SUPERZORGPOLIS, MAAR NIET VOOR NEDERLANDERS!

EU unmask

(Door: Realpredictor)

Buitenlanders die uitgebreide zorg voor een heel lage premie krijgen! Een goede zorgpolis met nul eigen risico tegen een afbraakprijsje. Door een handigheidje kunnen zorgverzekeraars deze polissen aanbieden, maar bijna niemand komt ervoor in aanmerking. Vooral buitenlandse werknemers die in Nederland werken, profiteren ervan. Voor de gemiddelde Nederlander die een extreem lage zorgpremie voor zijn basisverzekering wil betalen, zit er maar één ding op: het verhogen van het eigen risico. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premiekosten. Door het wettelijk eigen risico van 360 euro maximaal op te hogen tot 860 euro, komt er een maandelijkse premie uit de bus van rond 69 euro. Maar er blijken ook polissen met zo’n extreem lage premie te bestaan, waarbij de verzekerde helemaal geen eigen risico loopt. Zo kunnen buitenlandse werknemers die in Nederland actief zijn via hun werkgever voor zo’n 69 euro per maand een volwaardige basisverzekering – mét bovendien wat extra’s – afsluiten.

Gratis eigen risico afgekocht
In een aanvullende verzekering wordt het eigen risico vervolgens gratis afgekocht. Met de wettelijk toegestane collectiviteitkorting kan de premie nog iets verder worden verlaagd. Resultaat: een heel goedkope polis, waarbij toch geen enkel eigen risico geldt.

Die aanlokkelijke polissen worden aangeboden door zorgverzekeraars als Avéro, Zilveren Kruis, CZ en HollandZorg. Zij bieden de gratis afkoop van het eigen risico aan, omdat in de praktijk blijkt dat buitenlandse werknemers niet of nauwelijks zorgkosten maken.

“Wij zien dat zij nagenoeg geen zorg gebruiken. Daarop is de premie ook afgestemd,” aldus een woordvoerster van zorgverzekeraar Achmea, moeder van de merken Avéro en Zilveren Kruis. Omdat het gaat om mensen die vaak tijdelijk in Nederland werken, is het eigen risico bij medische behandelingen moeilijk op ze te verhalen. “Achteraf innen is praktisch onmogelijk. De declaraties kennen een lange doorlooptijd. Op het moment dat wij kunnen gaan innen is de seizoensarbeider vaak niet meer in Nederland.”

Screenshot_16

Constructie is legaal
Omdat de gratis afkoop van het eigen risico plaatsvindt in de aanvullende verzekering, en geen onderdeel is van de basisverzekering, is de constructie legaal. Wel gaat het volgens critici in tegen de geest van de wet, die bepaalt dat zorgverzekeraars niet mogen doen aan risicoselectie. Lees: zorgverzekeraars mogen geen klantgroepen met lage zorgkosten uit de markt halen. Door de krenten uit de pap te vissen, zou de solidariteit van het zorgverzekeringsstelsel in gevaar komen.

“De bedoeling van de wetgever is dat jong en oud, gezond en ongezond, ongeveer dezelfde premie betalen”, aldus hoogleraar sociale zorgverzekering Wynand van de Ven. “En we zien nu dat deze groepen die heel gezond zijn en zeer lage kosten hebben, minder betalen. Daarom is het dus in strijd met de bedoeling van de wetgever.”
In 2009 liet toenmalig minister van Volksgezondheid Ab Klink de Kamer weten toch geen bezwaar te hebben tegen de constructies, omdat ze strikt genomen binnen de wet vallen en er relatief weinig gebruik van werd gemaakt. Om te voorkomen dat dergelijke constructies een grote vlucht zouden nemen, gaf hij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de opdracht de ontwikkeling jaarlijks te volgen.

Uit de meest recente Marktscan van de NZa blijkt dat vorig jaar ruim 41.000 mensen een goedkope zorgpolis zonder eigen risico bezaten.

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/superzorgpolis-maar-niet-voor-jou

Dus de Nederlanders vissen weer achter het net!  De regering overweegt zelfs om de aftrek zorgkosten te laten verdwijnen.

http://www.z24.nl/geld/aftrek-zorgkosten-weg-in-2014-wacht-niet-met-dure-ingreep-357459

Door:
Realpredictor

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, Graaien, Krankzinnigheid, Nederland, Overheid. Bookmark de permalink .

