De islamisering van Frankrijk in 2013

Screenshot_27

(Door: Soeren Kern)

“Wie heeft het recht om te zeggen dat Frankrijk binnen dertig of veertig jaar geen moslimland zal zijn? Wie heeft in dit land het recht om ons daarvan te beroven?” – Marwan Muhammed, woordvoerder, Collectief tegen islamofobie in Frankrijk ( CCIF ), Parijs. De minister van Binnenlandse Zaken, Manuel Valls, zei dat hij ‘geschokt’ was door een reportage van RTL Radio, die inschatte dat er elk jaar meer dan 40.000 auto’s in Frankrijk in brand worden gestoken. De moslimbevolking van Frankrijk bereikte in 2013 een geschatte 6,5 miljoen. Hoewel het in Frankrijk bij wet verboden is om officiële statistieken over het ras of de religie van burgers te leveren, is deze schatting gebaseerd op het gemiddelde van verschillende recente studies, die proberen om het aantal mensen in Frankrijk dat oorspronkelijk uit moslimmeerderheid landen komt, te berekenen.

Deze schatting zou betekenen dat de islamitische bevolking van Frankrijk nu ongeveer 10% is van de totale bevolking van het land van ongeveer 66 miljoen. In reële termen; Frankrijk heeft de grootste islamitische bevolking in de Europese Unie.

Het is dan ook niet verrassend dat de islam en de kwestie van de moslimimmigratie een altijd aanwezig thema was in de krantenkoppen van 2013. In de praktijk concentreerde het debat over de islam in Frankrijk zich hoofdzakelijk op vragen over de Franse identiteit, op het secularisme en  op onderwerpen die verband houden met veiligheidskwesties.

Wat volgt is een chronologisch overzicht van enkele van de belangrijkste verhalen over de opkomst van de islam in Frankrijk gedurende 2013:

Op 1 januari 2013 kondigde de minister van Binnenlandse Zaken, Manuel Valls, aan dat op Oudejaarsavond in heel Frankrijk een totaal van 1.193 auto’s en vrachtwagens in brand was gestoken. Hij zei ook dat hij ‘geschokt’ was door een RTL Radio bericht dat elk jaar in Frankrijk naar schatting meer dan 40.000 auto’s in brand worden gestoken.

Valls brak met de traditie van de laatste tijd door publiekelijk het aantal autobranden bekend te maken, omdat “het Franse volk de waarheid moet weten”. Zijn voorganger, de minister van Binnenlandse Zaken, Brice Hortefeux, had in 2010 besloten om het openbaar maken van het aantal autobranden te beëindigen, omdat dit het effect had dat de concurrentie tussen rivaliserende bendes van moslimjongeren werd aangemoedigd, die vastbesloten waren om te zien wie van hen het grootste aantal vernielingen kon veroorzaken.

Screenshot_21

Autobranden worden in alle Franse steden steeds meer gemeengoed en worden vaak toegeschreven aan doelloze jonge moslims, die in sloppenwijken wonen die bekend staan als de banlieues. Franse autoriteiten zijn erop gebrand om een herhaling van de rellen in 2005 te voorkomen, toen de dood van twee islamitische tieners in de banlieue van Clichy-sous-Bois bij Parijs leidde tot weken van plunderingen en autobranden en de situatie heeft ertoe geleid dat er een noodtoestand werd afgekondigd.

Ondertussen hebben Jihadisten in Frankrijk en elders overlegd hoe zij zouden reageren op een biografie in stripvorm van de profeet Mohammed, die op 2 januari door het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo werd gepubliceerd.

Volgens het onschatbare Midden-Oosten Media Research Institute (MEMRI), dat de Arabische berichten op twitter van verschillende Jihadisten vertaalde, bevatten die de volgende zinspelingen: “Het doden van de ambassadeurs van Frankrijk, net zoals de ‘mannelijke’ Libische strijders de Amerikaanse ambassadeur in Benghazi doodden, het uitvoeren van operaties vergelijkbaar met 9/11, de bomaanslagen in Londen op 7 juli 2005, de bomaanslagen in Madrid op 11 maart 2004, omdat alleen dergelijke aanvallen de ´kruisvaarders´ zouden afschrikken en verslaan; het uitvoeren van moorden; het uitvoeren van zelfmoordaanslagen buiten het gebouw van het Franse ministerie van Inlichtingen; en het houden van demonstraties in de buurt van Franse ambassades, met name in Egypte, want het is [naar verluidt] bewezen dat het Egyptische publiek het hele Arabische publiek tot andere gedachten kan brengen/kan beïnvloeden”.

Er werd ook gesuggereerd dat Al-Qaida in de Islamitische Maghreb ( AQIM ) de gijzelaars die het vasthoudt zal doden en dat iedereen die iemand met een Franse nationaliteit kan doden dat zonder aarzelen moet doen.

Het Parijse kantoor van Charlie Hebdo werd in november 2011 vernietigd door brandstichting, nadat het tijdschrift een cartoon van Mohammed op de omslag had geplaatst. De aanval betekende een ernstige escalatie van een langlopende islamitische oorlog tegen de vrijheid van meningsuiting en expressie in Europa.

Ook in januari zette Frankrijk zich schrap tegen bedreigingen van boze moslims, nadat het Franse leger  op 11 januari begon met operaties tegen islamistische opstandelingen in het noorden van Mali, een voormalige Franse kolonie.

Screenshot_25

In een interview met de Franse krant ‘Le Journal du Dimanche’ zei de hoogste rechter voor anti-terrorisme in Parijs, Marc Trevidic: ” We hebben een zeer grote Malinese gemeenschap in Frankrijk, maar ook uit Sub-Sahara Afrika als geheel. Deze ‘zwarte’ Franse moslims, die leden aan het latente racisme van ‘Arabieren’, hebben voor het eerst hun Jihad gevonden”.

Trevidic voegde er aan toe: “Alle ingrediënten zijn zodanig aanwezig dat er een onaangename reactie is op ons grondgebied. Frankrijk steunt degenen die militair willen ingrijpen in Timboektoe.  Dus zijn we de vijand en worden we als zodanig aangemerkt”. Hij zei ook dat de Fransen moesten wennen aan het idee dat het terrorisme hier zou blijven en niet kon worden uitgeroeid. “We moeten deze realiteit  accepteren zonder onszelf voor de gek te houden. Het betekent dat we moeten accepteren dat aanvallen zullen slagen en dat er doden zullen vallen”.

