Eerwraak en incest in PLO-gebieden

Screenshot_35

Mahmoud Abbas (“Abu Mazen”), eerwraakmoorden, wat is het probleem?

(Door: Franklin ter Horst)

Moslims zijn verantwoordelijk voor 91% van de eerwraakmoorden wereldwijd. In het Midden-Oosten worden ieder jaar honderden vrouwen en meisjes vermoord door leden van de eigen familie. Volgens verschillende bronnen is er vooral in de PLO-gebieden sprake van een toenemend aantal incest en eerwraakmoorden. Deze moordpartijen worden vanzelfsprekend door het bewind ontkend. Wanneer er vragen over worden gesteld wijzen ze Israël aan als schuldige. Een recente inventarisatie van de mensenrechten van vrouwen en kinderen in deze gebieden is ronduit schokkend. Sinds de terreurbeweging Hamas aan de macht is in Gaza, is ook daar een toename van deze moorden te constateren. Hamas rechtvaardigt deze eerwraakmoorden zelfs vanuit religieuze motieven. In de PLO-gebieden bestaan geen wetten die verbieden vrouwen te vervolgen en te vermoorden.

De huidige wetten die in Gaza gelden, dateren nog uit de tijd van de Egyptische bezetting tussen 1948 en 1967. Deze wetten waren ook in dezelfde periode van toepassing in de Bijbelse gebieden Samaria en Judea, toen Jordanië deze gebieden bezet hield. Deze wetten komen er in het kort op neer dat ze de moordenaars van vrouwen beschermen.

De Arabische journaliste Salam Kawther omschreef in januari 2007 het bewind in Ramallah als een bende criminelen en hoe de mensenrechten van vrouwen en kinderen onder dit bewind met voeten worden getreden. Zij klaagt het bewind aan omdat het niets onderneemt tegen de zogenaamde ‘eerwraakmoorden’ waarvan Arabische meisjes en vrouwen regelmatig het slachtoffer worden. Kawther zegt dat er geen wezenlijk verschil bestaat tussen Abu Mazen en consorten en maffiabendes.,,De militaire systemen die gevestigd zijn onder het corrupte bewind en gefinancierd met fondsen van de Verenigde Staten en Europa, zijn in werkelijkheid criminelen, dieven, moordenaars, seksuele smeerlappen en gangsters. Zo was een officier van de veiligheidstroepen Audeh, een beruchte crimineel voordat het PLO-bewind hem in dienst nam als officier. Er werden honderden Arabische vrouwen vermoord door hun families tijdens de Al-Aksa Intifada en ook daarna. Het bewind laat na om een functionerend justitie-systeem te vestigen; ze doen niets aan het beschermen van de mensenrechten. De militaire organisaties zijn volledig verlamd en corrupt. Hun voornaamste bezigheden zijn het bestelen van Arabische burgers en het leven voor hen onmogelijk te maken. Omkoperijen hebben de wet vervangen.”

Er wordt door geen enkele organisatie ook maar enige aandacht te besteed aan de hel waarin sommige Arabische vrouwen leven. Op 16 mei 2009 werd even ten noorden van Ramallah het lichaam van de dertigjarige Halimeh Ahmed Al-Sheikh uit Qalqiliya aangetroffen, moeder van zeven kinderen met vele messteken in haar rug. Op 11 juni 2009 werd een Arabische vrouw van 32 jaar en moeder van twee kinderen, vermoord door haar familie in de buurt van Hebron. Haar lichaam werd gevonden, terwijl de moordenaars hun misdaad wilden verbergen. Volgens welingelichte bronnen was de achtergrond voor de moord het zogenaamd doden ‘ter bescherming van de eer van haar familie’. Ook is er een geval bekend van een man die zijn vrouw vermoorde enkel en alleen omdat ze op een groepsfoto stond met een andere man.