44 reacties op SUPERZORGPOLIS, MAAR NIET VOOR NEDERLANDERS!

 1. Monalisa zegt:

  Ach onderscheid moet er zijn, ze komen met niks en ze gaan als miljoner!.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Zo kennen we de PLOERTEN in Den Haag weer! Eigen volk laatst! O hoe verlang ik ernaar, dat de VVD en de RODEN/PvdA volledig weggevaagd worden!

  Like

 3. Cathja zegt:

  Dit is een duidelijk voorbeeld van discriminatie! Ik maak soms ook jaren achtereen geen gebruik van de zorg, maar moet wel de volle mep betalen!
  En dan vinden ze het vreemd dat een groeiende groep Nederlanders ‘de buitenlanders’ liever zien vertrekken. Logisch toch, als er met twee maten wordt gemeten?

  Like

  • Han zegt:

   Jij gaat er uiteindelijk wel gebruik van maken terwijl die buitenlander tegen de tijd dat hij goed gebruik van zijn zorgverzekering kan maken allang weer naar huis is en daar dus niets heeft. Je betaalt nu de volle mep omdat je wanneer je oud bent of ziek wordt veel meer terug krijgt. Zorgverzekering is hetzelfde opgezet als pensioen. Alleen betalen de buitenlanders over het algemeen wel, en incasseren ze het op een latere leeftijd niet meer.

   Helaas wonen we hier in een land dat te dom is om eerst na te denken voordat ze wat roepen.

   Like

   • Carla zegt:

    Dat kunt U nu wel zeggen maar ik zie vaker dat ook de ouders hier heen gehaald worden, en dan met het kaartje van de hier woonachtige kinderen gebruik maken van het zieken huis zou eerst even informeren voor U de Nederlanders veroordeeld .
    Er word nagedacht maar als je zo als veel Nederlanders in de problemen komt en je hoofd maar net boven water kunt houden is het normaal dat mensen zo reageren.
    Dus als ik U was zou ik niet alle mensen over 1 kam scheren .

    Like

   • Monique van Doesburg zegt:

    Kan het niet laten om hier even op te reageren hoor… Ik vraag me nu echt af wie er hier nu dom is!

    Waarbij ik dan nog wel wil vermelden dat ik het woord dom nooit in mijn mond neem… Ik gebruik liever het woord slapende of onwetend. En als het op de huidige regering aan komt gebruik ik een woord dat ik voor mijzelf houd.

    En als u echt denkt dat er voor u straks nog een flink pensioen is, dan mag u wakker worden en de juiste berichten lezen.

    Like

   • Alexander zegt:

    doordat deze groep mensen van deze zorgpolis kunnen profiteren, kunnen ze alle zorg permitteren zonder te betalen,omdat ze hier zogenaamd zo kort hier verblijven. hoe komt het dan dat hierdoor de zorgverzekeraars zoveel miljoenen misloopt , omdat deze niet door deze mensen betaald wordt en met de noorderzon zijn vertrokken.
    hierdoor moeten wij degene die altijd netjes hun zorgpremie en eigen bijdragen betaald voor boeten……want de zorgverzekeraar verhoog gewoon hun premie en de eigen bijdrage [2015] dit om deze gaten op te vullen, dit geldt ook voor andere verzekeringen en voor de pensioenen. voor deze generatie is nog maar aftewachten wat je krijgt waarvoor je nu betaald. maar men moet stoppen om niet Nederlanders alles te geven voordat ze gewerkt hebben…boter bij de vis, dit brengt discriminatie en racisme te weeg veroorzaakt door de regering.

    Like

   • Republikein zegt:

    Ik hang me eerst op voor ik er gebruik van kan maken.Het is voor mij niet bestemd, goed?
    Fijne dag nog.

    Like

   • erik zegt:

    word eens wakker!De ouderen krijgen steeds minder en minder.thuiszorg bijna geheel weg enz..En die buitenlander gaat hier NIET meer weg!Die vinden het wel prima hier.Vooral je blinddoek niet afdoen hoor!!

    Like

   • j.w. zegt:

    Dus als ze thuis zijn en daar geen zorg krijgen dan weten ze waar ze moeten zijn.

    Like

   • JanWillem zegt:

    Die buitenlander gaat helemaal niet naar huis. Die blijft, net als alle anderen. Dit is links gelul.