Radicale islamieten hielden een demonstratie buiten de Franse ambassade in Londen om te protesteren tegen de militaire actie in Mali. In een video die op 20 januari geplaatst werd op YouTube werd er een Britse moslim gefilmd die zei:

“Kijk eens dichtbij, in Frankrijk. Uw eigen Franse vrouwen verlaten hun christendom en trekken de hijab en de boerka aan … Onze ogen zijn op Parijs gericht … We zullen als moslims niet ophouden, totdat de hele wereld wordt geregeerd door de islam”.

“Dus Franse regering, laat dat voor u een waarschuwing zijn of een dringend advies/wijze raad. Neem het zoals u wilt, omdat u nooit het leger van de moslims zult kunnen stoppen. U zult de moslims nooit tegenhouden, want dit land is veel te groot om ons tegen te houden. Deze [islamitische] natie is als een vloedgolf. Als zij begint, is zij niet te stoppen. Zij zal tot aan de uithoeken van het Oosten en tot aan de uithoeken van het Westen veroveren, want dat is de profetie van onze Profeet Mohammed”.

“Wat wij tegen [de Franse president] François Hollande zeggen, is dat de moslims in de hele wereld niet zullen rusten totdat de islam de heerschappij voert over Frankrijk, totdat de islam de heerschappij voert over de hele wereld. De islam zal niet alleen over Mali, Afghanistan en Afrika heersen, maar ook over Frankrijk, Parijs en Engeland. François Hollande, u moet een paar onontkoombare feiten onder ogen zien: u bent een zoon van de Farao. Het bloed van de Farao stroomt door uw aderen”.

“De islamitische beweging zal voor uw ogen een kwaliteit van leven worden. Uw vrouw, de Franse vrouwen, de mensen van Frankrijk zullen onder islamitisch beheer leven, ook als u daar niet van gediend bent. Het merendeel van de inwoners van Parijs is moslim. Als Allah het wil zal het grootste deel van het Franse stelsel in overeenstemming zijn met de islamitische sharia. Het merendeel van de inwoners van Frankrijk zal moslim zijn, als Allah het wil”.

Uit een onderzoek dat op 24 januari gepubliceerd werd in de in Parijse krant ‘Le Monde’ bleek dat 74 % van de Franse burgers de islam ziet als ‘intolerant’ en ‘onverenigbaar’ met de Franse waarden. Uit de enquête, uitgevoerd door Ipsos, bleek ook dat 70 % van de respondenten zei dat er teveel buitenlanders in Frankrijk zijn en 67 % zei dat ze zich niet meer thuis voelen in Frankrijk.

In februari startten de Franse autoriteiten een hardhandig optreden tegen islamitische extremisten die zijn geboren en getogen in Frankrijk en die beschouwd worden als een potentieel risico voor de openbare orde. Tijdens een hoorzitting op 5 februari in de Franse Senaat zei de minister van Binnenlandse Zaken, Manual Valls, dat hij de inlichtingendiensten opdracht had gegeven om individuen die verbonden zijn met jihadistische netwerken te ‘neutraliseren’.

Screenshot_23

Valls deed de aankondiging op dezelfde dag dat de politie vier vermoedelijke Jihadisten, in de leeftijd tussen 22 en 37 jaar, in de zuidelijke Parijse voorstad Fontenay-aux – Roses, oppakte. De 3-4 Franse burgers, waaronder een met de Frans- Algerijnse dubbele nationaliteit  en een Malinees – werden ervan verdacht dat ze probeerden zich aan te sluiten bij islamitische extremisten in Mali, een toevluchtsoord voor wereldwijde Jihadisten.

“We moeten doorgaan met dit werk om deze netwerken te ontmantelen, die handelend willen optreden op ons grondgebied of die individuen illegaal de grens over willen krijgen om de jihad uit te voeren, om het terrorisme in de praktijk te leren toepassen” zei Valls. “Wij strijden ook tegen het terrorisme buiten Frankrijk, maar we vechten eveneens tegen een interne vijand, omdat er mensen zijn, Fransen, die binnen dit proces van radicalisering passen. Deze vijand moet met de grootste vastberadenheid worden bestreden”.

In maart heeft de krant Le Figaro gemeld dat ‘minstens 50’ en misschien ‘wel 80’ Franse burgers met jihadistische groeperingen in Syrië hebben gevochten. [Sindsdien hebben de Franse terrorismebestrijding autoriteiten die raming verhoogd tot ten minste 300].

De Franse rechter voor het antiterrorisme, Marc Trevidic, zei tegen ‘Le Figaro’ dat de aanwezigheid van zoveel Franse Jihadisten in Syrië voor de Franse autoriteiten een ongemakkelijke paradox oplevert. Omdat Frankrijk officieel de poging steunt om het Assad-regime omver te werpen – Frankrijk was het eerste westerse land dat de raad van de Syrische rebellen erkende als legitieme gesprekspartners – is het moeilijk voor de Franse regering om naar buiten te komen te komen en te zeggen dat het niet degenen steunt die meevechten in de oorlog.

Trevidic zei dat Syrië een natuurlijke bestemming was voor Franse Jihadisten. Er zijn geen visums voor Franse burgers nodig om het buurland Turkije binnen te komen, waar het gemakkelijk is om Syrische contacten te vinden en dan een poreuze grens over te steken. Hij zei ook dat opgeleide en ervaren Jihadisten, eenmaal terug in Frankrijk, een hachelijk probleem voor de autoriteiten kunnen worden.

Trevidic verwees naar de strijd in Syrië als naar een ‘gerechtvaardigde Jihad’ en voegde eraan toe:  “Het is bijzonder ingewikkeld om hun avonturen in Syrië te kwalificeren als terreurdaden. Maar laat u niet misleiden. Een groot deel van [de Jihadisten] gaat er heen in de hoop dat ze een radicale islamitische staat helpen vestigen. Het daadwerkelijke terrorisme zal beginnen zodra het Assad-regime is verslagen”.

Het interview met Trevidic kwam slechts twee dagen nadat de Franse politie drie vermoedelijke radicale islamieten in de stad Marignane, in de buurt van Marseille, had gearresteerd. De politie – die achterdochtig werd nadat de verdachten op het dak van hun huis een jihadistische vlag hadden gehesen – vond wapens en explosieven in het huis van een van de verdachten, allen zijn Franse burgers in de leeftijd tussen 18 en 27 jaar.

De Parijse aanklager, François Molins, zei op 11 maart dat de drie mannen mogelijk een aanval hebben beraamd om de eerste verjaardag van de schietpartij door Mohamed Merah in de zuidelijke stad Toulouse te herdenken, een 21-jarige Franse islamitische Jihadist van Algerijnse afkomst, die drie Franse parachutisten, drie joodse schoolkinderen en een rabbijn van dichtbij doodde met schoten in het hoofd.

