“Global Risks 2014”: Komt de opstand van de armen?

Screenshot_15

Het rapport “Global Risks 2014” van het World Economic Forum (WEF) is gebaseerd op een enquête onder meer dan 700 managers en economiewetenschappers in verschillende landen. Het heeft betrekking op de economie, evenals op de maatschappelijke ontwikkeling, het milieu en de gevaren van de cybercriminaliteit. Het grootste risico ziet het WEF in een sociale en economische scheve verhouding door de financiële crisis en een steeds groter wordende kloof tussen arm en rijk. De waarschuwing voor een burgeroorlog komt om de hoek kijken.

Het grootste explosieve potentieel wordt gevormd door de staatsschuld en de massale werkloosheid. De nog lang niet overwonnen financiële crisis staat op de eerste plaats. Deze eis bijzonder gevaarlijk door de staatsschuld van de VS van meer dan 100% van het Bruto Binnenlands Product. Iedere financiële crisis van een grotere economie kan zich ontwikkelen tot een op een waterval gelijkende globale crisis. In het rapport staat dat de landen van de eurozone weliswaar minder schulden hebben, maar door de aaneenschakeling op grond van de gemeenschappelijke munt geen optie hebben tot een nationale fiscale aanpassing.

Dat de volkswoede in de eurozone kookt, is in Griekenland en Spanje al duidelijk zichtbaar. De mensen brengen hun woede over de ineenstorting van het systeem de straat op. Ze stelen aan de kaak dat groei meestal ten goede komt van een grijpgrage superrijke minderheid. De middenklasse wordt uitgehongerd en opgeofferd aan de financiële crisis.

Op de tweede plaats staat de jeugdwerkloosheid. Men spreekt al van een verloren generatie. De aan het onderzoek deelnemende directrice van het WEF, Margareta Drzeniek, schrijft:

“Vooral jonge mensen zijn vatbaar – de jeugdwerkloosheid bedraagt in sommige landen 50% en de onderbezetting blijft wijdverbreid, vooral in drempel- en ontwikkelingsmarkten.”

Na milieucrises op de derde plaats staan de grote inkomensverschillen op plaats vier. Nauw verbonden met het maatschappelijk risico zijn de inkomensverschillen in toenemende mate zorgwekkend. De financiële crisis heeft vooral de middenklasse in de ontwikkelde economieën getroffen, de globalisering heeft tot een polarisatie van de inkomens in de drempel- en ontwikkelingslanden geleid.

Van 22 tot 25 januari vindt in Davos de jaarlijkse bijeenkomst van het WEF plaats. Hieraan nemen ruim 2500 personen uit bijna 100 verschillende landen deel, waaronder meer dan 40 staats- en regeringschefs.

Het moet worden afgewacht of er alleen maar gepraat gaat worden of dat er daden zullen volgen op deze feiten, want op de tiende plaats van het rapport waarschuwt men voor gewelddadige onlusten binnen de landen, het verval van de staat op grond van regionale of globale instabiliteit en de daaruit resulterende mogelijke militaire conflicten.

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: L.S. Gabriel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op “Global Risks 2014”: Komt de opstand van de armen?

 1. Sjaak8.1.2014 zegt:

  Al meermaals heb ik aangegeven ! Zet tien mensen aan een tafel en je krijgt
  tien verscheidene meningen ! En wat de rijkdom van verschilende mensen
  aangaat kann ik niet verstaan waarom juist zo veel mensen Multimilliardären
  hun Geld nog achterna smijten ! Voorbeeld ? De Familie Albrecht (Aldi) met een
  prive vermogen van ca. 40 Milliarden en Familie Schwarz (Lidl ) (Kaufland) met
  ca. 20 Milliarden worden dagelijks millioenen €uro’s in hun milliardärskont geschoven !
  Daarbij is het eenvoudig Rezept dit te veranderen ! Een vennoodschap met veel
  meewerkende aandeelhouders is met weinig kappitaal al om te zetten ! Voordeel ?
  Gelijke rechten en Plichten en gelijke inkoop kondities !
  En kom me niet met dat het daar werkplaatsen geeft ! Deze Milliardären hebben
  namelijk daarvoor gesorgt dat tienduizenden werkplaatsen naar de klote zijn
  gegaan ! En deze trent is bij alle Milliardären hetzelfde ! En het meeste kapitaal
  is eveneens wie bij de Griekse Milliardären naar het buitenland transfereert !
  Een beetje omdenken zou geen mens schaden !

  Like

 2. koddebeier zegt:

  of er alleen maar gepraat gaat worden of dat er daden zullen volgen op ….. Daden ??????
  Weten ze wel wat dat woord betekend ???

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Maar er zal door de politici NIETS aan gedaan worden. De bevolking wordt gewoon opgeofferd voor de invoering van de NWO. Het is allemaal al langer voorbereid. We zullen weer slaven worden. Het SOCIALISME en de ISLAM zijn de hulpmiddelen waarvan deze “duistere krachten”, zich bedienen.

  Like

  • Cathja zegt:

   Zo is het Tom, 07:38. Onze overheid is ziende blind en horende doof! Ze zorgen wel uitstekend voor zichzelf, terwijl de belastingbetaler het steeds moeilijker krijgt! Als de vraag aan Mark Rutte wordt gesteld of de belastingbetaler straks mag opdraaien voor de tekorten in de schatkist, als de overheid de mensen in Groningen compensatie gaat geven voor hun schade (wat ik heel terecht vind!), dan wil hij daar geen antwoord op geven. Samsom trouwens ook niet. Laten ze dan direct zeggen: “ja, dat gaat de belastingbetaler helaas weer geld kosten”. Deze stomme regering heeft alle aardgasbaten uitgegeven, i.p.v. een reserve te kweken voor als het economisch tegenzit!

   Stelletje ongeschikten toch? Een gemiddelde huisvrouw zou beter met de financiën kunnen omgaan dan onze overheid.
   Dat wil ik graag even gezegd hebben.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Cathja: 09.46. uur. Zo is het precies Cathja! Ik begrijp niet dat er nog mensen zijn, die nog PvdA,VVD,CDA,D66 stemmen. Deze clubs hebben Nederland sinds 1972 geregeerd, en daar een KLEREZOOI van gemaakt.

    Like

 4. Jean zegt:

  Daar moet men echt geen perfesser voor te zijn om dat te weten, alleen verzwijgen ze angstvallig DE OORZAAK en dat is die ongecontroleerde import van moslims en oostblokkers een volk wat enkel naar komt om te parasiteren en ons enorm te irriteren en dat overgoten met criminaliteit en barbaars geweld.
  Dat hebben we allemaal te danken aan die EU misdaadorganisatie die ons leven verwoest ipv beschermd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s