Giftrein dendert weer langs huis

Screenshot_8

AMSTERDAM – Goederentreinen, ook die met gevaarlijke stoffen, zullen de komende zeven jaar weer volop door Nederlandse steden rijden.

Om de gevaarlijke treinen uit vooral de Brabantse steden te houden, werd voor vijf miljard euro de Betuwelijn aangelegd. Maar dit exclusieve goederenspoor gaat de komende zeven jaar voor een groot deel op slot, omdat Duitsland van 2015 tot 2022 net over de grens aan nieuw spoor werkt.

Door de werkzaamheden kunnen veel minder goederentreinen over de Betuwelijn rijden. „Het wordt weer net als voor de Betuwelijn. De goederentreinen zullen weer door de Brabantse steden Breda, Tilburg en Eindhoven rijden. En daaronder zitten ook giftreinen”, zegt een woordvoerder van DB Schenker, verreweg de grootste spoorvervoerder in Nederland.

Lees verder>>>
(h/t Tistochwat)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Giftrein dendert weer langs huis

 1. Anneke zegt:

  Betuwe-lijn…fiasco nummer zoveel. Net als die omstreden Hoge Snelheids Lijn en er zullen nog te veel ‘stroppen’ volgen!!! “Ach; we hangen met z’n allen al aan de politieke galg. De teugels moeten nog wat strakker en dan zijn we snel verlost” !!! ! !!!

  Like

  • Anneke zegt:

   Zo’n jaar of tien geleden probeerde ‘k verschillende Brabanders duidelijk te maken dat de provincie slechts een verlengstuk is van de Randstad, een tussenstation naar het Duitse Ruhrgebied. “Werd voor zot versleten, wie was ‘k wel niet…..Had ’t te hoog in m’n koppie met m’n ‘rollende R en harde G’ “. Roel Lauwerier was niet zonder reden vanmorgen te horen op Radio-1. Hij zou toch meer moeten (kunnen) doen. Rust (wat) teveel op z’n lauweren !!! ! !!! “Roeleke; gij zijt veel te lauw….”

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s