Frankrijk ontruimt meer Roma-kampen dan ooit tevoren

Screenshot_11

Vorig jaar heeft de Franse regering tweemaal zoveel Roma-kampen laten ontruimen als in 2012. Mensenrechtenactivisten beschuldigen de socialisten ervan verkiezingsbeloftes gebroken te hebben.

Onder de socialistische regering in Frankrijk zijn vorig jaar volgens mensenrechtenorganisaties meer Roma-kampen ontruimd dan ooit tevoren.

Met bijna 20.000 betrokken Roma is het aantal tweemaal zo hoog als het jaar daarvoor, staat er in een dinsdag in Parijs gepubliceerd bericht van de Liga voor Mensenrechten (LDH)m en het Europees Centrum voor de Rechten van Roma (ERRC). De tot 2012 als president fungerende Nicolas Sarkozy kreeg vanwege zijn harde opstelling tegenover de Roma in heel Europa kritiek.

Volgens het bericht hebben de Franse autoriteiten vorig jaar 165 van de 400 Roma-kampen in het land ontruimd. In 2012 waren dat er 97. Bij de ontruimingen vorig jaar ging het in totaal om 19.380 mensen tegenover 9404 in het jaar 2012.

Onder de socialistische regering is de politiek van afwijzing van de Roma “erger geworden”, bekritiseerden de organisaties. “Deze politiek is inefficiënt, duur en overbodig”, becommentarieerde Pierre Tartakowsky van de Liga voor Mensenrechten (LDH). De kampen worden korte tijd na hun ontruiming elders weer opgebouwd, echter onder nog slechtere omstandigheden. Minister van Binnenlandse Zaken Manuel Valls verdedigt de ontruiming van Roma-kampen en propageert de terugkeer van de betrokkenen naar Roemenië of Bulgarije.

Organisaties teleurgesteld in Hollande

Voor zijn harde politiek tegenover Roma had de conservatieve ex-president Sarkozy in het jaar 2010 veel kritiek te verduren gekregen. De Europese Commissie had Parijs vanwege de groepsuitzettingen van Roma gedreigd met een proces en daarbij verwezen naar het EU-recht van vrije vestiging. Na een heftige ruzie zag de Brusselse autoriteit toen af van sancties.

De mensenrechtenorganisaties beschuldigen de socialistische president François Hollande ervan met zijn Roma-politiek een verkiezingsbelofte te breken. “Het is extreem betreurenswaardig dat de situatie nog erger is geworden”, becommentarieerden zij de cijfers. Voor zijn ambtsaanvaarding had Hollande nog de gedwongen ontruimingen onder zijn conservatieve voorganger Nicolas Sarkozy bekritiseerd.

Bron:
www.welt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Hypocrisie, Roma en Sinti, Socialisten. Bookmark de permalink .

13 reacties op Frankrijk ontruimt meer Roma-kampen dan ooit tevoren

 1. luckybee zegt:

  Ik ben benieuwd of onze Marxisten ook dat gaan doen?

  Like

 2. bobzelf zegt:

  pleur ze bij bea in de voortuin, zijn we er zo van af !!

  Like

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Prima gedaan maar het opruimen kan nog beter.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Ja laat ze allemaal op vaste intrek naar Bea Bilderberg! Want juist deze vuile BILDERBERGKLIEK, heeft mede vorm gegeven aan zowel; ” De Resolutie van Straatsburg”, alsook aan de invoering van de communistische EUSSR, en de open grenzen door ” Het Verdrag van Schengen”.

  Like

 5. Republikein zegt:

  Mensenrechten hier, mensenrechten, verdomd, zijn wij geen mensen met rechten, of alleen maar goed om blauwe blijmakers van onze onnozele en frauderende overheid in ontvangst te nemen met de hartelijke groeten van onze medeburgers uit verweggistan landen? Ik hoor net op de tv”Het houdt niet op”!. Nee, verdomme, het houdt nooit op, slaapsukkels!

  Like

 6. bigljohn zegt:

  Laat ze hun zigeunerkampen maar eens opslaan in de Vinex wijken van onze nationale landverraders, of gewoonweg op het binnenhof. Dan krijg je dezelfde reactie al de burgemeester van Amsterdam. Het probleem niet oplossen, door de zigeuners het land uit te zetten, nee; Men gaat dan de zigeuners eerst naar een andere plek verplaatsen, en vervolgens in alles tegemoet komen !

  Like

  • Jantje zegt:

   Je bedoeld Villa wijken neem ik aan? In Vinexwijken is weinig plaats + daar vind je de meeste mensen die als het tuig, wat hier het land binnenkomt, zat zijn.

   Like

 7. Pieter Nokkio zegt:

  Het is die stomme e achter zijn naam die het ‘m doet… Nog stommer dan onze regeerders…

  Like

 8. delamontagne zegt:

  Toen een aantal jaren terug die kampen voor ,t eerst ontruimd werden,……….(die Oost-EU-se zigeuners kregen bovendien nog een zakcentje mee
  terug )…….. waren de protesten van linkerzijde niet van de lucht. Nu laat die Hollande, terecht, ,t zelfde doen. Vanuit NL kwamen uit de provincie Friesland ook verontwaardigde reacties dat die onmenselijke fransen zoiets deden. De roma,s werden hartelijk uitgenodigd naar hun provincie te komen. Daar waren ze welkom.
  Anders dan in NL, zwerven die zigeuners hier overal rond en slaan op ieder beschikbaar stukje grond hun kamp op. Soms gebeurt ,t ook dat ze min of meer een camping in beslag nemen. Daarom zie je er dikwijls bordjes met een verbod voor “nomads” om er hun boeltje op-te-slaan.

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Als de mensenrechtenactivisten zo graag willen dat die mensen blijven laat ze dan gezamenlijk opdraaien voor de daaraan verbonden kosten…….. Dan is hun medeleven heel snel afgelopen !!

  Like

 10. Jean zegt:

  De enige oplossing is en blijft: Heel dat profitariaat en dat vreemd volk wat hier alleen maar angst en ellende heeft binnengebracht met klikken en klakken het land uit flikkeren incl. die totaal nutteloze resp. waardeloze monarchieën in héél Europa, kosten bakken geld en ze zijn 365 dagen per jaar op vakantie, alleen achterlijken willen daar nog financieel voor opdraaien.

  Like

 11. louis-portugal zegt:

  En ze fokken ook nog als ratten.
  Doe dat kindergeld nog maar wat omhoog.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s