Obama verklaart in het vervolg per decreet te willen regeren

Screenshot_36

De Amerikaanse president Barack Obama heeft in het kader van een kabinetszitting op dinsdag officieel zijn bedoeling bekendgemaakt de grondwet met voeten te treden en een socialistisch-corporatieve dictatuur verder vast te leggen, die zich in ruime mate onttrekt aan de invloed van het Congres of het Amerikaanse volk.

Screenshot_45“We zullen niet op wetgeving wachten om te garanderen dat wij het Amerikaanse volk die hulp kunnen bieden die het nodig heeft. Ik bezit een vulpen en een telefoon”, zei hij. “Ik kan deze vulpen gebruiken om presidentiële decreten (de zogenaamde “Executive Orders”, EO) te ondertekenen en de regering en het bestuur opdracht geven in te grijpen. D.m.v. deze initiatieven wordt gegarandeerd dat onze kinderen het best mogelijke onderwijs en de best mogelijke opleiding krijgen, zodat onze economie die ondersteuning krijgt die ze nodig heeft om te kunnen groeien en om te garanderen dat mensen zich de vaardigheden en competenties eigen maken die ze nodig hebben om die banen te krijgen die onze economie schept.”

Artikel 1, lid 1 van de grondwet van de VS legt duidelijk vast dat alle wetgevende macht uitgaat van het Congres. De oprichters lieten zich daarbij leiden door de geschriften van Montesqieu en stelden een systeem op dat uit drie van elkaar onafhankelijke machten bestaat. Bovendien stelden ze een systeem van wederzijdse controle vast om een dictatuur te verhinderen. “Zodra in één en dezelfde persoon of groep ambtenaren de wetgevende macht met de uitvoerende macht is verbonden, is er geen sprake van vrijheid. Er is ook geen vrijheid als de rechterlijke macht niet gescheiden wordt van de wetgevende en uitvoerende macht”, schreef Montesqieu.

Screenshot_38

In artikel 46 van de Federalist Papers schreef James Madison dat de vereniging van alle machtsbevoegdheden in de zich voltrekkende macht de ware definitie van tirannie is: “De opeenhoping van alle macht, van de wetgevende, de uitvoerende en de rechterlijke bevoegdheden in dezelfde hand … kan men terecht de exacte definitie van tirannie noemen.”

George Washington ondertekende in 1789 het eerste presidentiële directief, waarmee een landelijk dankfeest voor de oogst werd vastgelegd. Sindsdien heeft het Hooggerechtshof beslist dat presidentiële directieven er niet voor moeten worden gebruikt om wetten te besluiten, maar alleen om door het congres besloten wetten uit te voeren. Maar sinds Woodrow Wilson en Franklin Roosevelt hebben alle presidenten talrijke, steeds driestere en ongrondwettige presidentiële decreten ondertekend.

Screenshot_42“Het ontbreekt Obama weliswaar aan de charme van Franklin Roosevelt, desalniettemin probeert hij wat betreft de machtstoename van de uitvoerende macht dezelfde weg in te slaan”, schrijft David Davenport. “Deze ontwikkeling begon met president Woodrow Wilson en bereikte een eerste hoogtepunt in Roosevelt´s ´New Deal´. Sindsdien proberen progressieven de bevoegdheid van het parlement ten gyuinste van de concentratie van de macht bij de uitvoerende macht te ondermijnen. Van het aannemen van de verstrekkende gezondheidshervorming in het kader van een stemming langs strikte partijgrenzen tot aan de massale inzet van vooraanstaande vertegenwoordigers van de uitvoerende macht in onze geschiedenis en de invoering van nieuwe maatregelen en bepalingen op terreinen zoals immigratie en wapenbezit door presidentiële directieven: Obama streeft er blijkbaar naar om de al 225 jaar heersende, in de grondwet vastgelegde, machtenscheiding achter zich te laten. Dit moet gezien worden als datgene wat het is: een serie ongrondwettige uitwijkmanoeuvres en de arrogantie van de macht van een gefrustreerde president, die per se een groot erfgoed wil nalaten.”