    Like

   • Nootje zegt:

    Mijn verzekeraar vraagt mij niet of ik ook van plan ben om lang in Nederland te blijven , misschien ben ik ook wel van plan om later te gaan emigreren naar Engeland (waar de NHS gewoon gratis is ) of Scandinavie ( waar de zorg uitstekend geregeld is en bovendien eerlijk ) .
    Dus er word wel zeker onderscheid gemaakt .

    Like

 4. Joost Visser zegt:

  ´Omdat het gaat om mensen die vaak tijdelijk in Nederland werken, is het eigen risico bij medische behandelingen moeilijk op ze te verhalen. “Achteraf innen is praktisch onmogelijk. De declaraties kennen een lange doorlooptijd. Op het moment dat wij kunnen gaan innen is de seizoensarbeider vaak niet meer in Nederland.”

  Geachte verzekeraar. Wat is er mis mee dat de verzekerde in deze constructie gewoon eerst zelf betaalt en daarna declareert?

  Like

 5. luckybee zegt:

  Typisch PvdA en Marxisten, zorg alleen voor nieuwe Medelanders.

  Like

 6. En dat allemaal dank zij de Partij van de Allochtonen.

  Like

 7. Urbanus zegt:

  Ik heb het afgelopen jaar ook geen gebruik gemaakt van mijn verzekering. Mijn moeder van 83 wel. Die werd duizelig en moest een week het ziekenhuis in. Een dag voor controle en de andere dagen wachten op de uitslag. Daarna zou ze nog een hartecho krijgen maar daarvoor was er geen ruimte. Dus na 5 dagen mocht ze naar huis. Twee dagen opname was effectief geweest, zij wilde na dag 1 al naar huis maar helaas. En dan de haatdoekjes die met kinderen de wachtkamer bij de huisarts en de apotheek vullen. Wij mogen pas vanaf 18 een sixpack bier halen bij de super maar de Mohammedaantjes van 13 jaar lopen vrolijk de winkel uit met zakken chips en treetjes energydrank. Dik als ze zijn maar wel in trainingsbroek om de vette puberlijfjes. Maar goed, scheer mij maar over 1 kam, ik betaal wel voor deze mensen, gruwel. Misschien moeten we hetzelfde principe toepassen als bij de autoverzekering? Veroorzaak je minder schade, dan betaal je minder premie. Met een regeling voor chronisch zieken.

  Like

 8. En de crisis is nog lang niet voorbij… en de wereld gaat maar achteruit… hoe zou dat toch allemaal komen? Door Rutte, Samson en hun vele volgelingen!

  Like

 9. Willemientje zegt:

  Antwoord gekregen op mijn klacht bij het antidiscriminatieburo inzake ongelijke behandeling Nederlandse zorgverzekerden.

  Geachte heer/mevrouw,

  Wij hebben onderstaande melding in goede orde ontvangen.

  Aangezien er meerdere klachten hierover zijn binnengekomen ook bij andere antidiscriminatiebureaus in het land. Heeft Meldpunt discriminatie Amsterdam (MDRA) een brief hierover gestuurd naar de leden van de Tweede Kamer. Zodra wij meer informatie hierover hebben hoort u het van ons.

  Erop vertrouwend u voldoende te hebben geïnformeerd.

  Met vriendelijke groet,

  Khadija Zacouri
  Consulent Klachtenbehandeling, Informatie en Advies
  Werkdagen: ma, woe, vrij

  Like

  • Ellen Mullers zegt:

   Ik voel mij zwaar gediscrimineerd omdat ik geen gebruik kan maken als wettige Nederlanse van deze zorgpolis die zoveel goedkoper is dan wat ik nu p.m.betaal om van het schandaal van het eigen risico voordeel voor dit soort mensen nog maar niet te spreken! SCHANDALIG!

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Willemientje: 16.45. uur, op 20/1. Zag het pas nu. De KOPVODDENBRIGADE is dus nu al volledig geinfiltreerd in de OVERHEID en alle maatschappelijke instellingen! Dus een MOSLIMA gaat uw klacht behandelen, nou veel sterkte daarmee! Ik weet weer genoeg! Dankzij de RODE RATTEN zitten de muzelmensen overal nu!

