De herziening van de Holocaust door Haaretz

Screenshot_35

(Door: Eugene Kontorovich)

De pagina’s van de Israëlische krant Haaretz hebben een nieuw dieptepunt van slechtheid bereikt. Haaretz heeft al werk gepubliceerd dat uiterst kritisch is over de staat Israël – zelfs van leidinggevende columnisten die het boycotten van de staat ondersteunen. Maar los van de meningen die zij heeft over de Palestijnse kwestie, heeft de krant nu aangetoond dat het in een wereld leeft die volledig los staat van enige Joodse consensus en die geen aanspraak kan maken op de kwalificatie ‘loyale oppositie’. Zij heeft alle grenzen van fatsoen, die voordien golden, overschreden en publiceerde een kritisch artikel over de opstand in het getto van Warschau, noemde die een ‘mythe’ en beschuldigde de helden daarin dat zij verantwoordelijk waren voor de uiteindelijke liquidatie van het getto. Ondanks meningsverschillen over diplomatieke, territoriale en religieuze kwesties waren de herinnering aan de Holocaust – zijn helden en slachtoffers –  de grote verenigende factor in het naoorlogse joodse bewustzijn geweest. Nu is de Holocaust ook tot een jachtterrein geworden.

Het thema van het artikel houdt in dat, als de verzetsstrijders niet zo stijfkoppig waren geweest en niet zo luidruchtig hadden geprotesteerd, de nazi’s, die al 500.000 Joden in Warschau hadden vermoord, de resterende 50.000 mogelijkerwijs hadden laten leven. Mogelijkerwijs! Het is geen nieuw thema. Integendeel, de schrijver doet, verbazingwekkend genoeg, de argumenten van de Joodse raad [de Joodse collaborerende leiding van het getto] herleven en onderschrijft die. Met elke nieuwe deportatie drong die er met toenemende urgentie op aan dat men zich zou inhouden – misschien zullen ze de rest van ons in leven laten en als jullie weerstand bieden dan zouden de offers die door de deportaties in het verleden waren gebracht, tevergeefs zijn.

Er is geen gruwelijker voorbeeld van “blaming the victim” [de schuld neerleggen bij het slachtoffer] mogelijk, dan wanneer de verzetsstrijders worden opgezadeld met alle verantwoordelijkheid voor de liquidatie van het getto.

Het is waar, de Joodse ‘gemeenschappelijke leiding’ en de rabbijnen waren tegen de opstand. Dat maakte die opstand juist zo dapper. De Joodse Raad had geen recht te beslissen of de bewoners van het getto in gaskamers zouden omkomen of dat ze zouden vechten voor hun vrijheid.

Natuurlijk, Haaretz wil ‘scherp’ zijn en ‘heilige huisjes omverwerpen’ en gekoesterde mythes ontmaskeren. Maar in weerwil van de kop van het artikel – “De mythe van het getto van Warschau” – onthult zij helemaal geen mythes, zij onthult alleen maar een gebrek aan nauwkeurigheid, waarvan we altijd al wisten dat die bestond. Zij stelt dat het blijkt dat niet veel mensen hebben deelgenomen aan de opstand – hoewel dat een bekend feit is. Dan probeert ze verwarring te zaaien door te zeggen dat de exacte cijfers ‘duister’ zijn en onderschrijft bewust laag gehouden schattingen op basis van de herinneringen van één persoon. Het spelen van dergelijke spelletjes met getallen is verachtelijk. Niemand weet het aantal deelnemers, net zoals niemand het aantal slachtoffers van de Holocaust weet. En  dergelijke vage aantallen naar beneden ‘bijstellen’ is nu het standaard nietszeggend krantenbericht van de Holocaustontkenners.

Nogmaals, de laag gehouden cijfers ‘ontmaskeren’ geen mythes – zij versterken die. Dit was een kleine groep jongeren die moedig gevangenneming en dood door langzame marteling riskeerden, in tegenspraak met het collaborerende leiderschap dat tot nu toe in alles ongelijk had.

Het uiteindelijke doel van het artikel is in feite niet de Holocaust. De auteur maakt bezwaar tegen de verheerlijking van de helden door de zionistische beweging in de beginjaren van de staat. Misschien zouden de verzetsstrijders hun deportatie moeten hebben afgewacht en zichzelf zien als ‘martelaren voor de vrede’, om de modekreet van de tweede intifada te gebruiken.

Ongetwijfeld is dit de reden waarom Haaretz, wat enigszins vreemd voor een krant is, heeft gekozen om de opstand van het getto van Warschau opnieuw te bezien. De krant heeft lang geprobeerd om de Joden in Israël ervan te overtuigen dat ze niet langer hoeven te strijden – ze kunnen erop vertrouwen dat iemand hen komt redden. John Kerry gaat deze maand naar Jeruzalem met dat doel voor ogen. Om hun politieke agenda vooruit te helpen, blijft het bij de krant niet bij het bekladden van de meest trotse bladzijden van onze geschiedenis, maar sluit die zich aan bij de meest beschamende bladzijde, die van de Joodse Raad.

De gewijde herinnering aan de opstand in het getto van Warschau is niet gebaseerd op zijn militaire betekenis of op de omvang ervan – of omdat het voldoet aan de zionistische ethos. Integendeel, het is het overwogen, algemeen aanvaarde oordeel van de joodse geschiedenis dat de vrijheidsstrijders het gelijk aan hun kant hadden.

