Domweg ongelukkig in de Javastraat

Screenshot_14

In Amsterdam-Oost is het ideaal van de ‘melting pot’ verdwenen. Zelfhaat en verwarring in een multicultistraat.
Star Mahmoud heeft makkelijk praten. De restauranthouder komt uit Irak en hij rept dus probleemloos van ‘domme Turken en Marokkanen’. Zulke woorden zal de filiaalhouder van Albert Heijn, verderop in de Javastraat, nooit gebruiken, in elk geval niet openlijk. Laat staan de ambtenaren van stadsdeel Amsterdam-Oost.
Star Mahmoud (45) wel. Hij zit aan een tafel in zijn restaurant en schudt zijn hoofd. De domme Turkse en Marokkaanse winkeliers in de straat begrijpen het niet. Ze zien hun omzet al jaren dalen en het enige wat ze kunnen verzinnen is hun groente en fruit nog goedkoper te maken. Dom. ‘Ze zijn zo naïef te denken dat het ooit weer goed komt. Maar dat komt het niet. Ze moeten zich aanpassen.’

Screenshot_15

Lees verder>>>
(h/t Jan)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nederland. Bookmark de permalink .

21 reacties op Domweg ongelukkig in de Javastraat

 1. Monalisa zegt:

  Dit speelde in mijn tijd van Amsterdam al af jaren 70 niks nieuw mee

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Het is overigens wel een artikel voor Vrij Nederland, dus níets ten nade e van de multikul: alles blijft even redelijk en gezellig.
  Winkeliers noemen elkaar hooguit weleens ‘dom’ en handelen zelf ook wel eens dom door veel te eenzijdig voor dezelfde branche te gaan, maar voor de rest geen wanklanken, hoor, àlles pais en vree…..En Nederlanders welkom!
  Prachtig, dan is het tenminste geen no-go area, maarre……is het daar nou echt allemaal zo eenvoudig, of speelt er onderhuids tóch méér…..?
  Martien \woont in dat stadsdeel en uit minstens één van ZIJN artikelen meen ik me te herinneren dat dat laatste van tijd tot tijd inderdaad te signaleren valt voor wie zijn ogen en oren de kost geeft…..
  Maar dààr gaat VN zich uiteraard niet aan wagen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   1ste zin: ten nade e van=ten nadele van.

   Like

  • Martien Pennings zegt:

   @ Theresa Geissler

   Ik heb in de jaren 1970 in de Borneostraat gewoond, vlak achter de Javastraat.
   Met een korte tussenstop van een paar jaar in de Spuistraat in het centrum, heb ik altijd nabij de Javastraat gewoond, in de aangrenzende buurten Indische buurt of Dapperbuurt of Oosterparkbuurt.
   Ik heb al die processen zich zien voltrekken.
   Met name is het islamitische “fundamentalisme” zichtbaar sterker geworden in de Javastraat.
   Ik heb meerdere malen in het voorbijgaan gesprekken gezien, gewoon op het trottoir, waarbij ik vermoedde dat er ingepraat werd op vrouwen die geen hoofddoek droegen door vrouwen die er wél een droegen.
   Ook zag ik meermalen van die mutsjes-jurken met hoogwaterpijpen (“Alles wat bij de man over de enkels valt, is Allah onaangenaam.”) inpraten op jonge Marokkanen.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Tuurlijk! Heb je een tijdje geleden immers allemaal laten vallen in één of een paar artikelen!
    En maar goed ook want van MSM-bladen als VN kom je dat ècht niet te weten; ze kijken wel uit!

    Like

 3. Wachteres zegt:

  En zo was het vroeger:

  J. C. BLOEM (1887-1966)
  DE DAPPERSTRAAT

  Natuur is voor tevredenen of legen.
  En dan: wat is natuur nog in dit land?
  Een stukje bos, ter grootte van een krant,
  Een heuvel met wat villaatjes ertegen.

  Geef mij de grauwe, stedelijke wegen,
  De’ in kaden vastgeklonken waterkant,
  De wolken, nooit zo schoon dan als ze, omrand
  Door zolderramen, langs de lucht bewegen.

  Alles is veel voor wie niet veel verwacht.
  Het leven houdt zijn wonderen verborgen
  Tot het ze, opeens, toont in hun hogen staat.

  Dit heb ik bij mijzelven overdacht,
  Verregend, op een miezerigen morgen,
  Domweg gelukkig, in de Dapperstraat.

  Like

  • peterselie1 zegt:

   Bedankt Fubar.

   Het moge toch voor een ieder duidelijk zijn dat de grote steden, gekoloniseerd zijn door deze islamitische, gelegaliseerde indringers. Mensen in de provincie hebben minder te maken met deze islamitische vuiligheid.

   Like

 4. lucky bee zegt:

  Amsterdam Oost West Zuid en Noord worden langzamerhand geislamiceerd als de PvdA blijf regeren of beter gezegd als de Marxisten blijven regeren.

  Like

 5. baksteen zegt:

  Allemaal leuk en aardig al die inspanningen maar over 2 generaties zijn er bijna geen blank Nederlanders meer over in Nederland. Misschien een leuk idee; gratis parkeren voor blanken….