Op 24 juli 2009 vertelt Jawdat al-Najjar aan de politie in Jabalia, in Gaza, dat hij een dag eerder zijn 29 jarige dochter, Fadia Jawdat al-Najjar, heeft doodgeslagen. De vader ontdekte dat zijn dochter een mobiele telefoon had gekocht en niet betaald; wel met de belofte deze binnen twee dagen te betalen. De verkoper bracht haar vader op de hoogte en vroeg om het geld. De dochter werd ondervraagd door haar vader en broer: zij vermoedden dat ze de telefoon kocht om met een man te spreken. De dochter was gescheiden en moeder van vijf kinderen. De politie vond haar lichaam in haar huis. Forensisch onderzoek ontdekte tekenen van foltering over haar hele lichaam; evenals een breuk in haar schedel, veroorzaakt door een ijzeren ketting. Ook is het geen unicum dat jonge vrouwen die zwanger worden door familieleden met een vat benzine worden overgoten en in brand gestoken. Er bestaan tientallen van dit soort bloedstollende verhalen. Zo is er het verhaal van een vrouw van 38, moeder van drie kinderen, die door haar broers is gedood omdat ze had gepraat met de kruidenier. Juichend liepen de broers met haar afgehakte hoofd door het dorp. In veel gevallen worden vrouwen/meisjes onder het mom van ‘eerwraak’ gedood als dekmantel voor incest binnen hun gezinnen. Er is sprake van seksueel misbruik en verkrachting door hun broers, vaders, ooms, of gewoon omdat ze met een collega van de universiteit een kopje koffie gingen drinken. Een bezoek aan de dokter zonder gezelschap van echtgenoot of moeder, of wanneer ze gaan winkelen zonder toestemming van de echtgenoot, kan al een reden zijn om ze uit de weg te ruimen. Ook het sturen van een e-mail naar een vriend is levensgevaarlijk, evenals het openen van een raam om op de straat te kijken. Allemaal redenen om vrouwen in de PLO-gebieden te vermoorden. Vanwege de achterlijke wetten blijven de schuldigen onbestraft.

Screenshot_34

Meer dan 50% van de slachtoffers die werden onderzocht en waarvan werd vastgesteld dat ze geen maagd meer waren, konden hun maagdelijkheid alleen hebben verloren wegens seksueel misbruik door hun eigen familieleden, die hen vervolgens vermoorden om hun schandelijke misdaden te verbergen. De onder controle van het PLO-bewind staande media verzwijgt deze misdaden van verborgen incest epidemie. Dit onderwerp is taboe en wordt gecensureerd door de kliek aan de top. De “Bende van Ramallah” beschermt de verkrachters en moordenaars omdat het als een aangelegenheid wordt beschouwd binnen de familie. Ze handhaven de achterlijke wetten omdat, ‘zo zeggen de bronnen’ de meeste mannen zelf betrokken zijn bij deze misdaden en zo zichzelf beschermen tegen vervolging.

De situatie van de vrouwen in Gaza en de gebieden onder controle staan van Abu Mazen, is ronduit een schande voor de rechten van de mens. Men zou daarom mogen verwachten dat de gulle donoren in Brussel en Washington en organisaties als Human Rights Watch en Amnesty International hier hun tanden in zetten, maar die hebben het te druk met het demoniseren van Israël. Eerwraakmoorden en geweld tegen vrouwen, beperkt zich niet tot de PLO-gebieden, maar is ook elders in de islamitische wereld, schering en inslag. Uit een enquête onder 13.000 vrouwen in Turkije is gebleken dat vier op de tien ondervraagden slachtoffer zijn van fysieke mishandeling door hun man. Ongeveer 15 % van de vrouwen heeft te maken met seksueel misbruik.

Eind november 2013 werd Rasha Abu Ara, een 32 jarige moeder van 5 kinderen uit het dorp Aqqaba Jamal Abu Ara, doodgeslagen en met een touw aan een olijfboom opgehangen. Een gruwelijk voorbeeld van door familieleden gepleegde eerwraakmoord. De vrouw was beschuldigd van overspel en daardoor door haar eigen broer en haar man opgehangen. Het bewind in Ramallah beweert dat dit soort moordpartijen niets te maken hebben met religie, maar hoe kan het dan dat ze praktisch uitsluitend in de islamitische wereld voorkomen? De moordpartij op Rasha Abu Ara, de 32 jarige moeder van vijf kinderen, bracht het totale aantal eerwraak moorden in de gebieden die onder leiding staan van het bewind in Ramallah in 2013 op 27 een verdubbeling ten opzichte van 2012. Het feit dat de PLO-leiders niets tegen deze moordpartijen ondernemen, maakt ze net zo schuldig als de daders.