Bron:
www.commentarymagazine.com
Auteur: Eugene Kontorovich

Vertaald uit het Engels door:
Wachteres & Henk V.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geschiedvervalsing, Holocaust, Hypocrisie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse joden, Rotzakken. Bookmark de permalink .

13 reacties op De herziening van de Holocaust door Haaretz

 1. bigljohn zegt:

  Die Israëlische krant Haaretz is nog veel heftiger dan menige MSM krant. Deze krant zou figuren als Gretta Duisenberg en Dries van Agt een podium kunnen bieden. Het is toch verbazingwekkend dat zoveel Joodse figuren hun roots minachten en meeheulen met hun vijand. Job Cohen is ook zo’n sprekend voorbeeld. Hij is zo links als de neten, van de Partij van de Allah dus, en ook nog eens een warm hart toedragend aan de Moslims. Maar voor mij kunnen ze allemaal DOOD vallen, letterlijk ! Dit zijn geen echte Joden meer, maar landverraders van Israel !

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Een anti-zionistische krant, dus..Misschien nog het beste te vergelijken met uiterst linkse kranten als de Waarheid in de jaren’70.: Waar de Muur en het leven achter het IJzeren gordijn algemeen werden verguisd, werden zij door dat soort bladen ‘begrepen.’ gebillijkt en zelfs bejubeld. Zoiets.
  Zichtbare dissidenten heb je alleen in een democratie. Aan het bestaan van de Haaretz kun je dus zien dat Israël metterdaad een democratie ís.

  Like

 3. JooJootje zegt:

  Het kan niet waar zijn dat er een krant kan bestaan die dit schrijft in een land waar volgens vele de mensen rechten geschonden worden apartheid hoog tij viert en die volgens vele internationaal zeer streng toegesproken en behandeld moet worden.
  Is de mossad al langs geweest of heeft het leger al vergelding aanvallen uitgevoerd?

  Like

 4. exter39 zegt:

  Ja heel vreemd komt het bij mij over, ik zit op een site ,van likoet geef commentaar op wat daar zo al gepost word , ben geen jood ,maar ben opgevoed als dat we een warm hadt voor israël moeten hebben,als dan joden aangevallen worden ,hoe dan ook was ik er altijd om hard commentaar te geven , nu word ik terug gefloten door , waarschijlijk ,wel joden die mij verwijten dat ik zo niet mag spreken anders word ik verwijderd, mijn antwoord was , dat dit wel heel ver ging en mij er aan herinnerde ,vroeger in de kerk zij men heb je vijanden lief , en keer ze de andere wang toe., maar dat is nu juist ,wat er is gebeurd, in het verleden , EN DAT NOOIT MEER., pas op je zelf en verdedig je met hand en tand.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Multiculti staat voor Israel, is tegen de Wil van onze God; lees maar de 10 Geboden, maar dat geldt ook voor ons land, en eigenlijk ook voor de VS.Waar om dat niet geschiedt kan naar mening aan het feit dat de meeste Presidenten, lid waren van de Vrijemetselaars.Die willen alle godsdiensten zamen voegen. wat niet mogelijk is want iedere Godsdient heeft zijn filosofie die van de anderen verschilt.En onoverbrugbaar zijn

  Like

 6. Deze mentaliteit werd door Eisenhower voorzien toen hij opdracht gaf om alles in de vernietigingskampen nauwkeurig te fotograferen om eventueel twijfel zaaien in de toekomst bij voorbaat te voorkomen.
  Niet overal is het mogelijk geweest de misdaden te documenteren. Er zijn echter voldoende bewijzen dat het regime van Hitler en consorten onmenselijk crimineel was.
  Een dergelijke intense criminaliteit is thans ook waarneembaar in het Midden-Oosten (Syrie) en Afrika waar op onmenselijke manier door moslims genocide gepleegd wordt op Christenen, Joden en zelfs of moslims die niet in de exact zelfde ideologische richting leven.
  Het nazisme is geschiedenis, het verachtelijke optreden van de islam is echter NU aan de gang. Daarom is het nodig dat weldenkende mensen zich NU verenigen om de islamisering te stoppen.

  Like

 7. fleckie zegt:

  En DE”OORLOGSHITSERS”zelf zitten “gemutlich”, waarschijnlijk,vergezeld van… te genieten van de afslachtingen,onderling en betr.”andersdenkenden”,in hun gemakkelijke stoelen,(goed beschermd).

  Like

 8. Wachteres zegt:

  En net zoals in de nazi-tijd de nazi’s dat deden, moet links nu allerlei leugens bij elkaar verzinnen, en de waarheid verzwijgen!, om toch maar aan een bepaalde kant [de neo-nazi kant] te blijven staan.

  Onbegrijpelijk dat zij niet beseffen dat er iets grondig mis is, als je mensen door middel van het vertellen van leugens en door intimidatie moet overtuigen dat je het bij het juiste eind hebt..

  Een bekend spreekwoord zegt:”goede wijn behoeft geen krans”, zo heeft de waarheid geen leugens nodig om zich te manifesteren.

  Israël staat voor waarheid en gerechtigheid, net zoals wij als anti-Europeanen en anti-islamisten daarvoor opkomen en alles wat uit het Midden-Oosten komt, waar de EUSSR zich ook mee heeft verbonden, maakt alleen maar deel uit van leugen en bedrog.

  Like

 9. Pingback: De geestesgesteldheid van politiek-correct | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s