek (CDA) die deze ideeën eveneens steunen, vanuit het begrip ‘christelijke naastenliefde’ alsmede de vage wetenschap dat bepaalde dingen in deze tijd toch ànders aangepakt dienen te worden dan in de tijd van hun ouders en grootouders, die zich, achteraf bekeken, tóch wèl bezondigden aan het wegzetten van bepaalde groepen. Dàt moet ànders gedaan worden, realiseren zij zich. Dus volgen zij in deze het voorbeeld van Links.
  Hetgeen betekent, dat Links momenteel in haar gedachtengoed gesteund wordt door: D’66, CDA èn VVD, doordat deze laatste partij op dit moment een leider met een duidelijk profiel ontbeert en daardoor geheel stuurloos rondzwabbert. Als je je daarnaast ook nog staande moet houden als regeringspartij, wat kun je dan beter doen, dan steun zoeken bij zo’n moreel stevig blok, gevormd door Links, met zeker twee vrijwillige sympathisanten?
  De VVD zet misschien bij sommige kwesties wel meer haar vraagtekens dan de overige sympathisanten, maar, stuurloos als ze is, kan ze dat niet uiten.
  Nou ziedaar: Eén groot blok, bestaande uit verschillende richtingen, die allemaal min of neer vinden, dat je pro-EU moet zijn, dat je niemand mag ‘wegzetten,’ dat de Islam dientengevolge
  ‘lief” gevonden moet worden en dat de Palestijnen het slachtoffer zijn en Israël, daaruit volgende, de boosdoener. Eén blok, gevormd door de kern -Links- in het midden, met al die anderen als stutten er omheen.
  Vernietig Links dan maar eens…..!

  Like

  • Henk.V zegt:

   Links maakt nu al kapitale beoordelingsfouten, Theresa. Het is aan alle kritische sites om de fouten die gemaakt worden onophoudelijk te benoemen en aan te geven welke oplossing daar tegenover moet staan om uit de problemen te komen.
   Er hangt een kentering in de lucht, zeg ik heel voorzichtig, want ik ben bedacht op ongelofelijke smeerlapperijen die links zal willen leveren om aan de macht te blijven.
   Ons overschreeuwen is iets wat links alvast niet meer voor elkaar krijgt.

   Maar ik denk dat ons en velen met ons een heel zware klus wacht.

   Like

 22. Trucker zegt:

  Ik lees daarnet op Geenstijl dat de Nationaal Socialist de schoft schulz één minuut stilte gevraagd door De PVV (door delegatieleider Laurence Stassen ) uit respect voor het overlijden Ariel Sharon WEIGERDE..
  weet iemand daar meer over ?

  Like

 23. Trucker zegt:

  Oke heb het begrepen, dit vrouwmens Kamervoorzitter Anouchka die nog niet zolang geleden bijna in zwijm viel omdat die Nationaal Schulz het verwaardigde af te zakken naar Nederland weigert ook de PVV vraag voor een minuut stilte om Ariel Sharon te eren…
  Ze zitten overal sommigen camoufleren zich als nobele tollerante mensen maar uiteindelijk is er altijd een moment dat de maskers afvallen is een wetmatigheid in het leven en dat is altijd teleurstellend, jammer maar waar.

  Like

 24. Pingback: Abou JahJah had niet Mia Doornaert maar Wim van Rooy tegenover zich moeten hebben | E.J. Bron

 25. janfreak zegt:

  Ook ik erger me iedere keer weer wanneer Sander van Hoorn commentaar geeft, hij is duidelijk ook geen vriend van Israël. Helaas worden al je opmerkingen naar de NOS alleen voor kennisgeving aangenomen, ze doen er niets mee.

  Like

 26. Scarlatti Bombatti zegt:

  ik kàn hier niet eens wat op zeggen zo ERG vind ik het, op de brandstapel met die lui iig…

  Like

  • max zegt:

   “ik kàn hier niet eens wat op zeggen zo ERG vind ik het” Precies….. plus een mix van gevoelens machteloosheid, kwaadheid enzovoort, om zoveel onbenul en bewuste verdraaiingen verdachtmakingen en demonisering: het beneemt je woorden…..

   Like

 27. Jan zegt:

  Al-Jazeera: “Waarom kunnen de Arabische legers niet humaner zijn, zoals die van Israël?”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s