Screenshot_28

Op 30 maart ontruimde de Parijse politie de Eiffeltoren na een anonieme bommelding. Voor de Parijse bezienswaardigheid – die vanwege bommeldingen op ten minste twee andere gelegenheden in augustus en oktober werd ontruimd – was gedurende 2013 het  antiterrorisme alarmeringssysteem op verhoogd niveau in werking, terwijl er ook een verhoogde bezorgdheid was over bedreigingen van Frankrijk vanwege haar militaire campagne in Mali.

Eveneens in maart zei een school in de stad Arveyres, in het zuidwesten van Frankrijk, dat die niet langer een alternatief voor vlees voor studenten zou bieden die geen varkensvlees eten. Volgens de Franse televisie TF1 werd aan 28 van de 180 kinderen die de school bezoeken een vervangende vleessoort aangeboden wanneer er varkensvlees op het menu stond.

De burgemeester van Arveyres , Benoît Gheysens , zei dat dit werd gedaan vanwege de kosten voor het aanschaffen van alternatieve maaltijden, waarvan veel in de afvalbak terecht kwamen. “Vaak klaagden de kinderen, die geen vervangende maaltijd namen en toch geen varkensvlees aten. Het speet het personeel om te zien hoeveel voedsel werd verspild”, aldus Gheysens. Moslimouders waren woedend over de beslissing en sommigen reageerden door  de auto van  Gheysens te vernielen en hem uren thuis te intimideren.

Ondertussen bleek uit een onderzoek, gepubliceerd op 25 maart door de krant ‘Le Parisien’, dat de overgrote meerderheid van de Franse burgers zegt dat ze voorstander is van het boerkaverbod dat in april 2011 in werking is getreden.

De wet – die het dragen van de islamitische lichaamsbedekkende boerka en gezichtsbedekkende niqaab in alle openbare ruimten in Frankrijk verbiedt – werd in werking gesteld in de periode dat er een stijgende frustratie was dat de islamitische bevolking van het land niet integreert in de Franse samenleving.

Uit de enquête bleek dat 86% van de Fransen voorstander is van de invoering van een wetgeving die “alle tekenen van religieuze of politieke overtuiging ” in de openbare en private scholen en kinderdagverblijven zou verbieden. Volgens dezelfde enquête is 83% voorstander van een wet die het verbod zou uitbreiden naar alle particuliere bedrijven.

In april kondigde de Franse minister van Onderwijs, Vincent Peillon, een plan aan dat leerlingen op basis- en middelbare scholen zou dwingen om een uur per week over de ‘seculiere moraal’ [morale laïque] te debatteren, te beginnen in september 2015. Het plan maakt deel uit van inspanningen van de overheid om de seculiere waarden in de Franse scholen, in het licht van de groeiende invloed van de islam in het land, te versterken.

Het oorspronkelijke plan van Peillon was dat het onderwerp als een apart vak door toegewijde docenten zou worden onderwezen. Maar na een golf van verzet van leraren werd het plan afgezwakt  en de bespreking van de seculiere waarden zullen nu in de vorm van debatten plaatsvinden en niet door middel van het formele onderwijs.

Volgens plan zullen de docenten een speciale training krijgen over hoe de debatten moeten worden begeleid over onderwerpen waarin de islam een andere positie inneemt en de studenten zullen individueel worden beoordeeld op basis van hun kennis en gedrag.

In mei arresteerde de politie Alexandre Dhaussy, een 22-jarige Franse bekeerling tot de islam, die naar verluidt de Franse soldaat Cédric Cordiez op 25 mei in de nek stak, terwijl hij op patrouille was in het La Défense transportcentrum in Parijs. Cordiez overleefde de aanval, die volgens de politie werd geïnspireerd door de brute moord op de Britse soldaat Lee Rigby in Londen, op 22 mei.

Screenshot_24

De aanklager François Molins zei dat Dhaussy – die werd gefilmd terwijl hij, slechts enkele momenten voor de steekpartij, aan het bidden was – “een vertegenwoordiger van de staat wilde aanvallen” en “dat hij handelde uit naam van zijn religieuze ideologie”. Sinds zijn detentie heeft Dhaussy herhaaldelijk de naam van Allah aangeroepen.

Eveneens in mei wierp een verslag van het persbureau Reuters licht op het groeiende probleem van de islamitische radicalisering binnen het Franse gevangenis systeem. Het rapport zegt dat Frankrijk uniek is onder de westerse landen vanwege het grote aantal islamitische gevangenen.

Hoewel er geen officiële gegevens beschikbaar zijn, wordt verondersteld dat meer dan de helft van de gevangenen in de Franse gevangenissen moslim is, oplopend tot 70 % in sommige stedelijke gebieden. Deze onevenredige verhouding, in combinatie met overbevolking en overbelaste bewakers, maakt jonge moslims in Franse gevangenissen tot een gemakkelijke prooi voor jihadistische ronselaars volgens bewakers, directeuren van gevangenissen, ex-gedetineerden, aalmoezeniers en misdaaddeskundigen, die geïnterviewd werden door Reuters.

In juni arresteerde de antiterreur politie in Parijs zes Jihadisten, die ervan werden beschuldigd lid te zijn van een islamitische cel en dat ze aanslagen in het land voorbereidden. De verdachten, 22-38 jaar, waren onder andere vier Fransen, een man uit Benin en iemand van de Comoren.

Ondertussen had het Collectief tegen islamofobie in Frankrijk (CCIF), een islamitische organisatie voor de [moslim]rechten, een rechtszaak aangespannen tegen Ivan Rioufol, een bekende Franse journalist, vanwege “smaad en openbare belediging en vooral vanwege aanzetten tot haat, discriminatie en racistisch geweld”. Rioufol , die bijna drie decennia voor de krant ‘Le Figaro’ heeft geschreven, heeft, naar verluidt, beledigende opmerkingen over de islam gemaakt tijdens een radio-interview op 15 november 2012. Sprekend als gast in het RTL- radio programma genaamd ‘We Reshape the World’ maakte Rioufol bezwaar tegen een CCIF postercampagne met de slogan ‘We are the Nation’, die tot doel had Frankrijk als een islamitisch land te portretteren. Rioufol zei dat dit in strijd was met de geest van de iedereen omvattende, seculiere republiek Frankrijk. Het CCIF was het daar niet mee eens en klaagt nu Rioufol aan onder de Franse perswet 188. Volgens Rioufol, die in afwachting is van zijn proces bij het 17de Strafhof in Parijs, gebruiken moslims de perswet om “kritiek strafbaar te stellen, journalisten te intimideren, de media te censureren en de godslastering opnieuw te introduceren”.