Screenshot_40

Republikeinen, die zoeken naar munitie voor aanvallen op een democratische president, zullen Obama´s nieuwste ongrondwettige provocatie vast en zeker bekritiseren. Presidentiële directieven en de stapsgewijze ontplooiing van een “imperiaal presidentschap” waren en zijn echter niet alleen tot de Democraten beperkt. “Republikeinen zowel als Democraten nemen graag het begrip ´imperiaal presidentschap´  in de mond als iemand van de andere partij in het Witte Huis zit”, zegt William L. Anderson. “Maar beide partijen hebben het presidentschap beschermd en sterker gemaakt als het in hun voordeel was. Wanneer leden van de andere beide machten niet bereid zijn om zich in te zetten voor dit kernprincipe van de decentralisering van de macht, zal het Amerikaanse experiment slechts als voetnoot van de geschiedenis in herinnering blijven.”

Screenshot_41Maar de globale elite werkt juist naar deze teloorgang van het Amerikaanse experiment tot een betekenisloze voetnoot toe. De globalistische intelligentsia is voorstander van de demontage van de grondwet. In 2011 argumenteerde de CNN-commentator Fareed Zakaria dat de grondwet achterhaald zou zijn en dat er over zijn principes “gediscussieerd en deze aangepast zouden moeten worden”, opdat ze zouden voldoen aan de moderne tijd. Hij stelde een srie “grondwetstoevoegingen voor om de grondwet voor de 21e eeuw te moderniseren.”

Vasthouden aan de grondwet wordt tegenwoordig gezien als een vorm van geestesziekte. “De overtuiging van diegenen die in de grondwet geloven dat complexe politieke argumenten van nu opgelost kunnen worden met de eenvoudige trouw en aanhankelijkheid tegenover een document dat uit de 18e eeuw afkomstig is, grens al aan een zekere kinderlijkheid”, schreven de uitgevers van “The Economist” eind 2010. “Wanneer geschiedenis over de Bijbel verdraaid wordt en mensen zich in godheden veranderen, is de waarheid het slachtoffer.”

De grondwet van de VS staat als hindernis tussen de globale elite en de realisatie van haar plannen om Amerika economisch en cultureel te gronde te richten. Natuurrecht en de soevereiniteit van het individu vormen hardnekkige hindernissen en moeten vernietigd worden om een totalitaire wereldregering te kunnen oprichten.

Obama´s jongste uitlatingen over zijn bedoeling om met presidentiële decreten te regeren – uiteraard voor het welzijn van de kinderen – leiden de volgende fase van de oprichting van een dictatoriale regering en de uitholling van de grondwet in, die op de vuilnisbelt van de geschiedenis moet belanden.

Screenshot_43

Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Auteur: Kurt Nimmo

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Communisme, dictatuur, Elite, Fascisme, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, nationaalsocialisme, New World Order, nieuw fascisme, Obama, Overheid, Rotzakken, socialisme, Socialisten, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting, VS. Bookmark de permalink .

21 reacties op Obama verklaart in het vervolg per decreet te willen regeren

 1. bobzelf zegt:

  Wil de echte Pinokkio opstaan ???

  Like

 2. bigljohn zegt:

  Obama met zijn decreet. Hij is een vuil stuk secreet !

  Like

 3. Joost Visser zegt:

  Hij zou niet misstaan als president van Kenia. Is ie daar ook niet geboren?

  Like

 4. In feite wil hij dus “het recht om groepen te kunnen veroordelen zonder tussenkomst van een rechter”!

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Montesqieu had het heel goed gezien. Om de rechten van het individu te beschermen, is het juist van evident belang de 3 machten gescheiden te houden.
  Deze 3 machten zijn:
  De Wetgevende Macht,
  De Rechterlijke Macht,
  en de Uitvoerende Macht.
  Voeg je deze samen, dan krijgt men inderdaad een dictatuur! Maar zoals het artikel terecht stelt, dat, -de dictatuur- wenst men in te gaan voeren, om een Wereldregering en een Munt in te voeren.
  Uiteraard wordt hiermee de NWO bedoelt, waarvan de leider de duivel zelf is.