Ook Jordanië is één van de landen in het Midden-Oosten waar eerwraakmoorden plaatsvinden. Zo arresteerde de Jordaanse politie in april 2013 een man die bekende zijn zuster te hebben vermoord omdat zij te weinig thuis was. Hij bekende haar de keel te hebben doorgesneden en haar 20 keer met een mes in haar gezicht en borst te hebben gestoken. Normaal gesproken is moord strafbaar in Jordanië en staat daar de doodstraf op, maar met betrekking tot eerwraak, kan de familie van de dader het hof vragen een milde straf op te leggen, wat dikwijls wordt gehonoreerd. In de praktijk worden dit soort moordenaars maar zelden tot een gevangenisstraf veroordeeld. Op 15 april 2013 vond de politie het verbrande lichaam van een zwangere vrouw van wie eveneens de keel was doorgesneden en haar buik opengesneden zodat haar vier maanden oude foetus te zien was. Ook een geval van eerwraak. Ieder jaar vinden er tussen de 15 en twintig eerwraakmoorden plaats in Jordanië.

Zolang de internationale gemeenschap de andere kant opkijkt en alle betrokken autoriteiten niet van plan zijn deze schandalige moordpartijen te veroordelen en de daders daarvoor te straffen, zullen er nog vele slachtoffers volgen.

Door:
Franklin ter Horst

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westbank", "Westelijke Jordaanoever", Arabieren, Barbarisme, dictatuur, Fatah, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, Moslims, PLO, Rotzakken. Bookmark de permalink .

15 reacties op Eerwraak en incest in PLO-gebieden

 1. Sjaak8.1.2014 zegt:

  ERGO ! Flikker de moslim eruit en we hebben rust !

  Like

  • Driek zegt:

   @Inderdaad Sjaak, flikker de moslim eruit en we hebben rust.
   Ik ben maar gestopt met lezen, want ik moet de dag nog beginnen, wat een deprimerende ellende. De ogen van onze politici moeten toch eindelijk eens een keertje opengaan? En zij gaan maar gewoon door met het binnenhalen van dit primitieve tuig dat ons leven verziekt. Ik kan het maar niet bevatten.

   Like

 2. Jean zegt:

  “De” hobby van moslims nl. Perversiteit en Moorden en die smeerlapperij importeren ze, de EU misdaadorganisatie, naar Europa want er zijn nog teveel Europeanen ANTI EU midaadoranisatie dus gaan ze over naar import van Perversiteit en Moorden via nog meer moslims die hier niet komen om te werken maar enkel om ons leven en samenleving te verpesten.
  22 mei is het payday in Nederland en 25 mei is het payday in Vlaanderen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jean: 17.59. uur. O wat verlang ik naar die dag Jean, dat we met de vuile verraders der EUSSR korte metten maken. Zij zijn het die deze ACHTERLIJKE PRIMATEN uit Noord-Afrika hier hebben binnengehaald. Ik hoop op een Tribunaal zoals in Neurenberg na de 2e Wereldoorlog. En al de politici van socialisten, liberalen, christen-democraten DIENEN daarvoor te verschijnen!

   Like

 3. Peter te Velde zegt:

  Maak je niet al te veel illusies, Jean.
  Het merendeel van de mensen stemt helaas weer pro EUSSR.
  Stemvee is altijd zo dom om politici te geloven in de dagen voorafgaand aan de verkiezingen..

  Like

  • Jean zegt:

   Peter, ik maak me echt geen illusies en ik ben het ook voor 100% met u eens, juist daarom moeten nog meer ruchtbaarheid geven betreffende die achterlijke barbarij wat ONZE westerse samenleving aan ’t vernietigen is.