In een blogpost op de website van ‘Le Figaro’ herinnert Rioufol zijn lezers aan een verklaring van de CCIF woordvoerder Marwan Mohammed  in augustus 2011 in een moskee in Orly ten zuiden van Parijs: “Wie heeft het recht om te zeggen dat Frankrijk over dertig of veertig jaar geen islamitisch land zal zijn? Wie heeft in dit land het recht om ons daarvan te beroven? Niemand heeft het recht om ons die hoop te ontzeggen, om ons het recht te ontzeggen dat we hopen dat er een echte wereldwijde islamitische samenleving komt. Niemand heeft in dit land het recht om voor ons te definiëren wat de Franse identiteit is”.

Ook in juni veroorzaakten moslims een opstand, nadat de politie een 25-jarige vrouw aanhield omdat zij een niqaab droeg in Argenteuil, een voorstad 12 kilometer  ten noordwesten van Parijs. Het is tegen de wet om de gezichtsbedekkende niqaab of de lichaamsbedekkende boerka in de openbare ruimte in Frankrijk te dragen; overtreders krijgen een boete van maximaal € 150,-.

Volgens de Franse krant Le Parisien had de vrouw er oorspronkelijk mee ingestemd dat zij op haar identiteit zou worden gecontroleerd, maar een voorbijganger raakte erbij betrokken omdat hij zei dat, naar zijn mening, de controle onwettig was. Hij begon toen de politie aan te vallen; vrijwel onmiddellijk namen meer dan 50 moslims deel aan het strijdgewoel. Omdat zij in de minderheid was, werd de politie gedwongen om versterking op te roepen, die uiteindelijk  traangas gebruikte om de menigte uiteen te drijven.

Screenshot_29

In juli gingen honderden moslims in Trappes, een voorstad die 30 kilometer ten zuidwesten van Parijs ligt, drie dagen rel schoppen nadat de politie geprobeerd had om de identiteit van een moslimvrouw, die in het openbaar een niqaab droeg, te controleren.

De onlusten begonnen op 19 juli, toen een menigte van maximaal 400 moslims zich verzamelde buiten het politiebureau van Trappes, in een reactie op de arrestatie van een 21-jarige man, die tijdens de controle op de identiteit van zijn 20-jarige vrouw een politieagent aanviel.

Nadat de politie in Trappes de moslimeisen om de man vrij te laten had afgewezen, ging de menigte uitzinnig te keer; zij gooide stenen en Molotovcocktails naar de politie, bekogelde de politie met voetzoekers vanaf de daken, stak auto’s en vrachtwagens in brand en vernietigde publieke eigendommen waaronder een aantal bushaltes, voordat ze door de oproerpolitie werd teruggedreven. Ondanks een zwaar versterkte aanwezigheid van de politie bleven de rellen op 20 en 21 juli  doorgaan.

Ook in juli heeft het Europees Parlement ervoor gestemd om de immuniteit van Marine Le Pen, de leider van de Franse anti-immigratie partij ‘Front National’ op te heffen, vanwege opmerkingen waarin ze het gedrag van moslims, die de Franse straten overnamen om te gaan bidden, vergeleek met  de nazi-bezetting van Frankrijk.

Tijdens een politieke bijeenkomst in de Franse stad Lyon in december 2010 zei Le Pen: “Met degenen die het, als het over bezetting gaat, vaak over de Tweede Wereldoorlog hebben, kunnen we daar nu ook over praten [en dan hebben we het over de islamitische gebeden in de straten], want dat is ook bezetten van grondgebied. Het is het bezetten van delen van een grondgebied, van districten waarin religieuze wetten van toepassing zijn. Het is bezetting. Er zijn natuurlijk geen tanks, er zijn geen soldaten, maar het is niettemin een bezetting en het legt een zware druk op de plaatselijke bewoners”.

De Franse regering verbood in 2011 het [gezamenlijk] bidden op straat, nadat duizenden moslims van Parijs tot aan Marseille en elders straten en trottoirs afsloten [door dit te doen, sloten zij ook lokale bedrijven en hielden zij niet-islamitische inwoners gevangen in hun huizen en kantoren] om plaats te hebben voor een immense massa voor het middaggebed .

‘Verlies van immuniteit’ wil zeggen dat Le Pen in Frankrijk kan worden vervolgd. Uit de peilingen van 2013 blijkt nog steeds dat Le Pen is gestegen tot een van de populairste politici in Frankrijk.

In augustus veroorzaakten twee Franse bekeerlingen tot de islam, die in Syrië vochten, consternatie in Frankrijk door een oproep tot de Jihad uit te vaardigen. In een video die op YouTube werd geplaatst roepen de halfbroers uit de zuidelijke stad Toulouse – de woonplaats van de door Al-Qaida geïnspireerde moordenaar Mohamed Merah – op tot een heilige oorlog en dringen ze er bij de Franse president François Hollande op aan om zich te bekeren tot de islam.

Ook in augustus beval de Hoge Raad voor de Integratie [HCl], een door de overheid gefinancierd onderzoeksinstituut, aan dat het dragen van religieuze symbolen – zoals kruisbeelden, joodse keppeltjes en islamitische hoofddoeken – op de Franse universiteiten verboden moet worden om  de “escalatie van religieuze spanningen op alle terreinen van het universitaire leven” te doen afnemen.

In een 54 pagina’s tellend rapport (PDF hier) zegt HCI dat haar onderzoek heeft aangetoond dat sommige universiteiten problemen hebben ervaren met eisen om te worden “vrijgesteld van opkomst om religieuze redenen … met eisen voor de scheiding van de seksen in lezingen en op seminars, gevallen van bekeerlingen maken, onenigheid over het curriculum, en over het dragen van religieuze kleding en symbolen”.

Een wet uit 2004 verbiedt het dragen van of het openlijk tonen van religieuze symbolen op alle Franse scholen en hogescholen, maar die geldt niet voor universiteiten.

Screenshot_20

In september heeft de Franse regering een “handvest voor scheiding van kerk en staat” voor scholen geïntroduceerd. Het document – dat op een prominente locatie in alle 55.000 openbare scholen in Frankrijk moet verschijnen – zou dienen om studenten en docenten aan een lijst van de seculiere beginselen van de scheiding van moskee en staat te herinneren.