  Like

 6. fleckie zegt:

  NUCLEAIRE ONDERHANDELINGEN MET ..IRAN:THEATER VAN HET ABSURDE…van Soraya Sepahpour-Ulrich in “Foreign Policy Journal”.:www.foreignpolicyjournal.com/2013/11/09/Irans-nuclear-talks-theater-of-THE-absurd……BERICHT UIT KERNBERICHTEN,VAN…PROCESNIEUWS,NO.101/dec.2013…van TRIBUNAAL. Voor de VREDE,.A’dam

  Like

 7. Jan zegt:

  I told you so, but nobody wanted to believe me.

  Like

 8. Henk.V zegt:

  Wat mij bezig houdt is de vraag waarom de Republikeinen niet ogenblikkelijk in actie komen en een afzettingsprocedure starten.
  Het gedrag van Obama verbaast mij totaal niet. In zijn laatste regeringsjaren zal hij IN ELK OPZICHT absoluut zijn ware gezicht laten zien.Ik heb dat al een paar keer aangegeven in reacties.
  Het wil er echter nog helemaal niet bij mij in dat de Amerikaanse politiek zoiets werkelijk over haar kant zal laten gaan, hoewel ik weet dat het vermogen van deze zeer gevaarlijke man om mensen te beïnvloeden bijna hypnotiserend lijkt te zijn. Ook zo’n voornemen om per decreet te regeren ( alleen verdedigbaar in zeer extreme noodsituaties!) moet namelijk allereerst ter goedkeuring aan de Senaat en het Congres worden voorgelegd..

  Like

 9. louis-portugal zegt:

  Dat hij de V.S wil overheersen en misschien wel de hele wereld met zijn NWO club of zijn moslimclub wil ik wel geloven.
  Ook dat hij veel kapot maakt is duidelijk.
  Ik geloof niet dat De NWO of de moslims ooit de wereld zullen overheersen.
  Net als in Rusland gebeurd is komt er een ogenblik dat de centrale macht ondanks hun harde handhaving de controle verliest.
  Dat kan in een klap gebeuren zoals in Rusland of langzaam zoals in China.
  Dat er nog een paar staatjes zijn die zo repressief blijven zoals Cuba en Noord-Korea komt alleen maar omdat er nog omringende “VRIENDEN” zijn die hun steunen en in stand houden.

  Like

 10. Jan zegt:

  Juntaleider en Ketchup Kerry gaan 30.000 aanhangers van Al Qaida Amerika binnen halen en de anti-terrorisme wetgeving opheffen

  Obama and Kerry Want 30,000 Middle Eastern Refugees in 2014
  http://www.frontpagemag.com/2013/dgreenfield/obama-and-kerry-want-30000-middle-eastern-refugees-in-2014/

  Like

 11. koddebeier zegt:

  Waar blijft de nieuwe Lee Harvey Oswald ?????

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @koddebeier: 16.22. uur. Dat vraag ik mij ook af! Hoewel ik niet voor moord en doodslag ben, vind ik dat de LANDVERRADER Obama, de RENEGAAT en stiekeme MOSLIM, de doodstraf zou dienen te krijgen!

   Like

 12. dgneree zegt:

  Avé Caesar!

  Like

 13. fleckie zegt:

  Uit NIW, 17 Jan.2014.:”Nederland streeft geen algehele boycot van ISRAEL na,maar financiert wel NGO’s en hulporganisaties die een boycotagenda uitdragen”.

  Like

 14. Jan zegt:

  Zomaar een school in Obamistan (Florida):

  Like

 15. Jan zegt:

  De totalitaire staat ontvouwt zich:

  DNA assignment at high school enrages parents
  Controversal homework given at a Michigan high school has many parents enraged at the premise of the assignment.

  The focus of the assignment is to teach student about D-N-A by having them perform an exercise called “Who’s the Daddy?” which poses a scenario of a woman trying to figure out who the father of the baby is.

  The options to choose from are: A bartender, a guy at the club, a cab driver, or flight attendant. After the students finish this part of the assignment, they must also give reasons why the state took the child away.
  http://www.kmov.com/news/national/D-N-A-assignment-at-high-school-enrages-parents-245637631.html

  Like

 16. Jan zegt:

  Dat zou mooi zijn:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s