  Like

 6. peterselie1 zegt:

  Ja hoor een klagende Irakees die gelukkig ook niet goed kan opschieten met Turken en Marokkanen en hun dom noemt dat is natuurlijk mijns inziens een understatement. Wat men nu ziet gebeuren in deze vroegere arbeiders of volkswijken dat de oorspronkelijke autochtone bewoners er weg zijn getrokken naar nieuwbouw wijken of naar omliggende plaatsen zoals Zaandam, Purmerend, krommenie enz. dus deze woningen kwamen vrij voor deze niet westerse indringers en nu is het een islamitische mono-cultuur geworden met inherente problemen die deze gelegaliseerde indringers altijd met zich mee brengen en de misdaadcijfers met enorme sprongen omhoog doet schieten, dat had Ella Vogelaar ook niet voorzien ‘kuch’ deze PvdA politica van een buitencategorie van stompzinnigheid heeft er miljarden gemeenschapsgeld er tegen aan gegooid. Niets helpt om deze niet westerse indringers die op zoek zijn naar een goed leven tegoed te komen aan de brutale eisen die zij steeds maar weer stellen aan de islamofiele bestuurlijke elite van Nederland. Star Mahmoud, Turkse en Marokkaanse winkeliers vallen maar keihard op hun vierkante achterhoofden en redden zich zelf maar uit deze islamitische stront die zij zelf veroorzaakt hebben en een autochtoon wil daar toch niet dood gevonden worden!

  Like

  • Jan zegt:

   Misschien is die Irakees wel een Christen.

   Ik maakte het volgende eens mee in een winkel van Dirk van den Broek. Achter de kassa een Marokkaanse meisje zonder hoofddoek die een klant helpt. Zij is al zichtbaar geïrriteerd want de zwaar ingepakte en gezwachtelde mummie, begeleid door een kind van een jaar of tien, blijkt niet genoeg geld te hebben meegekregen van haar man en dus moeten geeft zij steeds een artikel terug waarna de caissière dit van het totaalbedrag aftrek en vervolgens tegen het kind zegt wat nu betaald dient te worden. Dit gaat enige tijd door en inmiddels is de hoeveelheid boodschappen tot de helft geslonken. Als dan toch uiteindelijk betaald is en de mummie door kind richting uitgang wordt begeleid hoor ik hoe de caissière tegen de andere zegt, ook Marokkaanse: “Ik haat die berbers, dat stomme volk. Altijd te weinig geld en geen woord Nederlands. Laat ze opdonderen.”
   Klopt, dacht ik.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Jan: 16.47. uur. Dan hierbij mijn respect voor deze Marokkaanse juffrouw! Met mensen als deze juffrouw, zouden we misschien zelfs geen Marokkanenprobleem hebben!

    Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @Peterselie1: 13.09. uur. Precies Peter, hieraan ziet men het failliet van het beleid gevoerd door de Partij van de A- socialen.

  Like

 8. dgneree zegt:

  De restauranthouder wil meer Nederlanders in de zaak (let op: men heeft het opeens over ‘blanken’), maar wil geen wijn schenken omdat de moslims dat niet zien zitten.
  Wat wil je dan eigenlijk?

  Vlak achter het Mercatorplein zitten op drie hoeken van een kruispunt 3 slagerijen annex groentewinkels annex bakkers. Drie! Het is een goor kruispunt geworden. De winkeliers houden hun stoep niet schoon, zodat er altijd een zurige lucht hangt. in één van de winkels is het altijd druk, in de andere twee komen nauwelijks klanten

  Bij mij om de hoek zat een Turks bakkertje met alleen turks brood en wat chocoladebroodjes en zo. Toen ik hier kwam wonen zei ik hem, dat als hij Nederlands brood zou verkopen, ik iedere dag vers brood van hem zou kopen, maar daar reageerde hij niet op. Nu is hij failliet en de zaak is overgenomen door jonge marokkanen en verbouwd tot een soort Dönerzaak. Alsof daar nog niet genoeg van zijn. Ook in deze zaak komt geen hond. Vraag me af hoelang ze het uithouden zonder klanten (tegenover in de straat is al een döner/pizzazaak, die wel goed bezocht wordt)

  En wie kan mij vertellen hoe een belwinkel in de Kinkerstraat kan overleven met 2 telefoons en 2 krakkemikkige computers? als er 10 mensen op een dag komen voor een telefoontje, een beltegoed of een uurtje computeren, hoe kan de uitbater dan al 15 jaar de huur betalen?
  Het is een grote schande.

  Like

 9. Jan zegt:

  Direct naast de tramremise bij station Muiderpoort zit een moskee verscholen onder de flat. Als het ramadan is menen de voddenbalen, want dat zijn zij dan dat de gehele stoep en fietspad van hen is en liggen zij met hun kop tegen het plaveisel te beuken. Ik vertelde dit een PvdA’er. Zijn antwoord was: “O, dan is duidelijk de moskee te klein en moet er een bij komen.” Bijna iedere dag staat er iemand te venten vanuit de auto zodat hij geen geld voor een kraam op de Dappermarkt hoeft te betalen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s