Ook in september werd er een nieuwe “Dictionary of Islamofobia” [woordenboek van islamofobie] gepubliceerd waarin systematisch woorden en uitdrukkingen worden opgenomen die geuit worden door politici, journalisten, intellectuelen, kunstenaars en schrijvers in Frankrijk, en waarvan wordt beweerd dat die laat zien hoe “islamofobie vandaag de dag steeds meer gemeengoed wordt”.  Elk item in het 366 pagina’s tellende woordenboek schetst een kader en geeft een toelichting op de beledigende woorden. Het boek roept op tot waakzaamheid om het concept van ‘samen leven’ te bevorderen.

In oktober verscheen een Franse bekeerlinge tot de islam – die werd veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf omdat zij een politieagent beet, terwijl hij haar arresteerde omdat zij  een niqaab droeg –  bij de behandeling van haar zaak in hoger beroep, terwijl ze een niqaab droeg.

Louise-Marie Suisse, die toen 18 was, beet de politieman tijdens een identiteitscontrole in Marseille in juli 2012. In september van dat jaar werd ze door de rechter schuldig bevonden aan “gewelddadig gedrag ten opzichte van een persoon die bekleed is met openbaar gezag” en ze werd veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf.

Op 25 oktober 2013 bevestigde een hof van beroep in Aix-en-Provence de veroordeling. Bij het verlaten van de rechtszaal riep Suisse: ” Dit is onrecht. Moslims worden in Frankrijk onderdrukt. De wet op de niqaab is draconisch . . . “.

In november heeft het Europese Hof voor de Rechten van de Mens ( EVRM ) een historische hoorzitting gehouden om de rechtsgeldigheid van het Franse verbod op het dragen van islamitische sluiers in de openbare ruimten te overwegen. Het in Straatsburg gevestigde EVRM dwingt het ‘Europees Verdrag tot Bescherming van de Rechten van de Mens’ af en zijn rechtsbevoegdheid is verplicht en bindend voor alle 47 lidstaten van de Raad van Europa.

De rechterlijke uitspraak  – die, naar wordt verwacht,  ergens in het midden van 2014 wordt gedaan – zal het lot van het debat over de zogenaamde boerkaverboden, dat jarenlang door heel Europa heeft gewoed, vaststellen. De rechtbank begon op 27 november met de behandeling van de zaak, die door een 23-jarige Franse moslima is ingebracht. Zij wordt alleen geïdentificeerd met haar initialen S.A.S. Volgens een samenvatting van de zaak, gepubliceerd door de rechtbank , klaagde S.A.S de Franse staat in april 2011 aan toen de wet, die mensen verbiedt hun gezicht in openbare plaatsen te bedekken, in werking trad.

Screenshot_26

S.A.S. stelt dat de Franse wet indruist tegen zes artikelen van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Deze zijn: Artikel 3 (niemand mag worden onderworpen aan onmenselijke of vernederende behandeling), artikel 8 (recht op eerbiediging van het privé- en gezinsleven) , artikel 9 (vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst ), artikel 10 (vrijheid van meningsuiting), artikel 11 (vrijheid van vergadering en vereniging) en artikel 14 (verbod op discriminatie).

Dit is de eerste keer dat de supranationale EHRM heeft ingestemd om de rechtsgeldigheid van de gezichtsbedekkende niqaab of de bedekkende boerka in de openbare ruimten in een Europees land, te overwegen.

In een afzonderlijk geval bevestigde een hof van beroep in Parijs op 27 november het ontslag van een moslimwerknemer op een kinderdagverblijf, die werd ontslagen omdat zij tijdens haar werk een islamitische hoofddoek droeg, wat in strijd is met een intern kledingvoorschrift dat religieuze kledingstukken verbiedt. De beslissing vernietigde de uitspraak van een lagere rechtbank dat het Baby Loup kinderdagverblijf, gelegen in de Parijse voorstad Chanteloup-les-Vignes, schuldig was aan religieuze discriminatie toen het Fatima Afif in december 2008 ontsloeg.

Het Hof van Beroep oordeelde dat de crèche, die zorg draagt ​​voor kinderen van 55 verschillende nationaliteiten, het recht had “om haar personeel de neutraliteit op te leggen”. De advocaat die ‘Baby-Loup’ verdedigde, Richard Malka, was ingenomen met de uitspraak  omdat die “de kracht van het principe van het secularisme bevestigt”.

Maar het Collectief tegen Islamofobie in Frankrijk ( CCIF ) hekelde de uitspraak als “een regelrecht justitieel schandaal” wat betekent dat “niemand wordt beschermd als die wordt veroordeeld vanwege zijn religieuze, etnische of sociale afkomst”.

In december drong een panel, dat benoemd was door de Franse premier Jean-Marc Ayrault om het Franse integratiebeleid te herzien, er bij de regering op aan om ‘een nieuwe vorm van secularisme’ uit te voeren, dat het profiel van de islam in het openbare leven zou verhogen –  om de integratie van moslim-immigranten te verbeteren.

Met een lange lijst van aanbevelingen, die gericht zijn op “het erkennen van de rijkheid van meerdere identiteiten”, zei het panel dat de openbare scholen in Frankrijk zouden moeten beginnen om moslimleerlingen toe te staan een hoofddoek in de klas te dragen (kleding die  sinds 2004 is verboden)  en dat de lessen moeten worden onderwezen in het Arabisch en in de Afrikaanse talen, in plaats van in het Frans.

Het panel adviseerde ook een aantal andere multiculturele veranderingen, die meer erkenning zouden verlenen aan de ’Arabisch- oosterse dimensie’ van de nationale identiteit van Frankrijk. Deze omvatten het veranderen van straat- en plaatsnamen, herziening van het leerplan geschiedenis dat onderwezen wordt op de scholen en het creëren van een speciale dag om de bijdrage van allochtone culturen te eren.

Meer in het bijzonder zei het panel dat het de autoriteiten en de media moet worden verboden in het openbaar melding te maken van de nationaliteit van mensen, van hun religie of etniciteit en dat de overheid een nieuwe wet moet maken die ‘racistische pesterijen’ strafbaar maakt.

De controversiële aanbevelingen zijn opgenomen in een reeks van vijf documenten die discreet zijn geplaatst op de officiële website van de premier in november, maar die kwamen pas onder de publieke aandacht op 12 december, na een uiteenzetting van de Franse krant ‘Le Figaro’.

Het is niet verrassend dat de voorstellen om een “inclusief secularisme” in Frankrijk te ontwikkelen een storm van kritiek hebben aangewakkerd.