   Like

 10. Willemientje zegt:

  allemaal klagen, heb gister een oproep op facebook gedaan, het heeft meldingen geregend

  Like

 11. Monique van Doesburg zegt:

  http://www.petities24.com/goedkope_zorgverzekering_voor_elke_nederlander

  Waarom allemaal alleen maar praten? Het is tijd voor actie

  Like

 12. jos zegt:

  Ik snap het niet meer. Ik moest een tijdje terug op een zondag naar de huisartsen post. Voor een pijnlijke vinger (bleek gebroken). Kom ik daaraan werd ik eerst een half uur in de wachtkamer gezet. Vind ik niet erg even wachten. Maar nu kwam het, er komen meerdere mensen na mij binnen met hoofddoek en al. Die mogen allemaal voor. Ik rustig als ik ben denk oke. Maar toen kwam het ik werd geroepen, meneer voordat u geholpen wordt, moet u even € 74, – betalen voor de consult kosten. Ik sloeg achterover van die vraag. Ik heb altijd in dienst van Nederland gewerkt ( en doe dat nog). De regering die deze dingen verzint stuurt mij vervolgens naar alle uithoeken van de wereld om daar mensen veilig te houden. Dus al met al snap ik niet meer waar men mee bezig is. Discriminatie? ???

  Like

 13. E W Por zegt:

  Land op drift met politieke partijen die achter winst aanjagen ipv het uiterste uit zichzelf te halen en alle krachten te gebruiken om het geluksgevoel van hun burgers te vergroten….

  Like

 14. philip zegt:

  Te minderwaardig voor woorden, Dit kabinet moet nu echt verdwijnen ,,Stem Geert Wilders, Anders gaat alles naar de knoppen, En we zijn steeds minder veilig, door de aanzuigende werking ,die alleen maar criminelen aantrekt ..Mensen open uw ogen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 15. Marja zegt:

  Dit slaat werkelijk alles!!! Onvoorstelbaar!

  Like

 16. Serge zegt:

  Beetje vreemd dat groep A minder betaald dan groep B. Ik zou verwachten als je tijdelijk in NL werkt dat je je zorg vooruit betaald en later via een verzekering van eigen keus terug krijgt. Dus voor een ieder een eigen risico naar eigen keus. Denk dat je dat wel meer inkomens afhankelijk moet maken maar dat is dan weer stap 2. Verder zou ik me niet zo heel druk maken. Veel seizoensarbeiders zijn helemaal niet verzekerd maar hebben wel recht op zorg. Dit is een administratief truukje om in elk geval nog wat geld te vangen. Bij herziening is dit ook over.

  Like

 17. Ingrid zegt:

  Schandalig, en dan lees ik net dat een bejaard echtpaar die 60 jaar getrouwd zijn uit elkaar worden gehaald omdat de man Alzheimer heeft en mevrouw nog redelijk gezond is. Ondanks dat ze met 1 oog blind is en een pacemaker heeft. En Mevrouw dus niet mee mag naar het verzorgingstehuis. En dan wordt er hier ergens gezegd dat deze mensen maar tijdelijk in Nederland zijn. Nou de Turken en Marokkanen zouden ook maar tijdelijk in Nederland zijn. Ze zijn er nog steeds. Dus zal dit ook wel bij deze mensen gebeuren.

  Like

 18. a polder zegt:

  Pff …ik heb er geen kracht meer voor.!!!….leeft al 62 jaar in Rotterdam ….bouwen….. bouwen ….en nog eens .bouwen….we hebben niet anders gezien….is het bijna klaar.!! (hebben onze ouders en wij gedaan)….komen er weer mensen zonder zich maar een keer druk of inzet in hun eigen land hebben gemaakt……hier bij ons… premie,s…. uitkeringen…kinderbijslag enzv…enzv weghalen…..(Lekker wakker Regering Nederland…!!! )

  Like

  • Republikein zegt:

   In 1980 was ons land uitgebouwd, iedereen kon een huis betrekken, maar ze bleven bouwen voor nieuwe medelanders. Vraag maar aan het paard van Almere.

   Like

 19. captivity zegt:

  Ach ik roep dit echt al jaren en toen werd er gezegd dat de nederlanders ook zo waren,maar gelukkig zijn er steeds meer bewijzen dat onze allochtone (vrienden) er alles aan doen om ons leeg te zuigen brrrrr.
  Op school de ouderbijdrage betalen ze ook niet de wegenbelasting probeerde ze ook te ontlopen met die oude stink auto’s.
  Let ook maar eens op de kenteken platen van onze (vrienden) staat meestal een 1 of een 2 boven wat betekend dat er ergens in het (buiten)land een andere auto rijd met dezelfde nummerplaten,maar dat zal wel weer pas over 5 jaar naar buiten komen pfffff
  Lekker voor je kop laten schoppen en ze je geld en telefoon laten afpakken haha
  Tot dat de bom eens aan onze kant gaat barsten want dat zit er echt aan te komen hoor want oooh ooooh oooooooh wat ben ik en vele met mij het zat.
  Groet,

  Like

 20. Mascha zegt:

  Zo jammer dat mensen zich niet eerst eens verdiepen voor ze iets blind overnemen. Want van dit bericht klopt echt niets!

