Project EU: het einde van de natiestaat

Screenshot_11

(Door: trias politica)

In deze column zal ik betogen dat de EU in wezen een cultuur-marxistische agenda volgt met als doel het opheffen van de natiestaat in Europa.

Het is ronduit potsierlijk om te zien hoe de gevestigde orde de fundamentele kritiek op het functioneren van de huidige EU steeds krampachtiger probeert te linken aan rechts-extremisme, ‘populisme’, fascisme, racisme, nazisme en alles wat riekt naar ‘nationalisme’. Vergeten wordt, dat het nazisme (een samentrekking van national-sozialismus) eerst en vooral links was; het woord zegt het al: nationaalsocialisme. Hitler was een socialist pur sang, die een eind wilde maken aan de vrije markt economie. Op het eerste gezicht lijkt het ideaal van de huidige Europese Unie federalisten op het ideaal dat de nazi’s voor ogen hadden: het vestigen van één groot, centraal aangestuurd, pan-Europees rijk. Maar er is meer aan de hand.

Toch ik snap wel waar die verkeerde link vandaan komt. Het nationaalsocialisme was sterk verbonden met de (groot-)Duitse natie. De denkfout die hierbij echter steevast gemaakt wordt is, dat het bij de nazi’s niet zozeer ging om de natie, de ‘bondsstaat’ Duitsland, maar om de superioriteit van het Germaanse ras. Dat heeft met patriottisme an sich niets te maken. Er zijn juist veel meer overeenkomsten tussen het nazisme en die andere totalitaire ideologieën, het communisme en islam. Zo was ook het nazisme, net als islam, fel tegen feminisme, homoseksualiteit en verheerlijkte zij geweld om hun doelen te verwezenlijken. In die zin zijn beide ‘systemen’ absoluut vergelijkbaar.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Nationalisme. Bookmark de permalink .

6 reacties op Project EU: het einde van de natiestaat

 1. We zullen er nog hard aan moeten trekken om uiteindelijk toch nog ONS ideaal te verwezenlijken, nl. terug naar de soevereine Nederlandse staat voor de autochtone bevolking. Er is al veel te veel overgedragen en daarom zal het slechts kunnen door een keihard BREKEN met de Europese Unie. Een vrijhandelsgebied zoals de EEG was, is acceptabel maar wel met gesloten grenzen, dus weg met Schengen. De grenscontroles kunnen in het huidige elektronische tijdperk op slimme wijze tot het uiterste beperkt worden maar enige wachttijd moeten we er voor over hebben. En het is ook de vraag of we dan wel een handelsverbond willen met zoveel landen als nu (gekunsteld) lid zijn van die E.U.
  Ik kan haast niet wachten tot mei om mijn stem uit te brengen op de enige partij die dit ook wil, nl. de PVV.

  Like

 2. luckybee zegt:

  Opassen ze willen weer per computer gaan stemmen , daar is gerotzooi makkelijker als op de oude mannier met verkiezingsfolders.te bekruisigen

  Like

 3. Martha N zegt:

  Veel mensen zijn het eens met elkaar, dat we uit de EU moeten en dat stemmen in Mei heel belangrijk is.
  Toch zeggen ze: we gaan maar niet stemmen, want het zal toch wel niet helpen.
  Uiteraard een totaal verkeerde instelling, waarschijnlijk ontstaan door al die jaren van kiezers bedrog.
  Eigenlijk een moedeloze houding.
  Misschien hopen de politici hierop, wat betreft de anti-groep van de EU.
  De VOOR-standers gaan zeer zeker stemmen!

  Mensen die tegen de EU zijn, bedenk U, laat U niet ontmoedigen en ga stemmen op 22 Mei.

  Like

 4. Theodoor zegt:

  Bedroevend dat de Nederlander het hoofd laat hangen naar de socialistische ruif, die trouwens snel leeg is en er volgen desastreuze maatregelen die leiden naar armoede, zie hiervoor ook de plannen van socialistisch Frankrijk.
  Een volk dat niet gaat stemmen omdat ze geen vertrouwen hebben in de politiek weet niet waar ze mee bezig is, het leidt naar meer leugens en bedrog van de zogenaamde elitaire macht bezitters.
  Dus zal er gestemd MOETEN worden!
  Een volk krijgt de leider die ze waard is, zo gemakkelijk is het dan ook wel weer, maar niet klagen hè, dat is zielig en het oogst maar minachting.

  Like

 5. Thomasson zegt:

  Dat de EU ambieert het einde van de natiestaat is overduidelijk. Niet enkel portretten zoals: Saloncommunist Jose Manuel Barosso, Oberstürmführer Herrn Martin Schülz, Kabouter Plop Van Rumpuy en Pussykutten Cecillia Malmström en Catherine Ashton. Niemand v.d. politici zal de EU laten vallen; al wil de EU de natiestaat v.d. aardebol laten verdwijnen. Weet U waarom? Omdat niemand wil een kip slachten die gouden eieren legt. Ook niet de zgn. Euro-sceptici zoals Nigel Farrage. Zodra ze eenmaal het poort van de glazen Walhalla passeren, ruiken ze geld …veel geld! … Zij zouden echter niet willen dat de geldkraan wordt dichtgedraaid …Zodra poen in het spel zit, mag de natiestaat naar de bliksem lopen. Marine Le Pen hoort bij de zgn. Euro sceptici, maar voor de zekerheid zit zij in de EP en haar seniele oude vader idem dito. Zo stroomt dubbel winst in de kassa van la famille Le Pen.
  Ik had eens een leuk gesprek met een Zwitserse dame in de luchthaven van Zürich. Ik legde haar uit waarom de EU heeft het liever dat de Zwitsers wegblijven. EU cq. EP leden zitten met hun kont in Brussel en Straatsburg, maar hun hart ligt in de Bahnhofstraße Zürich (straat waar al de gerenommeerde banken zitten).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s