   Like

 4. koddebeier zegt:

  Dat heb je bij die van God verlaten smeerlappen, die duivel aanbidders !!

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  En altijd maar weer datzelfde, steeds weer opduikende argument dat deze beestachtigheden niets met de Islam te maken hebben……
  Terwijl het Islamitische gebied praktisch het enige is, waar ze plaatsvinden!
  Wat mij trouwens inviel: Zijn deze feiten eigenlijk ooit al eens voorgelegd aan bepaalde, wanstaltige creaturen als Gekke Gretta en het Molenpaard Meulenbelt?
  Want ik ben razend benieuwd, wat zúlke types daar voor respons op zouden hebben. -Of NIET zouden hebben, dat zou dan moeten blijken.

  Like

  • Pieter Nokkio zegt:

   onze nationale eerwraak jegens deze islamofobe molenpaarden zou natuurlijk wel gerechtvaardigd zijn… Wie heeft er een goede suggestie om GrettAnja aan te pakken?
   Vast wel iemand op deze nieuwsblog.

   Like

   • Pieter Nokkio zegt:

    Voor DriesHarry bedenken we dan wel een mannelijke afranseling (of zwaarder)…
    Samen een natte koran laten opvreten of zo…

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Pieter Nkkio, 20.35u. Ja, Kaalscheren en in de rooie menie…..Die actie van ’45 was naar mijn smaak wel wat ongepast en overdone, maar zou nu al veel gepaster zijn, omdat de houding van genoemde molenpaarden werkelijk zijn terugslag heeft op àlle vrouwen ter wereld!
    Overigens, Pieter, neem ik aan, dat je ‘islamofiele’ bedoelt in plaats van ‘islamofobe….?’

    Like

 6. sylvia Groot zegt:

  Ongeacht welk ras, er bestaan slechts 2 soorten mensen: mensen en onmensen, ofwel: normalen en krankzinnigen.

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Uiteraard is eerwraak veel ouder dan de islam.
  Jezus christus zei in het nieuwe testement al, toen men een vrouw wegens overspel wilde stenigen, Hij die zonder zonde is werpe de eerste steen en ze dropen af.
  Wat men de islam kwalijk kan nemen is dat men aan die oude gebruiken niets doet en zelfs gebruikt af en toe.
  Omdat het bijna altijd vrouwen zijn die het leidende voorwerp zijn is het ook duidelijk dat het te maken heeft met de overheersing door de man.

  Like

 8. Maria02 zegt:

  Ach wat een beschaafden mensen !NIET.En wie zou ze niet willen steunen in elk opzicht en vooral tegen de ” vreselijke barbaarse Joden” ! He ” socialisten “??
  En wat jammer nou dat het toch niet waar is dat de Joden de wereld willen overnemen en allemaal vanuit dat kleine Israel !! Tja, van mij mogen ze, maar wie ben Ik ?

  Kijk :
  Wat Joden doen in hun vrije tijd , heel wat anders als schreeuwen, moorden en verkrachten :
  http://shoebat.com/2014/01/15/nice-interlude-mess/

  Like

 9. Kraftavilqa zegt:

  “Uiteraard is eerwraak veel ouder dan de islam” en daar heb je het de ambitieuze zandnikker mohammed was sluw genoeg om te beseffen dat hij onder zijn barbaarse tijdgenoten zich slechts dan volgelingen zou kunnen verwerven als hij iets te bieden had dat hun aansprak dus maakte hij zijn cultus er een van verheerlijking van barbarij en geweld met de garantie dat de aanhangers van de cultus zoveel barbarij zouden mogen en kunnen bedrijven als ze maar wilden. Ziedaar de rotte pech van de arabische woestijn de pislam kwam op voordat de beschaving zijn intrede had kunnen doen en zo geraakten de woestijnbewoners gevangen in eeuwigdurende barbarij zonder enige kans op verbetering want afwijken van pislam ( beste voor iedereen beweert het zelf) is zeer verboten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s