  Ja! Het is waar dat sommige buitenlandse mensen die hier werken die polis kunnen krijgen. Maar dat gaat in geen geval over elke ‘medelander’.

  Het gaat om expats die hier in opdracht van hun werkgever een aantal maanden tot max 2 jaar bij de vestiging in Nederland gaan werken. Zij betalen WEL een fors bedrag via hun inkomen aan belasting aan voorzieningen zoals; WW, WIA, WWB, AOW etc. etc. maar mogen daar zelf geen gebruik van maken. Daarbij zijn deze mensen (die geenszins uit arme landen komen) zelf al verzekerd in hun eigen land van herkomst. Echter omdat elke inwoner verzekerd MOET zijn in Nederland is deze ‘basispolis’ in het leven geroepen. Het gaat hier om hoogopgeleide mensen die werkzaam zijn in hun vakgebied in opdracht van hun werkgever. Deze mensen zijn zelden ziek EN daarbij heel goed verzekerd in eigen land. Mochten ze hier ziek worden, dan wordt alles wat NIET vanuit de polis uit eigen land, aangevuld met de polis hier (en dat laatste komt zelden voor). Vandaar dat lagere tarief.

  Mochten deze expats langer dan 2 jaar hier moeten vertoeven, gaan ze gewoon het normale tarief betalen en kunnen ze hun eigen (veel duurdere) verzekering in het thuisland opzeggen.

  Die petitie die door een van de reageerders is opgezet is dus klinkklare nonsens, die ze had kunnen voorkomen door even google te gebruiken. Wat een enorme hetze om werkelijk helemaal niets!

  Het gaat dus in geen enkel geval om de kansarmen die hier een heiloord of toekomst zoeken….

  Like

  • Alexander zegt:

   dus de zogenaamde hoogopgeleiden worden zelden ziek…….dus laagopgeleiden wel,
   hoe komt het dan dat de zorgverzekeraars een miljard te kort hebben ….er zijn mensen opeens spoorloos verdwenen en waarom als ze zo hoog opgeleid zijn en bij mij in ziens genoeg verdienen, kunnen ze toch net als ieder persoon in Nederland gewoon hun ziektekosten betalen ….dan maar boter bij de vis…naar de dokter consult, behandeling en eventuele medicijnen vooraf betalen en declareren bij hun verzekering….hoogopgeleiden me hoela

   Like

 21. Titus zegt:

  Ik ben geen linkse rakker. Maar door dit soort berichten zet rechts zich wel voor paal. Wel sensatie, geen onderbouwing.
  De lage premies kunnen alleen maar omdat er nauwelijks uitgaven tegenover staan. Want stel dat we de wet die dit tegen moet houden wordt afgeschaft, en wij ook zo’n goedkope polis kunnen krijgen? Dan gaat een jong gezond hoog opgeleid iemand die 70 euro betalen, een chronisch zieke of oudere of minder opgeleide (of alledrie) misschien wel 700 euro.
  Dat is een keuze die je kan maken. maar in dit land hebben we voor solidariteit gekozen.
  Een zieke of oudere kan die premie niet opbrengen, wordt onverzekerd, en laten we gewoon maar doodgaan?

  Los hiervan is deze basispremie maar een fractie van de premie die we betalen. Het grootste deel komt via een loonheffing binnen. En die betalen de “gastarbeiders” ook gewoon.

  Like

 22. free zegt:

  kan alleen maar zeggen stem op pvv die red zich hier mee

  Like

 23. Kaat zegt:

  Waarom zouden mensen van landen over de hele wereld naar NL willen komen?

  Like

 24. pietje zegt:

  Ik werk bij een huisartsenpost ( avond/nacht en weekend) en daar komen toch genoeg mede Nederlanders sterker nog de meeste mensen vallen daar onder!! Dus ze maken wel degelijk gebruik van de zorg en zelfs dus nog de dure zorg!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s