Screenshot_19

Jean-François Copé, de leider van Frankrijks belangrijkste oppositiepartij, de conservatieve UMP, zei in een verklaring dat de voorstellen ‘explosief en onverantwoordelijk’ zijn, omdat die “de ene en ondeelbare Franse Republiek met een bonte verzameling van gemeenschappen, etniciteiten en allerlei groeperingen” vervangen.

De leider van het FN, Marine Le Pen – die een record populariteit heeft bereikt vanwege haar kritiek op de op hol geslagen immigratie – zei dat de aanbevelingen uit het rapport  “een zeer ernstige provocatie” zijn en de uitvoering daarvan zou neerkomen op “een oorlogsverklaring aan de Franse mensen”.

Volgens de Franse filosoof en essayist Alain Finkielkraut zijn het multiculturalisme en de op hol geslagen islamitische immigratie verantwoordelijk voor de vernietiging van de Franse nationale identiteit.

In een politiek incorrect interview op 6 december met het Duitse weekblad ‘Der Spiegel’ – om zijn nieuwste boek ‘L’ identite malheureuse’ [De ongelukkig identiteit] te bespreken – zegt Finkielkraut dat de Europese elites het multiculturalisme consequent verkeerd hebben geïnterpreteerd als hét model voor de toekomst. In plaats daarvan, zegt hij, “heerst er wantrouwen, het communitarisme [een politiek-maatschappelijke stroming die de hedendaagse individualisering als bedreiging ziet voor de gemeenschapszin] tiert welig – Er worden parallelle samenlevingen gevormd, die voortdurend afstand van elkaar nemen”.

Volgens Finkielkraut:

“Ging de immigratie hand in hand met de integratie in de Franse cultuur. Dat waren de regels van het spel. Veel van de nieuwkomers willen die regels niet meer handhaven. Als de immigranten in de meerderheid zijn in hun buurten, hoe kunnen we hen dan nog integreren ? … Veel moslims in Europa islamiseren zelf opnieuw…. Links wil niet accepteren dat er een botsing der beschavingen aan de gang is”.

Finkielkraut vat het op deze manier samen: “Ik ben van mening dat de taak van onze generatie niet is om de wereld te herscheppen , maar om haar neergang te voorkomen …. Ik word verdrietig en voel een groeiend gevoel van angst. Optimisme lijkt een beetje belachelijk vandaag de dag. Ik wou dat de politici in staat waren om de waarheid te spreken en om de waarheid onder ogen te zien. Dan, geloof ik, zou Frankrijk in staat zijn om in de ware zin van het woord te ontwaken – om een beleid voor beschaving te overwegen”.

Soeren Kern is een Senior Fellow aan het in New York gevestigde Gatestone InstituteHij is ook Senior Fellow voor Europese Politiek aan de in Madrid gevestigde Grupo de Estudios Estratégicos / Strategische Studies Group . Volg hem op Facebook en Twitter

Screenshot_22

Bron:
www.gatestoneinstitute.org
Auteur: Soeren Kern

Vertaald uit het Engels door:
Wachteres
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Appeasement, Dhimmitude, Frankrijk, Islam, Islamisering. Bookmark de permalink .

31 reacties op De islamisering van Frankrijk in 2013

 1. Pingback: Frankrijk, net als Nederland/Belgie en Duitsland, verislamiseerd, wanneer neemt men het advies van Moskou/Angola ter harte ? !! | tora-yeshua.nl | Tora Yeshua | tora-yeshua.nl

 2. bigljohn zegt:

  Wijzelf raken aan de vier windrichtingen ingesloten door (de bijna) Moslimstaten. Nederland zal zijn identiteit (wat dat daar nog van over is) snel kwijtraken, doordat Moslim organisaties vanuit het buitenland opdracht zullen geven om in Nederland een revolutie te ontketenen. Hoe lang nog ? Twee jaar, drie jaar ? En het meest enge is nog dat je niet fatsoenlijk kunt emigreren, want dat Moslim gif zit zowat overal rondom de wereld. Dat wordt dus burgeroorlog, tenminste als Nederlanders zoiets durven, want die vinden het maar heel gewoon dat er vrede is en hebben geen enkele hardheid in zich om terug te kunnen slaan. Struisvogel politiek, willen debatteren met Moslim organisaties, multicul, veelvuldig toegeven aan eisen van Moslims…..We gaan het hier meemaken binnen enkele jaren. En het zal veel en veel langer gaan duren als die 5 jaren van de tweede wereldoorlog, met een nog veel grotere ellende !

  Like

  • Driek zegt:

   Ik hoop nog maar steeds dat straks, op 22 en 25 mei, de burgers eindelijk eens het licht gaan zien, want de overheersing der barbaarse mohammedanen nadert nu met rasse schreden, en ik vind het nog altijd een groot raadsel dat onze regeringsleiders dit weg wuiven, alsof er helemaal niets aan de hand is.
   Waar ik ook kom, en ik woon nog wel in een kleine gemeente, – struikel ik over de hoofddoeken met kinderwagens, het lijkt wel alsof er een soort Mohammedaanse virusziekte is uitgebroken, want de meeste mensen schijnen het heel normaal te vinden, al die vrouwen met doeken en lappen en een zooi kinderen.
   En als ik een opmerking plaats, over een meisje met hoofddoek, die achter de kassa in de Hema staat, en ik dan weiger door haar te worden geholpen, dan worden mij, door mijn Nederlandse medeburgers, boze verontwaardigde blikken toegeworpen.
   Ik heb de 2e wereldoorlog overleefd, maar dit gaat veel en veel erger worden. Die hele mohammedaanse rotzooi moet worden verboden, het is een kwaadaardig slag mensen met een wrede ideologie, die ons echt ten ondergang voeren.
   Lees Matteüs 24, 1-13. Ondergang van de tempel en stad; einde van de wereld.

   Mijn complimenten voor het mooi uitvoerig geschreven artikel.

   Like

 3. luckybee zegt:

  Niet vergeten dat de meeste Algerijnen fransen zijn, maar ook moslim blijven.

  Like

 4. Sjaak8.1.2014 zegt:

  En wanneer ze Frankrijk overrolt hebben ,dan zijn ze
  met Nederland in twee dagen daarmee klaar !

  Like

 5. Sjaak8.1.2014 zegt:

  “Wie heeft het recht om te zeggen dat Frankrijk binnen dertig of veertig jaar geen moslimland zal zijn? Wie heeft in dit land het recht om ons daarvan te beroven?” – Marwan Muhammed, woordvoerder, Collectief tegen islamofobie in Frankrijk ( CCIF ), Parijs !
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Het recht om dat te zeggen hebben de goedgelovigen franse burgers die
  niet daarmee gerekend hebben dat zo een achterlijk geloof zo de
  Demokratie in hun land naar de kloten helpen ! En dat recht om dat te
  zeggen merken jullie nog vroeg genoeg wanneer we met de burgeroorlog
  tegen de Moslim beginnen ! Of denken jullie daadwerkelijk dat dit gebeuren
  zal ? De kruik gaat zolang te water totdat hij barst ! En jullie kunnen wanneer
  het naar mij gaat, nu al barsten !

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Inderdaad: Ondanks de gigantische omvang van deze lap tekst -Wachteres: bij deze hartelijk dank voor het klaren van dit aanzienlijke karwei- was dàt de passage die ook bij mij de hele tijd is blijven nagalmen.
   Die kerel doet het voorkomen alsof het islamiseren van Frankrijk -en van de hele wereld trouwens- een onvervreemdbaar recht van de moslims is! Ja, ik weet uiteraard dat ze er zo over denken, maar om zo ver te gaan de zaken als het ware om te draaien (Wie heeft in dit land het recht om ons daarvan de BEROVEN?) is wel een bijzonder krasse onbeschaamdheid! Duidelijk de zoveelste pogng om alle tegenargumenten bij voorbaat te overbrullen! En die vertegenwoordigt het Collectief tegen Islamofobie?! Het is dat ik besef, dat deze stompzinnigen menen, islamofobie te bestrijden door haar eenvoudig te verbieden, maar een kínd kan beseffen, dat islamofobie op deze manier alleen maar wordt aangewakkerd! En terecht: Elke tendens, die dingen, zo nodig met geweld, wil afdwingen behóórt met het uiterste wantrouwen aanschouwd te worden. -En deze woordvoerder, naar mijn mening, vervolgd wegens poging tot intimidatie van de Franse natie, al zal dat wel weer niet gebeuren. Eerder overweegt men, Marine Le Pen te vervolgen, naar aanleiding van uitlatingen die voor hèn lang niet zo bedreigend zijn als deze voor autochtoon Frankrijk! Het is onbegrijpelijk, dat dit allemaal zomaar toegelaten wordt!

   Like

   • Wachteres zegt:

    Bedankt @ Theresa. ’t Was inderdaad een lange klus, .

    Gelukkig was de tekst niet erg moeilijk om te vertalen, anders was ik beslist niet tot het einde door gegaan.

    Ik hoop dat deze tekst door veel mensen buiten de site van E.J. gelezen wordt.

    Er staat ook nog eenzelfde over Nederland en België op stapel en ik zag dat Soeren ook al een over Duitsland geschreven heeft. [Bert …. 😆 }

    Heel belangrijke info voor mensen die nu nog in slaap zijn.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Ja hoor, doe die van Duitsland er tegelijk maar achteraan. Ook weer met 64 links zeker!? 😉

    Like

   • Wachteres zegt:

    @ E.J.Bron

    Mijn hint was dat jij dat zou vertalen …. Ik ben al met Nederland/België bezig, vast nog meer linkjes 😉

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    @Wachteres

    IK vertaal niet uit het Engels. In ieder geval niet zulke enorme lappen. Dat weet Uwe Genad heel goed! 😉 Of is het artikel in het Duits? Dan graag even een link en doe ik het met plezier!!

    E.J.

    Like

   • Wachteres zegt:

    @ E.J.

    Ik dacht dat jij Soeren Kern ook wel eens uit het Duits had vertaald ….

    Like

 6. koddebeier zegt:

  De verovering van Europa is in volle gang !! De verovering vindt plaats door import en zogenaamde islamitische vluchtelingen en door hun ongebreidelde voortplanting drift.
  Alleen onze zwakbegaafde linkse en liberale politici hebben het niet door.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @koddebeier: 19.22. uur. Ze hebben het helaas wel door beste koddebeier! En daarom zijn deze politici in mijn ogen VIEZE GORE LANDVERRADERS, die wat mij betreft opgeknoopt dienen te worden aan de hoogste bomen!

   Like

 7. Trucker zegt:

  Frankrijk heeft één van de hoogste islamietenpopulaties in eurabia.
  De grote steden zijn letterlijk vergeven van haatkazernes en rechtoplopende vrouwenjurken al dan niet met rechtoplopende kopvodden of tenten achter hun.
  Frankrijk is eveneens het land waar de meeste no go areas bestaan, no go betekend idem voor politie diensten en het is al zeldzaam dat ze een interventie doen in deze ghettos en ingeval het moet is het met de speciale diensten.
  Frankrijk is ook het land waar net als overal in eurabia de heersende regering niks doet of deed, in het geval van de niksnut sarckozy was het stuitend want hij heeft met leugens en kopieren van het Front National toen de vDOMME kiezer kunnen overtuigen…maar we weten al alnger dan vandaag dat het origineel beter is al de kopie (aardig detail in Vlaanderen is de achterbakse leugenaar de wever bart van de bende nva op dezelfde wijze met veel kiezers van het Vlaams Belang gaan lopen).
  Die voorstellen van die knettergekke Ayrault een net zo grote minkunkel als zijn president de Nationaal Socialist hollande, tja daar zal nooit één punt van uigevoerd worden want hoe lunatic ze ook zijn die linkse multikullers ze weten dat hun politieke cariére dan over and out is en ze tot hun pensoen op het één of ander kabinet potloden mogen slijpen of vergaderingen voorbereiden.
  Wat ze natuurlijk proberen is (net als in Vlaanderen met het Vlaams Blok) de rechters gebruiken als handlanger om een partij (of in het geval van le Front National) het meisje Marine te “pakken”, pakken, lees een partij die niet in het kieslokaal kan bestreden worden neutraliseren, en daarvoor zijn alle argumenten goed. In deze ging het om een onschuldiege uitspraak waar ze op gewacht hebben en uiteraard zijn alle partijen te vinden om meisje Marine haar parlementaire onschendbaarheid op te heffen, dit bewijst ook dat er in brussel nood is aan een grote rechtse fractie waar de pro eurabia partijen (lees fracties) niet omheen zouden kunnen.
  Frankrijk zal net als alle andere eurabia staten verworden tot reusachtige ghetto’s bevolkt met islamieten en de overheid zal steeds minder grip gaan hebben op de escalerende uitwassen die islamieten zijn.

  Like

 8. Jean zegt:

  Laten we beginnen met de veroorzakers van al die moslimellende aan te pakken, dat kan reeds op 22 en 25 mei, gewoon die bende wegstemmen zoniet zullen wijzelf vernietigd worden door die barbaarse smeerlapperij.
  Weg met die EU misdaadorganisatie en alle moslims eruit.

  Like

 9. Joannes den Hollander zegt:

  Wij als Europeanen hebben het recht om te zeggen dat we alle moslims binnen no time Europa uitgewerkt hebben.
  Als alle overheden het leger uit zou bereiden met vrijwilligers zou dat op heel korte termijn al kunnen.
  Voor de bewapening mag dat van mij vele miljarden kosten. Op termijn is dat snel terug verdiend.
  Nu kan het nog. Wat mij betreft morgen al beginnen.

  Pugna pro Patria

  Like

 10. delamontagne zegt:

  Jammer dat uit artikel niet blijkt dat die islam in Fr wel erg geconcentreerd is in de grote steden en niet zoals in NL overal in ,t land. aanwezig is. In de regio Midi-Pyrenees b.v. (opp. 45000 km@, vergelijk NL 41.400km@ ) heeft bevolking van 2.9 miljoen [ NL 16.5 milj. ] zijn slechts 75 moskees, waarvan 30 in Toulouse.
  In dept. ik woon, zijn er slechts 4.
  In de regio Paris daarentegen zijn er 337.
  Ik durf dus met recht te zeggen:”islamisering ? ?,merk er (hier) niks van.
  / / / / / / / / / / /
  Devinez Combien il y a de mosquée en France ?
  http://www.citoyens-et-francais.fr/article-combien-de-mosquee-en-fran-e-109305258.html

  Like

  • Wachteres zegt:

   In feite is dat een probleem delamontagne:

   Als de Franse plattelanders erachter komen wat de islam inhoudt, dan is het te laat!

   Like

   • delamontagne zegt:

    Ik bedoelde in mijn reactie te zeggen dat in tegenstelling tot NL, de bewoners hier in de regio niet zo met islamisering in aanraking komen als in NL.
    Als ik de reacties op dit blog van mensen lees, die her en der in NL wonen, krijg ik toch wel ,t idee dat de gemiddelde NL-er, meer met islam te maken krijgt dan hier in Fr.
    Daar speelt dat probleem zich vooral af in de (zeer) grote steden. De “paysans” zullen wel enigszins weten wat ,t inhoudt, maar dan v.n. van TV. etc. Er zijn hier ook veel mensen die in de grote steden werken ( er is hier vrijwel geen industrie alleen wijnbouw ), en die weten uit eerste hand hoe ,t b.v in Toulouse is.

    Like

 11. baksteen zegt:

  In Europa worden vele talen gesproken. Vroeger werden die geconcentreerd in een land en mondden uit in de natiestaat. Door de import zijn er niet europese taalgebieden ontstaan binnen de oude naties. Door de streke groei van die niet europese (moslim-talen) groepen zullen deze gebieden sterk aan macht winnen. Ik zie op termijn hierdoor enclaves van taal-cultuur gebieden, dmv van volksverhuizingen, ontstaan. De orde kan enkel gehandhaafd worden door een dictatoriaal Brussel en Europa zal afglijden naar het niveau van het midden oosten. Op den duur (200 jaar?) bestaat de niet moslim binnen europa niet meer. Nederland trouwens voor een groot deel ook niet omdat de dijken niet onderhouden zullen worden. Bij het vormen van een blanke seculiere enclave binnen nederland stel ik daarom voor het westen, waar ze toch al voornamelijk zitten maar aan deze groep te geven.

  Like

 12. louis-portugal zegt:

  Idd. een lap Wachteres.
  Voor degenen die weg willen is in Portugal nog genoeg plaats en weinig moslims.
  Ik meen ongeveer 50.000.
  Ik weet ook maar EEN moskee in Lissabon.
  Ik denk ook dat ze hier niet zo graag naartoe komen omdat het zeer moeilijk is om een uitkering te krijgen en dat op basis van een minimumloon van 485 € per maand.
  Na de oorlog in Yoegoslavië kwamen er ongeveer 40 in een dorp in een oud ziekenhuis.
  Ieder land in €uropa moest toen van die albanen en kosovaren opvangen.
  Na 6 weken waren ze allemaal vertrokken naar het noorden.
  Ik wil nog wel eens zien of Franrijk, of welk land dan ook, helemaal moslim wordt.
  Er komt een punt dat die moslims niet meer te onderhouden zijn.
  Aangezien ze zelf niet in staat zijn een normale economie op te bouwen.
  In Nederland gaan ongeveer 80.000 mensen per jaar met pensioen.
  Komen er elk jaar ook zoveel belastingbetalende werkers erbij ???
  Wie moet straks al die uitkeringen betalen???

  Like

 13. Joop Klepzeiker zegt:

  We zullen zien of men in staat is de juiste conclusie te trekken bij de aankomend verkiezing, ik vrees met grote vreze.

  Het is voorspeld: profetieën JK 1.2.5

  Like

  • peterselie1 zegt:

   Hallo Joop Klepzeiker ben er ook niet zo van overtuigt dat de burgers de juiste conclusies trekken en hun stem wéér op de reguliere politiek doen stemmen. waar kan ik de profetieën JK 1.2.5 vinden, bij voorbaat dank.

   Like

 14. Pingback: De islamisering van België en Nederland in 2013 | E.J. Bron

 15. Pingback: De islamisering van Duitsland in 2013 | E.J. Bron

 16. Jan zegt:

  Kandidaat burgemeester van de socialistische partij in Beauvais, Thibaud Viguier belooft gratis land aan moslims als hij burgemeester wordt om er een moskee op te bouwen. Moslims zijn recentelijk namelijk wreed behandeld:

  The Socialist Mayor, Thibaud Viguier, knows that the muslim electorate is extremely disappointed with the two years that the socialists were in power. “Islamophobic” projects, repeated attacks by Manuel Valls (Interior Minister)* and also the introductions of “Gender Theory” into schools have cooled the mostly maghrebian (North African) community, who traditionally vote left.
  http://vladtepesblog.com/2014/02/23/municipal-elections-in-beauvais-the-socialist-party-candidate-promises-a-free-terrain-for-a-grande-mosque/

  Like

 17. Maria zegt:

  Uiteindelijk zullen de Chinezen alle moslims uitroeien van de planeet, dat staat in de sterren geschreven, Rusland en China zijn de 2 enige grootmachten die niet tolereren wat die islam aanvangt op de planeet, de rest en zeker onze eigen politiekers en die EU heeft ons aan saudi arabie verkocht …

  Like

 18. Pingback: BOINNK!!! | In Boinnk’s mailbox

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s